1. עמוד הבית
  2. »
  3. הולנד 2024 המדריך התיירותי המקיף ביותר בעברית
  4. »
  5. השכרת רכב בהולנד (2024) – המידע שיחסוך לכם כסף וטעויות

השכרת רכב בהולנד (2024) – המידע שיחסוך לכם כסף וטעויות

עדכון אפריל, 2024

בעונה זו של השנה רמת הביקוש לרכבים שכורים בהולנד תלך ותעלה ככל שינקפו הימים, כאשר בתקופת הפסחא (בתחילת החודש) ובסופי שבוע הביקוש יהיה גבוה כמעט כמו בקיץ ולעתים מרבית הרכבים של סוכנויות הנסיעות הטובות אף עלולים להיות תפוסים. למי שמעוניין להזמין רכבים ספציפיים - לדוגמה משפחות שצריכות רכב גדול או מי שמתכנן לנהוג ליעדים בהרים מה שיצריך גלגלי חורף - מומלץ מאוד להזמין מראש כדי לוודא שהדגם שתצטרכו ישמר עבורכם. כאשר אתם מזמינים, יש לשים לב כי חלק מתחנות ההשכרה לא יהיו פעילות בחגים הנוצריים (כמו הפסחא באפריל) ולכן כדאי לקחת את זה בחשבון בתאריכי לקיחת והחזרת הרכב. למי שחושש מהזמנה מראש- אפשר לעשות זאת עם אפשרות ביטול, לחצו כאן להשכרה מתוך מגוון רכבים עם אפשרות ביטול | לחצו כאן להשכרת רכב עם 10% הנחה בהולנד.

מידע כללי

הולנד היא אחת המדינות הפופולאריות ביותר עבור התייר הישראלי. לפני הרבה שנים גילו בישראל כי הולנד היא לא רק אמסטרדם ויש עוד הרבה מה לראות בפריפריה שלה. האטרקציות הן מאוד מגוונות ומתאימות לכל הגילאים – החל משדות ירוקים ונהרות, ועד לפעילויות אקסטרים, פארק שעשועים, משחקי ספורט ועוד. כדי להצליח וליהנות מהולנד עד הסוף, צריך לדעת להתנייד בנוחות ובמיוחד כאשר יוצאים מאמסטרדם – כלומר לשכור רכב. השכרת רכב בהולנד היא די פשוטה, והנהיגה בהולנד היא יחסית נעימה, במיוחד לעומת מקומות כמו בריטניה, איטליה או גרמניה, אך עדיין, יש כמה דברים שחשוב מאוד לדעת.

 

האם צריך רכב בהולנד?

אנשים שמגיעים להולנד ומתלבטים לגבי השכרת רכב, צריכים לבחון את אופי הטיול שלהם.

אם הם נשארים באמסטרדם, או שוהים באחת הערים הגדולות האחרות, אין שום היגיון בלקחת רכב, שכן התחבורה המקומית היא לא פחות ממצוינת. בנוסף, במרכז אמסטרדם אין הרבה חנייה, וההתנהלות הופכת למסורבלת ולא נעימה.
עם זאת, אנשים שבוחרים לצאת מאמסטרדם ולטייל בערים הסמוכות, או אפילו במקומות אחרים בהולנד כמו פארקי שעשועים או כפרים קטנים, בהחלט יכולים ליהנות מרכב ומהגמישות שהוא מביא איתו. הרבה יותר קל לתכנן את הזמנים, להיות במקומות מסוימים, או לקצר את הטיול במקרה שמשעמם, אם יש לכם רכב, וכמובן – אפשר להשאיר את התיקים ואת החפצים שלא צריך לסחוב באוטו, מאשר לדאוג להם במהלך הזמן שתשהו בתוך האטרקציה.

השכרת רכב בהולנד היא אינה הכרחית אמנם, אך בהחלט מתבקשת אם אתם רוצים לקבל את החוויה השלמה ולראות קצת יותר מהערים הגדולות.

חברות מומלצות להשכרת רכב בהולנד

Rentalcars - זירת ההזמנה הגדולה ביותר בעברית

מאפשרים הזמנת רכב בהולנד עם אפשרות ביטול בחינם ומערכת השוואת מחירים בעברית עם שירות לקוחות באנגלית. למידע נוסף...

←לחצו כאן להזמנה עם אפשרות ביטול
AutoEurope - שירות לקוחות מלא בעברית והנחה בלעדית לגולשי הכל על

הנחה בלעדית לגולשי הכל על של 10% ממחיר ההשכרה עם אפשרות ביטול חינם עד 48 שעות לפני מועד לקיחת הרכב ובמחירים תחרותיים ביותר במרבית ההשוואות שביצענו. למידע נוסף...

←לחצו כאן להזמנה עם הנחה בלעדית
Ofran - שירות לקוחות צמוד בעברית

Ofran מצטיינת בשירות הלקוחות שלה, ונותנת מענה מקצועי ומהיר בעברית לאורך כל שלבי השכרת הרכב - משלב הזמנת הרכב ועד שמחזירים אותו. למידע נוסף...

←לחצו כאן להזמנה עם שירות בעברית
Economybookings - זירת הזמנת רכבי הלואו קוסט הגדולה בעולם

מגוון אפשרויות רכבים בהולנד בדגש על רכבי לואו קוסט. למידע נוסף...

←לחצו כאן להצעות רבות לרכבי לואו קוסט
Discover Cars - פלטפורמת השוואה בינלאומית להשכרת רכב

מציעים מגוון רחב של ספקים ואת המחירים הנוחים ביותר מבין שאר פלטפורמות ההשוואה בהולנד. למידע נוסף...

←לחצו כאן להזמנה ממגוון גדול של ספקים

לפניכם מספר מקומות שאסור לפספס בעת הביקור בהולנד, והדרך המומלצת לבקר בהן היא באמצעות רכב:

חיטהורן

חיטהורן, עיירה ציורית יפיפיה הנמצאת כשעה נסיעה מאמסטרדם.

זאנסה סכאנס

זאנסה סכאנס, כפר המתאר את התרבות ההולנדית ובו מוזיאון פתוח המומלץ מאוד לביקור משפחות.

וולנדם

וולנדם, כפר דייגים מדהים היושב למרגלות האגם מרקרמר. מקום תיירותי המתאים מאוד למשפחות.

טיפים להשגת מחיר טוב יותר על רכב בהולנד

השכרת רכב בהולנד יכולה כמובן להיעשות בכמה דרכים, לרבות הזמנה באינטרנט, הזמנה בטלפון ואפילו כניסה פיזית לחנות להשכרת רכבים. השיטה הטובה ביותר להוזיל עלויות היא פשוט להיות יסודיים, ולנסות לקבל כמה שיותר מידע, לבצע סקר שוק ולנסות לקבל כמה הצעות מחיר. יש המון חברות שמציעות השכרת רכב בהולנד, כולל כמה מהחברות הגדולות ביותר בעולם, וחשוב מאוד לא לפסוח על אף אחת מהן ולראות מה הם התנאים של השכרת הרכב.

יש כמה דברים שאפשר לעשות כדי להוריד את העלויות של השכרת הרכב:

א. לא לבחור רכב מפואר או גדול מדי. אנשים אמנם צריכים מקום ואוהבים סטייל, אך כאשר זה מתאפשר, צריך ללכת על מה שמתאים ויספיק לכם. אין צורך לזרוק כספים כאשר יוצאים לפריפריה ההולנדית. גיר ידני תמיד מוזיל עלויות ורוב האנשים שיוצאים לטיולים ארוכים בחו”ל ורוצים להשכיר רכב, אכן למדו לנהוג על גיר ידני. עם זאת, הרבה אנשים לא זוכרים כיצד לנהוג, או מעוניינים בגיר אוטומט ונוח יותר. זהו שיקול שלכם, אם כי העלות פה משחקת תפקיד- יש אנשים שיעדיפו לרענן את הזיכרון שלהם ולנהוג על גיר ידני, מאשר לשלם עוד כסף על אוטומט.

ב. פקטורים נוספים אשר משפיעים על מחיר ההשכרה של הרכב הם מספר הדלתות של הרכב, מיקום תחנות האיסוף וההחזרה של הרכב ותשלום של ביטוח. מספר הדלתות של הרכב זוהי פרשנות לגודל הרכב. זוג אשר נוסע לטיול קצר יכול לקחת רכב מיני עם שתי דלתות, בעוד משפחה קטנה יכולה לקחת מכונית משפחתית רגילה עם חמש דלתות. יש משפחות גדולות יותר, או חבורות של מטיילים שצריכים לקחת רכבים גדולים במיוחד, אך אז גם המחיר מתחלק בין יותר אנשים. הגודל של הרכב הוא גם פקטור בנושא חנייה ונוחות, כך שגם את זה יש לקחת בחשבון. בנושא מיקום תחנת האיסוף, עדיף לאסוף את הרכב ולהחזיר אותו כמה שיותר רחוק משדה התעופה. זה אמנם פחות נוח, אך ההבדל במחיר הוא די משמעותי, כך שאם יש לכם ברירה (ובהולנד, עם התחבורה המצוינת, יש ברירה) עדיף לקחת רכבת או מונית למרכז העיר, לקחת את הרכב, ולהחזיר אותו גם כן הרחק משדה התעופה.

הנושא של ביטוח הוא נושא שאפשר להתעכב עליו.
כמובן שהרוב המוחלט של האנשים לוקחים ביטוח, אך מנגד, מרבית האנשים גם לא עושים תאונה בחו”ל. עם זאת, זה משהו שלא כדאי לתת ליד הגורל. חשוב לקחת ביטוח כמה שיותר מקיף, לשלם כמה שצריך, ולהיות סמוכים ובטוחים שאם קורה משהו, העלויות לא יהיו מוגזמות. לאחר שבחרתם את הרכב המושלם עבורכם, את נקודות האיסוף ואת סוג הביטוח, היכנסו לאתר השוואות מחירים, הזינו את הפרמטרים ותכירו את טווחי המחירים, על מנת לקחת את הרכב הטוב ביותר עבורכם, עבור המחיר הטוב ביותר שאפשר להציע.

דברים נוספים שכדאי לדעת על השכרת רכב בהולנד:

דרישות גיל להשכרת רכב בהולנד

על פניו, כל אדם מעל גיל 18 עם רישיון נהיגה יכול לשכור רכב בהולנד, כל עוד מדובר ברכב סטנדרטי, מיני או רכב משפחתי. אנשים שרוצים לשכור רכב פול סייז, פרימיום או רכב יוקרה, צריכים להיות מעל גיל 25, כך שחשוב מאוד לראות האם הרכב שאתם רוצים עומד בהגדרות המתאימות לגיל שלכם. אגב, גיל ההשכרה המקסימלית של רכב הוא 80, כך שגם אם אתם אזרחים בגיל השלישי מעל גיל 80 הנוהגים בישראל ורוצים לשכור רכב בחו”ל, לא תוכלו לעשות זאת. עם זאת, שווה לנסות ולברר עם חברת ההשכרה מה ניתן לעשות והאם ניתן להתגמש, שכן גיל המקסימום הוא מגוחך אם רישיון הנהיגה הוא בתוקף.

עוד לפני שעליתם על הכביש בהולנד, שימו לב כי רישיון הנהיגה הישראלי שלכם אינו מספיק. בהולנד מאפשרים השכרת רכב רק אם יש לכם רישיון נהיגה מקומי, של האיחוד האירופי או בינלאומי. כדי להוציא רישיון נהיגה בינלאומי, תצטרכו ללכת לסניף AAA המקומי, למלא את הטפסים, ולקבל את הרישיון, בהליך שלוקח כרבע שעה (בלי תור) ועולה כ-20 יורו לתושבי חוץ. שימו לב כי אפשר להזמין את הטפסים במייל ולחסוך את ההמתנה המעיקה, כך שכדאי מאוד להתכונן מראש.

מעבר לכך, חוקי הנהיגה בהולנד הם די סטנדרטיים, אם כי כדאי להתרענן, כי אף אחד לא רוצה דו”ח נהיגה במדינה זרה:

  • רכבים צריכים להישאר מימין בכל עת, מלבד עקיפות.
  • נהיגה בלי רישיון מהווה עבירה על החוק בהולנד, לכן וודאו כי מסמכי ההשכרה והביטוח תמיד איתכם.
  • מגבלת המהירות בהולנד: בשטח עירוני או בנוי – 50 קמ”ש. כבישים משניים בשטח בינעירוני: 80 קמ”ש. בכבישים בינעירוניים עם שני נתיבים הפוכים – 100 קמ”ש. שימו לב להגדרות המהירות של כבישים מהירים: בין השעות 6:00 ל-19:00, המגבלה היא 100 קמ”ש, אך בין 19:00 ל-6:00 אפשר להגיע גם ל-130 קמ”ש, אז סעו בזהירות. בהולנד יש נתיב מהיר בזמן בכבישים הגדולים בזמן פקקים, ואם החלטתם לנסוע בו, המגבלה היא 100 קמ”ש.
  • בהולנד יש הרבה מצלמות על הכבישים והרבה פסי האטה. אם תעברו על החוק באיזושהי צורה, תקבלו דו”ח באמצעות חברת ההשכרה דרכה שכרתם את הרכב.
  • החוק בהולנד הוא מאוד ברור בנושא אלכוהול. אסורה הנהיגה ברכב עם רמת אלכוהול בדם הגבוהה מ-0.05 אחוזים. הסנקציות והעונשים יהיו גדולים יותר אם מדובר באדם אשר יש לו רישיון פחות מ-5 שנים, להם המגבלה היא 0.02 אחוזים.
  • להולנד יש גם מדיניות ברורה לנהיגה תחת השפעת סמים, ולכן, כדאי מאוד לבדוק את הרשימה הרשמית באתר המשרד הממשלתי כדי לראות אם התרופות שאתם לוקחים (אם אתם לוקחים) נחשבים לאסורים בעת נהיגה בהולנד.
  • כמובן שבהולנד אסור לדבר במכשיר הסלולרי בעת נהיגה, כמו ברוב המקומות המתורבתים בעולם.
  • חובה לחגור חגורות בטיחות גם מקדימה וגם מאחורה.
  • ילדים מתחת לגיל 13 לא יכולים לשבת במושב הקדמי ברכב. גם אנשים בגובה של מתחת ל-1.35 מטרים לא יכולים לשבת במושב הקדמי, שכן המושב האחורי הוא בטוח יותר עבורם.
  • יש חובת הדלקת אורות רכב בהולנד גם בשעות היום, ואפילו יש חובה להשתמש באורות ערפל או אורות נמוכים בהתאם לסיטואציה בה אתם נמצאים.
  • אם אתם מגיעים לאזור גייטהורן, דעו שאתם לא יכולים להיכנס לעיירה הקטנה הזו עם רכב. מעבר לכך, אפשר להיכנס לרכב כמעט לכל מקום בהולנד, מבלי הגבלות כאלו ואחרות.
  • חובה להקשיב להוראות השוטרים, להציג רישיונות כאשר נדרשתם ואפילו לעשות בדיקת ינשוף. הימנעות מהדברים הללו יסבכו אתכם עם החוק בצורה די קשה, ויכולים אפילו לעכב את חזרתכם ארצה.

מערכת הכבישים בהולנד

  • מערכת הכבישים בהולנד, בניגוד להרבה מדינות סמוכות, היא יחסית פשוטה ומובנית. להולנד יש 139 אלף ק”מ של כבישים עירוניים ובינעירוניים, אם כי היא יחסית צפופה ועמוסה, אך לא כמו בלגיה שכנתה. כבישי הולנד כוללים כ-3,500 ק”מ של כבישים מהירים, כאשר רשת הכבישים המרכזית היא ה-הופדווגנט שכוללת לא פחות מ-5,200 ק”מ של כבישים, שתמיד מתפתחים ומשתדרגים.

כביש מהיר בהולנד

הכבישים המהירים בהולנד נוחים מאוד לנהיגה, תנועה על הכביש המהיר A1 בהולנד

 

  • הייחוד של הולנד הוא שמלבד הכבישים הבינעירוניים, כמעט רבע מהכבישים במדינה מתאימים גם לרוכבי אופניים, כולל נתיבים מסומנים ובלעדיים לרכבים דו גלגליים. באופן כללי, ובעיקר בזמן פקקים, המערכת מתעדפת את הרכבים הדו גלגליים, גם כדי לגרום לאנשים לוותר על הרכב הפרטי שלהם. בהולנד, המון רמזורים מוחלפים בימים אלו על ידי כיכרות, כמו שנהוג בהרבה מקומות בעולם, כולל ישראל, אך זה עדיין לא פותר את בעיית הפקקים היחסית משמעותית במדינה.

כביש מהיר ושביל רכיבה על אופניים בסכר פולדר

כביש מהיר ושביל רכיבה על אופניים בסכר פולדר בהולנד.

 

  • כל הכבישים בהולנד הם בחינם ואין כבישי אגרה בכלל, מלבד מעבר שתי מנהרות הנקראות ווסטרנשלד, שנמצאות ליד הגבול הבלגי, וידרשו תשלום סמלי כדי לעבור בהן. צריך לזכור שחשוב מאוד לעקוב אחרי הסימונים והתמרורים השונים בהולנד, אם כי אין במדינה אלמנטים מיוחדים מדי מבחינת תימרור, התנהגות בכביש, או מהירות יוצאת דופן (בדומה לגרמניה) אשר יש לשים אליהם לב. עדיף להישאר בכבישים המסומנים, ולהשתמש בתוכנות הניווט כדי להגיע ליעד בבטחה. כאמור, נושא האגרה הוא אינו פקטור כל עוד נשארים בהולנד, ורק אם פניכם לבלגיה, תצטרכו להיות מעט יותר אקטיביים בנושא ולראות האם המנהרות יסייעו לכם בדרך.

כביש המוביל לכביש המהיר בדן בוש, הולנד.

כביש המוביל לכביש המהיר בדן בוש, הולנד.

דלק בהולנד

  • תחנות הדלק בהולנד פועלות ברוב שעות היממה, וזאת בניגוד לחלק מהמדינות השכנות באירופה.
  • התחנות פועלות גם ביום ראשון, ותוכלו למלא דלק בקלות, עם קופאי או אפילו באמצעים אלקטרוניים כמו גוגל פיי, אם תיכנסו לתחנות הגדולות דוגמת SHELL.
  • ברוב המקרים, התחנות פועלות משעה 6:00 עד השעה 21:00, אך בדרכים בינעירוניות, התחנות פועלות ללא הפסקה, 24 שעות, 7 ימים ביממה.
  • המחיר של דלק בהולנד הוא יחסית יקר ביחס למדינות אחרות באירופה ועומד על קצת יותר מ-2 יורו לליטר. המחיר הוא עדיין נמוך יותר מאשר בישראל כמובן. כדי שיבינו אתכם טוב יותר, השתמשו במילה בנזין, ולא במילה Gasoline שמתייחסת לגזים אחרים.

נסיעה בחורף בהולנד

החורף בהולנד הוא קשה באופן יחסי. הוא גשום מאוד, נוטה לכלול גם ערפל ואפילו שלג וברד בחלקים של המדינה. לכן, אם החלטתם בכל זאת לשכור רכב בחורף, הנה כמה דברים שחשוב מאוד לדעת, כי אנשים שלא מנוסים בתחום, עלולים לחשוב שנהיגה בחורף ההולנדי זהה לנהיגה בחורף הישראלי, שהוא יחסית סולידי ביחס למה שקורה במרכז אירופה.

  • נהיגה בחורף בהולנד עלולה לכלול גם נהיגה על שלג ואפילו על קרח, ולכן צריכים להיות מוכנים מראש. נהגים בהולנד יודעים להיערך גם לגשם כבד, גם לערפל, גם לקרח וגם לשלג, וכך גם אתם צריכים להיות מוכנים לכך.
  • במקרה בו הרכב מתקלקל או נתקע בחורף, אפשר ואף רצוי להתקשר לרויאל דאץ’ טורינג קלאב לעזרה. הרכבים של הרויאל דאץ’ מסתובבים בכבישים המרכזיים בהולנד במהלך החורף כדי לסייע בדיוק לאותם רכבים. תוכלו גם למצוא מידע על פקקים במפה החיה של הרויאל דאץ’, כאשר האזורים האדומים מראים על פקקים עמוסים, הכבישים הלבנים מראים על כבישים פנויים והכבישים הכחולים – על מצב לא ידוע.
  • שימו לב לטמפרטורות, אפילו אם אין שלג או גשם. קרח יכול להיווצר בכל מיני מקומות אם הטמפרטורה היא מתחת לאפס, ועליכם להיות מודעים לכך. מערכת פינוי השלג בכבישי הולנד פועלת די במהירות וביעילות, עם הרבה מאוד ציוד ומוכנות בשטח. צמיגים מיוחדים לנהיגה בשלג הם מומלצים בהולנד לאורך כל העונה, ועליכם לדרוש כאלו כאשר אתם מזמינים רכב, או לפחות לברר לגבי עלויות נוספות של החלפת צמיגים. ניתן להשיג צמיגי חורף בכל מוסך בהולנד אשר מכבד את עצמו.
  • הולנד היא מדינה בה יש לא מעט ימים של ערפל, ולכן חשוב לנסוע לאט יותר (כמו כולם וכמתבקש) כאשר יש ערפל. שימוש באורות ערפל בהחלט נדרש, וכן שימוש אינטנסיבי בווישרים לניקוי השמשה. חשוב גם לבדוק את מד המהירות מדי פעם, כי ערפל יכול לערפל את תחושת המהירות שלכם.

רחוב צר בכפר הציורי זאנסה סכאנס בחורף.

רחוב צר בכפר הציורי זאנסה סכאנס בחורף

באופן כללי, נהיגה בתנאים חריגים בחורף מצריכה:

  • תכנון מדויק של המסלול ובדיקת מפת הפקקים.
  • שמירה על מיכל דלק מלא, שכן יכול להיות שתצטרכו לעשות מעקפים כדי להגיע ליעדכם.
  • מרבית המוסכים בהולנד מאפשרים התקנת צמיגי חורף, לשדרוג הביצועים בכביש.
  • באופן כללי, רצוי לנסוע לאט יותר ולהשאיר מקום רב ביניכם לבין הרכב מקדימה.
  • אורות דולקים באופן תמידי, עם התאמה לאורות ערפל.
  • בנהיגה בשלג, השתדלו לנסוע בהילוך מהיר, שכן זה מנמיך את הסיכוי לסיבוב גלגל.
  • השתדלו לחנות בחניונים סגורים, שכן הם מפוזרים בכל רחבי הולנד והם יחסית נפוצים. אם אין חניון באזור, תחנו עם הפנים לכיוון ירידה, והעלו את בלם היד.
  • שימו ברכב שמיכה, אוכל ומים למקרה חירום.

חניה בהולנד

החנייה בהולנד יכולה להיות מאוד בעייתית בתוך הערים הגדולות. הערים מתוכננות כך שאין הרבה מקומות חנייה ואנשים מקבלים עידוד להשתמש באופניים או בתחבורה הציבורית. חניות בתשלום מסומנות בכחול עם הכיתוב “P-zone” וכרטיסי החנייה יכולים לעלות בין 3 ל-7.5 יורו בהתאם לעיר ולמיקום החנייה. אפשר לשלם על החנייה באמצעות כרטיס חנייה, מזומן או אפליקציה ייעודית אותה מומלץ להוריד כאשר מגיעים להולנד.

זוולה, הולנד, מקום חניה עם מד חניה ומכוניות

זוולה, הולנד, מקום חניה המסומן במד חניה

אם בחרתם להשתמש בכרטיס חנייה, שימו אותו על החלק הקדמי של הרכב. אם כשלתם בהצגת כרטיס החנייה, תיקנסו, או אפילו רכבכם יגרר. העלות של קנס על חנייה בערים הגדולות בהולנד הוא גדול במיוחד ועומד על 66 יורו, לא כולל זמן החנייה שלכם. החנייה באזורים הכפריים או בפריפריה היא כמובן הרבה יותר פשוטה, כאשר יש חנייה חינמית בשפע. הבעיה היא ספציפית בערים הגדולות, בהן כמובן גם כך לא מומלץ לשכור רכב.

החנייה בהולנד אסורה בכמה מקרים:

  • אסור לחנות ליד עיקולים הצבועים בשחור ולבן
  • אסור לחנות חמישה מטרים לפני תשומת
  • אסור לחסום כניסות ויציאות למתחמים ובניינים
  • אסור לחנות באמצע כבישי מרכזיים ובינעירוניים.
  • ישנם אזורים ייעודיים לחנייה רק עבור אנשים מורשים, והם מסומנים עם P גדולה ומרובעת

מעבר למדינות שכנות

הולנד שכנה להרבה מאוד מדינות, ומשתייכת לאיחוד האירופי, כך שלא תהיה לכם כלל בעיה לעבור את הגבול למדינות שכנות כמו בלגיה בקלות, ואף להחזיר את הרכב במדינה שכנה. תוכלו לעבור בקלות בהולנד, בלגיה, אנדורה, אוסטריה, דנמרק, פינלנד, צרפת, גרמניה, גיברלטר, איטליה, אירלנד, ליכטנשטיין, לוקסמבורג, מונאקו, נורבגיה, פורטוגל, סן מרינו, ספרד, שבדיה, שוויץ וגם בריטניה. עם זאת, בחלק מהמקרים תצטרכו לשלם עמלה על מעבר בגבול, אך מבחינה לוגיסטית בירוקרטית זה כלל לא בעיה, ולבטח אם יש לכם דרכון של האיחוד האירופי. עדיף לתאם זאת עם חברת ההשכרה מראש כדי לחסוך כאב ראש בהמשך.

טיפים והמלצות של גולשים על השכרת רכב בהולנד

בחלק זה קיבצנו בעבורכם את הנושאים המרכזיים שעולים מהמלצות וטיפים של ישראלים ששכרו רכב בהולנד, וכדאי לקרוא לפני ששוכרים רכב לטיול ברחבי המדינה.

  • חשוב מאוד לשים לב לרוכבי האופניים הרבים בהולנד. יש לרוכבי האופניים את זכות הקדימה בכל כביש מלבד כיכרות, וחוקי התנועה שומרים עליהם מאוד.
  • שימרו על נסיעה זהירה בחורף והישמעו לחוקי התנועה. שכן אם תקבלו דו”ח, תחויבו אוטומטית על ידי החברה ממנה שכרתם את הרכב כחלק מההסכם עליו חתמתם בעת ההשכרה. במיוחד מאחר והדו”חות בהולנד הם יחסית גבוהים, ויכולים להגיע עד ל-10 או 15 אחוזים יותר ממדינות שכנות.
  • כדאי לבדוק מהי הדרך הכדאית ביותר לעשות את המסלול שאתם מתכננים. מערכת הרכבות והתחבורה הציבורית בהולנד יעילה מאוד לרוב ואם תוכלו להגיע לכל היעדים אליהם תרצו עם רכב זה עדיף מאשר לשכור רכב.
  • שימו לב למדיניות הדלק של חברת ההשכרה והקפידו ליישם אותה.
  • כדאי לדעת שתחנות הדלק במרבית הערים בהולנד פועלות עד לשעה 21:00 ולא 24/7, לעומתן תחנות הדלק שנמצאים בכבישים הבין עירוניים פועלות באופן רחב יותר גם בשעות הלילה. כך שאם אתם מחזירים את הרכב מאוחר בלילה וצריכים להחזיר אותו עם מיכל דלק מלא חשוב לקחת זאת בחשבון ולא להסתמך על תחנות הדלק בערים עצמן.
  • במידה ואתם מגיעים עם תינוקות או ילדים אשר צריכים מושב בטיחות וודאו כי חברת ההשכרה יכולה לספק לכם זאת או האם ישנן חלופות.
  • במדיה ואתם מתכננים לשכור רכב בהולנד ולהחזיר אותו במדינה אחרת קחו בחשבון עלות גבוהה יותר בעבור השכרת הרכב מכמה סיבות.  בחלק מהמקרים ישנה עלות בעבור מעבר גבול בין אם מחזירים את הרכב במדינה השכנה או לא. שנית, כאשר מחזירים רכב בתחנה שונה מהתחנה בו לקחתם את הרכב עלולה להיתוסף עמלה בעבור זאת – ככל שתחנת ההחזרה רחוקה יותר כך הסבירות שתצרכו לשלם (ויותר) עולה. נוסף על כך החזרת רכב במדינה אחרת מצריכה לקיחת רכב מחברה בינלאומית, אשר מחירי הרכב בהן עשוי להיות גבוה יותר מאשר מחירי הרכבים בחברות לואו קוסט מקומיות של הולנד.
  • ערכו השוואת מחירים ובדקו מהי האפשרות הכדאית ביותר עבורכם.