כנסיית סנטה מריה נובלה | Santa Maria Novella

עדכון קיץ 2025
הגענו לשיא עונת התיירות, וכמות הנופשים בפירנצה עולה. העומס מורגש באתרים השונים - במיוחד באתרים המובילים שמושכים אליהם תיירים רבים. אומנם כנסיית סנטה מריה נובלה לא האטרקציה הראשונה שעולה לראש כשחושבים על אטרקציות להן צריך להזמין כרטיסים מראש, אולם בעונה זו, אם ברצונכם להבטיח את כניסתכם ועם המתנה מינימלית, מומלץ מאוד להזמין מראש - במיוחד במידה ואתם מגיעים בסוף שבוע. להזמנת כרטיסים מראש לכנסיית סנטה מריה נובלה: בקישור הזה עם 5% הנחה (קוד קופון HAKO5) | בקישור הזה עם אפשרות ביטול בחינם
מידע על הבזיליקה הראשונה של פירנצה
מידע כללי
כנסיית סנטה מריה נובלה (Santa Maria Novella) היא הבזיליקה הראשונה שנבנתה בפירנצה, נמצאת צמוד לתחנת הרכבת הראשית של פירנצה שנקראת על שמה.
לאטרקציה זו, ולשלל אטרקציות נוספות ישנם 5% הנחה לגולשי הכל על באתר זה.
כל שצריך לעשות הוא ללחוץ על כפתור ההזמנה, ואז במעמד ההזמנה להזין את קוד הקופון HAKO5.
כנסיית סנטה מריה נובלה (צילום מערכת)
מה רואים?
זו אחת מהכנסיות בעיר אשר מלאות באומנות יפה מהטובה בעולם. הכנסיה נבנתה משלהי המאה ה-13 ועד שלהי המאה ה-14 ובה תוכלו לראות בין היתר ציורי קיר פרסקו, תמונות, קישוטי מזבח ועוד. במנזר הכנסיה ישנו מוזיאון.
סרטון המסביר על החזית של כנסיית סנטה מריה נובלה
המלצות "הכל על"
- כנסיית סנטה מריה נובלה אינה מאתרי החובה של פירנצה וכדאית לביקור רק אם ברשותכם מספיק זמן בעיר.
- לרוב אין צורך בהזמנה של כרטיס מראש מפני שהתורים בכניסה קצרים, אך אם ברצונכם להבטיח את מקומכם בכניסה תוכלו לרכוש כרטיס כניסה הכולל הדרכת וידאו. שימו לב כי הדרכת הוידאו אורכה כשעתיים לכן יש להגיע לכנסיה מספיק זמן לפני הסגירה כדי להנות מכולה!
- אם אתם מגיעים אל כנסיית סנטה מריה נובלה מאתר אחר בעיר העתיקה, מומלץ להגיע ברגל- המרחק בין אתרי העיר העתיקה הוא קטן ויש בעייתיות בהכנסת כלי רכב לאזור (בפירנצה אין מטרו, ורק קו אחד של טראם שלא מגיע לכאן). למידע נוסף בנושא ראו- השכרת רכב בפירנצה והשכרת רכב באיטליה.
- הזמן המומלץ לביקור באתר הוא 1-3 שעות (הדרכת הוידאו עורכת שעתיים).
- עדיף לבקר באתר בשעות… [לדוגמא- הבוקר המוקדמות משום שמאוחר יותר יהיה חם מדי וכ׳ו]
- את הביקור בכנסיית סנטה מריה נובלה אפשר לשלב עם בזיליקת סן לורנצו וקפלת מדיצ׳י הקרובה, ובהמשך נמצאים לכיוון מזרח מוזיאון לאונרדו דה וינצ'י וכמובן הדואומו של פירנצה שהוא אתר חובה, כולם במרחק הליכה.
- למי שמעוניין להכיר את האזור לעומק אנו ממליצים על סיור מודרך בעברית. למידע נוסף ראו להכיר את פירנצה בראש צעיר וקליל: סיור בעברית וסיורים מודרכים בפירנצה בעברית.
- יש לשים לב שכמו בכל מבנה דת, יש להגיע לכנסייה בלבוש הולם.
- הכנסיה פתוחה בימי שני, בהם רוב המוזיאונים הגדולים של פירנצה סגורים ולכן היא אופציה טובה ליום זה של השבוע. גם בחלק מימי ראשון בחודש רוב המוזיאונים סגורים אך הכנסיה פתוחה.
- הלינה באזור זה זולה יותר מחלקים אחרים של העיר, אך פחות נעימה ולא מומלצת למשפחות עם ילדים, למידע נוסף על- מלונות ליד תחנת רכבת סנטה מריה נובלה.
- אם אתם מגיעים לעיר לזמן קצר ולא לנים באזור, יש אפשרות לשמירת חפצים במיקומים נוחים בפירנצה – שמירת חפצים באתר bagBnB. שירות זה מציע שמירת חפצים בתשלום נמוך, וכך להמנע מהסחבות מיותרת עם מזוודות ותיקים גדולים בעיר. לשמירת החפצים יש נקודת שירות ליד תחנת הרכבת סנטה מריה נובלה- שמירת חפצים באתר bagBnB ליד סנטה מריה נובלה, ויש נקודות גם ליד הדואומו, פאלאצו פיטי ובזיליקת סן לורנצו.
- להמלצות כלליות על פירנצה- ראו פירנצה מידע כללי – המלצות.
מידע שימושי על כנסיית סנטה מריה נובלה
ימי ראשון וחגים: ספטמבר-יוני: 13:00-17:30, יולי-אוגוסט: 12:00-18:30.
ימי שני-חמישי: אפריל- ספטמבר: 9:00-19:00, אוקטובר-מרץ: 9:00-17:30.
ימי שישי: אפריל- ספטמבר: 11:00-19:00, אוקטובר-מרץ: 11:00-17:30.
ימי שבת וחגים: ספטמבר-יוני: 9:00-17:30, יולי-אוגוסט: 9:00-18:30.
Piazza di Santa Maria Novella, 18, 50123 Firenze.
תחנת הרכבת סנטה מריה נובלה (לקריאה על – רכבת מרומא לפירנצה).
קווים 1, 2, 6, 11, 14, 17, 17N ו-23.