מה רואים ואתרים מרכזיים בסוהו
כיכר לסטר וכיכר פיקדילי
הכיכרות המרכזיים של לונדון העירונית, לכל אחד מהם מוקדש עמוד נפרד.
באזור של כיכר לסטר (Leicester Square) תוכלו לראות את פסלו של צ’ארלי צ’פלין, את התיאטרון המלכותי ליד תחנת הטיוב האוקספורד סירקוס (כיכר אוקספורד בלטינית). תוכלו לראות את הפאלדיום – תיאטרון של מיוזיקל פופולארי במיוחד. עוד באזור מתחם הרחובות קרנבי (Carnaby) וגרייט מרלברו (Great Marlborough Street) שהדבר היחיד שמעניין בהם באמת שביתו של אחד מהאנשים הדגולים ביותר והנערצים ביותר על חנונים וכופרים בני זמנינו – צארלס דרווין – האיש והאבולוציה נמצא שם. רחוב קרנבי היה בעבר גם אייקון של אופנה ולמיטב ידיעתינו הוא כבר איבד זאת – אבל מה אנו מבינים באופנה.
לקריאה נוספת: כיכר לסטר, כיכר פיקדילי.
אוקספורד סטריט
רחוב אוקספורד (Oxford Street) הוא אחד הרחובות המרכזיים של לונדון, הגובל בסוהו, וגם לו הקדשנו עמוד נפרד.
קרא עוד על רחוב אוקספורד.
רחוב ריג’נט
רחוב ריג’ט (Regent Street) אחד מהרחובות המרכזיים של לונדון. הרחוב שיוצא מהסוהו וניצב לרחוב אוקספורד תוכנן על ידי האדריכל שתיכנן את מרביתה של לונדון סיטי של ימינו – ג’ון נאש. הרחוב מגיע מכיכר פיקדילי בדרום עד לריג’נט פארק בצפון, ונועד לשמש כמסלול לטקסים. היום אפשר לעשות בו מסלול שופינג, היוצא מההמולה של כיכר פיקדלי, חוצה את מיטב החנויות של העיר לונדון ומסיים בפארק ריג’נט, שהוא ללא ספק אחד מעשרת הפארקים היפים באירופה. קראו עוד על רחוב ריג’נט בעמוד קניות בלונדון.
דרך צ’רינג קרוס
אחת מהדרכים המזוהות ביותר עם לונדון. היא קיימת מימיו של המלך ריצ’ארד וכיום היא מאופיינת בחנויות ספרים רבות. לדרך זו יש חשיבות תרבותית רבה: היא מוכרת היום בעיקר בזכות סדרת הספרים המפורסמת “הארי פוטר” של הסופרת הבריטית ג’יי קיי רולינג, כמקום בו נמצא פונדק “הקלחת הרותחת” (למידע נוסף על סיור בעקבות הארי פוטר בלונדון). כמו כן, היא שימשה כאתר ההתרחשות של הספר “צ’רינג קרוס 84”. מרבית חנויות הספרים נמצאות לאחר כיכר קיימברידג’ (אשר בה שוכנת מפקדת ארגון הביון הבריטי MI6 בספריו של הסופר הבריטי ג’ון לה קארה). בין החנויות המוכרות של הרחוב ניתן למנות את פוילס (W & G Foyle Ltd), ועל דרך זו נמצא גם תיאטרון פאלאס, שנחשב לאחד התיאטראות הטובים באזור.
הדרך מסתיימת באזור ווסטמינסטר באנדרטת הצלבים שנבנתה למלכה אלינור, ובתחנת הטיוב הנושאת את אותו השם. תוכלו לקרוא על הרחוב, מקור השם והאנדרטה בעמוד העוסק באזור זה – ראה צ’רינג קרוס.
כיכר הזהב (Golden Square)
כיכר שקטה ונעימה שמאופיינת בפריחה, ספסלים ופסלים נחמדים, מה שהופך אותה לתחנת עצירה מומלצת בטיול שלכם באזור (בשעות היום בלבד, בלילה הכניסה לתוך הכיכר סגורה). אחד הפסלים שתוכלו לראות בה הוא פסלו של המלך צ’ארלס (בתמונה ).
פסלו של המלך צ’ארלס
בכיכר גולדן (צילום: RichTea)
מועדון הג’אז של רוני סקוט והסמטאות פריסט סטריט (Frith Street) ו-גריק סטריט (Greek Street)
פירסט סטריט הוא אחת הסמטאות המעניינות בלונדון בכלל ובסוהו בפרט. הוא מלא בפאבים ובמועדוני מוסיקה שפועלים עד השעות הקטנות של הלילה. בין המועדונים הללו ניתן למנות את קוץ’ אנד הוראס פאב, בר איטליה, פרנץ’ פאב ועוד. אחד המועדונים המעניינים לדעתנו הוא מועדון הג’אז של רוני סקוט (Ronnie Scott’s Jazz Club), ולא רק בגלל שהוא מומלץ על ידי כל מדריך לעיר לונדון, אלא בגלל הייחודיות, המוסיקה המצוינת, האווירה המחשמלת והעובדה שבלילה סטודנטים משלמים חצי מחיר. להופעות בערב מומלץ מאוד להזמין מקום מראש, אחרת לא תכנסו. מיועד לחובבי ג’אז ולאוהבי מוסיקה באשר היא.
הופעה במועדון רוני סקוט אווירה ייחודית במועדון שהוא שם דבר בעולם (צילום: Peripatetic)
עוד באזור תוכלו לראות ניגוד מושלם של חנויות לאביזרי מין מול חנויות ספרים, את הבית בו התגורר מוצרט למשך כמה ימים שהיה צעיר ואת הבית בו התגורר לא אחר מאשר אבי הקומוניזם קרל מרקס. בין כל הבתים ששימשו כבתי מהגרים (רחוב גריק סטריט לדוגמה קרוי על שם המהגרים הרבים מיוון שהתגוררו בו) תוכלו למצוא לא מעט מסעדות עם ריחות משכרים (בעיקר של קרואסונים, גבינות וכדומה).
חנות אוכל באזור הסוהו (צילום מקורי)
צ’יינה טאון
אזור צ’יינה טאון שנמצא דרומית לסוהו מאופיין באווירה מיוחדת ובעיצוב סיני, וכן בלא מעט מסעדות אסייתיות. חלקן זול במיוחד וכולל בופה, כך שתוכלו לנסות ולטעום מאכלים רבים. חוץ מהמסעדות שמאפשרות ארוחה במחיר שווה לכל נפש תוכלו פשוט להסתובב ולראות את האורות והצבעוניות של השכונה. לאחר שיטוט בצ’יינה טאון אנו בטוחים שתוכלו להבין את המשפט הלונדוני המפורסם (וסליחה לצמחונים שביניכם) – “אם אתה אווז בפארק סנט ג’יימס מאכילים אותך, אם אתה אווז בצ’יינה טאון אוכלים אותך”.
לקריאה נוספת: צ’יינה טאון (Chinatown)
אחת מהמסעדות הרבות בצ’יינה טאון (צילום מקורי)
קרקס הרוק של לונדון (Rock Circus)
קרקס הרוק של לונדון, מבית היוצר של מוזיאון מאדאם טוסו, ניצב במבנה ויקטוריאני טיפוסי שבעבר נקרא פאבליון. כאן תוכלו לראות תצוגה של דמויות מעולם הפופ והרוק של לונדון כמו פיל קולינס, ג’ימי הנדריקס והביטלס.