ההיסטוריה של מצודת לונדון
המצודה הוקמה במאה הראשונה לספירה בעת כיבוש אנגליה על ידי הנורמנים בהנהגתו של ויליאם הכובש, כדי לממש את שליטתו בעיר, שכבר אז הייתה הגדולה בערי אנגליה. בניית הטירה, יחד עם מנזר ווסטמינסטר ונמל לונדון, הפכו את לונדון למרכז הבלתי מעורער של בריטניה. בתחילת דרכה הייתה השליטה בטירה ובגבעה שלה נכס אסטרטגי. כל מי ששלט בה שלט בלונדון ולמעשה בבריטניה כולה.
וויליאם הכובש, המלך שהקים את מצודה
בשנים אלו, בהן פיאודלים שונים נלחמו ביניהם על השליטה באדמות, ובין השליטים לבני המעמד העירוני של לונדון היו עימותים רבים, הטירה שמשה כמקום בו ניתן להגן ולהתגונן מפני התקוממות עממית ולהגן על בני חסות.
במהלך שנותיה מלכים רבים הרחיבו את הטירה ושינו את צורת בנייתה כדי להתאימה לצרכי הלחימה של תקופתם. צורת המבנה כיום שייכת לתקופתם של המלכים הנרי השלישי ואדוארד הראשון.
במהלך המאה ה-17 הטירה הפכה להיות בית כלא של נסיכים ומלכים (המלכה אליזבת נכלאה בה למשל). מלבד נסיכים נכלאו בה גם אנשים רבי מעלה אחרים. במהלך מלחמת האזרחים האגלית שימשה המצודה את כוחותיו של קרומוול והפרלמנט כאתר בו התקיימו בתי עינויים וכמקום הוצאות להורג, אשר רובן נערכו על הגבעה מחוץ למצודה. רשימת ה”סלבריטאים” ההיסטוריים שהיו עצורים או הוצאו להורג בטירה ארוכה וכוללת אישים כמו המלכה ג’ין גריי, לורד ראסל ורבים אחרים. תוכלו לראות רשימה חלקית בערך אודות המצודה בויקיפדיה.
במהלך המאות ה-18 וה-19 ירדה חשיבות המצודה כמקום הגנה (כשיש תותחים חומות לבנים לא יעזרו). הטירה התרוקנה מיושביה, ולאחר מלחמת העולם השנייה הפכה להיות אתר תיירות. בין לבין, בתקופת המלחמות הגדולות, היא שימשה שוב כבית כלא וכמקום הוצאה להורג. המפקד הנאצי רודולף הס היה העצור המפורסם ביותר שהוחזק בה.
ב-1974 התפוצצה פצצה בחדר המרגמה שבמגדל הלבן, וכתוצאה מכך נהרג אדם אחד ו-35 נפצעו. אף גוף לא לקח את האחריות על הפיצוץ, אך החשד הרווח הוא שה-IRA עמד מאחוריו.