מה רואים?
המוזיאון מספק סקירה של תולדות השוקולד, החל ממקורותיו ביבשת אמריקה ועד להכנסתו לאירופה והתפתחותו לאורך זמן. המבקרים במוזיאון יהנו לראות דברים מעניינים:
תהליך ייצור שוקולד: תערוכות ותצוגות מציגות את תהליך הפיכת פולי הקקאו לשוקולד, מקציר ותסיסה ועד צלייה, טחינה וקונכייה. המבקרים יכולים לקבל הבנה כיצד מייצרים שוקולד והגורמים המשפיעים על טעמו ומרקם.
אמנות השוקולד: אחד משיאי המוזיאון הוא האוסף המרשים של פסלי שוקולד. יצירות המופת המורכבות והאכילות הללו נוצרו על ידי שוקולטיירים מיומנים ומתארות ציוני דרך מפורסמים, דמויות היסטוריות וסצנות מהתרבות הפופולרית.
מפגשי טעימות: המוזיאון מציע מפגשי טעימות שוקולד, המאפשרים למבקרים לטעום מגוון שוקולדים וללמוד על מאפיינים של סוגים שונים, כגון מקור, אחוזי קקאו ופרופיל טעמים.
סדנאות ופעילויות: מוזיאון השוקולד מארח מגוון סדנאות ופעילויות למבקרים בכל הגילאים. חוויות מעשית אלו מציעות הזדמנות ללמוד על טכניקות הכנת שוקולד, ליצור חטיפי שוקולד מותאמים אישית, או אפילו להשתתף במשחקים בנושא שוקולד.
חנות מוזיאון: חנות המוזיאון מציעה מבחר רחב של מוצרי שוקולד ומזכרות, לרבות שוקולדים מובחרים, כלים להכנת שוקולד וספרים על שוקולד.
דגמי שוקולד במוזיאון
תמונות נוספות ממוזיאון השוקלד בברצלונה (צילום: Spyros)