מנות תאילנדיות פופולריות
פאד תאי (Pad Thai): איטריות אורז עם רוטב דגים, סוכר, מיץ ליים (או תמרהינדי), בוטנים, ביצה ועוף, פירות ים וטופו.
ראד נא (Rat na): אטריות אורז רחבות עם בשר בקר, חזיר, עוף, חסילון או פירות ים (במקור מסין).
מנת ראד נא עם בשר חזיר וברוקולי סיני
(צילום: Takeaway, רישיון)
פאד סי יו (Phat si-io): אטריות אורז מוקפצות עם רוטב סויה, רוטב דגים, ועוף או חזיר.
מרק טום קא גאי (Tom kha kai): מרק פירות ים ועוף בחלב קוקוס.סאטה (Satay): בשר צלוי (בדרך כלל עוף או חזיר), מוגש עם סלט מלפפונים ורוטב בוטנים (במקורו אינדונזי, אבל נחשב למזון מהיר טיפוסי לתאילנד)
קארי מסמאן (Massaman curry): קארי בסגנון הודי (פופולרי אצל המוסלמים בתאילנד), עם תבלינים צלויים ומיובשים.
מנת קארי מסמאן קלאסית
(צילום: Roozitaa, רישיון)
אוכל תאילנדי קשור בשקיות זהו אוכל ביתי מיוחד ומשביע וזול במיוחד. באותה שקית תוכלו לקנות תבשילים ומרקים מיוחדים כמו ה-“טום קא גאי”.
שיפודים: דוכני הרחוב בתאילנד הם המקום לבדוק עד כמה רחוק אתם הולכים עם ההתחברות לתרבות המקומית. צפרדע על האש, ג’וקים, ועכבישים מטוגנים הם רק חלק מה”מטעמים” שתוכלו לנסות.
מגוון ג’וקים וחרקים למאכל – לא לבעלי לב חלש!
(צילום מקורי)
פירות: דוכני הפירות של תאילנד הפכו לאחד מסימני ההכר שלה ולא בכדי. פירות טריים ומשובחים מוגשים בצורה אסטטית ומהווים חטיף מרענן בחום הגדול של תאילנד.
- אננס: שמוגש או חתוך לקוביות בתוך שקית ניילון, או חתוך לאורכו ומוגש על שיפוד אותו אוכלים כמו ארטיק.
- קוקוס: עוד פרי שהפך לאחד מסמליה הלא רשמיים של תאילנד. חתוך לפרוסות, או שלם עם קשית לשתיית מיץ הקוקוס.
- רם בוטאן (Rambuthan): אחד מהפירות האקזוטיים המיוחדים בתאילנד. מבחוץ מכוסה ב”שערות” ארוכות בצבעים של ורוד, צהוב וירוק ומבפנים מזכיר את הליצ’י במרקמו, אך שונה בטעם.
- פרי הדרקון (Dragon Fruit): בארץ הוא מוכר בשם “פטאייה”. מדובר בפרי גדול יותר מהרם בוטאן, בצבע ורוד עז עם “קוצים”. מבפנים הוא מעניין לא פחות: בצבע לבן מנוקד בנקודות שחורות קטנטנות.
- דוריאן (Durian): עוד פרי אקזוטי, גדול יותר מקוקוס, בצבע צהוב מכוסה בבליטות קטנות. לפרי הדוריאן ערך תזונתי גבוה ולכן תושבי תאילנד מכנים אותו “מלך הפירות”.
קינוחים: התאילנדים הם לא חסידי המתוק, אך כמובן שעבור התיירים פיתחו כמה מתכונים (או למדו להכין קינוחים אחרים). בין היתר ניתן למצוא קינוח של סטיקי רייס מתוק בתוספת מנגו, מיני פנקייקים ממולאים בחלב קוקוס, סירופ פטל, שוקולד ומייפל. הקינוח המוכר של תאילנד הוא כמובן הבננה לוטי – בננות פרוסות בתוך קרפ מקופל, עם סירופ שוקולד מעל ומגוון תוספות שונות לבחירה.
הכנת בננה לוטי ברחוב בתאילנד