אתרים מרכזיים
- רחוב מה נאם קוואי (Th Mae Nam Khwae) – רחוב המזכיר מאוד את רחוב קאו סאן שבבנגקוק. ברחוב פועל שוק קטן.
- גשר נהר קוואי – גשר מסילת המוות (Th Mae Nam Khwae) – נראה כמו גשר רגיל, הייחודיות בו היא הסיפור שעומד מאחורי בינייתו ולא הגשר עצמו. החומרים לבניית הגשר הובאו מיפן בזמן הכיבוש היפני בתאילנד. את הגשר הראשון שהיה כולו מעץ סיימו לבנות בפברואר 1943, חודשיים לאחר מכן בנו גשר נוסף מפלדה. ב1945 הופץ הגשר ע”י בנות-הברית מספר פעמים ורובו הושמד. רק לאחר המלחמה הוא נבנה מחדש, כאשר חלק מהאלמנטיים נשארו מקוריים, כמו למשל המעקה המעוגל. בכל שנה בשבוע האחרון של נובמבר ובשבוע הראשון של דצמבר מתקיים בכל לילה מופע אור-קולי שמדמה את ההפצצות של בנות-הברית. מדובר במופע מרשים במיוחד ואם אתם בעיר מומלץ מאוד לפנות זמן ולצפות בו. הגשר זכה לפרסום רב בעקבות הסרט The Bridge on the River Kwai המגולל את סיפור בניית הגשר, שזכה ב7 פרסי אוסקר.
- מרכז מסילת הרכבת תאילנד-בורמה (The Thiland-Burma Railway Centre) – מוזיאון המציג בצורה אובייקטיבית ומרתקת את תפקידה של קנצ’נבורי במלחמת העולם השנייה. במוזיאון תשע גלריות בהן מוצגות העובדות בצורה דינמית כמו למשל סרטון ובו מרואיינים שבויי מלחמה שהשתתפו בבניית המסילה. המוזיאון ממחיש באמצעות המוצגים את הקושי והסיכון שהיה כרוך בבניית המסילה. פתוח כל יום מ9:00 עד 17:00. מחיר- מבוגר 120 באט, ילד (גילאים 7-12) 60 באט. אתר רשמי: https://www.tbrconline.com/index.htm
הכניסה למוזיאון מרכז מסילת הרכבת תאילנד-בורמה
(צילום: מתוך האתר הרשמי של המוזיאון)
בית הקברות לחללי בעלות הברית (Kanchanaburi War Cemetery) – נמצא בסמוך למוזיאון מסילת הרכבת ובו קבורים רק מיעוט מכלל האסירים שנספו בזמן בניית המסילה. ההערכה היא שכ-100,000 בני אדם מתו במהלך הנחת המסילה. בית הקברות מטופח מאוד ומשמש כאתר זיכרון.
בית הקברות לחללי בעלות הברית
(צילום מקורי)
- וואט תאם קאו פון (Wat Tham Khao Pun) – אחד ממקדשי-המערה הרבים שקיימים בקנצ’נבורי. המקדש עמוס בפסלי בודהה, אלים הינדיים ומלכי תאילנד. המקום שימש כמחסן ציוד ונשק של צבא יפן במלחמת העולם השנייה ובכמה מחללי המערה נכלאו ועונו שבויים. המערה מוכרת גם בשם “מערת יוהאנה”, על שם תיירת בריטית שנרצחה במקדש ע”י נזיר שהתגורר במקום, מקרה שעורר סערה גדולה ברחבי תאילנד.
- מקדש המערה של הדרקון המוזהב – וואט תאם מאנגקון תונג (Wat Tham Mangkon Thong) – ידוע בעיקר בשל “הנזירה הצפה” – נזירה בודהיסטית תאילנדית שנהגה לעשות מדיטציה בעודה צפה על גבה בבריכת מים. את דרכה של הנזירה ממשיכה תלמידה שלה גם היום. מערת המקדש מובילה גם אל נקודת תצפית על נוף ההרים והעמק מתחת. הדרך לנקודת התצפית כרורכה בזחילה ולכן מומלץ להגיע עם בגדים מתאימים. קחו בחשבון שהקרקע עלולה להיות בוצית וחלקלקה.
- מנזר מערת הנמר – וואט תאם סאה (Wat Tham Sua – Tiger Cave Temple) – מנזר הנמצא כ-15 ק”מ דרומית-מזרחית לקנצ’נבורי, ניצב בו צ’די מפואר ובו פסל בודהה בגובה 18 מ’. המנזר נמצא בראש הגבעה, אליה ניתן להגיע ברכבל או בטיפוס 157 מדרגות. האתר פתוח כל ימות השבוע מ8:30 עד 16:30.
מנזר מערת הנמר – וואט תאם סאה – נקודת תצפית מעולה
(צילום: מתוך האתר kanchanaburi.co)