אפשרויות להשגת כרטיסים לכדורגל בלונדון
ישנן מספר דרכים בהן ניתן להשיג כרטיסים למשחקי כדורגל בלונדון, ויש צורך להפריד בין הקבוצות הבכירות (ארסנל טוטנהאם וצ’לסי ואולי גם ווסטהאם) לקבוצות הקטנות יותר בפריימיר ליג וקבוצות הליגה השנייה באנגליה. בכל האמור לקבוצות הבכירות – השגת הכרטיסים שלא בשוק המשני קשה יותר והכרטיסים לא זולים בלשון המעטה. בניגוד לספרד למשל (ראו כדוגמה כרטיסים לברצלונה, וכרטיסים לריאל מדריד), האצטדיונים קטנים יותר וכמעט תמיד מפוצצים. פשוט יש להם ביקוש רב ומעט היצע.
תהלוכה של אוהדי ארסנל
למשחקים הגדולים רצוי להזמין כרטיסים מראש לפחות כמה שבועות לפני המשחק (לפרטים והזמנת כרטיסים) במיוחד במשחקי ליגת האלופות (לפרטים והזמנת כרטיסים) ומשחקי ה”טופ סיקס” של קבוצות אנגליה ומשחקי הכרעה בליגה והגביע. יוצאים מהכלל הם משחקי הגביע בשלבים הראשונים ומשחקי הקדם עונה להם הביקוש נמוך יחסית – גם לקבוצות הגדולות. אם ברצונכם לראות משחק של קבוצות הליגה השנייה – השגת הכרטיסים תהיה קלה הרבה יותר, והכרטיסים זולים יותר. למי שמחפש לחוות את החוויה התרבותית ופחות מעניין אותו איכות הכדורגל זו דרך נפלאה לחוויה מיוחדת ונוכה לכל כיס (לפרטים והזמנת כרטיסים).
טיפ שלנו: ישנם 6 מועדוני פרמייר ליג בלונדון טוטנהאם, ווטפורד, צ’לסי, ווסטהאם, ארסנל וקריסטל פאלאס, אם אתם לא אוהדים של אחת הגדולות גם משחק של ווסטהאם (לפרטים והזמנת כרטיסים) או קריסטל פאלאס (לפרטים והזמנת כרטיסים) יכול להיות חוויה מדהימה.
בחלק זה של העמוד נפרט בהרחבה על מספר דרכים שונות להשיג כרטיסים למשחקי הקבוצות בלונדון.
הזמנה מראש דרך סוכן
הזמנה מראש דרך סוכן היא הדרך הפופולארית ביותר, ולרוב אין ממש ברירה אחרת, או שזו הדרך הזולה ביותר להשיג כרטיסים שמתאימים לכם. יש סוכנים רבים שמפיצים כרטיסים למשחקי כדורגל בלונדון – אנו ממליצים לבדוק אצל הסוכנים שמפרסמים אצלנו: למשל מפיץ זה המתמחה בכרטיסים ושירות לקוחות בעברית לאירועי ספורט בכל העולם (לפרטים והזמנת כרטיסים למשחקי כדרוגל והופעות בלונדון) או מפיץ זה המתמחה בכרטיסים וחבילות לכדורגל, עם שירות לקוחות בעברית (להזמנת כרטיסים וחבילות כדוגל בלונדון). מפיצים אילו עובדים איתנו שנים בלונדון ובכל העולם ואנו יכולים להיות ערבים לשירות שתקבלו, להבטחת אספקת הכרטיסים ולביטחון שהם יקנו לכם – יש חלופות אחרות, חלקן זולות יותר – על מפיצים אילו אנו יכולים להמליץ בראש שקט.
ככלל כרטיסים אותם מזמינים דרך סוכן הם מגוונים. יש כרטיסים מסוגים שונים (רישמיים או שלא רישמיים ראו בשאלות ותשובות הרחבה בנושא) ויש עליהם עמלה הניתנת לסוכנים המטפלים לכם בהזמנה. בנוסף, הסוכנים קונים את הכרטיסים מספק, לעיתים ממנוי, ולעיתים מהקבוצה עצמה והם לפעמים גם רוצים להרוויח. לכן מחיר כרטיס שיקנה מסוכן בשוק המשני יהיה כמעט תמיד יקר יותר מהמחיר הנקוב בו. לא תמיד יש חובה להזמין בצורה כזו – לפעמים אפשר למצוא פתרונות אחרים זולים יותר אך זו שיטה שתמיד נותנת ראש שקט, היא מהירה ונוחה ולכן ב15 שנים האחרונות היא השיטה הפופולאריות ביותר להזמנת כרטיסים לכדורגל בלונדון על ידי תיירים מכל העולם ותיירים ישראלים בפרט.
היתרון: ראש שקט, ביטחון בקבלת הכרטיסים וכרטיסים טובים עם אופציות מגוונות. לעיתים זו האופציה היחידה האפשרית.
החיסרון: מחיר יקר יחסית. וקצת מתסכל חלק מהאנשים שמרגישים שעושים עליהם קופה – כן, השוק המשני של עולם הכדורגל מגלגל כסף רב.
לעיתים הזמנה מהשוק המשני מתסכלת – אבל להרבה תיירים זו האופציה הטובה ביותר ולפעמים היחידה
רישום כחבר מועדון של הקבוצות בעיר
אחת הדרכים הנוחות והאפקטיביות ביותר להשיג כרטיס היא להיות חברים במועדון הקבוצה אותה אתם רוצים לראות. אם אתם חברי מועדון או שיש לכם קרובים/חברים שהם חברי מועדון או מנויים – זו תהיה השיטה המשתלמת ביותר. למה? כי כרטיסים למשחקי הקבוצות הגדולות יוצאים קודם למכירה לחברי מועדון בלבד באתר המועדון, ורק לאחר מכן יוצאים למכירה ציבורית, בתנאי שנשארו עוד כרטיסים. יש אנשים שמעדיפים להירשם למועדון רק בשביל קניית הכרטיס. שימו לב שיש על זה הגבלות (צריך לצבור נקודות זכות לפני שתוכלו לקנות כרטיסים למשחקים הגדולים כמו דרבי, משחקים באירופה או משחקים נגד אחת הקבוצות הגדולות של אנגליה).
היתרון: ניתן להשיג כרטיסים בקלות, במחיר טוב (במיוחד אם מתכננים לראות יותר ממשחק אחד).
החיסרון: לא תמיד משתלם עבור משחק אחד ולעיתים לא אפשרי להזמין כרטיס למשחק המבוקש (יש תקופת המתנה בין הרישום לבין האפשרות להזמנה למשחקים בביקוש מאוד גבוהה).
רישום לאתר הקבוצה הוא אופציה נהדרת להשיג כרטיסים טובים לחלק גדול מהמשחקים (צילום מהאתר הרשמי של ארסנל בעמוד זה)
הזמנה באתרי הקבוצות השונות (ללא רישום כחבר מועדון)
אופציה אחרת היא להזמין את כרטיסי האירוח המפנקים והיקרים של הקבוצות. אילו כרטיסים רשמיים שמיועדים לתיירים ולצופים שאינם חברי מועדון. כרטיסים אילו (של הקבוצות הגדולות) הם כרטיסים כאמור יקרים עם חבילות אירוח שכוללות הרבה מעבר לצפייה במשחק (מושבים ייחודים, מסכי טלוויזיה, קופון לחנות הקבוצה וכו’ – כל קבוצה והתנאים שלה). ישנם תיירים רבים שיבחרו את “club level” של ארסנל או כרטיסי ה-hospitality של צ’לסי, אך בגלל המחיר והעובדה שלא תמיד אילו המושבים בהם רואים הכי טוב את המגרש – תיירים רבים נמנעים מלרכוש אותם ולפנות לשוק המשני.
יתרונות: חוויה נהדרת והזמנה ללא מתווכים מאתרי הקבוצות.
חסרונות: הבעיה של כרטיסים אילו הוא כמובן המחיר, בשעה שכרטיסים בשוק המשני יכולים להיות זולים יותר ובמקומות בהם איכות הצפיה במשחק גבוהה יותר (כרטיסי האירוח יקרים בגלל האירוח אבל הם לא בהכרח מאפשרים הזמנת מושבים הכי טובים באצטדיון). בנוסף בשחקים רבים, גם את כרטיסי אילו מוכרים המפיצים בשוק המשני והם אינם זמינים באתר הרשמי של הקבוצה
כרטיסי ה-hospitality של צ’לסי הם אופציה נהדרת לחוויה מפנקת (צילום מסך מהאתר הרשמי של צ’לסי)
טיפ שלנו: הימנעו מפלטפורמות להזמנת כרטיסים באופן עצמאי מאוהדים או סוכנים שמוכרים כרטיסים ללא סוכן מקצועי שנותן לכם הבטחה לאספקה. הכוונה לפלטפורמות כמו ויהגוגו – בעבר פירטנו עליהם פה והמלצנו על שימוש בהם, בשנים האחרונות השוק הזה הפך לבעייתי וההמלצה שלנו כרגע להימנע מהפלטפורמות הנ”ל. ברגע שנראה שהשוק הזה מוסדר יותר, ונמנעים בו כאבי לב (כמו תיירים שנוסעים לעיר ולא מקבלים כרטיסים, אומנם מקבלים החזר, אך זה לא פותר את עוגמת הנפש) נחזור להמליץ ולפרט על אופציה זו.
דידיה דורגבה, האיש שהביא לצ’לסי את גביע האלופות – אנשים מוכנים לשלם הרבה בשביל לראות את הכוכבים הגדולים של לונדון על הדשא
מה קובע את מחיר הכרטיסים?
- סוג הכרטיס – לאורך המגרש עולה יותר מלרוחב, קרוב עולה יותר מרחוק וכו’. בנוסף הכרטיסים הרשמיים של הקבוצות המיועדים לתיירים עולים יותר מכרטיסים של מנויים המוכרים את כרטיסיהם, (אנו מפרטים על סוגי הכרטיסים השונים בחלק של שאלות ותשובות בעמוד זה).
- צורת השגת הכרטיס – כרטיסים שקניתם מסוכן (בהנחה שמדובר בכרטיסים מורשים ובטוחים), יעלו יותר מכרטיסים שתצליחו להשיג באתר הקבוצה במידה ואתם חברי מועדון, או במכירה שנפתחה לקהל הרחב (או מספסר כזה או אחר, אך על זה לא נפרט – אמנם יש ספסרים בטוחים ואמינים, אך זה שוק מסוכן וחסר בקרה).
- סוג המשחק – משחקים של הקבוצות הגדולות כמו צ’לסי, ארסנל ואפילו טוטנהאם יקרים יותר. משחקים ביניהן (דרבי), משחקים מול הקבוצות הגדולות של מנצ’סטר (מנצ’סטר יונייטד ומנצ’סטר סיטי), או מול ליברפול, וכמובן משחקים באירופה יהיו יקרים יותר לעומת משחקים של קבוצות קטנות.
מפת האצטדיון האמיריות – המיקום של הכרטיס משפיע על המחיר בצורה משמעותית (מקור: ticketingo )
סוגי כרטיסים לכדורגל בלונדון
מעבר לכך שישנם כמה אפשרויות להזמנת כרטיסים ישנם גם כמה סוגי כרטיסים שונים.
כרטיס אלקטרוני
כרטיס אלקטרוני זה כרטיס שעובד בדיוק כמו כרטיס טיסה. זהו בעצם כרטיס עם קוד הנשלח אליכם למייל ואיתו אתם יכולים להיכנס למשחק.
הכרטיס הינו אישי ולא ניתן להעברה (אם מישהו אחר יכנס עם הכרטיס שלך לא תוכל להיכנס עם אותו קוד לאצטדיון – לכן שמור את המייל שלך / את הכרטיס המודפס במקום בטוח – בדיוק כמו שהייתי עושה במקרה של כרטיס רגיל).
טיפ שלנו: למרות שזו שיטת המשלוח הנוחה והזולה ביותר שיש, בגלל הרבה סיבות לוגיסטיות היא לא אפשרית לכל סוגי המשחקים בלונדון אך אם יש אפשרות כזו, זו השיטה הטובה ביותר שיש – בחרו בה.
כרטיס רשמי וכרטיס מנוי
ישנם שני סוגים של כרטיסים שאפשר להזמין למשחק כדורגל בלונדון כרטיסים רשמיים המונפקים על ידי הקבוצות עצמן ומיועדים לתיירים ולאורחים שאינם מנויי הקבוצה וכרטיסים לא רשמיים שהם למעשה מנויי הקבוצה שמוכרים את הכרטיס שלהם תמורת תשלום.
ההבדלים בין שני סוגי כרטיסים אילו הוא משמעותי במקרים של משחקי הקבוצות הגדולות של לונדון והליגה האנגלית – ארסנל טוטנהם וצ’לסי – כיוון שלמעשה המשחקים לקבוצות הללו הם תמיד סולד אאוט מלבד משחקי גביע קטנים וכדומה. כמעט בכל משחקי הליגה האנגלית ומשחקי ליגת האלופות האצטדיונים של הקבוצות הנ”ל (האמיריות וסטמפורד ברידג’) מלאים.
- שימו לב: מנויים רבים קונים כרטיסים רק כדי למכור אותם. זיכרו – כדי להיכנס עם כרטיס של מנוי אתם חייבים להציג את כרטיס המנוי עצמו! כלומר, אתם חייבים לקחת מהמנוי את הכרטיס ולהחזיר אותו בסוף השימוש, זה חלק מהטירדה שבהזמנת כרטיס מנוי. אילו הם הסיבות שהעסקה לרוב משתלמת בכל האמור לעלות מול תועלת של טיב המושב והמחיר המשולם.
כרטיס פלסטיק – מה זה אומר?
שימו לב: כרטיס מנוי יכול להיות בכל מיני צורות – הוא יכול להיות נייר, אלקטרוני או פלסטיק – זה יכול להשפיע על המחיר שלו. כרטיס פלסטיק הוא עם שם של מנוי, הוא פחות נעים לרבים, יכול לגרור שאלות של סדרנים (הסוכנים המפיצים יתדרכו אותכם מה לענות) ותדרשו לדאוג להחזירו לנקודת איסוף או לשליח. לכן רבים נמנעים מכרטיס פלסטיק – למרות שהוא יהיה זול בהרבה מכרטיסים אחרים.
הרוב יעדיפו כרטיסים רשמיים – כיוון שאז יש פחות פחדים שסדרנים ישאלו שאלות ויש פחות הרגשה שעשו עליכם קופה. הבעיה היא שבהרבה מקרים הכרטיסים הרשמיים הם מוגבלים מאוד, הן בהיקף והן באפשרויות הישיבה ולרוב הם יקרים יותר מכרטיסים דומים להם שאינם רשמיים ואפילו יקרים יותר מכרטיסי מנוי הנמכרים ליציעים בהם רואים טוב יותר מהכרטיסים הרשמיים.
טיפ שלנו: אם אתם נוסעים עם ילדים קטנים עדיף לבחור בכרטיסים הרשמיים, אם לא – חשבו האם תוספת המחיר שווה לכם רק עבור כרטיס רשמי שהוא לעיתים פחות טוב מכרטיס מנוי.
המלצות להוזלת המחירים לכרטיסי כדורגל בלונדון
- פחות חשוב לכם החוויה של הכדורגל ויותר החוויה התרבותית? הזמינו כרטיסים למשחקי הקבוצות של הליגה השניה (הרמה עדין גבוהה מזו שבארץ והמחירים שפויים – לפרטים והזמנת כרטיסים).
- נסו להזמין כרטיסים למשחקי גביע קטנים בשלבים הראשונים או משחקי קדם עונה. זה זול בהרבה.
- למי שיודע שהוא רוצה ללכת למשחק גדול, בוודאי ליותר מאחד – כדאי לנסות להתחבר למועדון מספר חודשים מראש, להירשם כחבר ובכך לזכות לאפשרות להיות חלק ממכירות המיועדות לחברי מועדון ולהחלפת כרטיסים בין מנויים המנוהלת על ידי המועדון עצמו. פרטים נוספים והסברים איך וכיצד באתרי הקבוצות (למשל: ארסנל, צ’לסי, טוטנהם).
- אין יתרון בלהזמין ברגע האחרון, המחירים לרוב רק יעלו. ב95% מהמשחקים האצטדיון יהיה מלא, במשחקים הגדולים והמבוקשים הזמנה מראש היא כלי לחסוך כסף.
- אם אתם מוכנים לשבת בכיסה בודד (כלומר לא זוג אחד ליד השני), המחירים יכולים לרדת בחצי מחיר.
פאבים בלונדון לראות בהם משחק כדורגל
רבים בוחרים לא להיכנס למשחק בסוף, מחיר הכרטיסים הגבוהה יכול להרתיע. למי שמחפש לחוות את תרבות הכדורגל הלונדונית אבל בלי ללכת למשחק יש אפשרות להינות מחווית צפייה במשחקים בפאבים השונים בהם ניתן לראות את המשחקים המשודרים בצוותא עם אוהדים מקומיים. יש הרבה פאבים בלונדון שמשדרים משחקי כדורגל. הנה כמה מהפופולריים ביותר:
- The Famous Three Kings, Soho
- The Red Lion, Borough Market
- The George Inn, Southwark
- The Anchor, Borough
- The Rose and Crown, Islington
- The Coach and Horses, Camden Town
- The George and Dragon, Shoreditch
- The Prospect of Whitby, Wapping
- The Anchor and Hope, Waterloo
- The Fat Cat, Camden Town
כל הפאבים האלה מציעים מסכי ענק המשדרים משחקי כדורגל, כמו גם בירה ואוכל. הם בדרך כלל מלאים באוהדי כדורגל, כך שתוכלו להרגיש את האווירה החגיגית של המשחק.