סרטון מידע על הרובע הגותי:
מתוך ערוץ היוטיוב של אתר “הכל על”
הרובע הגותי הוא רובע בעל אופי המחובר מאוד לאמנים ואמנות. אמנים כמו פיקאסו (שהמוזיאון המוקדש לו שוכן ברובע) וחואן מירו הושפעו מאוד מהמגורים ברובע זה וציירו את נופיו, בין רחובותיו ישנן גלריות רבות ואמני רחוב רבים מזמרי אופרה ונגנים ועד לליצני רחוב המגיעים לרובע כל ערב ל”עבודתם”.
עוד נקודה היסטורית חשובה יש ברובע והיא שמורה לסיפור של העבר היהודי של ברצלונה. בתור הזהב של היהודים בעיר (במאות 11-13)
ברובע זה היה בנוי ה”גטו היהודי” ששמו היה el-call על שום המילה העברית “הקהל”. היהודים שכנו ברחוב הזה לכאורה בתור הגנה, כיוון שהייתה לרחוב יציאה אחת לכיוון כיכר ג’ומה. כעדות לגודל הקהילה היהודית ולחוזקה ניתן לראות את בית הכנסת מאיור. היהודים השתכנו ברובע זה עד לגירוש הכללי של יהודי ספרד במאה ה-15.

שרידים מבית הכנסת מאיור (צילום מקורי)
הרובע הגותי הוא פנינה גם לאלו שלא משתגעים על אדריכלות. הרובע בנוי בתת-סגנון בנייה גותי הייחודי לעיר, ובתיו כוללים פסלים, שלטים מיוחדים ופסיפסים מדהימים. כדאי לסייר בו בסמטאות הצרות והמרוצפות אבן, להביט במבנים העתיקים מימי הביניים ומימי האימפריה הרומית או לסייר בחנויות הקטנות, בתי קפה והמסעדות הממלאות את הרובע.
אם התברברתם בדרך (מה שבהחלט יכול לקרות ברובע זה בעל רחובות צרים וסמטאות לרוב), פשוט שאלו איך להגיע לקתדרלה – כולם ידעו להסביר לכם ובאורח קסם כל הסמטאות מובילות לשם. בנוסף, שיטה טובה להתמצאות ברובע היא חיפוש של הכיכרות המפזורות בו, אותן קל מאוד לזהות.
סמטאות ומבני הרובע הגותי (צילום מקורי Cayetano)
הרובע הגותי בלילה (כיכר רמון ברגנר).
צילום: עמיר פרי, מדריך תיירות המתמחה בתיירות בספרד
צילום (Showbits)
צילום (Oh-Barcelona.com)