פיאצה דל פופולו היום
הכיכר משמשת עד היום כמקום מפגש גדול של העיר רומא, ומתקיימות בה לא מעט הופעות רחוב או במות של אמנים מקומים ובינלאומיים. במהלך השנים האחרונות ובגלל הסמל הלאומי החשוב שלה, הכיכר משמשת כאזור בו מתקיימים לא מעט הפגנות (כמו ההפגנות הגדולות שאחזו ברומא בשנת 2010). חשוב לדעת שהיו פעמים שהפגנות אלו יצאו מכלל שליטה.
תמונות מדברות כיכר דל פופלו לחץ על התמונה לצפיה בתמונה המלאה והורדתה
מה רואים בפיאצה דל פופולו?
הכיכר מעוצבת בסגנון ניאו-קלאסי. במרכז הכיכר תראו את האובליסק המצרי מתקופתו של רעמסס השני, המכונה “אובליסק פלמינו” (obelisco Flaminio). זהו אובליסק עתיק במיוחד, המתנשא לגובה של כ-36 מטר. האובליסק ניצב בתוך מזרקה ענקית, בעלת מאפיינים מצריים, המורכבת למעשה מארבע מזרקות שונות.
כיכר דל פופלו כשהערב יורד (צילום מקורי)
הופעת רחוב בפיאצה דל פופלו ברקע הכנסיות התאומות (צילום מקורי)
הכיכר מתפצלת לשלוש דרכים החוצות את העיר: ויה דל קורסו, שבהליכה בה תוכלו לעבור בכל רחבי רומא הנוצרית עד לכיכר ונציה, בצפון ויה דל בובינו ובדרום ויה די ריפטה – דרכים אילו הן מהדרכים הפופלאריות ביותר של העיר רומא והן עמוסות בתיירים ובמחפשים חנויות לבצע בהן שופינג (ראו גםקניות ברומא).
מעל הכיכר ניתן לטפס לכיוון אזור וילה בורגזה ומשם ללכת בכיוון המדרגות הספרדיות בטיילת הצופה על החלק הצפוני של רומא הרנסנסית מלמעלה. דרך זו מומלצת בעיקר בשעות השקיעה כשהערב יורד על הכיכר.
כנסיית סנטה מריה דל פופולו
כנסיית דה פופולו הנמצאת בפינה הצפונית של הכיכר היא אתר ידוע, משום שהיא מאפשרת לצפות בשילוב אמנותי של קראוג’יו, ברניני (פסל חבקוק המלאך) ופסיפס “בריאת העולם” של רפאל ועוד יצירות אמונות ייחודיות מתקופת הרנסנס. הכנסייה מהמאה ה15 (אחת הכנסייות הראשונות שנבנו בסגנון הרנסנס ברומא). הכנסייה היא יצירת רנסס מפוארת ששינתה את פניה מספר פעמים (במיוחד את חלקה החיצוני שתוכנן במהלך השנים להיות מותאם לכיכר בחוץ). מלבד יצירות האמונות והוווטרז’ים בתוך הכנסייה תוכלו לראות קריפטות מפוארות. לקריאה נוספת על בזיליקת סנטה מריה דל פופולו.
פסיפס בריאת העולם של רפאל בכנסיית דה פופולו
(צילום: Eugenia & Julian)
ליד כנסיית דה פופולו תוכלו לראות שתי כנסיות זהות, הבנויות בסגנון הבארוק בשם “סנטה מריה די מירצ’לי” (1681) ו”סנטה מריה די מונטסנטו” (1679).
מלבד המזרקה המרכזית תוכלו לראות משני צידי הכיכר שתי מזרקות מים נוספות שעוצבו במאה ה-19 על ידי ג’ובאני סצ’ריני ולידן ישנם פסלים המייצגים את עונות השנה השונות.