תחבורה בבנגקוק
המוניות בבנגקוק מצוידות (כמעט תמיד) במונה והסונגתו נוסעים בדרך-כלל לאורך נתיבים קבועים. הכבישים בבנגקוק פקוקים באופן קבוע ולכן כדאי להצטייד בסבלנות רבה כשיוצאים אל הדרך. מומלץ להשתמש ברכבת העילית Sky Train או בשייט תעלות המהוות אלטרנטיבה גם מעומס וההמולה של העיר בנגקוק.
עומס תנועה ברחובות בנגקוק (צילום מקורי)
שייט בנהר ובתעלות בבנגקוק
אופציה מומלצת לגלות את פינות החמד בבנגקוק היא באמצעות שייט בנהר ובתעלות שבעיר. השייט על נהר הצ’או פראיה (Chao Phraya), מאפשר ביקור בכל האתרים ההיסטוריים והמקדשים החשובים של בנגקוק השוכנים לגדות הנהר. השייט גם מאפשר לכם להציץ אל חיי הנהר המסורתיים שהתקיימו בעיר בעבר, ללא פקקי תנועה ובמחיר זול למדי. גם אם אין לכם יעד ספיציפי, יותר ממומלץ לשוט בנהר, ולהתרחק מכל הרעש וההמולה של בנגקוק. החיסרון היחיד של שירות הסירות הוא העומס וזמן המתנה גדול מהרגיל שיכול להיות בשעות הלחץ. תוכלו לשוט בנהר באמצעות “סירות האוטובוס” שמורידות ומעלות נוסעים בתחנות קבועות, רובן לאורך הגדה המזרחית של הנהר. כדאי להצטייד במפה של העיר שתראה לכם את מיקום המזחים המשמשים כתחנות.
ישנם חמישה קווים שונים, כולם שטים באותו המסלול אך עוצרים בתחנות שונות. תוכלו להבדיל בין הקווים לפי דגל המתנוסס בקדמת הסירה, בצבעים שונים – ירוק, כתום, צהוב וכחול. יש גם קו אחד ללא דגל שעובר ועוצר בכל התחנות ולכן פחות מומלץ להשתמש בו. מפת הקווים להדפסה.
לאחרונה גם החלו להפעיל שירות Hop-on Hop-off בתעלות, המאפשר לנוסעים לעלות ולרדת ללא הגבלה ב-9 תחנות שונות לאורך הנהר (ביניהן גם מקדש השחר). כולל גם הדרכה קולית באנגלית. סוג של “אוטובוס התיירים” גירסת המזרח הרחוק. לרכישת כרטיסים.
Sky Train
ה-Sky Train, מערכת התחבורה המהירה של העיר בנגקוק, מאפשרת לכם הגעה מהירה ונוחה אל רוב אתרי התיירות בעיר. הרכבת נוסעת 20-30 מטר מעל פני האדמה, על מסילה מיוחדת, בשני קווים. הקו האחד, הקצר, מכונה סילום-ליין וניתן להגיע באמצעותו לשוק הלילה בפטפונג. הקו השני, הארוך, הוא הסוקומוויט-ליין והוא מגיע לקרבת שוק סוף השבוע צ’אטוצ’אק. רכבת מגיעה כל 3 דקות, והיא פועלת החל מ- 6 בבוקר ועד חצות. הקרונות נוחים וממוזגים ואפשר לקנות כרטיס יומי, תלת-יומי, ושבועי. מפת הקווים.
רכבת Sky Train בתחנה (צילום מקורי)
מטרו MRT
כיום פועלים בבנגקוק 2 קווי מטרו, הקו הכחול והקו הסגול. הקו הכחול מתחיל את דרכו בתחנת הרכבת המרכזית Hua Lamphong, מתפרש על פני 20 ק”מ, ועובר ב-18 תחנות, ביניהן פארק לומפיני ורחוב סוקומוויט. הקו הכחול מסתיים לא רחוק משוק סוף השבוע של בנגקוק. הקו הסגול מתחיל אל דרכו באותה הנקודה בה נגמר הקו הכחול, תחנת Bang Sue, משם ממשיך אל עבר 16 תחנות בפרברי בנגקוק, כך שלא סביר שכתיירים יהיה לכם צורך בקו הסגול.
שעות פעילות: כל יום 6:00-00:00. בשעות 6:00-9:00 ו-16:30-19:30 יוצאת רכבת בכל 5 דקות. בשאר הזמן כל 10 דקות.
הגעה לשדה התעופה באמצעות ARL
קו ARL פירושו Airport Rail Link, הקו מאפשר גישה נוחה וקלה משדה התעופה סוברנבהומי (Suvarnabhumi Airport) אל מרכז העיר של בנגקוק, כיכר סיאם. הקו מתחיל בתחנת Phaya Thai המשותפת גם לקו סוקומוויט של הסקייטריין ומסתיים כאמור, בשדה התעופה סוברנבהומי. בניית הקו הושלמה בשנת 2010 אחרי עיכובים רבים, ואורכו כ28.6 ק”מ, כאשר רובו בנוי כמו הסקייטריין – רכבת עילית הנוסעת 20-30 מטר מעל פני האדמה.
שעות פעילות: כל יום 6:00-00:00. רכבת יוצאת בכל 12-15 דקות.
אוטובוס התיירים
אוטובוסי התיירים הבין עירוניים בתאילנד מאוד נוחים ונעימים לנסיעות ארוכות כמו למשל לצ’אנג מאי, קנצ’נבורי, פטאיה ועוד. המושבים באוטובוסים מתכווננים, נוחים ומרווחים ויש בהם שירותים ומזגן וגם מקרינים בהם סרטים. בשנים האחרונות גברה מכת הגניבות מאוטובוסים אלו ולכן מומלץ לנעול את התיקים שברצונכם לשים בתא המטען. את החפצים יקרי הערך שמרו קרוב אליכם ובכיסים פנימיים ואל תשאירו באוטובוס חפצים ללא השגחה. ניתן להגיע באוטובוסי התיירים גם למדינות השכנות כמו סינגפור, בורמה וקמבודיה.