מה רואים במוזיאון חואן מירו?
מוזיאון חואן מירו תוכנן ע”י האדריכל ג’וזף לואיס סֵרְט, ובנייתו הושלמה ב-1975 (עוד בחייו של האמן). הוא מציג מעל 14,000 עבודות (יש לציין כי רובן הם רישומים לא מוגמרים). העבודות ממחישות את מגוון החומרים הרב בהם השתמש מירו, כולל חול וזפת, צבעי מים, רקיעה על נחושת, תחריטים וליטוגרפיות, צבעי גואש, עפרונות צבעוניים, דיו, שמן וצבעי פסטל.
תערוכת הקבע במוזיאון נפתחת בשטיח קיר ענק שנעשה על פי ציור של מירו ובמספר עבודות גדולות משנותיו המאוחרות. בהמשך מוצגים פסלי ברונזה שטוחים המורכבים מאלמנטים של חביות, קופסאות, חלקי ידיים וציפורים. תוכלו לראות כאן בין השאר את פסלה של ה”אישה הצעירה” הצבעוני, שמתכתב עם הפסל “אישה ציפור” שבפארק חואן מירו, את הפסל של “האם, הבן והכוכב” (כהתרסה כלפי השילוש המקודש).החדר הבא מציג בתחילה מבחר מעבודותיו מראשית דרכו של מירו, רובן מושפעות מהזרם הקוביסטי והנאיבי. ציורים אלו כוללים מבחר חוויות קטלוניות פשוטות (תמונות נוף, תמונת המצודה, תמונות אנשים מהרחוב) ורובם עשויים בצבעי שמן, פחם ופסטל. תוכלו לראות כאן גם חלק מציוריו ורישומיו מגיל צעיר. בתמונות הנשים העירומות אפשר להבין כמה היה מוכשר כבר כשהתחיל את דרכו כצייר (לילדים מומלץ להראות כאן את הצב הנחמד והטירה).
דוגמא לתמונות המוצגות במוזיאון
צילום מקורי: marcusrg ,Oh-Barcelona.com, Sandro Maggi architetto
כאשר תמשיכו בהליכה במוזיאון תגיעו לתקופת ההשפעה הסוריאליסטית ואסכולת פריז על עבודותיו של מירו. אפשר להשוות את הציור “נוף קטלוני” לתמונות הנוף המוקדמות של מירו. הדמויות בציור זה כבר מופשטות ונוף הילדות של קטלוניה, אותו נהג לרשום מירו בצעירותו, הופך להיות מתואר בעזרת מערך דימויים סימבוליים. את התהליך הסוראיליסטי אנו ממשיכים כאשר אנו צופים בקולאז’ים בחומרים מיוחדים, עבודות על מתכת עם גרפיט בשחור לבן ובעבודותיו הבאות במוזיאון.
כאשר אנו עולים לקומה השנייה של המוזיאון, מוצגות העבודות המאוחרות יותר. כאן כבר אפשר לראות יצירה סוריאליסטית מובהקת. מירו משתמש במוטיבים כמו דמויות עליזות וצבעוניות יחד עם קווים וכתמים צבעוניים. אפשר לראות ציורים כמו “אישה החולמת על בריחה”, “אישה וילד בלילה”, “אישה וילד בזריחה”, ו”אישה בקדמת הירח”, וכן תצוגה מרתקת במיוחד של הספרים שאייר עבור סופרים ומשוררים. באזור זה כדאי לא לפספס את הציור של “כוכב הבוקר”.
מלבד ציורים סוריאליסטים תוכלו לראות בקומה זו גם פסלים סוריאליסטים, למשל הפסל “צורה”.
במוזיאון מוצגים גם ציורים של אמנים אחרים שנתרמו למוזיאון לאחר מותו של מירו. במרתף המוזיאון מוצגת תערוכה של אמנים בני זמננו וספריה ציבורית. במרפסת הגג מוצבים פסלים של מירו וניתן (ואף מומלץ!) לבצע ממנה תצפית על העיר.סיורים מודרכים במוזיאון: לפי האתר של המוזיאון סיורים מודרכים מתבצעים במוזיאון בכל יום א’ בשעה 11:30.