הזמנת ארוחה כשרה בטיסה

שותף בכיר בכתיבת העמוד: ליאור פרג'

מידע כללי

אם עברתם על יעדי התיירות המגוונים שאנחנו סוקרים באתר, בוודאי ראיתם שבלא מעט מקרים הענקו מידע מועיל לאנשים שרוצים לשמור על כשרות (ומסורת) ביעדים שונים ברחבי העולם. אלא שברור שישראלים רבים יהיו מעוניינים לשמור על הכשרות גם בטיסה עצמה, מה שאפשרי באמצעות הזמנה מוקדמת של ארוחה כשרה בטיסה.




המדיניות בחברות התעופה השונות

אם טסים בחברת תעופה ישראלית, ברור שאתם לא צריכים לחשוש שמא המזון שמוגש לכם במהלך הטיסה לא יהיה כשר. החברות מציעות אך ורק מנות כשרות, על פי הכשרים שונים, וכן מאפשרות לנוסעים להזמין מראש ארוחות כשרות למהדרין (מה שכרוך בתשלום נוסף המשתנה בכל חברה). לכן, שמירה על כשרות אם בוחרים בחברת תעופה ישראלית היא פשוטה ואפילו מובנית מאליה.

כאשר טסים באמצעות חברה זרה, חוקי המשחק משתנים והמצב הופך למורכב יותר. פתאום, העובדה שהנוסע הוא ישראלי ויהיה מעוניין בארוחה כשרה הופכת להרבה פחות מובנית מאליה. כאשר מזמינים טיסה באמצעות חברות אלה חשוב להבהיר כבר במעמד ההזמנה שמעוניינים בארוחה כשרה: למשל באמצעות אתר האינטרנט של אותה חברת תעופה או סוכנות תיירות. ברוב המקרים ניתן לבצע את השינויים בהזמנה גם אחרי שרוכשים את הכרטיס, באמצעות אתר האינטרנט של חברת התעופה הרלוונטית. על פי קוד הכירטוס הייחודי שקיבלתם לאחר ההזמנה (רצף של שישה תווים העונה לשם PNR) תוכלו בדרך כלל לשנות פרטים שונים הנוגעים לטיסה שלכם, כולל ארוחות כמובן.

הזמנה שכזו אמורה להבטיח שבמטוס תחכה ארוחה כשרה לאותו נוסע, גם אם דומה שדבר לא מובטח בכל מאת האחוזים. במהלך השנים שמענו הרבה סיפורים על נוסעים ישראלים שהזמינו ארוחה כשרה מבעוד מועד, רק כדי לגלות שמסיבה זו או אחרת לא מחכה להם במטוס ארוחה שכזו. הנה כתבה מלפני למעלה מעשור באתר YNET, כשהניסיון שלנו מראה שתקלות מהסוג הזה קורות מאז ועד היום. לכן יש סוכנויות תיירות ישראליות שמפרטות בתנאי הטיסה שלהן שהן לא מתחייבות לכך שהבקשות של הלקוחות שלהן לגבי ארוחות כשרות, שאינן באחריות הבלעדית שלהן, אכן ייענו במלואן.




המלצות וטיפים

  • אם אתם מקפידים במיוחד על הכשרות, בדקו את ההכשר הספציפי של הארוחות שאמורות להיות מוענקות לכם במהלך הטיסה.
  • גם אם הזמנתם ארוחה כשרה דרך האינטרנט, מומלץ לברר במעמד ה-Check In האם ההזמנה התקבלה. קל הרבה יותר לטפל בתקלות על הקרקע מאשר באוויר, ורצוי מאד שלא בדקה ה-90.
  • בכל מקרה, מומלץ שלא להסתמך אך ורק על האוכל שיוגש במטוס (מה גם שהוא עלול שלא להיות לטעמכם). רצוי להביא אוכל מהבית בתור “תגבור”, בין אם סנדוויצים, חטיפים, עוגיות או כל דבר אחר.

אולי יעניין אתכם גם:

עוד עמודי מידע באתר על טיסות