מה רואים בפארק גואל?
רחבת הכניסה המיוחדת מיועדת להיות חוצץ בין העיר לבין המתחם היוקרתי. כמה מטרים אחרי הכניסה ניתן לראות את הלטאה-דרקון שיש הטוענים שהוא הדרקון אותו חיסל סנט ג’ורדי מגן הקטלוניים (כל אחד יכול להחליט על פי ראות עיניו…) הפולט מים, שהפך לסמלו של גאודי ולאחד מסמלי העיר ברצלונה. בכניסה רואים גם את שני ביתני הכניסה הצבעוניים הנראים כאילו יצאו מסיפור אגדות ואת המתחם המפואר הקרוי “חדר מאה העמודים”, שנועד להגן על התושבים מפני הגשם, בו ניתן לראות עמודי אבן רומאיים וארבעה פסיפסים המודבקים על התקרה הנראים כשמש.
גג המתחם הוא הבסיס לשטח הציבורי שנמצא מעל, ובו ניתן לראות עמודים מרשימים וסמלים צבעוניים בסגנון קטלוני על התקרה. גאודי בנה את השטח הציבורי של הפארק בהשפעת החופים של ברצלונה. ספסלי האבן הבנויים בצורת נחש מעוטר מותאמים לצורת הגב ומאפשרים ישיבה נוחה ביותר. כדי להמחיש את הירידה לפרטים שהושקעה במתחם – המשטח כולו מוטה, מה שמביא את מי הגשם לזרום דרך מרזבים המצויים במקום.
גאודי האמין בשילוב בין אדריכלות לאלמנטים הטבעיים המקומיים, ולכן בנה בפארק טרסות הבנויות בצורת עצים מאבנים מקומיות, שבהם שולבו חורי קינון לציפורים וגשרי אבן תלויים בצורה טבעית החוצים את התנועה בפארק. גם הוילות בשכונה נועדו להשתלב בנוף הטבעי ולכן אינן בולטות. אחת הוילות היא בעלת גג חרוטי כחול-לבן שבקצהו צלב, ולשניה גג לבן בעל כיפה מעל הבסיס החום.
מתחם הכניסה לפארק גואל, מבט מלמטה ומלמעלה (תמונות מקור)
בפארק ישנו מוזיאון קטן ונחמד המוקדש לגאודי. מבנה המוזיאון שימש כביתו של גאודי עצמו בתקופה שעבד ותיכנן את הפארק.
הלטאה-דרקון של גאודי (צילום מקורי)
ביתו של גאודי ומבנה המוזיאון (תמונת מקור)