גריניץ’, לונדון – המדריך המקיף ביותר בעברית | Greenwich

מידע על האזור הכפרי בפאתי לונדון

מדריך מקוצר למתכנים ביקור בגרינץ'

גריניץ’ או גְרֶנִיץ’ (Greenwich) הוא כפר עתיק שנמצא בחלק-הדרום מזרחי של לונדון. כפר זה העניק למחוז כולו את שמו – מחוז גריניץ’ או ה”כפר ירוק” בסקסונית עתיקה – והוא באמת כפר ירוק עד היום. למרות המרחק שלו מהמרכז התיירותי של לונדון, רבים התיירים המבקרים בגריניץ’ ורובם משלבים את הביקור עם שיט מודרך על התמזה מווסטמינסטר (לפרטים והזמנה). הביקור באזור כולל לרוב את המוזיאון האסטורנומי את פארק גריניץ’ הצמוד אליו, את מבני הציא הפתוחים לציבור ואת שוק האוכל הפעיל כמעט תמיד , כאשר בסופש כמעט כל התיירים הבאים לפה יעברו בשוק העתיקות הפעיל ברובע.

תצפית על לונדון מהגבעה של פארק גריניץ’, גריניץ’ היא אחד מהמוקדי התיירות החשובים של העיר אפילו שהיא קצת רחוקה מהמרכז התיירותי של המטרופולין

זה לא מאוד נפוץ אבל יש כאלו הבוחרים ללון בגריניץ’ למרות המרחק ממרכז העניינים של לונדון. זו לינה המתאימה למי שמחפש לינה בחלקים “כפריים” יותר ולא ממש בלב ליבה של העיר התיירותית.  בין אפשרויות הלינה המומלצות בלונדון הם: Intercontinental London – The O2, an IHG Hotel ו Holiday Inn Express London Greenwich. למי שמעונין לקרוא יותר בנושא אנו ממליצים לקרוא בעמודים: מלונות באזור גריניץ’ ומלונות בלונדון.

היסטוריה וחשיבות תרבותית

גריניץ’ הוא יעד בעל השפעה תרבותית בינלאומית כמרכז גיאוגרפי, אסטרונומי ומדעי והוא קיבל את החותמת להיותו מרכז בינלאומי חשוב כאשר נוסף לרשימת אתרי המורשת העולמית ב-1997. שמו הרשמי של האתר באונסק”ו הוא “מתחם גריניץ’ הימי” (Maritime Greenwich), והוא כולל את האתרים המרכזיים הנמצאים על גדותיו של התמזה. סביב מתחם זה נמקד גם את ההסבר שלנו ואת המסלול המומלץ להליכה באזור. חשוב להדגיש שמעבר לעובדה שבו נמצא קו ה0 המוכר היום מלימודי גיאוגרפיה גריניץ האזור הוא השער המזרחי של לונדון.

ההתיישבות בגריניץ’ החלה לפני שנים רבות. עד היום אפשר למצוא בו קברים מתקופת הברונזה (לצורך העניין זה בערך התקופה בה מעריכים את כיבושי יהושע בן נון). במרוצת השנים ישבו כאן הרומאים, הסקסונים, הדנים ולמעשה כמעט כל מי שהגיע לאי הבריטי חנה במעגן של גריניץ’. לא ניכנס לשושלת האצולה והמלוכה ששלטה באזור כבר מתקופה מוקדמת (העדויות מתחילות כבר מהמאה השמינית לספירה אפשר לראות על כך יותר תחת ההסטוריה של לונדון). בימי הביניים עמד כאן ארמון פלנסטיה ששימש כארמון בית המלוכה.




במהלך מלחמת האזרחים האנגלית נכבש הארמון על ידי הכוחות האנטי-מלוכניים והפך למחנה מעצר לשבויים. לאחר הרסטורציה החליט המלך צ’ארלס השני, בשנת 1660, לשקם את הארמון וביקש מהאדריכל סר ג’ון רֶ‏ן (Wren) לתכנן עבורו ארמון חדש. התכנית לא יצאה אל הפועל במלואה, והחלק שנבנה מחדש כארמון למלך הוסב לשמש כבית החולים המלכותי למלחים. אן נסיכת דנמרק, אשתו של ג’יימס הראשון, בנתה על הגבעה שמדרום לארמון את בית המלכה, המהווה כיום חלק מהמוזיאון הימי הלאומי.

בנייני בית החולים הפכו למכללה הימית המלכותית ב-1873, ונשארו בשימוש הצי המלכותי הבריטי עד 1998. באותה שנה הועברו המבנים לידי קרן גריניץ’. חלק מהמבנים משמשים את אוניברסיטת גריניץ’ ואת קולג’ טריניטי למוסיקה; חלק אחר פתוח לציבור.

בית המלכה – מבנה ארכיטקטוני מרהיב שהיה מהפכני בזמנו (צילום מקורי)

מה רואים ואתרים מרכזיים בגריניץ'

  • המוזיאון הימי הבריטי ובית המלכה (Queen’s House):

בית המלכה, המבנה המרכזי באזור גריניץ’, תוכנן ונבנה על ידי האדריכל איניגו ג’ונס, עבור המלכה אן מדנמרק. המבנה הבנוי בסגנון רנסנסי נבנה במאה ה-17 שימש בעבר כמקום האירוח של המלכה אן (כאן היא הייתה מארחת את ידידיה לשעת התה), בהמשך הוא שימש כבית חולים והיום הוא חלק מהמוזיאון הימי הלאומי של בריטניה. לידו נמצא מבנה שהיה מיועד בשעתו לחינוך ילדי הספנים ומציג היום אוסף של ציורים ודיוקנאות ימיים, בעיקר יצירות מהמאה ה-17 ועד למאה ה-20.

בעבר היה המוזיאון די משעמם ולא אינטראקטיבי אך הוא עבר מתיחת פנים ויחד עם המכללה הימית (ראה בהמשך) הוא מאפשר היכרות מעמיקה עם הקשר בין בריטניה לים.

בלי קשר אם אתם מבקרים במקום או לא, אנו ממלצים לצפות בערוץ הפליקר של המוזיאון – התצלומים מרהיבים:
https://www.flickr.com/photos/nationalmaritimemuseum
האתר הרשמי של בית המלכה: https://www.rmg.co.uk/queens-house/

מוזיאון ימי לונדון (צילום מקורי)

המכללה הימית לונדון (צילום מקורי)

מבנה המכללה הימית והמוזיאון הימי מאפשרים לכם להרגיש את חיי הצי בצורה לא אמצעית – 
אדוה מחופשת לקצינה צי ואוהד לאביר מימי הביניים (צילומים מקוריים כמובן)

  • המכללה הימית המלכותית (Old Royal Naval College):

המכללה הימית המלכותית (הישנה) היא אחד מבנייני המורשת החשובים של האי הבריטי – אי שבנה את האימפריה שלו על הים. בין השנים 1873-1998 המכללה שימשה כמתקן אימונים של הצי המלכותי (אותו צי שהיו לו נציגים בכל יבשת על פני כדור הארץ). כאן הכשירו את קציני הים של הצי המלכותי ועברו כאן כמה מרבי החובלים החשובים בהיסטוריה המערבית. היום המבנים משמשים כאתרי תיירות וכמוסדות אקדמיים של אוניברסיטת גריניץ’ ומכללת טריניטי למוסיקה.

ההיסטוריה של המבנים עצמם היא מרתקת. הם נבנו במאה ה-17 על ידי כריטופר רן (אותו רן שנדמה שיחד עם נאש הוא בנה את כל לונדון…) במקום בו עמד פעם ארמון פלאטייה. הם שימשו כבית חולים, ככור גרעיני קטן, וכאמור כמכללה של הצי הימי הבריטי המפואר. ארבעת המבנים של המכללה בנויים כך שיתאימו לסימטריה של בית המלכה והם מפגינים יחס סימטרי ביניהם. הם גם תוכננו כך שיתאפשר קו ראייה בין בית המלכה לנהר התמזה.

מה שיכול לעניין אתכם כתיירים הם שני אתרים שכדאי להציץ בהם בעת הביקור במכללה: האחד הוא הקפלה הנמצאת בתוך בתוך בניין המלכה מרי והאולם הצבוע שנמצא במבנה המלך ויליאם. הקפלה שימשה בעבר את בית החולים ואת חדר הסעודה של המכללה והאולם הצבוע (Painted Hall) ידוע בזכות הציורים מתקופת הבארוק של ג’יימס ת’ורנהיל המופיעים בו ומתארים את ניצחון החופש על העריצות (ניצחון בריטניה ובנות בריתה על המלך לואי ה-14, המוצג בציור עם חרב שבורה וכתונת קרועה בצבע צהוב, סמל לבגידה).

אתר המכללה: https://www.ornc.org/

מבנה מכללה גריניץ' (צילום מקורי)
מבנה המכללה

ציור מכללה גריניץ' (צילום מקורי)
דוגמא לציור שתמצאו באולם הצבוע (צילום מקורי)

  • פארק גריניץ’ (Greenwich Park):

תמשיכו דרומה מעבר לבית המלכה ולמוזיאון הימי הבריטי על הרחוב הראשי של גריניץ’ וויליאם וולק קינג, ותפגשו בפארק גריניץ’, הפארק הירוק הגדול ביותר של לונדון וחלק מהפארקים המלכותיים של העיר. הוא מורכב משני חלקים, החלק המישורי והגבעה שבראשה נמצא מצפה הכוכבים של גריניץ’. עד המאה ה-15 היה שטח הפארק בבעלות מנזר פטרוס הקדוש שבגנט (St. Peter at Ghent). במהלך המאות ה-15 וה-16 היה זה פארק פראי ששימש את בית המלוכה לציד ורק במאה ה-18 הוא התחיל לקבל צורה מסודרת יותר, אותה אנו רואים היום.


תצפית מהגבעה

דוגמה לפרחים שתמצאו בפארק הירוק 

אחד האזורים היפים בפארק גריניץ’ הוא הגבעה של הפארק, ממנה ניתן לראות את מרחבי גריניץ’ ואת בנייני לונדון. מלבד מצפה הכוכבים והתצפית מהגבעה בפארק תוכלו לראות את פסלו של הנרי מור “דמות קצה סכין ניצבת”, וכן פרחים מדהימים, בריכות, שרידים ארכאולוגיים מהתקופה הרומית ועץ אלון מתקופתה של המלכה אליזבת הראשונה הנקרא “עץ האלון של המלכה”. כמו כן, תזכו לראות לא מעט סנאים ולא מעט בריטים צעירים המשחקים כדורגל במדשאות הפארק.

סנאים בגריניץ' (צילום מקורי)
הסנאים המקסימים שתמצאו בפארק

פרחים בגריניץ' (צילום מקורי)
דוגמה נוספת לפרחים שתמצאו בפארק (צילומים מקוריים)

כתובת הפארק: King William Walk, London, England
מפת הפארקhttps://www.royalparks.org.uk/parks/greenwich-park/map-of-greenwich-park
אתר האינטרנט של הפארקhttps://www.royalparks.org.uk/parks/greenwich-park

  • מצפה הכוכבים המלכותי של גריניץ’

מצפה הכוכבים המלכותי של גריניץ’ ממוקם על הגבעה בקצה הפארק. הוא נבנה כבר במאה ה-17 בימי המלך צ’ארלס השני, תוכנן בידי סר כריסטופר רן, והוא המבנה הראשון שנבנה בבריטניה למטרת מחקר מדעי, מה שמסביר את חשיבותו הגדולה לתרבות המדע. הסיבה לבנייתו הייתה פרקטית לחלוטין – הממלכה הבריטית חיפשה דרך למפות את קווי האורך בים כדי למנוע מספינות לאבד את דרכן.

 

מצפה כוכבים גריניץ' (צילום מקורי)
מבנה המוזיאונים ומצפה הכוכבים (צילומים מקוריים)

מצפה הכוכבים של גריניץ’ הוא למעשה הבסיס ליחסים הגיאוגרפים-כרונולוגיים של העולם המערבי. זה הוא הבסיס לקו גריניץ’, הלא הוא קו האורך 0 – דוגמה לשארית תרבותית מימי “פאקס בריטניה” (תקופת האמפריה הבריטית), כאשר העולם סידר עצמו ביחס לאי של הממלכה. את הקו תוכלו לראות לכל אורך המצפה ופארק גריניץ’ ולהצטלם כאשר רגל אחת שלכם בצידו המערבי של כדור הארץ והרגל השנייה בצידו המזרחי. רק כדאי לזכור שמדובר באמירה יחסית בלבד, ושהתצלום בפארק הוא ללא תשלום (בניגוד למוזיאון).

גם זמן האפס נמצא פה (הצרפתים התנגדו לכך שנים רבות ועבדו לפי זמן פריז – אבל אפילו הם נשברו בסוף). GMT נמדד על ידי מציאת השעה ביום בה השמש נמצאת בנקודה הגבוהה ביותר במסלולה (מרידיאן) כפי שזו נראית ממצפה הכוכבים. זוהי השעה 12:00 בצהריים לפי שעון גריניץ’. עקב צורת מסלול כדור הארץ והאטת סיבובו, יש הפרש בין זמן זה לשעה האמיתית. אנקדוטה מעניינת היא ששעון גריניץ’ מכוון לשעה קבועה לכל מקום על פני כדור הארץ, ללא התחשבות באזורי זמן שנקבעים לפי קו האורך בו הם נמצאים. מכיוון ששעון גריניץ’ לא משתנה לפי שעון קיץ שבעה חודשים בשנה השעה בעיירה גריניץ’ לא תואמת את שעון גריניץ’!


קו האורך גריניץ’

שעון גריניץ' (צילום מקורי)
השעון בכניסה למצפה הכוכבים


תבניות מתכת ששימשו למדידת מידות אורך שונות (צילומים מקוריים)

מה רואים במצפה? בכניסה תוכלו לראות את השעון בעל 24 השנתות שמשמש כזמן היחסי של כל כדור הארץ, ולשמוע על חקר גורמי השמיים. הקומה הראשונה של המבנה (קומת הבסיס) נקראת בית פלאמסטיד (Flamsteed House), על שמו של האסטרונום המלכותי הראשון, ג’ון פלאמסטיד. בה תוכלו לחזות בניסיונות למצוא פתרון לבעיות הניווט העולמי. בקומה השנייה נמצא חדר מתומן בעל חלונות גדולים, שנועד לכינוסים ולדיונים, ומאפשר למבקרים לתצפת על כל האזור. מעליו נמצא כדור הזמן המפורסם, היורד כל יום בדיוק בשעה 13:00 מראש התורן עליו הוא נמצא, כדי לסמן את השעה המדויקת עבור ספני התמזה. בבית מרידיאן והפלנטריום תוכלו לראות טלסקופים בגדלים שונים, את המטר המדויק, תיאורים להיווצרות מערכת השמש וכדור הארץ ועוד. כשתצאו מהמצפה תוכלו לבצע תצפית על לונדון מהגבעה הצופה על העיר (מקום מצוין להפסקת צהריים או לפיקניק קצר).

  • כתובת: Blackheath Ave Greenwich London SE10 8XJ
  • שעות פעילות:ימי שני-ראשון 10:00-17:00.
  • טלפון: 44-208-123-9911+
  • תשלום: חלק מהמוזיאון הוא חופשי וחלקו דורש תשלום.
  • אתר אינטרנטhttps://www.rmg.co.uk/royal-observatory/

כנסיית אלפה הקדוש (St Alfege’s Church)

בשנת 1012 השתלטו הדנים על העיר קנטרברי ושבו את הארכיבישוף אלפה (Ælfheah). הארכיבישוף סירב לאפשר את גביית תשלומי הכופר עבורו, וכך ציוו הדנים להוציאו להורג בסקילה. הדנים סירבו לאפשר את קבורתו של הארכיבישוף, אך האגדה מספרת שמקל של עץ שהיה מונח בדמו של הארכיבישוף החל ללבלב.
כאשר ראו הדנים את הנס שהתרחש, איפשרו למאמינים לקבור את הגופה. אלפה הוכרז כקדוש והכנסייה שהוקמה במחוז במאה ה-12 נקראה על שמו. הכנסייה שאתם רואים היום, הבנויה בסגנון הבארוק, הושלמה ב-1718. היא תוכננה ונבנתה על ידי סר ניקולס הוקסמור, תלמידו של כריסטופר רן.

  • אתר אינטרנט של הכנסייהhttps://st-alfege.org/
  • שעות פתיחה: לרוב בין 11:00-16:00, כדאי להתעדכן באתר הכנסייה.

כנסיית אלפה (צילום מקורי)

כנסיית אלפה (צילום: Richard Croft)

  • מנהרת גריניץ’, ספינת הקליפר “קאטי סארק” ויאכטת “ג’יפסי מאוס 4”

מונומנט חשוב נוסף בגריניץ’ הוא ספינת הקליפר “קאטי סארק” (Cutty Sark), שהייתה במחצית השנייה של המאה ה-19 ספינת המפרשים המהירה ביותר בעולם. היא נבנתה כחלק מהפיתוח הכלכלי שנעשה בעקבות תחרות שהתקיימה בין חברות הספנות לאחר ביטול המונופול על יבוא התא של חברת הודו המערבית. היום היא משמשת כמוצג של המוזיאון הימי הבריטי הממחיש את עוצמתו ההיסטורית של הצי המלכותי.
כמה אנקדוטות מעניינות על הסירה: היא נתנה את השם לוויסקי המפורסם ופירוש שמה הוא “חצאית קצרה” או “תחתונית” בשפה הסקוטית. היום אפשר לסייר בה ולראות כיצד חיו בספינה ומה עשו בה לפני פחות ממאה שנה, ותוך כדי לצפות באוסף של חרטומי ספינות מכל העולם. את הסיור בסירה ניתן לעשות באופן עצמאי (הכניסה בתשלום), אם כי הכסף שתשלמו כולל לרוב גם הדרכה (במיוחד בימים העמוסים ובסופי שבוע).
ליד ספינת הקליפר עוגנת גם יאכטה קטנה יותר (ג’יפסי מאוס שמה). יאכטה זו שימשה ספן בודד בשם פרנסיס צ’יצסטר להקפת העולם כולו והוא בן 65.

“קאטי סארק” מפליגה, לפי 1916 (צילום: Allan C. Green)

אתר האינטרנט של הספינהhttps://www.rmg.co.uk/cuttysark/

מול שתי הספינות תוכלו לראות את אי הכלבים (בו היו מוחזקים כנראה כלבי הציד של המלך הנרי). בין האי לספינה עוברת מנהרה תת קרקעית, שהיא המנהרה היחידה מתחת לתמזה המיועדת להולכי רגל בלבד.

  • גריניץ וויליג’ ושווקי גריניץ’ (Greenwich Market – שוק האוכל ושוק העתיקות)

שוק גריניץ’ הוקם בעקבות צו מלכותי משנת 1849 והוא מורכב משני שווקים, שוק אחד פתוח הנמצא בפינת רחוב והשני מקורה. אם אתם תרים אחר חפצי יד שנייה, חפצי מלאכת יד ומוצרים חקלאיים – מוטב שתפנו לאזור College Approach, אך אם חפצה נפשכם דווקא בעתיקות ובפרטי אספנות כמו תקליטים, פטיפונים, תכשיטים ועוד יש להתקדם לכיוון Greenwich High Road.

בימי חמישי נמכרים בשוק עתיקות וחפצי אספנות, בסוף השבוע (ימי שישי-ראשון) נמכרות בו גם עבודות יד, ובימי שישי גם מוצרים חקלאיים. בשאר ימות השבוע השוק עצמו אינו פועל, אולם החנויות משני צידיו ממשיכות לפעול. בצד עתיקות, עבודות יד וחפצי אמנות ואספנות, ניתן גם למצוא גם בגדים, חלקם מיובאים ישירות מן המזרח. כל אלה הופכים את שוק גריניץ’ לאחד השווקים הססגוניים ביותר.

שעות הפתיחה של השווקים: שבת וראשון, בין השעות 09:00 בבוקר ל-17:00 אחר הצהריים.

כניסה לגריניץ' מרקט (צילום מקורי) גריניץ' מרקט (צילום מקורי)

תמונות מגריניץ’ מרקט (צילומים מקוריים)

מלבד השווקים, בעיירה עצמה תוכלו לאת את כנסיית גריניץ’, ואת תיאטרון גריניץ’ (הוא נחשב לתיאטרון מומלץ, למי שמעוניין בהצגה).

כנסיית גריניץ’ ותיאטרון גריניץ’ (צילומים מקוריים)

הזמנת כרטיסים לאטרקציות בגריניץ’

לינה בגריניץ’

הלינה בגריניץ‘ היא לינה הרחוקה ממרכז העניינים של לונדון – ומתאימה למי שמחפש לינה בחלקים “כפריים” יותר ולא ממש בלב ליבה של העיר התיירותית. לינה זו יכולה להיות אופציה טובה מאוד למי שמחפש מלונת זולים בלונדון, למי שמחפש מלונות רומנטיים (בסגנון כפרי יותר) ולמי שמחפש מלונות למשפחות בלונדון. אם תרצו להתפנק במלון יוקרתי ביחס לאזור Intercontinental London – The O2, an IHG Hotel תהיה בחירה מומלצת. במידה ואתם מעוניינים במלון עם תמורה טובה לכספכם אנו ממליצים על Holiday Inn Express London Greenwich, an IHG Hotel. במידה ואתם מעדיפים דירה על פני מלון אנו ממליצים על Staycity Aparthotels Greenwich High Road. כדאי לקחת בחשבון שמכיוון שזהו אזור פופולרי ללינה המלונות עמוסים במיוחד בקיץ ולכן מומלץ להזמין מקום מראש במידה ואתם נוסעים בחודשים אלו. אפשר למצוא בקישור הזה מקומות לינה רבים בגריניץ’ להזמנה עם אפשרות ביטול בחינם. לעוד מידע על לינה בגריניץ’ כדאי להיכנס לעמוד מלונות באזור גריניץ’. (לעוד מידע על  מלונות בלונדון).

 

 




המלצות "הכל על" למבקרים בגריניץ'

  • הביקור באזור מאוד מומלץ ומדובר באחד המרחבים הפופלארים לביקור בלונדון. כדאי להגיע ביום נאה, כיוון שחלק גדול מהסיור הוא הליכה בחוץ.
  • אל גריניץ’ ניתן להגיע בדרכים רבות, אבל הדרך המומלצת ביותר היא לשוט בסירה על התמזה תוך כדי סיור מודרך (מומלץ לפחות לכיוון אחד) אפשר לראות מידע נוסף תחת שיט על התמזה. מי שרוצה חווית שייט עוד יותר משמעותית יכל לקחת שיט מאזור גריניץ’ לסכר התמזה.
  • ליד המכללה הימית נמצא פאב טרפלגר, לא בדקנו אותו בעצמנו אבל כל מדריכי הטיולים ממליצים עליו.
  • ניתן (ואפילו מומלץ) להזמין כרטיס אחד לכל האתרים של גריניץ’ – זה יוצא הכי משתלם.
  • הזמן המתאים לביקור הוא ביום א’ בזמן שהגרינץ’ מרקט פעיל והפארק והשטחים הירוקים שוקקים.
  •  הביקור באזור יכול להתאים למי שבא לעיר עם רכב פרטי (למרבית המלונות ישנה חניה סמוכה) ראה מידע נוסף תחת השכרת רכב בלונדון והשכרת רכב באנגליה.
  • ישנם תיירים אשר מגיעים לאזור זה עם תיקים גדולים או מזוודות (בדרך אל או משדה התעופה למשל), דבר אשר מקשה מאוד על ההתנהלות. במקרים אלו אנו ממליצים להשאיר אותם בנקודות שמירת חפצים אשר פזורות ברחבי העיר. כדאי לבדוק על נקודות הנמצאות ליד תחנת קאטי סארק (Cutty Sark) , תוכלו לראות את האופציות השונות כאן. עוד על חברת LuggageHero אשר מפעילה את השירות תוכלו לקרוא בעמוד הסקירה שלנו פה.
  • המקום מומלץ לסיור עם ילדים. המוזיאון פונה אליהם באינטראקטיביות שלו, השיט בסירה מומלץ והפארק הוא מקום שילדים אוהבים – אפשר לרוץ ולהתגלגל בדשא, לשחק כדורגל ולהבין מה כל כך ירוק בגריניץ’. במידה ואתם מגיעים עם ילדים אנו ממליצים לוותר על כניסה לארמון המלכה.

המלצות של גולשי האתר לאזור גריניץ’ בלונדון:

המלצות טיפים ותגובות שעלו בקבוצה שלנו – הכל על לונדון – הקבוצה ממנה מתחילים את הטיול בעיר שלא מחכה

  • הרכבל בלונדון וגרניץ, טיפים המלצות?
    • שמעון כהן: הרכבל עולה לגובה רב מעל הנהר והנוף ממנו מרהיב. המחיר 5 £ לשני כיוונים באמצעות אויסטר, אשראי. אם קונים כרטיס בקופה אז עולה 6 £ . לילדים 5 עד 15 עולה חצי מחיר.
    • זוהר: אפשר לקבל מידע לגבי הרכבל, לינק? מהם הנקודות עליה וירידה?
    • סמדר דרור: נחמד מאוד יש רחבה יפה עם טיילת ובית קפה לשלב עם ביקור בגריניץ ובדוקלנד אזור יפה,מחוץ לאזור המרכזי אבל שווה.
  • מגיעים באוגוסט ללונדון. מעוניינים יום אחד לעשות בגריניג’. האם כדאי להגיע לשם בשייט?. האם צריך להזמין כרטיסים מראש לאטרקציות שם?. חוויות?
    • דגנית: אנחנו יותר נהנינו מהרכבת שנוסעת לשם, רכבת אוטומטית בלי מפעיל אנושי, ישבנו בקרון הראשון והחוויה היתה מעולה לילדים.
      חוץ מזה היה שוק חביב, מוזיאון ובתי קפה חמודים.. אם יש ילדים קטנים יש שם גן שעשועים כיפי ממש.
    • נאוה קסל: עשיתי הלוך ברכבת וחזור בשייט. כדאי.
      • ניצן: צריך להזמין כרטיסים מראש או במקום לרכבת ולשיט?
      • נאוה קסל: אני הזמנתי במקום גם לרכבת אל גריניץ’ וגם לשייט מגריניץ’ חזור ללונדון.
    • סמדר דרור: גריניץ מקסימה!!!!! מומלץ להגיע בשיט שיוצא מגשר ווסטמינסטר עם הסברים לאורך המסלול. כרטיס הלוך וחזור
      כשיורדים הולכים למרכז כמה דקות עוברים ליד ספינה עתיקה,עם מסעדה איטלקית מעולה במרכז יש שוק אוכל
      ווינטג’ וסימטאות קטנות ומהן הולכים למוזיאון בנושא הים והספינות ולבנין האדרימלות שם כמובן בית קפה ושירותים ודשאים הכל חינם למעט תערוכות מיוחדות.
      לאחר מכן עולים בגבעה דרך פארק מקסים למוזיאון השעון ומצטלמים בקו שמחלק את העולם למזרח ומערב,קו גריניץ
      חוזרים מטיליים במדשאות בטיילת ונהנים מאוד

טיפים והמלצות שעלו על  בקבוצת הפייסבוק השותפה שלנו לונדון למטיילים-London for travelers:

  • שייט מגריניץ’ לסכר התמזה Thames Barrier
    • כן. חוויה כיפית ושווה. נסענו ממזח סנטה קתרינה עד למחסומי התמזה, דרך גריניץ. שיט מהיר מאוד עם קפיצות וכאלה, מקבלים מעילים גדולים וכובעים.
  • גריניץ’. הגעה- מה עדיף: רכבת או בסירה? יש יום מועדף בשבוע? תודה
    • לדעתי בסירה עדיף , כי ההפלגה היא חוויה בפני עצמה.
    • תפליג בסירה (עם הדרכה) ותחזרו עם הDLR.
    • נסעתי לגריניץ’ ברכבות אולם זה היה מתיש וארוך. חזור כבר חזרתי בשייט. בגריניץ עצמה עליתי למצפה הכוכבים- הגשמתי חלום. לצערי הגעתי מאוחר מידי בשביל לעלות על אוניית המלחמה במקום. הקדשתי לגריניץ בשלוש אך נראה לי שלחובבי היסטוריה לא היה מזיק להגיע טיפה יותר מוקדם ולהספיק יותר.
  • אז מה אתם אומרים על גריניץ’?
    • כדאי מאוד לחצי יום ואפילו יותר. כדאי עם שייט ורכבל האמירויות.
    • יפה מאד- מומלץ. עשינו כיוון אחד עם שייט.
    • כדאי מאוד גם עם שייט וממש לטייל בכל הפארק שם. מאוד יפה.
      • מומלץ מאוד. שווה את הנסיעה מחוץ למרכז. הכי מומלץ להגיע בסופ”ש כשהשוק פועל במלואו.
        • למיטב הבנתי השוק פועל כל השבוע, אם כי במתכונת יותר מצומצמת (יש אתר של ביקור בגריניץ’ שאפשר לראות בו בדיוק אלו דוכנים פתוחים באלו ימים). ואם רוצים לבקר שם גם במוזיאונים – הרבה יותר פנוי במהלך השבוע.
          • זו גם נקודה למחשבה. מהניסיון שלנו, מלבד עונת השיא בקיץ הצפיפות במוזיאונים של גריניץ’ לא מאוד משמעותית. אבל אולי לאחרים יש ניסיון אחר. אין להשוות את השוק באמצע השבוע לסופו… כמעט שני דברים שונים. בכל מקרה תודה על ההמלצה והפרספקטיבה!
            • למען האמת עדיין לא הייתי שם, אבל לפי המדד של google יש הבדל משמעותי. מצד שני אולי כשכתוב שם as busy as it gets” זה לא באמת נהיה מאד צפוף- רק יחסית… אולי פאשרם שלאה בנושא, כי בהתחלה חשבתי לבקר שם בסופ”ש ואז שיניתי את דעתי.
    • גריניץ’ אחלה מקום ועוד יותר שווה אם הולכים להופעה ב- O2. ליד המתחם הזה נמצא רכבל האמירויות הנוסע מעל הנהר והנוף יפה ומרהיב. בגריניץ’ עצמה כדאי לבקר במוזיאון חיל הים המושקע והחינמי ולידו נמצא מצפה הכוכבים העתיק אשר בחצרו עובר קו האורך 0°. אנשים נוהגים להצטלם כשהם עומדים על הקו הזה.
    • יפה מאוד. יש מוזיאון ימי מקסים. כדאי ביום יפה. לעשות כיוון אחד עם שיט.
  • שלום לכולם, אשמח לדעת מה הדרך הקלה ביותר להגיע לגריניץ׳. האם האוייסטר תקף בנסיעה כזו?
    • כן בוודאי שתקף. זה בתוך לונדון. יש כמה דרכים. תבדקי מוצא ויעד בגוגל מאפ ותכווני לזמן ותאריך רצוי ותגלי מה זמין ומתאים לך.
    • אפשר בשייט מהגלגל או מגשר המצודה ואפשר בתחתית.
    • אפשר ברכבת עילית עם האויסטר, זה עדיין בגבול אזור 2 ולחזור בשייט שעולה בערך 12 £, אבל אם יש לך את הטרוולכארד המקנה את ה1+1 יש הנחה מסויימת.
    • אפשר בשייט מתחנת הלונדון איי.יש הנחה למחזיקי אויסטר. בטיוב: יש להגיע לתחנת bank שנמצאת בחלק הדרומי של הקו השחור northen line ומשם לוקחים את רכבת ה- dlr שזו רכבת ללא נהג שמגיעה עד גריניץ .האויסטר הוא גם ל- dlr.
      • תודה למשיבים! נסענו בתחתית ובאוטובוס 129 מהתחנה בגריניץ׳ – הלוך ושוב. האוייסטר תקף גם לנסיעות אלו. היה מוצלח. תודה!

שאלות ותשובות על גריניץ'

הזמן הפופלארי ביותר לביקור בגריניץ, הוא בסופש כאשר השוק פועל.

אחד ממוקדי העיניין הגדולים ביותר בגריניץ' הוא המוזיאון הימי הבריטי ובית המלכה (Queen’s House). מוקד היסטורי וארכיטקטורי חשוב נוסף הוא המכללה הימית המלכותית (Old Royal Naval College). שווה לדעת שאחד מהפארקים הגדולים ביותר בלונדון נמצא בגריניץ': פארק גריניץ’ (Greenwich Park) הירוק ורחב הידיים. בקצה הפארק שוכן מצפה הכוכבים המלכותי של גריניץ’ שנבנה במאה ה-17 לצורך מחקר מדעי. מוקד מרכזי נוסף הוא כנסיית אלפה הקדוש (St Alfege’s Church). לבסוף, כדאי לא לפספס ביקור בגריניץ וויליג’ ושווקי גריניץ’ (Greenwich Market – שוק האוכל ושוק העתיקות).
למגוון פעילויות בגריניץ' היכנסו לקישור הזה או לקישור הזה.

הדרך הפופלארית ביותר להגיע לגרינץ' לתיירים היא באמצעות שיט (לפרטים והזמנה), רבים עושים זאת לפחות לצד אחד ובחזור בוחרים בשיט או בחזה בתחבורה ציבורית.

אפשר להגיע לאזור גריניץ’ באמצעות:

  • תחנות רכבת באזור:
  • Greenwich
  • קווי אוטובוס:
  • 177, 180, 188, 286, 38,6​1 ,977,286
  • DLR :
  • Cutty Sark

לקריאה נוספת על תחבורה ודרכי התניידות בגריניץ' מומלץ להיכנס לקישור הזה

אזור גריניץ' בהחלט מתאים לביקור של משפחות עם ילדים בשל שלל הפעילויות והאטרקציות שניתן למצוא בו.

יש כמה סוגי סיורים מודרכים בגריניץ', רובם מציעים שילוב של אזור גריניץ' יחד עם מקומות אחרים. למשל סיורי שייט בנהר התמזה מווסטמינסטר (Westminster) עד לגריניץ' (למידע נוסף לחצו כאן), או סיור שכולל את טירת לידס (Leeds Castle), קתדרלת קנטרברי (Canterbury Cathedral) והצוקים הלבנים בדובר (Dover) (למידע נוסף לחצו כאן). אפשרות נוספת היא לבקר בגריניץ' כחלק מסיורי אוטובוס התיירים האדום המפורסם של לונדון. לקריאה נוספת על סיורים בגריניץ' מומלץ להיכנס לקישור הזה או לקישור הזה.

בין המלונות המומלצים באזור גריניץ’ ניתן למנות את מלון Ibis London Greenwich ואת מלון הדירות Phoenix Heights By Bridgestreet. לקריאה נוספת על מלונות באזור גריניץ' מומלץ להיכנס לקישור הזה.

המרחק בין גריניץ למרכז לונדון הוא כ12 ק''מ ואפשר לעשות ב35 דקות נסיעה ברכבת התחתית.

פופלארי להקדיש לביקור בגריניץ כחצי יום. כמובן שאפשר יותר. במיוחד אם באים בסופש ומבקרים בשוק של גריניץ'.

הזמן המתאים לביקור הוא ביום א’ בזמן שהגרינץ’ מרקט פעיל והפארק והשטחים הירוקים שוקקים.

בין המסעדות המומלצות באזור ניתן למצוא את מסעדת Mediterraneo המציעה אוכל איטלקי, את מסעדת Elm Street Oyster House המציעה אוכל אמריקאי ואת מסעדת L'escale המציעה אוכל צרפתי.

מידע שימושי על גריניץ'

איך מגיעים?

  • תחנות רכבת באזור: Greenwich
  • קווי אוטובוס: 177, 180, 188, 286, 38,6​1 ,977,286
  • DLR באזור: Cutty Sark

[wpgmza id="5" cat="5" marker="634" zoom="12"]