הזמנת ארוחה צמחונית בטיסה

שותף בכיר בכתיבת העמוד: ליאור פרג'

מידע כללי

עבור הצמחונים שבינינו – ויש לא מעט שהצטרפו לעולם הצמחונות בשנים האחרונות – טיול בחו”ל חייב להיות בעל מאפיינים שונים ביחס לשאר האוכלוסיה. מכיוון שצריכת בשר לא באה בחשבון עבורם, המנות שהם יכולים להזמין במסעדות השונות ביעד החדש מצומצמות יותר מטבע הדברים. ועדיין, ברוב המקרים המסעדות ובתי הקפה כן יציעו תפריט ראוי של מאכלים צמחוניים, חלקם משובחים (למעשה, מטעמי כשרות גם ישראלים רבים שאינם צמחונים אוכלים רק מנות צמחוניות בחו”ל) – ככה שאפשר להסתדר. בטיסה זה קצת יותר מורכב.

במדריך הנוכחי, נציג עבורכם את המאפיינים העיקריים והשלבים שנדרש לעשות כדי להזמין ארוחה צמחונית בטיסה, בה מגוון האפשרויות הקולינריות מטבע הדברים הוא מצומצם יותר.




דגשים בהזמנת הארוחה

כבר לאחר שסוגרים או מעוניינים לסגור על כרטיס טיסה ליעד מסוים, חשוב להתחיל לטפל בנושא הארוחה הצמחונית. אם מזמינים את הכרטיס דרך סוכנות נסיעות, יש לבקש מהנציג לפעול מול חברת התעופה ולהבטיח את הארוחה הצמחונית. כאשר מזמינים טיסה באתרי אינטרנט ייעודיים, אפשר לרוב להגדיר את סוג הארוחה המצופה כחלק מהתהליך או בהערה נפרדת. שימו לב שפעמים רבות יופיעו מולכם סימון של מספר אותיות בלועזית, שעשויות להשתנות בהתאם לחברות השונים. מומלץ לקרוא בעמודי המידע של חברת התיירות מה בדיוק כוללת המנה. VOML (Vegetarian Oriental Meal) היא ארוחה צמחונית בסגנון סיני או אסייתי, למשל, בעוד שארוחת FPML (Fruit Platter) תתבסס אך ורק על פירות.

בכל המקרים, מומלץ לא לקחת דבר כמובן מאליו. מספר ימים לפני מועד הטיסה (כ-72 שעות) רצוי ליצור קשר עם חברת התעופה או סוכנות התיירות ולוודא שההזמנה הצמחונית נקלטה והיא עומדת בעינה. כדי שלא יהיו הפתעות, אפשר לוודא זאת שנית גם בשלב ה-Check In בשדה התעופה.
הערה חשובה אחרונה: היות ולכל חברה יש את המדיניות, התנאים והתפריטים הצמחוניים שלה, מומלץ להבין מראש לקראת מה הולכים. חברות רבות כוללות ארוחה צמחונית בהזמנה מראש במחיר הכרטיס, אבל לא כולן. באתר הבא תמצאו פירוט של המנות הצמחוניות המוגשות בכמה מחברות התעופה המובילות בעולם, יחד עם טיפים נוספים להתנהלות מולן. ואגב, בכל החברות הישראליות ניתן להזמין מנות צמחוניות ובחלקן גם מנות טבעוניות (הן יסומנו בדרך כלל באותיות VGML).

עוד עמודי מידע באתר על טיסות