הגלריה הלאומית לאומנות, לונדון National Gallery

מידע על הבית לאמנות הציור בלונדון

מידע כללי

הגלריה הלאומית לאמנות בלונדון (National Gallery) היא אחת ממשכני האמנות המפורסמים והחשובים בעולם. הגלריה, שנמצאת בכיכר טרפלגר, מציגה כ-2,300 יצירות אמנות מהמאה ה-13 ועד שלהי המאה ה-19. גלריה זו, יחד עם אתרים כמו הטייט בריטן, הטייט מודרן, הגלריה לפורטרטים ועוד מוזיאונים רבים אחרים (ראה מוזיאונים בלונדון) הופכת את לונדון לאחת מערי האמנות החשובות של אירופה.




פתיחת המוזיאון בסוף המאה ה-19, ולאחר מכן הפיכתו לחופשי לציבור הרחב (ראה לונדון בחינם), נועדה על מנת לתרום לחינוך לאהבה ולהערכה של אמנות הציור של נתיני הממלכה הבריטית ושאר אזרחי העולם. לא ניכנס כאן להיסטוריה של מבנה המוזיאון והפירוט עליו. רק נאמר שהמבנה הוא ייחודי בפני עצמו, ובנוי בסגנון המזכיר מקדש יווני (מזכיר קצת את הכניסה למוזיאון הבריטי). הוא מיוחד מאוד הן ביום והן בתאורת הלילה.

הכניסה לגלריה לאמנות (צילום מקורי)

מה רואים בגלריה הלאומית?

הגלריה בנויה מחדרים רבים, המחולקים ומסודרים על בסיס כרונולוגי. בגלריה תראו יצירות של האמנים הגדולים ביותר מכל העולם, כולל רפאל, ליאונרדו דה וינצ’י ווינסנט ואן גוך. לפירוט המוצגים החשובים בגלריה והסבר קצר בעברית על כל אחד מהם, לחצו כאן ותוכלו לתכנן את הביקור בגלריה.

רכישת כרטיסים למוזיאונים בלונדון




המלצות "הכל על" למבקר בגלריה לאמנות

  • ישנם במוזיאון סיורים מודרכים חינמיים, שווה להצטרף אליהם (יוצאים בכל יום בשעה 11:30).
  • ישנם גם מדריכים קוליים ב-3.5 פאונד.
  • בקומת המרתף (קומה 0) ישנה מערכת ממוחשבת שמאפשרת לכל אחד למצוא את הציורים אותם הוא מחפש (כולל חלוקה לפי תקופות, שם הציור ושם האמן), וכן ללמוד על הציורים בצורה דיגיטלית.
  • בכניסה לגלריה מחלקים מפת התמצאות נוחה שמאפשרת לנוע היטב בגלריה. בנוסף, על מפה זו מסומנות 30 היצירות החשובות של הגלריה, למי שאין לו את כל הזמן (או סתם לא מעוניין) לסייר בין כל תמונות הגלריה.
  • למי שמתעניין באמנות הייחודית של לונדון, אנו ממליצים לקרוא לא רק על המוזיאונים הסגורים של העיר, אלא גם על הסיור בעברית בשכונת שורדיץ' המתמקד באמנות הרחוב הייחודית של האזור, ועל סיור האומנות הפתוח שיש באזור הסוהו (סיור באנגלית). למידע נוסף על סיורים מודרכים בלונדון בעברית.
  • ההגעה המומלצת לגלריה, ומרכז לונדון בכלל, היא באמצעות הטיוב. אם אתם באזור בלילה כאשר הטיוב אינו פעיל ישנם הרבה מאוד קווי לילה של רשת האוטובוסים הלונדונית שעוצרים בסמוך לגלריה. למבקשים להגיע למוזיאון עם רכב (אופציה לא מומלצת לאתר זה ובכלל למרכז לונדון, ראה השכרת רכב בלונדון) – ישנם מספר מגרשי חניה הסמוכים לגלריה. ישנה גם תחנת עגינה לסירה על התמזה סמוך לגלריה.
  • היות והגלריה עמוסה ולמרבית התיירים אין זמן להשקיע ולראות את כל המוצגים מומלץ לעשות שימוש בסיור וירטואלי לתכנון השהות במוזיאון. לצפייה בכל התמונות של הגלריה בפרויקט שימור האמנות של גוגל.
  • האתר מתאים לילדים, אך ייתכן שאחרי זמן מה כדאי יהיה להפעילם (למשל להעתיק ציורים שהם אוהבים, לשאול שאלות על התמונות וכדומה). בנוסף, כדאי לתכנן סיור קצר יותר מזה שהייתם מבצעים לבדכם (מומלץ לקרוא עוד בנושא לונדון עם ילדים).
  • האזור של כנסיית סנט מרטין אין דה פילדס הסמוכה לכיכר הוא מקום טוב לשתות קפה או לאכול בזול, ואם יתמזל מזלכם גם לשמוע קונצרט טוב בחינם. (ראה לונדון בחינם).
  • כיכר טרפלגר נמצאת ממש בסמוך לגלריה והיא מרכז סואן, לכן תוכלו לראות בה אירועים רבים. חלקם מתוכננים כמו הדלקת עץ האשוח כל חג מולד ופסטיבלים שונים, וחלקם אינם מתוכננים כמו הפגנות ומחאות המתקיימות בכיכר.
  • הלינה באזור הגלריה וכיכר טרפלגר מאופיינת במלונות יוקרתיים שהלינה בהם יקרה מאוד, אך הם מספקים את הזכות לישון בצנטרום של המטרופולין הכי שוקק באירופה. ראה עוד תחת מלונות ליד הגלריה הלאומית ומלונות באזור כיכר טרפלגר תחת מלונות בלונדון. בין המלונות המומלצים בלונדון שנמצאים באזור הכיכר ניתן למנות את מלון פרימייר אין (Premier Inn London Leicester Square)מלון פיקדילי לונדון ווסט אנד (The Piccadilly London West End) ומלון רדיסון בלו אדווארדיאן, המפשייר (Radisson Blu Edwardian, Hampshire).
  • מחיר: הכניסה חופשית, תשלום לתצוגות מיוחדות (תצוגות אלו חינמיות למחזיקי לונדון פאס).

תגובות והמלצות שעלו בקבוצת הפייסבוק שלנו – הכל על לונדון – הקבוצה ממנה מתחילים את הטיול בעיר שלא מחכה:

  • Zoya Hanukayev – האם הnational gallery וה history museum הם מוזיאוני חינם? (לפוסט המלא בפייסבוק)
        • Shimon Cohen –  כן. לשניהם. אם הכוונה לנצ’ורל היסטורי
        • Vered Oleinik – כן. יש תערוכות בתוך המוזיאון שעליהן, אם רוצים להיכנס, יש לשלם. אבל יש מספיק מה לראות גם בלי זה לדעתי.
        • סמדר דרור- כן,לא להתפתות למסע לחלל חבל על הכסף,לא מעניין,כמו סרטון ביוטיוב המוזיאונים מדהימים ויש שפע של אזורי מנוחה,שירותים ובתי קפה במתחם.

מידע שימושי על המוזיאון לאומנות

שעות פתיחה

כל יום, 10:00-18:00. בימי שישי פתוח עד 21:00. (תודה לRami Laufer על העדכון)

כתובת

כיכר טרפלגר (Trafalgar Square), בקצה הצפוני של הכיכר

אתר רשמי
הגעה
directions_subway
מטרו

תחנת Charing Cross (קווים Northern ו-Bakerloo).

תחנת Embankment (קווים Northern ,Bakerloo ,District ו-Circle).

directions_subway

DLR
תחנת Charing Cross

directions_bus
אוטובוס

כל הקווים שמגיעים לכיכר טרפלגר: 3, 6, 9, 11, 12, 13, 15, 23, 24, 29, 53, 77A, 88, 91, 139, 159, 176, 453.

פירוט התמונות החשובות לפי חדרים

להלן המוצגים החשובים במוזיאון והסבר קצר בעברית עליהם. סיור בין כל המוצגים המפורטים כאן עורך כשעתיים.

קרב סן רומאנו (Paolo Uccello) (חדר 54) שליש מקבוצת ציורים (טריפטיכון) המתארים קרבות בין פירנצה לסינה
באיטליה של ימי הבניים. שימו לב לצורת הלוחמים והסוסים ולמשחקי הצבעים בתמונה.

נישואי הזוג ארנולפיני (Jan van Eyck) (חדר 56) ציור הממחיש את הסגנון ההולנדי הריאליסטי וכולל ירידה לפרטי פרטים תוך שימוש בפרספקטיבה מדויקת.

 השגרירים (Hans Holbein der Jüngere) (חדר 4) ציור זה נחשב מהפכני בזמנו, הן בגלל הדיוק ויכולות הפרופורציה, והן בגלל הטמעת הגולגלת אותה רואים רק בזווית מסוימת של התמונה. המסר של הציור הוא שהכל בן חלוף ואין ערך להישגים הרבים בחייו של האדם לאחר מותו.

ציורים אלו של רפאל הם רק חלק מהציורים המופלאים של אמן הדור השני של הרנסנס המופיעים בגלריה.

המדונה של הציפורנים (Raphael) (חדר 8) הציור נקרא גם המדונה בוורוד.
ושימו לב למריה הקסומה המגישה פרח לבנה וברקע החלון – רפאל חשב שכך נראה אזור הגליל.

האב ג’וליוס (Raphael) (חדר 8) ציורו של האב גוליוס (שהוצב תחילה ברומא והיום ישנו העתק לציור בגלריית אופיצי שבפירנצה) נחשב כפורץ דרך בציורי הדיוקנות. האב יושב מעורער ולא מצויר בפרופיל כפי שנהגו לצייר פורטרטים. ההבעה של הציור חזקה במיוחד בגלל השילוב המיוחד של הצבעים (ירוק, לבן ואדום). הזקן של האב מקורו בהפסד של האפיפיור את שטחי בוולניה שהפכו אותו לאדם אבל.

דוגמה מדהימה לאמנות הרנסנס:

הדוג’ה (Giovanni Bellini) (חדר 62) בציור מתואר השליט של ונציה.

הייסורים בגן (Giovanni Bellini) (חדר 62) ימיו האחרונים של ישו. ניתן לראות את תלמידיו הבוכים של המשיח ואת יהודה איש קריות מוליך את החיילים למאסרו אל ישו. הרקע הוא ירושלים.

בכחוס ואריאדנה, דיאנה והקטיאון (Tiziano Vecellio) (חדר 12) שניים מהציורים של טיציאן המופיעים בגלריה, המחוברים לסיפורים מהמיתולגיה היוונית ו”מסופרים” בציור בסגנון רנסנסי. באכוס (האל דיוניסיוס הרומי) מתואר בתמונה הראשונה כאשר הוא מגיע להציל את אדריאנה אהובתו הזנוחה של תזאוס, כשהוא מלווה בסטירים המופלאים שלו.בתמונה השנייה מתוארת סצינת ציד של האלה דיאנה והבתולות המלוות אותה, שמופרעת במקרה על ידי הקטיאון.

מתרחצים בסיין (Georges Seurat) (חדר 44)

מתרחצים (Georges Seurat) (חדר 43)

מתרחצים (Claude-Oscar Monet) (חדר 45) אחת התמונות הממחישות את אמנות הפונטיאליזם החדשנית של מונה.

משפט פריס (Peter Paul Rubens), (חדר 29) הגלריה מציגה סדרה נהדרת של ציורים של רובנס, כולל סצינות מהתנ”ך (שמשון ודלילה) ומהמיתולוגיה – כמו בתמונה זו המציגה את המשפט שחרץ את דינה של טרויה.

פורטרט עצמי (Rembrandt) (חדר 24) בגלריה סדרה מרשימה של ציורים של רמברנדט, כולל סצנות מהברית החדשה ופורוטרטים (חלקם עצמיים בגילאים שונים).

הקבורה (Michelangelo) (חדר 8) בגלריה ישנו מספר מצומצם של יצירותיו של מיכאלאנג’לו וזו דוגמה לאחת מהן, המתארת את קבורתו של ישו.

המלתחה של ונוס (Diego Velázquez) (חדר 30) ציור מופלא בו מראה קופידון/ארוס לונוס את יופיה בראי.

ילד ננשך על ידי לטאה (Caravaggio) (חדר 32) דוגמה לאחד מהציורים היפים של אמן הרנסנס המדהים הזה שמוצבים בגלריה.

מארס וונוס (Sandro Botticelli) (חדר 58) תמונה מדויקת המתארת את ונוס (אלת היופי ואהבה) ומארס (אל המלחמה) עם סמלים אירוטיים רבים, המרמזים על כך שהם עשו אהבה ולא מלחמה.