טיסות עם תינוקות

שותף בכיר בכתיבת העמוד: ליאור פרג'

טיסות עם תינוקות אינו דבר פשוט. בכל זאת, יש הורים רבים שמעוניינים לקחת אל ילדיהם לטיסה, או פשוט לא יכולים אחרת. הם צריכים לקחת בחשבון שברגע שהתינוק עולה איתם למטוס, חוקי המשחק עבורם משתנים. הנה כל מה שחשוב שתדעו על טיסות עם תינוקות, כולל עצות שיסייעו לכם לעבור את הטיסה בנעימים ואפילו בזול.

טסים עם תינקות

מחיר כרטיס טיסה לתינוקות

השאלה הראשונה שההורה הממוצע ישאל את עצמו היא כמה יעלה לו לטוס עם התינוק שלו. החדשות הרעות הן שבניגוד לתחומים אחרים – למשל מלונות או נסיעה בתחבורה הציבורית – כן נדרש לרכוש כרטיס טיסה עבור התינוק (אפילו אם ההורים מוכנים להישבע שהתינוק יהיה עליהם במשך כל הטיסה).

איזה ציוד מותר לעלות למטוס עם כרטיס לתינוק?

אשר אתם טסים עם תינוק, רוב חברות התעופה מאפשרות להביא ציוד מסוים במגבלות מסוימות. הנה הציוד שמותר לעלות למטוס עם כרטיס לתינוק:

  1. עגלת תינוק – רוב חברות התעופה מאפשרות להביא עגלת תינוק מתקפלת עד השער, שם הצוות ייקח אותה ויכניס אותה לתא המטען של המטוס. ניתן גם לקבל אותה מיד עם הנחיתה או לאסוף אותה ממסוף קבלת המטען.
  2. מושב בטיחות – מושב בטיחות לרכב (Car Seat) יכול לעלות למטוס אם רכשתם מושב נפרד לתינוק והוא מחובר באמצעות חגורת בטיחות. מושב הבטיחות חייב לעמוד בתקני הבטיחות של תעופה, ויש לבדוק מול חברת התעופה אם המושב מאושר לטיסה.
  3. עריסה – בכמה טיסות בינלאומיות, במיוחד בטיסות ארוכות, חברות התעופה מציעות עריסה שתולה על הקיר שמיועדת לתינוקות. יש לוודא מראש אם ניתן להזמין עריסה כזו.
  4. תיק לתינוק – תיק יד לתינוק שבו ניתן להביא פריטים הכרחיים לטיפול בתינוק כמו חיתולים, מגבונים, בקבוקים, פורמולה, בגדים להחלפה וכדומה. זה לרוב לא נחשב כחלק ממגבלת התיקים הרגילה.

*יש לבדוק את מדיניות חברת התעופה בה אתם טסים, כיוון שיכולות להיות שונות בין חברות התעופה השונות




מחירי הכריטיסים לתינוקות משתנים בהתאם למדיניות חברת התעופה, כשפעמים רבות מדובר על 10% ממחיר הכרטיס המקביל למבוגר – שימו לב שבפועל הם לא מקבלים במצב הרגיל מושב משלהם, מטבע הדברים, אך ההורים יכולים לרכוש מושב ובכך לקבל אפשרות להעלות מזוודה וכבודת יד לתינוק. יש חברות אשר גובות תעריפים קבועים עבור הטסת תינוקות, כשההבדל במחיר הוא לא פר יעד אלא בהתאם להגדרה של הטיסה כ”קצרה” או “ארוכה” (הגדרה שנתונה אף היא לשיקול דעתה של החברה).

חברות התעופה פועלות בדרכים שונות כדי להקל את ההטסה עבור ההורים. בדרך כלל משפחות עם תינוקות יהיו הראשונות לעלות למטוס. ההורים ברוב המקרים יכולים לשלוח את הציוד עבור התינוקות שלהם לבטן המטוס – סל-קל, כסאות בטיחות, עגלות תינוקות וכן הלאה – ללא תשלום נוסף. מה שכן כרוך בתשלום הוא הזמנת עריסה על גבי המטוס, כאשר יש לעשות זאת מראש ולקחת בחשבון שמספר העריסות מצומצם. לכן השירות הוא על בסיס מקום פנוי (או עריסות פנויות) ומצריך הזמנה מוקדמת ככל האפשר.

מאיזה גיל אפשר להיות מלווה של תינוק?

ברוב חברת התעופה המוכרות אין התייחסות לגיל המלווה, מלווה התינוק יכול להיות גם צעיר בין 16-17 לצורך העניין.

ציוד הכרחי לטיסה עם תינוקות

הורה שטס עם התינוק שלו צריך להיערך לכך מבעוד מועד. ראשית, יש להתבונן על מה בדיוק מספקת חברת התעופה, ובעיקר – מה היא לא. בדרך כלל את כסאות הבטיחות, הסל-קלים והמוצרים הנלווים ההורים הם אלה שמביאים למטוס, כשאחריות השימוש לכן היא שלהם. לעומת זאת, יש חברות שדווקא כן מציעות מושבים נוחים עבור התינוקות, בהזמנה מראש, למשל מושבים שעוצבו עבור ילדים ושניתנים לכוונון בשלל אופנים. אפשר לקבל מצוות המטוס עזרה במקרים נקודתיים, אך צריך לזכור שזהו לא שירות הניתן במסגרת השירותים ה”רשמיים” המוצעים במטוס. כדי לא להפריע ליתר הנוסעים ממקמים לרוב את מושב הבטיחות ליד החלון ורחוק ככל האפשר מהמעבר.

על ההורים לדאוג לכל המסמכים שיאפשרו לתינוק שלהם לטוס איתם – בין אם דרכון, ויזה (במדינות המצריכות ויזה) ורצוי מאד שגם ביטוח נסיעות לחו”ל עבור התינוקות, שעלולים לסבול מלא מעט קשיים בחו”ל. אל המטוס רצוי להעלות את כל מוצרי ההרגעה שאתם יכולים לחשוב עליהם, לצד מוצרים היגיינים וחיתולים בכמות שאף עולה על הכמות הסטנדרטית של חיתולים בהם אתם משתמשים ביום יום. נדרש לדאוג להזנה של התינוקות, בהתאם לגילם (נניח פורמולות), ולשים לב לכך שבמטוס הם צריכים לשתות מעט יותר מהרגיל עקב העובדה שהלחות במטוסים היא די גבוהה. לפני ההמראה חשוב לצייד את התינוק במוצץ או בבקבוק במים, במטרה להקל את הלחץ באוזניים שהוא כמובן לא נעים (גם) עבורו. כדי להקל את החוויה ולהעביר את הזמן של התינוקות, אל תוותרו על מספר צעצועים שהוא אוהב, שילוו אותו במהלך הטיסה.

מבחינת ביגוד, המלצה מועילה היא להביא בגדים לכל תרחישי טמפרטורה, להוריד או להוסיף שכבות בהתאם למצב התינוק ולאופן בו הוא מתמודד עם הטיסה. מכיוון שעשוי לעבור זמן רב עד שתגיעו למזוודה שלכם, וגם מסיבות היגיינות, חשוב להביא בגדים להחלפה.




המלצות וטיפים

  • מומלץ להימנע מטיסות ארוכות עם תינוקות. טיסה במשך שעות על גבי שעות, בסביבה מאיימת ולא מוכרת, עלולה להיות לא נעימה בעליל עבורו.
  • כדי להגדיל את הסיכויים לשינה של התינוק ולשקט נפשי להוריו, רצוי להעדיף טיסות לילה ולא טיסות יום.
  • גם אם אין חובה לרכוש כרטיס טיסה נפרד לתינוק, ההנחיות הבטיחות – של ארגונים דוגמת “בצלם” – ממליצות שכן לבצע את הרכישה.
  • על מנת להטיס תינוקות בני פחות משבוע נדרש בדרך כלל אישור של רופא מטעמה של חברת התעופה. חשוב לבדוק את תנאי הטיסה הספציפיים מבעוד מועד.

אולי יעניין אתכם גם:

עוד עמודי מידע באתר על טיסות