סוהו, לונדון – המדריך המקיף ביותר בעברית | Soho

הסוהו מרכז הבילוי של לונדון

המדריך המקוצר לסוהו

אזור הסוהו (Soho) בלונדון הוא אחד מהמרכזים התרבותיים והבילוי המגוונים ביותר בעיר. הוא ממוקם בלב מערב לונדון ומציע מגוון רחב של פעילויות, אטרקציות ואופציות בילוי. במהלך שעות היום בסוהו תמצאו מסעדות, בתי קפה, ואילו בשעות הלילה תמצאו פה ברים ומועדונים מובילים, שבהם תוכלו ליהנות מאוכל מגוון, מוזיקה חיה ואווירה אופנתית – כל אילו הופכים את כיכר הסוהו (Soho Square) וכיכר הזהב להיות מלאות באנשים כמעט בכל שעות היממה. המסעדות בסוהו מציעות מגוון רחב של מטבחים, כולל אוכל אסייתי, איטלקי, יפני ועוד. לא מזיק גם שצ’ינה טאון אומנם לא בתוך הסוהו אבל סמוכה אליה והיא כמעט תמיד חלק מהביקור ברובע.

כיכר הסוהו מביאה אליה אנשים בכל שעות היממה

האזור גם מפורסם בזכות תרבות האולפנים והתיאטרון. תוכלו למצוא חדרי אולפן קטנים ומרשימים שמציעים הופעות חיות והצגות תיאטרון עצמאיות וכמובן רבים מבתי התיאטרון של מחזות הזמר המפורסמים של לונדון נמצאים בסוהו (לחצו כאן הזמנת כרטיסים למחזות זמר בסוהו), למי שמעוניין לראות מחזה, מומלץ מאוד להזמין כרטיסים מראש אם חשוב לכם סוג ההופעה, ומומלץ דווקא להזמין ברגע האחרון אם אתם רוצים לטעום מהחוויה ולא חשוב לכם כל כך סוג המחזה (לחצו כאן להזמנת מחזה זמר בלונדון ברגע האחרון), ראו פירוט נרחב בנושא בעמוד המקיף שלנו על מחזות זמר בלונדון. תרבות הגייז בסוהו מובילה וישנם בתי נופש, בתי קפה ומועדונים עם אווירה סוחפת במיוחד.

אזור הסוהו בלילה – מלא פה באנשים… במיוחד בקיץ

בנוסף לתרבות ובילוי, סוהו גם מציע חנויות מעוצבות ובוטיקים מובילים. תוכלו לגלות בסוהו מותגים ייחודיים, אופנתיים ומעניינים, ולרכוש מוצרים מיוחדים ומקוריים והיא חלק אינטגרלי מכל מסע שופינג בלונדון. למי שרוצה חוויה קצת שונה של קניות בסוהו שיגיע בזמן ששוק ברוויק (Berwick Street Market) פועל.

מבחינת מיקום סוהו היא ממש המרכז של לונדון. היא הנמצאת בסמוך לרובע ווסטמינסטר, כאשר גבולותיה הם רחוב אוקספורד בצפון, רחוב ריג’נטס במערב, כיכר פיקדילי וכיכר לסטר בדרום, ודרך צ’רינג קרוס במזרח. אם אתם מכירים קצת את לונדון או שכבר קראתם עליה, אתם בטח מבינים לפי גבולותיה שהסוהו היא לב ליבה האמיתי של לונדון – ולכן כמעט כל התיירים המטיילים בלונדון ברגל או באוטובוס התיירים – יעברו גם בסוהו.

הכניסה לאזור הסוהו מדרך צ’רינג קרוס – המרכזיות של הסוהו הופכת אותה לאזור מאוד מומלץ ללינה למי שרוצה להיות במרכז העניינים. אבל אין הרבה אופציות (מומלץ להזמין את הלינה מראש – לחצו כאן למגוון אופציות מעולות באזור עם אפשרות ביטול).

בכל האמור ללינה הסוהו הוא מוקד אהוב, הלינה פה מבוקשת מאוד על ידי אלו שרוצים ללון קרוב למרכז העניינים והבילויים של לונדון ומוכנים לשלם על כך (במחיר הלינה וברעש ובצפיפות המאפיינים את המרחב). בתוך לב ליבה של הסוהו אין הרבה מלונות אך ישנם הרבה מלונות ואפשרויות לינה אחרות ברחובות שתוחמים את הסוהו. בין אפשרויות הלינה המומלצות באזור אפשר למנות את Karma Sanctum Soho Hotel, Astor Court Hotel ואת St Anne’s Court. בתקופת הקיץ רוב המלונות מלאים ולכן למבקרים בחודשים אלו מומלץ להזמין לינה מראש אם אתם עדיין מתלבטים תוכלו למצוא בקישור הזה מקומות לינה בסוהו עם אפשרות ביטול. לעוד מידע על לינה בסוהו כדאי להיכנס לעמוד מלונות באזור הסוהו ולעמוד הסקירה המקיף שלנו על מלונות בלונדון.

כמו חלקים יוקרתיים אחרים בלונדון (ראה למשל המפסטד), אומנם בראשית דרכו היה האזור יוקרתי, אולי מהיוקרתיים ביותר בעיר, אבל די מתחילת דרכה הסוהו שינתה את פניה ואכלסה בעיקר קהילות מהגרים (למשל הוגונוטים צרפתים שברחו מאחיהם הקתולים) ובהומיינים שכבר בתקופה זו היו ידועים בחיבתם למסיבות ולחיי לילה. קו זה של אופי האזור ממשיך עד ימינו שהפך להיות מרכז הבילויים וחיי הלילה של לונדון בערך מאמצע המאה ה18.




היסטוריה וחשיבות תרבותית

כמו חלקים רבים אחרים של לונדון, עד למאה ה-16 היה אזור הסוהו שטח כפרי והיה מיושב באופן מצומצם בלבד. חלק ממנו שימש כשטח ציד של דיירי ארמון ווסטמינסטר, ואחת הסברות היא שקריאת הציידים היא שהעניקה למקום את שמו.
בסוף המאה ה-17, לאחר הבנייה המחודשת בעקבות השריפה הגדולה של לונדון (1666), החלה התפתחות אורבנית במקום.

אחד האירועים החשובים באזור הייתה מגפת כולרה, אותה חקר ד”ר ג’ון סנואו. סנואו זיהה את מקור המגפה במים מזוהמים ברחוב ברודווייק ולאחר ניקוי המים נעצרה המגפה. אירוע זה היה המקרה הראשון של רפואה ציבורית ובעקבותיו הוקמה מצבה לזכרו של ג’ון סנואו בצורה של משאבת מים.

הסוהו היא ליבה של לונדון לא רק מבחינה גיאוגראפית. זה הוא המרכז התרבותי של העיר בכל האמור לפאבים, מועדונים וחיי לילה באופן כללי. בעבר שכן בה מועדון מרקי, המועדון המרכזי למוסיקת רוק בלונדון, וכאן התחילו את פועלן להקות הרוק הבריטיות המפורסמות ואמנים בסדר גודל בינלאומי, כמו קֶט סטיבנס והאבנים המתגלגלות. לחובבי הגא’ז, מומלץ לבקר במועדון הג’אז של רוני סקוט (Ronnie Scott’s Jazz Club), מועדון הג’אז המרכזי והחשוב ביותר בלונדון (חוויה מטריפה לכל אוהב מוסיקה באשר היא).

מלבד מועדוני לילה ומוסיקה טובה תוכלו לראות בסוהו לא מעט תיאטראות ומועדוני סטאנד אפ. דוגמה מובהקת לכך הוא מועדון הקומדי סטור (The Comedy Store) (הקוראים שהיו בני עשרה בשנות ה-90 ודאי יזהו את השם), שקיבל גירסת חיקוי לא רעה כאן בארצנו.
סמל נוסף למרכזיות התרבותית של הרובע הוא האנשים שהתגוררו בו, ביניהם: אייזיק ניוטון, צ’ארלס דרוויון, קארל מרקס ואפילו מוצרט התגורר פה זמן קצר כשהיה ילד, וזה ממש על קצה המזלג. מרכזיות תרבותית זו הפכה את הסוהו לאחד מסמליה של לונדון והסיבה לכך שמשתמשים בשמה של השכונה עבור רובעים ומועדונים ברחבי העולם (למשל בהונג קונג, ניו יורק וישראל).

כמו אזורים אחרים המזוהים עם חיי הלילה, אזור זה מזוהה עם הקהילה הלב”טבית של לונדון, דבר שאף הביא לפיגוע טרור ב-30 באפריל 1999 בפאב אדמירל דנקן, ברחוב אולד קומפטון (Old Compton). בפיגוע זה, שבוצע על ידי הניאו נאצי דיוויד קולפנד, נהרגו 3 אנשים ונפצעו מעל 90.מלבד היותו של הסוהו אזור תרבותי ואזור חיי הלילה של לונדון, בסמוך אליו נמצא הצ’יינה טאון.

כיכר פיקדילי – אחד ממוקדי המשיכה של אזור ווסטמינסטר ושל הסוהו (צילום מקורי)




אטרקציות וסיורים מודרכים בסוהו לונדון

יש לא מעט דברים לעשות באזור של סוהו. יש באזור מספר תיאטראות בהם מועלים מחזות הזמר בהם לונדון ידועה (למעוניינים במחזה ספציפי מומלץ להזמין כרטיסים מראש, אפשר לעשות זאת כאן), ישנם פאבים רבים ומועדוני מוזיקה עליהם אפשר לקרוא בהרחבה בהמשך העמוד. מאחר וזהו אזור כה מרכזי ועשיר בתרבות והיסטוריה סיורים רבים בנושאים שונים עוברים בו. לחובבי המוזיקה ישנם סיורים בעקבות היסטוריה של הרוק אנד רול ששזורה באזור סוהו (כדאי להזמין מראש שכן זהו סיור מבוקש), וגם סיורים סביב אמנים ספציפיים למשל הסיור הזה בעקבות דיוויד בואי או הסיור הזה בעקבות הביטלס. לחובבי האוכל והשתייה יש גם מספר סיורים מעניינים באזור – סיור העובר בין פאבים (לפרטים נוספים), סיור בו משלבים בין שתיית בירה לבין דיווש אופניים (תוכלו לראות על מה מדובר כאן) וסיור טעימות לילי (להזמנה) וסיור טעימות גבינות (להזמנה) – שני הסיורים האחרונים פופולאריים מאוד ומומלץ להזמין אותם מראש במיוחד אם אתם מגיעים בקיץ. אטרקציה מעניינת נוספת היא משחק חפש את המטמון בו תתהלכו באזור סוהו והווסט אנד בחיפושים אחר רמזים, ללא ספק דרך חוויתית במיוחד לטייל באזור (להזמנה לחצו כאן).

Forthnum & Mason לונדון

חנות Fortnum & Mason המפורסמת, אחת התחנות בסיור הגבינות הפופולארי (כדאי מאוד להבטיח את מקומכם מראש)

מה רואים ואתרים מרכזיים בסוהו

כיכר לסטר וכיכר פיקדילי

הכיכרות המרכזיים של לונדון העירונית, לכל אחד מהם מוקדש עמוד נפרד.
באזור של כיכר לסטר (Leicester Square) תוכלו לראות את פסלו של צ’ארלי צ’פלין, את התיאטרון המלכותי ליד תחנת הטיוב האוקספורד סירקוס (כיכר אוקספורד בלטינית). תוכלו לראות את הפאלדיום – תיאטרון של מיוזיקל פופולארי במיוחד. עוד באזור מתחם הרחובות קרנבי (Carnaby) וגרייט מרלברו (Great Marlborough Street) שהדבר היחיד שמעניין בהם באמת שביתו של אחד מהאנשים הדגולים ביותר והנערצים ביותר על חנונים וכופרים בני זמנינו – צארלס דרווין – האיש והאבולוציה נמצא שם. רחוב קרנבי היה בעבר גם אייקון של אופנה ולמיטב ידיעתינו הוא כבר איבד זאת – אבל מה אנו מבינים באופנה.

לקריאה נוספת: כיכר לסטרכיכר פיקדילי.

אוקספורד סטריט

רחוב אוקספורד (Oxford Street) הוא אחד הרחובות המרכזיים של לונדון, הגובל בסוהו, וגם לו הקדשנו עמוד נפרד.
קרא עוד על רחוב אוקספורד.

רחוב ריג’נט

רחוב ריג’ט (Regent Street) אחד מהרחובות המרכזיים של לונדון. הרחוב שיוצא מהסוהו וניצב לרחוב אוקספורד תוכנן על ידי האדריכל שתיכנן את מרביתה של לונדון סיטי של ימינו – ג’ון נאש. הרחוב מגיע מכיכר פיקדילי בדרום עד לריג’נט פארק בצפון, ונועד לשמש כמסלול לטקסים. היום אפשר לעשות בו מסלול שופינג, היוצא מההמולה של כיכר פיקדלי, חוצה את מיטב החנויות של העיר לונדון ומסיים בפארק ריג’נט, שהוא ללא ספק אחד מעשרת הפארקים היפים באירופה. קראו עוד על רחוב ריג’נט בעמוד קניות בלונדון.

דרך צ’רינג קרוס

אחת מהדרכים המזוהות ביותר עם לונדון. היא קיימת מימיו של המלך ריצ’ארד וכיום היא מאופיינת בחנויות ספרים רבות. לדרך זו יש חשיבות תרבותית רבה: היא מוכרת היום בעיקר בזכות סדרת הספרים המפורסמת “הארי פוטר” של הסופרת הבריטית ג’יי קיי רולינג, כמקום בו נמצא פונדק “הקלחת הרותחת” (למידע נוסף על סיור בעקבות הארי פוטר בלונדון).  כמו כן, היא שימשה כאתר ההתרחשות של הספר “צ’רינג קרוס 84”. מרבית חנויות הספרים נמצאות לאחר כיכר קיימברידג’ (אשר בה שוכנת מפקדת ארגון הביון הבריטי MI6 בספריו של הסופר הבריטי ג’ון לה קארה). בין החנויות המוכרות של הרחוב ניתן למנות את פוילס (W & G Foyle Ltd), ועל דרך זו נמצא גם תיאטרון פאלאס, שנחשב לאחד התיאטראות הטובים באזור.

הדרך מסתיימת באזור ווסטמינסטר באנדרטת הצלבים שנבנתה למלכה אלינור, ובתחנת הטיוב הנושאת את אותו השם. תוכלו לקרוא על הרחוב, מקור השם והאנדרטה  בעמוד העוסק באזור זה – ראה צ’רינג קרוס.

כיכר הזהב (Golden Square)

כיכר שקטה ונעימה שמאופיינת בפריחה, ספסלים ופסלים נחמדים, מה שהופך אותה לתחנת עצירה מומלצת בטיול שלכם באזור (בשעות היום בלבד, בלילה הכניסה לתוך הכיכר סגורה). אחד הפסלים שתוכלו לראות בה הוא פסלו של המלך צ’ארלס (בתמונה ).

פסלו של המלך צ’ארלס
בכיכר גולדן (צילום: RichTea)

מועדון הג’אז של רוני סקוט והסמטאות פריסט סטריט (Frith Street) ו-גריק סטריט (Greek Street)

פירסט סטריט הוא אחת הסמטאות המעניינות בלונדון בכלל ובסוהו בפרט. הוא מלא בפאבים ובמועדוני מוסיקה שפועלים עד השעות הקטנות של הלילה.  בין המועדונים הללו ניתן למנות את קוץ’ אנד הוראס פאב, בר איטליה, פרנץ’ פאב ועוד. אחד המועדונים המעניינים לדעתנו הוא מועדון הג’אז של רוני סקוט (Ronnie Scott’s Jazz Club), ולא רק בגלל שהוא מומלץ על ידי כל מדריך לעיר לונדון, אלא בגלל הייחודיות, המוסיקה המצוינת, האווירה המחשמלת והעובדה שבלילה סטודנטים משלמים חצי מחיר. להופעות בערב מומלץ מאוד להזמין מקום מראש, אחרת לא תכנסו. מיועד לחובבי ג’אז ולאוהבי מוסיקה באשר היא.

 

הופעה במועדון רוני סקוט אווירה ייחודית במועדון שהוא שם דבר בעולם (צילום: Peripatetic)

עוד באזור תוכלו לראות ניגוד מושלם של חנויות לאביזרי מין מול חנויות ספרים, את הבית בו התגורר מוצרט למשך כמה ימים שהיה צעיר ואת הבית בו התגורר לא אחר מאשר אבי הקומוניזם קרל מרקס. בין כל הבתים ששימשו כבתי מהגרים (רחוב גריק סטריט לדוגמה קרוי על שם המהגרים הרבים מיוון שהתגוררו בו) תוכלו למצוא לא מעט מסעדות עם ריחות משכרים (בעיקר של קרואסונים, גבינות וכדומה).

חנות אוכל באזור הסוהו (צילום מקורי)

חנות אוכל באזור הסוהו (צילום מקורי)

צ’יינה טאון

אזור צ’יינה טאון שנמצא דרומית לסוהו מאופיין באווירה מיוחדת ובעיצוב סיני, וכן בלא מעט מסעדות אסייתיות. חלקן זול במיוחד וכולל בופה, כך שתוכלו לנסות ולטעום מאכלים רבים. חוץ מהמסעדות שמאפשרות ארוחה במחיר שווה לכל נפש תוכלו פשוט להסתובב ולראות את האורות והצבעוניות של השכונה. לאחר שיטוט בצ’יינה טאון אנו בטוחים שתוכלו להבין את המשפט הלונדוני המפורסם (וסליחה לצמחונים שביניכם) – “אם אתה אווז בפארק סנט ג’יימס מאכילים אותך, אם אתה אווז בצ’יינה טאון אוכלים אותך”.

לקריאה נוספת: צ’יינה טאון (Chinatown)

אחת מהמסעדות הרבות בצ’יינה טאון (צילום מקורי)

קרקס הרוק של לונדון (Rock Circus)

קרקס הרוק של לונדון, מבית היוצר של מוזיאון מאדאם טוסו, ניצב במבנה ויקטוריאני טיפוסי שבעבר נקרא פאבליון. כאן תוכלו לראות תצוגה של דמויות מעולם הפופ והרוק של לונדון כמו פיל קולינס, ג’ימי הנדריקס והביטלס.

כיכר הסוהו (Soho Square) וכנסיית סנט פטריק

בעבר כיכר זו הייתה מרכזית יותר (היא גם נקראה כיכר המלך צ’ארלס כיוון שפסלו עומד במרכזה), אך היום היא מקום שקט ונעים. בנוסף, היא כוללת כנסייה יפה שאולי תרצו להביט בה – כנסיית סנט פטריק. המבנה הלבן במרכזה של הכיכר נקרא “בקתת השומרים”, בו שומריה של הכיכר התגוררו בעבר.  לפניה עומד פסל נוסף של המלך צ’ארלס.

בקתת השומרים במרכזה של כיכר הסוהו (צילום מקורי)

בקתת השומרים במרכזה של כיכר הסוהו (צילום: Panhard)

שוק ברוויק (Berwick Street Market)

שוק פירות וירקות שבעבר היה ייחודי והיום קצת איבד מאופיו. תוכלו למצוא פה דוכנים של פירות וירקות ולחזות בבריטים צועקים “רק היום!” במבטא שנשמע קצת יותר מנומס…

לינה בסוהו

הלינה באזור סוהו מבוקשת מאוד על ידי אלו שרוצים ללון קרוב למרכז העניינים והבילויים של לונדון ומוכנים לשלם על כך. בתוך לב ליבו של הסוהו עצמו אין הרבה מלונות אך ישנם הרבה מלונות ואפשרויות לינה אחרות ברחובות שתוחמים את הסוהו. אם תרצו להתפנק במלון יוקרתי ביחס לאזור Karma Sanctum Soho Hotel תהיה בחירה מומלצת. במידה ואתם מעוניינים במלון עם תמורה טובה לכספכם אנו ממליצים על Astor Court Hotel . במידה ואתם מעדיפים דירה על פני מלון אנו ממליצים על St Anne’s Court . בתקופת הקיץ רוב המלונות מלאים ולכן למבקרים בחודשים אלו מומלץ להזמין לינה מראש אם אתם עדיין מתלבטים תוכלו למצוא בקישור הזה מקומות לינה בסוהו עם אפשרות ביטול. לעוד מידע על לינה בסוהו כדאי להיכנס לעמוד מלונות באזור הסוהו . (למידע נוסף על מלונות מומלצים בלונדון ומלונות בלונדון).

 

 

**פרסומת**



המלצות "הכל על" למבקר בסוהו

  • אזור זה הוא אחד האזורים המרכזיים לבילוי לילי של הכולל הופעות (ראה הופעות בלונדון) ומחזות זמר (מחזות זמר בלונדון). למי שיחסית גמיש בכל האמור לצפייה במחזה הזמר מומלץ להזמין את הכרטיסים ברגע האחרון (אפשר בקישור זה, או באופן פיזי בכיכר לסטר).
  • ההגעה המומלצת לאזור היא גם ביום וגם בלילה. ביום עבור טיול רגלי ייחודי ומעניין ובלילה להינות ממרכז חיי הלילה של לונדון – שני הזמנים יספקו לכם חוויה מהנה. למבקרים עם ילדים מומלץ תכנן את הביקור ביום. בלילה אין להם כל כך מה לחפש שם (ראה עוד בנושא תחת ילדים בלונדון). הביקור ביום אורך כחצי שעה עד שעה ובלילה תלוי בפעילות אותה תבחרו לבצע.
  • ההגעה המומלצת לאזור היא בטיוב ביום, ובאוטובוס בלילה (אפשרי גם מונית) לא מומלץ להגיע לאזור עם רכב פרטי (ראה השכרת רכב בלונדון והשכרת רכב באנגליה).
  • את הסיור בסוהו ניתן ומומלץ לשלב עם סיור באזור כיכר טרפלגר או באזור ווסטמינסטר. לחילופין ניתן לעשות זאת עם סיור לכיוון ריג’נט פארק.אופציה אחרת היא לבוא לכאן להופעת לילה או לסיור לילי בלבד, לפני או אחרי שתיית בירה באחד הפאבים בשכונה.
  • באזור קיימים לא מעט סיורים מודרכים, למשל סיור אמנות רחוב או סיור אוכל בסוהו.
  • ישנם תיירים אשר מגיעים לאזור זה עם תיקים גדולים או מזוודות (בדרך אל או משדה התעופה למשל), דבר אשר מקשה מאוד על ההתנהלות. במקרים אלו אנו ממליצים להשאיר אותם בנקודות שמירת חפצים אשר פזורות ברחבי העיר. כדאי לבדוק על נקודות הנמצאות ליד תחנת אוקספורד קירקוס (Oxford circus), תוכלו לראות את האופציות השונות כאן. עוד על חברת LuggageHero אשר מפעילה את השירות תוכלו לקרוא בעמוד הסקירה שלנו פה.
  • גולשים רבים באתרנו ובקבוצת הפייסבוק לונדון למטיילים – London for Travelers המליצו על מלונות באזור זה. להמלצות נוספות כנסו לעמוד מלונות בלונדון - המלצות גולשים.

תגובות והמלצות שעלו בקבוצת הפייסבוק שלנו –
הכל על לונדון – הקבוצה ממנה מתחילים את הטיול בעיר שלא מחכה:

  • שמרית ויריב אלחרר- היי. בעלי בלונדון לצורך עבודה. יש למישהו רעיון כיצד לנצל את הערב ? המלון באזור הסוהו. (לפוסט המלא בפייסבוק )
      • סמדר דרור- אי אפשר לדעת מה להמליץ,בכל מקום שתהיי מקסים,שפע מסעדות כולל של אסף גרניט,בתי קפה במלון יאם פאב מקסים בבמלון קפה רויאל מקסים מאחריו שדרה של פאבים בקיצור שפע.
      • Shimon Cohen–  אם המלון באיזור סוהו , לא צריך ללכת רחוק , כל מוקדי הבילוי נמצאים באיזור הזה.
      • Ohad Shaked-  בנסיעת העבודה שלי בלונדון… הלכתי תמיד לרוני סקוט… במעט זמן שהיה לי. אם הוא אוהב מוזיקה זה המקום.
  • משהוא מכיר קונדיטוריה הונגרית בסוהו?
    • אור: אולי זה הכיוון – בית קפה בסגנון וינאי
    • ליאורה: שכונת סוהו הרבה תיאטראות, בתי קפה מסעדות, אזור תוסס.

המלצות שעלו בקבוצת הפייסבוק השותפה שלנו לונדון למטיילים-London for travelers:

  • כל אזור הסוהו – כיף, כייף, כיף פשוט להסתובב בלי מטרה ממשית, “ללכת לאיבוד” בין הסמטאות והרחובות, להכינס לחנויות מגניבות כמו TIGER או PAPERCHASE וכן למתחם המקסים של KINGSLY COURT – שווה עצירה לאיזה דרינק וארוחה גם בצהריים וגם בערב לפי מה שמסתדר בלו”ז – יש בו גם סניף של BREAD AHEAD עם מאפים מעולים וגם פיצריה עם פיצות משובחות!  חנויות הלגו וה- M&M’S בכיכר לייסטר מקסימות והן חסרות גיל – שוות ביקור בכל מקרה גם אם לא קונים דבר.

המלצות לקריאה נוספת

שאלות ותשובות על הסוהו

הסוהו היא אחת מהשכונות המפורסמות של לונדון, גם בזכות היותה ממוקמת בלב ליבה של לונדון, וגם בזכות כך שהיא נחשבת כמרכז חיי הלילה של לונדון. סוהו שופעת בפאבים, מועדונים, מוזיקה, תיאטראות ומועדוני סטאנדאפ ועל כן מומלצת בעיקר לאנשים שמחפשים בילויים ליליים, אך בהחלט ניתן להינות גם מטיול רגלי ייחודי ומעניין במהלך היום לאנשים שמגיעים עם ילדים, או בכלל.

הזמן המומלץ לביקור בשכונת הסוהו הוא בלילה כאשר הפאבים, מועדוני המוזיקה, התיאטראות ושאר בילויי הלילה קמים לתחייה.

שכונת הסוהו מפורסמת בעיקר בתור היותה מרכז הבילויים וחיי הלילה של לונדון, עוד בערך מאמצע המאה ה-18. במקום תוכלו למצוא פאבים, תיאטראות, מועדני מוזיקה ועוד. סוהו ידועה גם כשכונה שבה התחילו את פועלן להקות בריטיות מפורסמות ואמנים בסדר גודל בינלאומי כמו קט סטיבנס (Cat Stevens) והאבנים המתגלגלות (The Rolling Stones) . בנוסף, דרומית לשכונת הסוהו נמצא אזור הצ'יינה טאון (Chinatown) ומאופיין באווירה מיוחדת ובעיצוב סיני, ושופע במסעדות אסיאתיות.

כיוון ששכונת הסוהו נמצאת בלב ליבה של לונדון וגובלת עם הרבה רחובות ומוקדי עניין בלונדון, מומלץ לתת קפיצה גם לאזורים אלה כגון כיכר לסטר (Lester Square) וכיכר פיקדילי (Piccadilly Square) - הכיכרות המרכזיים של לונדון העירונית, רחוב אוקספורד (Oxford Street) שגובל עם שכונת סוהו גם כן, רחוב ריג’נט (Regent Street) , דרך צ'רינג קרוס (Charing Cross Road) וצ'יינה טאון (Chinatown) . בשכונת סוהו עצמה תוכלו לבקר בכיכר הזהב (Golden Square), במועדון הג’אז של רוני סקוט (Ronnie Scott's Jazz Club) והסמטאות פריסט סטריט (Frith Street) ו-גריק סטריט (Greek Street), בקרקס הרוק של לונדון (Rock Circus), בכיכר הסוהו (Soho Square) וכנסיית סנט פטריק ובשוק ברוויק (Berwick Street Market). לקריאה נוספת על אתרים מרכזיים בלונדון לחצו כאן.

אפשר להגיע לאזור סוהו באמצעות:

  • טיוב:
    • תחנת Tottenham Court Road. קווים: Central Northern
    • תחנת Oxford Circus. קווים: BakerlooCentralVictoria
    • תחנת Piccadilly Circus. קווים: Bakerloo , Piccadilly
  • קווי אוטובוס:
    • 8, 12, 63, 88, 94, 137, 139
    • אוטובוסים הפעילים 24 שעות: 6, 23, 94, 139, C2, 189, 390, 25
    • אוטובוסים הפעילים בלילה בלבד: N3, N13, N7, N10,N15, N8 N18, N159, N207, N136, N137,N55, N73, N98, N207

לקריאה נוספת על תחבורה ודרכי התניידות בלונדון מומלץ להיכנס לקישור הזה

הסוהו מומלץ לביקור עם ילדים במהלך היום בו תוכלו לעשות יחדיו טיול רגלי ייחודי ומעניין. לילדים אין כל כך מה לחפש שם בלילה כיוון שבלילה המקום הופך לאזור של פאבים והופעות למבוגרים.

הסוהו הוא אחד האזורים המרכזיים לבילוי לילי הכולל הופעות ומחזות זמר (למידע נוסף לחצו כאן). למי שיחסית גמיש בכל האמור לצפייה במחזה הזמר מומלץ להזמין את הכרטיסים ברגע האחרון. ההגעה המומלצת לאזור היא בטיוב ביום, ובאוטובוס בלילה (אפשרי גם מונית) אך לא מומלץ להגיע לאזור עם רכב פרטי.

בזכות כך שסוהו ידועה גם כשכונה שבה התחילו את פועלן להקות בריטיות מפורסמות ואמנים בסדר גודל בינלאומי ישנם הרבה סיורים מודרכים הסובבים סביב מקומות מרכזיים בשכונה עם סיפורים של מוזיקאים מפורסמים כמו למשל הסיור בקישור הזה או כמו סיור בעקבות הביטלס העובר גם הוא בשכונת סוהו אשר מוצע בקישור הזה. בנוסף, ישנו סיור אופניים העובר גם הוא בשכונת סוהו בקישור הזה. ישנם סיורים נוספים המקיפים אזורים בלונדון וביניהם גם את שכונת הסוהו כמו למשל סיור גבינות אשר ניתן להתרשם ממנו בקישור הזה.

בין המלונות המומלצים באזור סוהו ניתן למנות את מלון Cafe Royal Hotel , מלון The Piccadilly London West End ומלון The Soho Hotel. לקריאה נוספת על מלונות באזור הסוהו מומלץ להיכנס לקישור הזה.

יש אפשרות לשמירת חפצים באזור סוהו, כדאי לבדוק על נקודות הנמצאות ליד תחנת אוקספורד קירקוס (Oxford circus), תוכלו לראות את האופציות השונות כאן באתר luggage hero

ניתן למצוא באיזור סוהו מספר מסעדות כשרות כמו ה- Hummus Bar‬ ה- Pita‬ ו The Burger Bar‬

המרחק בין הסוהו למוזיאון הבריטי הוא פחות מקילומטר וחצי, כ- 17 דק' הליכה.

המרחק בין הסוהו לארמון בקינגהאם הוא פחות משתי קילומטר כעשרים וארבע דקות הליכה.

המרחק בין הסוהו לעין של לונדון הוא שני קילומטרים, פחות מחצי שעה הליכה.

הסוהו ידועה בריכוז המפתיע שיש בה של מסעדות, ברים ותיאטראות, לכן מומלץ להקדיש יום שלם. למי שמעוניין מומלץ גם לחוות את חיי הלילה של הסוהו

איזור הסוהו הוא הנעים ביותר בימי ראשון ובשעות הערב.

הסוהו הוא אחד האיזורים היקרים לתיירים מבחינת לינה.

בין מגוון המסעדות העשיר בסוהו, ניתן למצוא את Bengal Village - Best of Brick Lane‬ המציעה אוכל הודי, את Govinda's Vegan & Vegetarian Restaurant‬ המציעה אוכל הודי צמחוני ואת Rudy's Pizza Napoletana - Soho‬

בסוהו יש מגוון רחב של הופעות ומחזות זמר. את הרשימה המלאה אפשר לראות בקישור הזה.

מידע שימושי על סוהו

  • כתובת: Soho, Westminster, London W1D 3, UK
  • איך מגיעים?
    • טיוב:
      • תחנת Tottenham Court Road. קווים: Central Northern
      • תחנת Oxford Circus. קווים: Bakerloo, Central, Victoria
      • תחנת Piccadilly Circus. קווים: Bakerloo , Piccadilly
    • קווי אוטובוס:
      • 8, 12, 63, 88, 94, 137, 139
      • אוטובוסים הפעילים 24 שעות: 6, 23, 94, 139, C2, 189, 390, 25
      • אוטובוסים הפעילים בלילה בלבד: N3, N13, N7, N10,N15, N8 N18, N159, N207, N136, N137,N55, N73, N98, N207