מה לא כדאי לפספס בביקור בארמון?
הארמון כאמור הוא יצירה אדריכלית רבת שנים המערבבת סגנונות רבים. הביקור בתוכו כולל מעבר בין מספר רב של חדרים ומסדרונות, הכוללים מספר אוספים חשובים ונפרשים על פני שלוש קומות.
Museo dell’Opera
במאה ה-19, במאמצים לשיקום הארמון, חלק מחלקיו הוסרו והוחלפו בחלקים זהים אך חדשים. החלקים המקוריים, יחד עם פסלים שמהווים יצירות מופת של סיתות ונציאני מהמאות 14-15, מוצגים במוזיאון זה. במוזיאון 6 חדרים המציגים את חלקים אלו, לאחר שעברו עבודת שחזור קפדנית. כמו כן מוצגים שם עבודות ארכיטקטוניות ודקורטיביות באבן מחזיתו של הארמון. האופרה, הנקראת גם פבבריצריה או פרוקורטוריה, הייתה בימי קדם מעין משרד טכני שאחראי על תחזוקת הבניין וניהול אינספור התערבויות הרפורמה והשינוי המבני שעברה במהלך ההיסטוריה הארוכה שלה.
בארמון הדוג’ה באזור המוזיאון, תוכלו לראות לא מעט פסלים מרתקים שנאספו באזור
דירות הדוג׳ה
דירות הדוג׳ה הם חדרי מגורים יוקרתיים (אם כי לא גדולים במיוחד), חלקם בשימוש ציבורי וחלקם בשימוש פרטי. החדרים הפרטיים היו שמורים לדוג׳ה ולבני משפחתו, ובהם רהיטים וחפצים שהדוכס הנוכחי הביא איתו מביתו הקודם (ונשארו שם עד אשר הגיע דוג׳ה חדש שהביא איתו את רהיטיו הוא).
בחדרים אלו, בעלי שמות שונים ויחודיים לכל חדר, אפשר לראות בין השאר את המפות העתיקות והגלובוסים הענקיים בהם עשו שימוש הדוג’ות השונים.
משרדי הרפובליקה וחדר המועצה הגדולה
חדרים נוספים בארמון שימשו כמשרדים ולשכות של מוסד הרפובליקה. בחדרים עבודות אומנות של טובי האמנים לאורך תקופות שונים, ביניהם טינטורטו, ורונזה וטייפולו. חדרים אלו הם: חדר ההמתנה, חדרון הכניסה לאולם המועצה, לשכת המועצה, לשכת הסנאט, חדר המצפן (משפט), חדר יועצי המוסר, לשכות היועצים, לשכת חיל הים וכו׳. בתוך משרדי הפובליקה החלק החשוב ביותר הוא אולם המועצה הגדולה, זהו החדר הגדול ביותר בארמון. הוא שימש לישיבות של הסנאט הוונציאני. הקירות מעוטרים בציורי קיר של טינטורטו, ורונזה וטיציאן.
אולם המועצה הגדולה בארמון הדוג’ה (צילום: Dimitris Kamaras)