איטליה אינה נופלת גם בתחום המשקאות, החמים והחריפים. על הקפה האיטלקי אין כמעט מקום להרחיב במילים ומספיק לדמיין את ניחוחות האספרסו ברחובות רומא (וגם מקורו של הקפוצ’ינו כמובן באיטליה). בתחום האלכוהול, איטליה היא נחשבת ראשית ליצרנית יין מובילה (במיוחד יין אדום) שמנפיקה יינות מעודנים שמתאימים לשתיה תוך כדי ארוחה. משקאות איטלקיים מוכרים נוספים הם הלימונצ’לו (ליקר לימונים שמקורו בנאפולי), האמרטו (ליקר שקדים מתוק שמגיע מסיציליה) והסמבוקה (הגרסה המקומות לערק המזרח תיכוני).
אז עכשיו, אחרי שבלוטות הטעם שלכם התחילו לעבוד, כל שנותר הוא לבחור סיור קולינרי ברחובות רומא שקולע לטעם שלכם במטבח האיטלקי: