אוניית בלפאסט, לונדון HMS Belfast

מידע על האונייה שתמחיש לכם מה הם חיי מלח בצי הבריטי
מידע כללי
אוניית בלפאסט (HMS Belfast) היא למעשה מוזיאון צף, דרכו ניתן לחוש איך חיו ואיך חיים המלחים באוניית מלחמה של הצי הבריטי. האונייה עוגנת בגדה הדרומית של התמזה, במרחב שבין גשר לונדון לגשר הטאוור, והיא אטרקציה נחמדה מאוד למחפשים בילוי עם ילדים או מבוגרים(שוחרי ים).
ההיסטוריה של אוניית בלפאסט
אוניית בלפאסט הוּשקה ב-1938, השתתפה בקרבות ימיים במלחמת העולם השנייה ונשארה בשירות הצי הבריטי עד 1963. היא גם השתתפה בפלישה של בעלות הברית לחופי נורמנדי.
כאשר היא קורקעה הוחלט להופכה למוזיאון צף שיאדיר את שם הימיה הבריטית.
מה רואים באונייה?
בביקור באונייה תוכלו לראות את החלקים השונים של אוניית מלחמה: גשר הפיקוד, חדר המנועים מחסני התחמושת וכדומה. בכל אחד מהחדרים תוכלו להיחשף לחיי היומיום של הקצינים והמלחים שפועלים באונייה.
כל הביקור מלווה במדריך קולי, שמנסה להסביר וללמד על מה שתראו באונייה, כמו גם לנסות להעיר לחיים את הבובות והמוצגים. בנוסף ילוו אתכם בביקורכם באונייה מלחים אמיתיים של הצי הבריטי וינסו לענות לשאלות שלכם ושל המבקרים האחרים.
דוגמה למה שתיפגשו באוניה – תותחים קדמיים ובובה של חבר צוות בפעולה
(צילום: Kjetil Bjørnsrud, Dickbauch)
רכישת כרטיסים למוזיאונים בלונדון
המלצות "הכל על" למבקר באוניית בלפאסט
- האתר נחמד אך המחיר אינו זול. מומלץ למי שמחפש עניין לילדים שנכנסים חינם (מתחת גיל 16), בעלי עניין בצי או במוזיאונים העוסקים בחיי צבא וצי.
- מחזיקי לונדון פאס וכרטיס האטרקציות של לונדון נכנסים חינם.
- ילדים עד גיל 5 נכנסים בחינם. ילדים מגיל 5 עד 15, אנשים מוגבלי תנועה, סטודנטים ופנסיונרים מעל גיל 60 זכאים להנחה. כמו כן יש כרטיסים מיוחדים למשפחות במגוון הרכבים ובמחירים משתלמים. ראה גם לונדון בחינם ולונדון עם ילדים.
- מומלץ להזמין כרטיסים מראש באתר ולחסוך עמידה בקופות. שימו לב כי ישנם שני תעריפים לכרטיסים – אחד מגלם בתוכו גם תרומה והשני לא, לידיעתם ולשיקולכם.
- שימו לב שהביקור דורש הליכה מסוימת בתוך האונייה, כולל ירידה ועלייה במדרגות לולייניות ותלולות – הביקור באתר אינו מתאים למי שמתקשה בתנועה (תיירים מבוגרים או בעלי כסאות גלגלים).
- מומלץ לשלב את הביקור באוניה עם ביקור באתרים קרובים כמו מצודת לונדון וגשר לונדון. כמו כן ניתן לשלב גם שיט על נהר התמזה. למי שאוהב שווקים, לא רחוק ממיקום האוניה נמצא שוק האוכל הייחודי – שוק בורו.
- דרך ההגעה המומלצת היא באמצעות הטיוב, לא מומלץ להגיע לאזור עם רכב שכור מכיוון והוא עמוס, פקוק וקשה למצוא בו חניה (כלל שנכון לכל מרכז לונדון, ראה מידע נוסף תחת השכרת רכב בלונדון).
- אזור אונית בלפאסט כמו כל אזור הלונדון סיטי הוא אזור מרכזי ונגיש, ניתן למצוא באזור מלונות זולים יחסית לרמתם בהשוואה לאזור ווסטמינסטר (כלומר ישנם גם מלונות יוקרתיים יחסית אך הם עולים פחות בהשוואה למלונות באותה רמה בווסטמינסטר / אוקספורד סטריט) אך הוא לא אזור פעיל בשעות הערב והוא לא המרכז התיירותי של העיר. מאפיינים אילו הופכים אותו למבוקש על ידי משפחות המבקרות בעיר ועל ידי מי שרוצה להוזיל את מחיר הלינה (ראה מלונות ליד אוניית בלפאסט ומלונות בלונדון). בין המלונות המומלצים באזור זה ניתן למנות את מלון אנדז ליברפול סטריט לונדון (Hotel Andaz Liverpool Street London), מלון לונדון סיטי סוויטס (London City Suites) ומלון אפקס טמפל קורט (Apex Temple Court Hotel).
- מחיר: 14 פאונד למבוגר. לילדים ולמחזיקי לונדון פאס הכניסה חינם. הנחה של 5 פאונד לסטודנטים ופנסיונרים, בהצגת תעודה.
המלצות והערות של גולשי האתר:
- מישל: אני רוצה לחדד את חוסר הנוחות שבהליכה באונייה למבוגרים, תראו למשל את הסיפור הזה:
https://www.lawguide.co.il/forum/print.asp?f=23&m=52540.- מערכת אתר הכל על: מישל, תודה על ההערה המלמדת.
מידע שימושי על אוניית בלפאסט
מרץ-אוקטובר: בכל יום 10:00-18:00, כניסה עד 17:00. נובמבר-פברואר: בכל יום 10:00-17:00, כניסה עד 16:00
The Queen's Walk, London SE1 2JH, אנגליה
תחנת London Bridge (קווים Jubilee, Northern).
תחנת Tower Hill (קווים Circle, District).
קווים 47, 343, 381, RV1.