מה רואים במוזיאון?
מוזיאון המדע מחולק למספר חלקים שונים:
- בחלק הראשון, שנמצא ברובו בקומת הקרקע ממש בכניסה למוזיאון, תוכלו לראות את אוספי הפטנטים והחידושים המדעיים.
תוכלו לראות בחלק זה מעל 300,000 פריטים, כמו מנוע הסילון הראשון, שחזור של מודל ה-DNA הראשון, מנועי קיטור מוקדמים ועוד.
- בחלקו השני המוזיאון מציג מוצגים אינטראקטיביים שמטרתם להנחיל ידיעות מדעיות לציבור הרחב (חלק זה מתאים בעיקר ובמיוחד לילדים).
בחלק זה תוכלו לעבור בין מוצגים המסבירים על מזג האוויר, התמודדות עם פגעי טבע, ידיעות בהנדסה, אסטרונומיה וגנטיקה, נושאי תעופה ואנרגיה והכל מוצג במשחק מהנה.
החלקים המעניינים ביותר בחלק זה של מוזיאון המדע: חלק המעניק מידע על מי אני? בו לומדים הילדים על הגוף האנושי (חלק זה נמצא בקומה הראשונה של המוזיאון) ועל המאפיינים האישיים השונים שלהם (למשל טביעות אצבע וקרנית העין); חלק העוסק במזג האוויר, הכולל היבטים של שמירה על איכות הסביבה ומאזן אקולוגי תקין (בקומה הראשונה); חלקים העוסקים בפסיכולוגיה וברפואה, כולל מוצגים מרשימים על המוח ועל מעבדות מחקר (פחות אינטראקטיבי אבל מעניין – קומה רביעית וחמישית).
- חלקו השלישי של המוזיאון הוא תוספת חדשה של קולנוע IMAX בתלת מימד המציג סרטים דוקומנטריים-מדעיים, חלקם בתלת מימד. חלק זה של המוזיאון הוא כאמור בתשלום (הוא נמצא בקצה המרוחק של קומת הקרקע). תרחישי הסרטים המוצגים ב-IMAX כוללים הצטרפות למשלחת מחקר בים, בחלל או בספארי – כאמור ניתן לוותר.
- חלק אחר של המוזיאון הוא בית הקפה והאירועים המדעיים שלו, בו דנים מדענים ושוחרי מדע בסוגיות מדעיות שונות בדרך חדשנית שמנסה לאתגר את הידע האנושי. המוזיאון גם מקיים אירועים תקופתיים של ערבי מדע לילדים (המלווים על ידי הורים בלבד) ומופעי מדע המוצגים במוזיאון באופן יום יומי (כדאי להתעדכן באתר).
דוגמה לתא חללית במוזיאון המדע בלונדון (צילום מקורי)