אזורי קניות במילאנו
מלבן הזהב – Quadrilatero d’Oro
בניגוד לפריז, שרובע האופנה שלה מפוזר במספר מוקדים, הבוטיקים הנחשבים ביותר במילאנו נמצאים באיזור ממוקד הנקרא מלבן הזהב (קוואדרילטו דורו). ארבע רחובות אופנה מרכיבים את מלבן הזהב, בו נמצאות סדנאות ההוט קוטור (תפירה עילית- תפירה מותאמת אישית ומחומרים איכותיים בלבד) הטובות ביותר באיטליה.
קוואדרילטו דורו קרוב מאוד אל הדואמו של מילאנו, וגלריית ויטוריו עמנואל (כ-10 דקות הליכה)- מבין אתרי התיירות החשובים ביותר של העיר. במלבן נמצא ריכוז מלונות הפאר היוקרתיים של מילאנו (למידע נוסף- מלונות במילאנו ומלונות במרכז העיר). שני מוקדים אלה- הן מלבן הזהב והן גלריית ויטוריו עמנואל הם יותר בגדר ״לראותם בלבד״ מאשר מוקד שהישראלי הממוצע באמת עושה בו שופינג.

תיירים בסיור שופינג ב Via della Spiga, Milan.jpg מרחובות הקניות המפורסמים של משולש הזהב במילאנו.
(צילום: Sergio Calleja aka SuperKeko)
הרחובות התוחמים את המלבן הם:
- Via della Spiga– בו תמצאו מותגים כמו דולצ’ה וגבאנה (אקססוריז במספר 2 ונשים במספר 26), פראדה (מס. 9), ארמני (מס. 19), רוברטו קוואלי (מס. 42) ועוד.
- Via Manzoni– בנוסף לבוטיקים, ברחוב נמצאת תחנת המטרו Montenapoleone של קו 3 ומספר תחנות טראם המאפשרות הגעה נוחה לאזור.
- Via Sant’Andrea– שאנל (מס. 10), ורסצ׳ה (מס. 14), מיו מיו (חברת בת של פראדה, במס. 17), פראדה ספורט (מס. 21) ועוד.
- Via Montenapoleone– לואיס ויטון (מס. 2), ראלף לורן (מס. 4), גוצ׳י (מס. 7) פראדה נשים (מס. 8), ארמני ג׳וניור (מס. 10), כריסטיאן דיור (מס. 21) ועוד.
אזור זה הוא אחד האזורים המבוקשים ללינה במילאנו (והיקרים) לא מעט בגלל היותו מרכז שופינג של העיר. למי שמעוניין לקרוא עוד ראו מלונות במרכז העיר מילאנו.
גלריה ויטוריו עמנואל
בדומה למלבן הזהב גם בגלריה ויטוריו עמנואל מדובר בבוטיקים יוקרתיים בהם לרוב עושים שופינג חלונות ראווה, ונהנים ממבט העיניים בעיקר ופחות מהקניה עצמה… זהו ״כיכר המדינה״ של מילאנו, רק פי 10, והמקור של המקור של האופנה האיטלקית. גלריה ויטוריו עמנואל היה הקניון מבין הראשונים בעולם והוא אחד מאתרי המאסט של העיר- הוא נמצא בתוך ארמון מפואר עם תקרה יצאת דופן, והוא פנינה ארכיטקטורית בפני עצמו. תוכלו לקרוא על הקניון בהרחבה, כולל טיפים והמלצות, בעמוד – גלריה ויטוריו עמנואל.
חנות של ורסצ’ה בגלריית ויטוריו עמנואל (תמונת מערכת)
רובע בררה (Brera)
רובע בררה ידוע בשל האומנות והוייב הבוהמי שלו, ובו תוכלו למצוא בוטיקים קטנים ובה אופנה איטלקית מקומית. זהו החלק השיקי של מילאנו, שמוסיף קצת צבע וחיים, לעומת שאר חלקי העיר שנתפסים כאפורוריים ומשעממים. ברובע מתקיים שוק פתוח ברחוב Via San Marco בבקרים של ימי שני וחמישי. שוק נוסף מתקיים ב-Via Fauche בבקרים של ימי שלישי ושבת.
רחוב בואנוס איירס (Corso Buenos Aires)
קורסו בואנוס איירס הוא רחוב העסקים של מילאנו, בו נמצא הריכוז הגדול ביותר של חנויות בשדרה אחת בכל אירופה. כאן תמצאו מותגים במחירים סבירים יותר, עם יותר מ-350 מותגים בינלאומיים של הלבשה, הנעלה, אופטיקות, תכשיטים, בשמים ועוד. ברחוב זה תוכלו למצוא את H&M, לקוסט, הואיאנאס, סוואטש, זארה, סליו, דזיגוואל, מנגו ועוד.
רחובות נוספים:
- חנויות קטנות ואלטרנטיביות יותר ניתן למצוא ברחוב Via Torino (שיוצא מהצד הדרום מערבי של הדואמו)- כאן יש גם חנויות פחות יקרות (יחסית לבוטיקים היוקרתיים של אזור הדומו…). תוכלו למצוא פה חנויות ביגוד והנעלה, תכשיטים (ואפילו בית קולנוע), חנויות כמו פול אנד בר, זארה, H&M, דזיגוואל, מנגו ועוד. הרחוב ממשיך ומתחבר אל orso di Porta Ticinese בו תוכלו למצוא בנוסף גם חנויות ספרים, אופטיקות, וחנויות מזכרות.
- לחובבי העיצוב- ב- Via Tortona תוכלו למצוא אולמות תצוגה רבים.