וונדל פארק, אמסטרדם | Vondelpark

וונדל פארק – 450 אלף מ"ר של קסם
מידע כללי
פארק וונדל (Vondelpark) ממוקם בחלקה החיצוני של העיר, והכניסה הראשית לצד המזרחי נמצאת בכיכר ליידספליין (Leidseplein), ובאיזור מוזיאון ואן גוך (Van Gogh Museum) ומוזיאון הרייקס (Rijksmuseum).
פארק וונדל מתפרס על כ-450,000 מ"ר וכולל בתוכו מעל ל-120 סוגים שונים של עצים, חורשות, אגמים ואפילו פינות חי מדהימות. הפארק מתאים לטיול כמעט בכל עת כאשר בימי ראשון המקום גדוש בתיירים ומקומיים ואטרקציות שונות כמו הופעות, פעילויות ספורטיביות כמו משחקי כדורגל ועוד.המקום אידיאלי לטיולי אופניים וקיים מקום להשכרת אופניים בתוך תחומי הפארק.
חלק קטן מתוך פארק וונדל (צילום Ariel Palmon, רישיון)
מה רואים?
450,000 מ"ר של מדשאות, עצים, תעלות מים, אגמים, הופעות, שונות ועוד. במקום תמצאו מסעדות ובתי קפה לנוחיותכם והרגעות לאחר טיול ויום מקסים. בפארק קיימים מעל 120 סוגים שונים של עצים ואפילו פינת חי עם תוכים, פרות וחיות אחרות המסתובבות בחופשיות מול האגמים ויוצרות אווירה קסומה. במקום ניתן לשכור אופניים ואפילו מומלץ!
כרטיסים לאטרקציות עם ילדים באמסטרדם
המלצות "הכל על"
- בסופי שבוע הפארק עמוס מאוד ואם רציתם ביקור קצת יותר שקט, מומלץ להגיע באמצע השבוע.
- שימו לב שהכניסה הראשית לפארק נמצאת מכיוון כיכר ליידספליין.
- לבעלי כרטיס לאוטובוס התיירים של אמסטרדם – סמוך למקום יש תחנה נגישה ונוחה מאוד לשימוש (למידע נוסף על אוטובוס התיירים של אמסטרדם).
- למגיעים עם רכב שכור – ניתן לחנות בחניון Q-Park הממוקם ממש בכניסה לפארק ליד כיכר ליידספליין (Leidseplein). למידע נוסף על השכרת רכב באמסטרדם.
- באזור זה יש מבחר גדול יחסית של מלונות, בכל דרגות האירוח, כמו גם דירות ובתי הארחה. ברוב בתי המלון באזור זה קיימת גם חניה פרטית, לרוב בתשלום. מגוון המלונות הרחב אידיאלי עבור משפחות המעוניינות לצמצם בעלויות ושהדבר לא יבוא על חשבון איכות הלינה, אך גם עבור מי שמעוניין בחופשה מפנקת, שקטה ולא מעוניין להיות במרכז העיר הסואנת. בין המלונות המומלצים באזור זה ניתן למנות את מלון קונסרבטוריום (Conservatorium Hotel), מלון אמסטרדם מריוט (Amsterdam Marriott Hotel) ומלון פארקוויו (Hotel Parkview) (למידע נוסף על מלונות באמטסרדם ומלונות באזור רובע המוזיאונים).
- ילדים: מומלץ בהחלט! לרכיבה על אופניים, פיקניק או טיול מדהים עם המשפחה (למידע נוסף על אמסטרדם עם ילדים).
תגובות אלו עלו בקבוצת הפייסבוק השותפה שלנו – אמסטרדם למטיילים-Amsterdam for travelers:
- ממליצה בחום על מלון Hotel Vondel Amsterdam (כ-3 דקות הליכה מהפארק). צוות נעים ומקצועי, חדר קטן אך מפנק, נוח ונקי. בוודאות נחזור אליו.
מידע שימושי על וונדל פארק
כל ימות השבוע, בין השעות 10:00 ועד 18:00.
Vondelpark 1, 1071, אמסטרדם, הולנד.
טראם
קווים 1, 2, 3, 5, 7, 10, 12 ויורדים בתחנת ליידספליין (Leidseplein), או טראם קו 1 ויורדים בתחנת Stadhouderskade שממוקמת קצת יותר קרוב לכניסה המזרחית. לעוד מידע על תחבורה ציבורית באמסטרדם.
ניתן להגיע באופניים בקלות. למידע נוסף על השכרת אופניים ומסלולים באמסטרדם.