מחוזות
מחוז ראנונג (Ranong) – המחוז הכי פחות מיושב בתאילנד והכי רטוב בתאילנד – יורדים פה גשמים במשך שמונה חודשים בשנה. מאותה הסיבה בדיוק חופי הרחצה באזור זה הם פחות טובים ואף מסוכנים. הסיבה היחידה להגיע לכאן היא כנקודת עצירה בדרך לפארק הלאומי לם סון. או לחילופין כדי לחדש את הויזה (יציאה לטיול יום במיאנמאר) ראה מידע נוסף על ויזות בתאילנד.
- פארק הלאומי לם סון (Laem Son National Park) – מדובר ברצועת החוף המוגנת הארוכה ביותר במדינה, משתרעת על פני 315 קמ”ר וכוללת יותר מ-20 איים. חלק מהפארק שייך למחוז ראנונג ולחלק למחוז פאנג-נגה. רוב החופים מכוסים בביצות ועצים אך יש פה גם חופים נקיים ויפים כמו האט באנג בן (Hat Bang Ben) שבטוח לשחייה בכל ימות השנה. בפארק ניתן גם ללון וקיימות מסעדות וברים.
מחוז פאנג-נגה (Phang-Nga) – זהו המחוז שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון הצונאמי ולא בטוח אם שוקם במלואו. במחוז נמצאים הפארק הלאומי הימי איי סורין והפארק הלאומי הימי איי סימילאן, וחופים לבנים בוהקים שבהחלט שווים ביקור כמו האט באנג סאק (Hat Bang Sak) וקאו לאק (Khao Lak). שימו לב כי הגעה למקום מומלצת בחודשים מובמבר עד אפריל אז המים צלולים והשמש זורחת, אך בשאר חודשי השנה נסגרים מקומות רבים ומזג האוויר סגרירי ומעט מדכא.
- קו יאו יאי וקו יאו נוי (Ko Yao Yai, Ko Yo Noi) – שני איים המשתרעים על פני שטח של 137 קמ”ר ובהם יערות, חופים וצוקים. משמעות השם קו יאו יאי היא “אי ארוך גדול” וקו יאו נוי “אי ארוך קטן”, אך דווקא קו יאו נוי, הקטן מבין השניים – הוא המתוייר יותר והמיושב יותר. חופי הרחצה הפופולאריים הם האט פה סאי (Hat Paa Sai) והאט תה קאו (Hat Tha Khao). פרט חשוב מאוד הוא שמדובר באיים בהם התרבות המוסלמית מאוד בולטת ולכן יש צורך בלבוש צנוע בכל עת, מלבד בעת שהייה בחופי הרחצה. הלינה באי הקטן אפשרית אך יש מספר מצומצם של מלונות.
- הפארק הלאומי הימי איי סורין (Surin Islands National Marine Park) – כולל חמישה איי-גרניט מקסימים ובהם יערות גשם, חופים לבנים, מפרצים חבויים וסלעיים הבולטים מתוך הים. בפארק תהנו מפעילויות כמו צלילה ושנירקול או מסלולי הליכה ביער מלא קופים וציפורים.
- הפארק הלאומי הימי איי סימילאן (Similan Islands Marine National Park) – ידוע בעיקר כאתר צלילה ובשל חופיו הלבנים וסלעי הגרניט. הפארק כולל תשעה איים, מתוכם בשניים ניתן ללון – אי מספר 4 קו מיאנג (Ko Miang) ואי מספר 8 קו סימילאן (Ko Similan), ובהם גם נמצאים שירותי התיירות. (אי מספר 8 מומלץ יותר ופופולרי יותר ללינה – רמת המלונות טיפה יותר גבוהה מאי מספר 4).
איי סימיליאן – סלעי גרניט מרשימים ומים צלולים (צילום: Maxmajestic, רישיון)
מחוז פוקט (Phuket) – פוקט הינו האי הגדול והפופולרי ביותר בתאילנד וכנראה ששמעתם את השם כבר לא מעט פעמים לפני שתכננתם בכלל לנסוע לתאילנד. זהו אזור ובו ג’ונגל טבעי עם צמחייה מטורפת, חופי רחצה – חלקם עמוסים תיירים חלקם נטושים, והמון המון חיי לילה.
מחוז קראבי (Krabi) – נחשב למחוז היפה ביותר בתאילנד, הוא נחשב לגן עדן ביופיו אך גם כגן עדן לאוהבי ההרפתקאות. בתחומיו של המחוז נמצאים 150 איים יפהפיים, ביניהם הפנינים של תאילנד – קופיפי, ראיליי ביץ’ וקו לנטה. התקופה הטובה ביותר לביקור במחוז זה היא בחודשים דצמבר עד מרץ. בזמן העונה הגשומה המלונות לא נמצאים בתפוסה מלאה ולכן גם המחירים הרבה יותר אטרקטיביים, קחו בחשבון ששווה לקחת את הסיכון ולהגיע דווקא בחודשים יוני עד נובמבר, אך באותה נשימה שימו לב כי בתקופה זו בדרך כלל יורדים פה גשמים במשך ארבעה-חמישה ימים רצופים כשלאחריהם מגיעים שלושה ימים של שמש – תקוו רק לתפוס את השמש ולא את הגשם.
- קו ג’ום/קו פו וקו סי בויה (Ko Jum/Ko Pu, Ko Si Boya) – איים המציעים אווירה שלווה ואינטמיות של אי קטן, לא מאוד מתויירים וחוץ מלרבוץ על החוף אין מה לעשות שם יותר מדי. כאן גם צולמה עונת הישרדות VIP ישראל בשל האפשרות לבידוד מוחלט.
- הפארק הלאומי קאו פאנום בנצ’ה (Khao Phanom Bencha) – כ-50 קמ”ר של יערות גשם, שלל מפלים יפהפיים, נחלים, מערות נטיפים ובעלי חיים כמו נמרים, פנתרים שחורים וטיגריסים. בפארק אין אפשרות ללינה וההגעה עליו מתבצעת במסגרת טיולי יום.
מחוז טראנג (Trang) – אחד המחוזות הפחות תיירותיים באזור, לכן גם מחירים המלונות פה הרבה יותר נמוכים ומשתלמים, החופים הרבה פחות עמוסים ובאופן כללי יש הרגשה פחות ממוסחרת. משמש בעיקר כצומת מעבר בין האיים השונים. אם עצרתם פה זאת הזדמנות טובה לאכול ארוחה מלזית אותנטית.
- קו מוק (Ko Muk) – מרכזו של האי הוא בהאט פאראנג (Hat Farang) והוא מוכר בעיקר בזכות אתרי שנירקול ומערת האזמרגד (תאם מוראקוט – Tham Morakot) הנמצאת בצדו המערבי. מנהרה גירנית באורך 80 מטר המובילה אל לגונת ים עם חוף לבן וצוקים גירניים גבוהים שהדרך היחידה להגיע אליה היא בשחיה.
- קו קראדאן (Ko Kradan) – היהלום של מחוז טראנג, עם חופים מרהיבים המשקיפים אל האיים האחרים של ים האנדמן. מקומות לינה רבים הוקמו פה בשנים האחרונות המקום נמצא בפיתוח מתמיד.
שחייה אל לגונת-ים במערת האזמרגד – תאם מוראקוט
מחוז סאטון (Satun) – המחוז הדרומי ביותר בחוף אנדמן, על הגבול עם מלזיה, רוב התיירים לא מרחיקים לכת עד כאן ולכן מחירי המלונות זולים מאוד. החופים פה מתהדרים בצמחייה ירוקה ואווירה שלווה.
- הפארק הלאומי הימי קו טארוטאו (Ko Tarutao Marine National Park) – אחד האזוריים היותר יפים ומבודדים בתאילנד, זאת מכיוון וההגעה אליו היא די קשה. בתחום הפארק נמצאים 50 איים, מלאים בבעלי חיים, חופים יפים ושוניות אלמוגים. הדגש פה הוא שמירה על איכות הסביבה ולכן קיים פה רק אתר לינה אחד והוא בבעלות ממשלתית. ב2002 צולמה כאן העונה ה5 של הישרדות ארה”ב וב2008 העונה הראשונה של הישרדות פיליפינים.