באר מימי בניים בבסלו
במהלך השנים הייתה בסלו מוקד לחימה חשוב, בגלל מיקומה על אם הדרך. רבים הם השליטים שניסו לשלוט בה על מנת לשלוט על אזור קוסטה בראווה ועל מבואות הפירנאים הקטלוניים, מה שהוביל לבנייה של ביצורים רבים והרחבה של חומות המצודה שעמדה במקום.
העיירה מציעה לתייר המבקר בה שרידים מתקופת ימי הביניים, הכוללים חומה עתיקה ומבנים עתיקים, לצד נהר הפלוביה, וכל זה בצל הנוף המרהיב של הרי הפירנאים. מאז 1965 בוצעו בעיירה עבודות שימור ושיחזור והיא הפכה לאתר מורשת לאומית ספרדית. מאז ועד היום (עם הפסקות בתקופות חשוכות כמו מלחמת האזרחים) היא מרכז תיירותי חשוב בספרד.
שקיעה על אחד ממבני בסלו
בנוסף, בסלו היא אזור בעל עניין רב לתייר היהודי והישראלי המתעניין במורשת של יהודי ספרד. בסלו מציעה כמה שרידים חשובים מתקופת יהדות קטלוניה. ההתיישבות היהודית בבסלו היא עתיקה (כנראה מאזר המאה ה-9 לספירה), אך בסלו מוכרת בעיקר כעיירה בעלת אופי יהודי ניכר בתקופתו שלהרמב”ן והקהילה היהודית החזקה של מחוז חירונה. הקהילה היהודית בעיר ידעה עליות ומורדות רבים, בעיקר כתלות באוכלוסייה הנוצרית הכללית וההגנה או אי ההגנה לה הם זכו מהשליטים המרכזיים. ההתיישבות היהודית המאוחרת ביותר שהייתה בבסלו מתועדת בסוף המאה ה-15 בתקופת גירוש ספרד.
בסלו מפורסמת היום במקווה עתיק, ברובע היהודי (הגטו היהודי העתיק) ובבאר העיירה (הקשורה בפירוש הסוד של הרמב”ן “באר השלישית” שהיא רמז לבית שלישי, למי שמעוניין לקרוא על כך עוד: https://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=11738).
שעת שקיעה על בסלו