מה רואים? ואתרים מרכזיים באזור הקובנט גארדן
בניין זה העומד בתוך השכונה ומציג קונצרטים של אופרה ובלאט. הבניין יפה בפני עצמו ובעל הסטריה עתיקה כך שמומלץ לעצור ולהביט בו לכמה דקות גם למי שלא מתעניין במוזיקה.
אולי תרצו לדעת שבניין אופרה ותיאטרון עמד כאן כבר במאה ה17 והספיק כמו כל לונדון להישרף ולהיבנות מחדש כמה וכמה פעמים. עוד כדאי לדעת שבתקופת מלחמת העולם הראשונה שמש המקום כמחסן ממשלתי.
למידע נוסף: https://www.roh.org.uk/
-
מוזיאון התחבורה, מקבץ תיאטראות ותחנת המשטרה
מויאון נחמד שמציג את התפתחות התחבורה בבירה הבריטית. בעיקר דגמים של כרכרות ורכבות. אטרקציה נחמדה למי שמגע לביקור עם ילדים במקום.
למידע נוסף: https://www.ltmuseum.co.uk/
הכניסה לחנות המומינים
שוק האפל מרקט – הקובנט מרקט הוא חגיגה של שופינג עם ייחוד
(צילומים מקוריים)
ליד המוזיאון תוכלו לראות את המקום בו עמד פעם מוזיאון התיאטרון של לונדון שהפך להיות חלק ממוזיאון ויקטוריה ואלברט. ליד המבנה הישן של המוזיאון תולו לראות מקבץ של תיאטראות חשוב כמו תיאטרון רויאל ותיאטרון פורטון.
שתי מילים על תיאטרון רויאל, מבנה מרשים ובעל נוכחות שמשמש כאכסנייה לתיאטרון הותיק ביותר בלונדון. המקום התפרסם בכך שבתחילת דרכה של אומנות התיאטרון בעיר (המאה ה17) היה זה אחד משני המקומות היחידים בהן מותר היה להעלות הצגות. יותר ממאוחר הוא התפרסם בהצגות הפנטומימה שלו והיום הוא מפורסם במחזות הזמר הענקיים שהוא מארח בין קירותיו. בניין זה שאתם ראוים כרגע אינו הבניין המקורי מכיוון שהתיאטרון עבר שלושה גרסאות שונות של בנייה שכולן נשרפו במהלך השנים. התיאטרון מכונה גם לפעמים תיאטרון דורי ליין על שם הרחוב בו הוא ממוקם.
בניין מיוחד אחר בחלק זה שלה הקובנט גארדן הוא בניין המשטרה בו. בניין זה היה למעשה תחנת המשטרה הרשונה של העיר לונדון.
מוזיאון התחבורה בלונדון (RachelH_)
-
כיכר הקובנט גארד וכנסיית סנט פול
הכיכר המרכזית של השכונה. היא תוכננה במקורה כדי לשמש כאזור מגורים יוקרתי בלונדון (ניתן לראות את העמודים בחלק מהמבנים הסובבים אותה המשמרים רוח זו) אך לאור קריאות הרוכלים בשוק שפעם היה שוק אמיתי של פירות וירקות, התושבים ההדורים לא ששו להגיע לגור כאן. היום יש פה ים של מופעי רחוב חנויות מסעדות וזו היא אחת מסמלי לונדון של היום. כדי להבין עד כמה אומנות הרחוב עתיקה באזור זה, אולי תרצו לדעת שיששנם כתבים המיעידים על הופעת תיאטרון בובות במקום עוד במאה ה17.
לייד הכיכר תוכלו לראות את כנסיית סנט פול המכונה גם כנסיית האומנים, על שום האומנים הרבים הקשורים בה ועל שום תמונות האומנים והשחקנים התתלויים על קירותיה. כיאה לכנסייה של אומנים יש במבנה הכנסייה ניסיון חתרני שלא צלח. הכניסה של הכנסייה היא מהצד ההופכי של הכיכר. (אינדיגו ג’ונס האדריכל שבנה את הכנסייה והכיכר ניסה להפוך את היוצרות, ולבנות את המזבח בצדה המערבי של הכנסייה. ראשי הכנסייה לא היו מוכנים לכך, והותירו את המזבח במקומו.גו’נס הותיר את תוכניות הבניה, והפך את הכניסה שתכנן (זו הפונה לכיכר) לכניסה מדומה, אך הכניסה בפועל נמצאת מאחורי הכניסיה דרך גניה. הכניסה המדומה לכנסייה משמשת היוום כבמת הופעות מאולתרת לאומני רחוב למניהם, תוכה של הכנסייה אינו מקורי (ואינו תואם את התכנון המקורי) לאחר שנבנתה מחדש במאה ה19 (בעקבות שריפה).
מופעי רחוב בסמוך לכיכר הקובנט גארדן
ניתן לראות את כניסת כנסיית סנט פול המשמשת
היום כבמה למופעים אילו וכמסתור מהגשם לצופים בהם (צילומים מקוריים)
בעבר עמד בשטח זה של הקובנט גארדן ארמון סבוי, היום ניצבים כאן שני בניינים מעניינים האחד הוא מלון סבוי שנחשב לראשון מלונות הפאר של לונדון, השני הוא תיאטרון סבוי מבנה מעניין בפני עצמו וקפלת סבוי שבעבר הייתה מרכזת התעניינות רבה יותר אך היום היא משכן התפילה האישי של המלכה.
אוביליסק זה הנמצא סמוך לקובנט גארדן ולנהר התמזה הובא לבריטניה כתשורה ממצריים (מידי מוחמד עלי הפאחה הגדול של מ. האריות מברונזה הנמצאים בסמוך הם מאוחרים יותר והם בכלל תוצרת בריטית אותנטית. הכיתוב על האובליסק, דרך אגב מדבר על פרעונים ולא מזכיר את קליאופטרה וכינוי זה הוא דבק באבליסק על ידי בני לונדון.
מכון זה שנבנה על ידי המליונר סמואל קורטולד (שגם אחראי על חלק מהאוסף של הגלריה הלאומית) הוא מוזיאון קטן אך איכותי מאוד של ציורים מהתקופה האמפרסיוניסטית והפוסט אמפרסיוניסטית (ישנם גם כמה ציוירים מתקופת הרנסנס). המשמעות היה שישנם כאן ציורים של בוטצלי, ואן גוך מונה ורובנס.
למידע נוסף: https://www.courtauld.ac.uk/index.shtml
השוק המפורסם של אזור הקובנט גארדן ואחד השווקים המפורסמים של לונדון. השוק שמורכב מחלק פתוח וחלק מקורה מציע אירועי רחוב וקניות (לא מעט מותגים יוקרתיים ומוצרי מעצבים).
בימי שני מתקיים במקום שוק עתיקות, אך כמו כל אזור הקובנט גארדן הפעילות האנטינסיבית ביותר מתקיימת בסופ”ש בעיקר בימי א’.
כדי לקחת בחשבון שהשם שוק מאוד מטעה מדובר באטרקציה תיירותית נטו שהיא ממש לא שוק אוטנטי (או זול) .
השוק מורכב למעשה משני שוקי משנה קבועים (מלבד השווקים הזמניים קמו שוק העתיקות שהזכרנו קודם ושוק האיכרים המתקיים באביב ובקיץ):
- שוק האפל מרקט Apple Market – אין קשר לתפוחים, שמו ניתן לו בעקבות העובדה שבעבר הוא שימש כשוק חקלאי. שוק זה הוא שוק אומנים צבעוני ומיוחד פעיל בעיקר בימי א’.
- ג’ובילי מרקט Jubilee Market – שוק אופנתי בו מתקיימים הופעות של סטודנטים בימי הסופש מסעדות, בתי קפה וחנויות בגדים רבות.
תמונות מהקובנט גארדן מרקט (תמונות מקוריות)
עוד אטרקציה נחמדה לילדים המאפשרת צפיה בכמה צעצועים מכניים נחמדים.
למידע נוסף :https://www.cabaret.co.uk/ (מבנה הקברט נמצא במפלס התחתון של שוק הקובנט גראדן
זה הוא אחד מבתי התיאטרון המעוצבים ביותר בלונדון. הוא התיאטרון הראשון שהכיל מעל 2500 איש וכלל מעלית בתוכו. היום בניין זה המאופיין בכדור הענק שמסתובב מעליו הוא ביתה של האופרה הלאומית הבריטית.
בעבר עמד בשטח זה של הקובנט גארדן ארמון סבוי, היום ניצבים כאן שני בניינים מעניינים האחד הוא מלון סבוי שנחשב לראשון מלונות הפאר של לונדון, השני הוא תיאטרון סבוי מבנה מעניין בפני עצמו וקפלת סבוי שבעבר הייתה מרכזת התעניינות רבה יותר אך היום היא משכן התפילה האישי של המלכה.
הכניסה למלון (צילום: ChrisO at en.wikipedia)
הכניסה לתיאטרון סבוי (צילום: Bill Henderson, רישיון)