שירותי בריאות בתאילנד

מידע על מערכת הבריאות של תאילנד

מידע כללי

תאילנד נחשבת למתקדמת ברמת הרפואה יחסית לשכנותיה ובערים הגדולות ניתן למצוא בתי חולים מערביים מודרנים, איכות השירותים הרפואיים משתנה ממקום למקום אך נחשבת למפותחת באזורי התיירות המרכזיים בתאילנד. רוב הבעיות הרפואיות המתפתחות בעת טיול בתאילנד קשורות לרוב למחלות עבר שקיימות כבר או לתאונות, בתאילנד פחות קיימת סכנה למחלות זיהומיות ומדבקות.

מומלץ להצטייד בביטוח נסיעות לקראת הטיול בתאילנד ובכל מקרה להקפיד על רמת הגיינה נאותה ולבחור בחכמה את המסעדות/דוכנים בהם תאכלו בתאילנד. אך דגש מיוחד יש לשים לב על בחירת אטרקציות שבהן הבטיחות גבוהה ופחות להתפתות למקומות זולים ומפוקפקים.




תרופות

מעבר לביטוח נסיעות (רפואי + מטען) יש כמה דברים שתוכלו לעשות בעצמכם לפני הטיול שיקלו עליכם בשעת צרה. למשל – אם אתם נוטלים תרופות מסויימות באופן קבוע – קחו איתכם מלאי כפול ואירזו אותו במיקומים שונים – כך במידה והתיק יגנב או יאבד – תישארו עם הספקה. אמנם רוב בתי המרקחת במדינות דרום-מזרח אסיה מאפשרים קניה של תרופות רבות ללא מרשם רופא אך ייתכן והתרופה שאתם צריכים לא קיימת במלאי.

מומלץ להצטייד גם בתרופות שאינכם נוטלים בדרך כלל כמו תרופה נגד בחילות, ייתכן ואתם לא יודעים והינכם סובלים ממחלת ים, והמקום הכי גרוע לגלות זאת – זה באמצע הים, כשאין בית מרקחת בסביבה.

סוג נוסף של תרופות שמומלץ להצטייד בו הוא תרופות נגד שלשול ובעיות במערכת העיכול. אין לדעת איך תגיבו לאוכל האסייתי, גם אם הינכם מרבים לאכול אותו בארץ – התיבול בתאילנד שונה ולא בטוח שהגוף “יאהב” אותו.

ערכת עזרה ראשונה מומלצת

(יש לזכור כי מדובר בהמלצה בלבד ומומלץ להיוועץ עם רופא המשפחה שלכם, במיוחד במידה ואתם סובלים ממחלות כרוניות)

משחה אנטי בקטריאלית, תרופות אנטיביוטיות לטיפול בזיהומי עור, תרופות אנטיביוטיות נגד שלשול, תרופות נגד שלשול, תרופות נגד בחילות, משחה נגד פטריות, תרופות להקלת עוויתות בבטן, תרופות המקילות על גודש באף, תרופות נגד קלקול קיבה, תרופות משלשלות, פאראצטמול, משחה או כמוסות לטיפול בפטריות וגינאליות, תרופות נגד דלקות בדרכי השתן, טבליות למציצה להקלה של כאב גרון, דוחה חרקים, אמצעי מניעה, קרם הגנה מהשמש, חומרים מחטאים
וכלי עזרה ראשונה: מספריים, תחבושות אלסטיות, תחבושות, גאזה, מדחום ללא כספית, סיכות ביטחון ופלסטרים.

חיסונים

טרם הנסיעה לתאילנד מומלץ לפנות ללשכות הבריאות המחוזיות ולקבל את ההנחיות לחיסונים הנדרשים. שימו לב כי חלק מהחיסונים דורשים שבועיים עד שהם משפיעים על הגוף ולכן מומלץ לפנות ללשכת הבריאות לפחות חודש (ועד חודשיים) לפני מועד היציאה לטיול. חשוב מאוד להצטייד בפנקס החיסונים בעת היציאה לטיול על מנת למנוע כפל חיסונים.

מומלץ לעבור חיסון נגד צהבת A, חיסון נגד טיפוס הבטן, חיסון נגד טטנוס (במידה וחלפו מעל 10 שנים מהחיסון הקודם), חיסון נגד חצבת (רלוונטי רק עבור מי שנולד לפני 1977 וייתכן וקיבל רק חיסון אחד מתוך שניים).
חיסון נגד צהבת B – מומלץ לצוות רפואי (או אנשים הבאים במגע עם דם), כמו גם עבור מי שיודע כי יזדקק לטיפול שיניים או ברצונו לעשות קעקוע/פירסינג או דיקור סיני.
חיסון נגד שפעת ונגד דלקת ריאות – מומלץ עבור מי שגילו מעל 65 ולאנשים בקבוצת סיכון.
חיסון נגד אבעבועות רוח – מומלץ עבור מי שלא חלה בעבר במחלה ויוצא לטיול של מעל 30 יום. מומלץ להיוועץ עם רופא המשפחה שלכם.
חיסון נגד דלקת מוח יפנית – מומלץ למטיילים היוצאים לטיול של מעל 30 יום וימצאו באזורים כפריים בעונת הגשמים. עונת העברת המחלה היא בין מאי לאוקטובר, בעיקר בעמק צ’אנג מאי, היתוש שמעביר את המחלה פעיל בעיקר בלילה ובאזורים חקלאיים. אנשים מעל גיל 50 נמצאים בקבוצת סיכון מיוחד לחלות ורצוי לחסנם במקרה ויבקרו באזורים מסוכנים. עבור מי ששוהה בעיקר בערים ועורך ביקורים קצרים באזורים כפריים אינו זקוק לחיסון.

החיסון היחידי הנחשב בגדר חובה על פי רשויות הבריאות בתאילנד הוא חיסון נגד קדחת צהובה, ויש צורך בו רק במידה וביקרת בששת הימים שלפני הכניסה לתאילנד במדינות הנמצאות בסיכון – אפריקה ודרום אמריקה. בררו מראש האם תידרשו להציג הוכחה לחיסון זה.




ביטוח נסיעות

נוסעים לחו”ל עומדים מול שאלות רבות הקשורות אל פוליסת הביטוח אותה הם צריכים לרכוש. תשובות לשאלות הללו יכולות לשפוך אור על תחום אשר מהווה חלק בלתי נפרד מנסיעה בטוחה ואחראית. בעיקר צריך לזכור כי ביטוח נסיעות לחו”ל רלוונטי לא רק עבור משפחות המעוניינות להגן על ההורים והילדים, אלא גם לצעירים אשר נוסעים לנסיעות ארוכות, מטיילים ביעדים המשלבים פעילויות אקסטרים ואפילו אנשי עסקים המגיעים אל ארץ זרה.

מה המטרה של רכישת ביטוח נסיעות?

תפקידו של ביטוח נסיעות לחו”ל הוא להגן על המבוטחים הן מהבחינה הכלכלית והן מהבחינה הנפשית. למעשה, נותני שירותים בתחום ביטוח הנסיעות עוברים הכשרה המאפשרת להם מתן מענה בינלאומי בכל שעה.

האם רק חברות ביטוח מאפשרות רכישת פוליסות ביטוח נסיעות לחו”ל?

לא. ישנן גם קופות חולים המציעות ביטוח נסיעות לחו”ל. אחת האפשרויות היא רכישת פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל כללית, הכוללת שלושה סוגים של ביטוחים. יש לבדוק את ההבדלים בין הפוליסות ולבחור ביטוח המתאים לאופי הטיפול והמבוטח.

כיצד ניתן להבטיח ביטוח הכולל את כל הכיסויים?

פרמיה ותשלומים על ביטוח נסיעות לחו”ל הם פונקציה של תקרת הכיסוי וסוג הכיסויים המסופקים על ידי החברה המבטחת. פריסה מראש של כל התנאים והתייעצות עם גורמים מוסמכים יכולים לעזור בעת סינון הצעות מחיר.

האם ישנה חובה לרכוש ביטוח נסיעות לחו”ל?

בניגוד לביטוח חיים או ביטוח רכב, המדינה אינה מחייבת רכישת ביטוח נסיעות לחו”ל. יחד עם זאת, העלות המשתלמת ומגוון הכיסויים הניתנים על ידי פוליסות ביטוח נסיעות לחו”ל כללית ופוליסות אחרות מוכיחים כי מדובר על דרך הפעולה האחראית והמומלצת ביותר. יתרה מכך, רכישת ביטוח נסיעות לחו”ל מבעוד מועד יכולה להבטיח גם החזר כספי על הכרטיס במידה והטיול מתבטל עקב מקרה חירום.

מה ההבדלים בין פוליסות הביטוח?

לכל נסיעה יש מאפיינים אחרים וכך גם לפוליסות, אתם היחידים שקובעים איזו פוליסה מתאימה לכם ולטיול אותו תתכננו, בהתאם לצרכים ולדרישות שתציבו.

כיצד ניתן לשנות את תנאי הפוליסה לאחר היציאה מהארץ?

בפועל לא ניתן לשנות את תנאי הפוליסה ולכן כדאי לבצע את כל ההכנות המקדימות מראש ובצורה יסודית.

כיצד ביטוח נסיעות מכסה מקרי היריון?

כמו במקרים רפואיים מיוחדים אחרים, גם היריון מחייב רכישת ביטוח נסיעות המספק את התנאים הרצויים. בירור פשוט עם חברות הביטוח והצגת כל הנתונים מראש יבטיחו לכם פוליסה מן הסוג הזה.

כיצד מפעילים את פוליסת הביטוח מחו”ל?

ביטוח נסיעות לחו”ל מאפשר למבוטחים גישה אל מוקד זמין בעברית מכל מקום בעולם. לכן השירות אותו מספקת חברת הביטוח הוא חלק בלתי נפרד מהמקצועיות שלה ומהאופן בו היא פועלת.