כנסיית טין, כנסיית הרוחות של פראג | Church of Our Lady before Týn

כנסיית טין (Church of Our Lady before Týn) או בשמה המלא: כנסיית גבירתנו מלפני טין (בחלק מהמדריכים נזכרת כקתדרלת טין) נמצאת בעיר העתיקה של פראג, בסמוך לכיכר העיר העתיקה ובמרחק הליכה מאתרים כמו בית העם, גשר קארל ומגדל אבק השריפה. היא ללא ספק אחד מאתרי החובה בעת ביקור בפראג לפחות למבט מבחוץ. שמה של הכנסייה ניתן לה בגלל בית הספר טין הסמוך אליה. מגדליה של כנסיית טין אמנם צופים על העיר העתיקה כולה, אך הכניסה לכנסייה די נסתרת וכדי לבקר בה יש צורך ללכת מסביב לפתח הראשי.
היום הכנסייה מושכת אליה את עיני כל המבקרים בפראג והיא שולטת בקו הרקיע של העיר העתיקה, יש רבים שבוחרים להעמיק בה חקר ולהצטרף לסיורי הרוחות המתקיימים בה בלילות (מומלץ להזמין מקום מראש – לפרטים והזמנה עם אפשרות ביטול חינם).
כנסיית גבירתנו מלפני טין (צילום מקורי)
רוצים להכיר את פראג בדרך כיפית ומעניינת?
הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא סיור עם מדריך צמוד דובר עברית שילווה אתכם במקומות המעיינים ביותר בעיר. בין אם אתם מחפשים סיור להכרת העיר, סיור קולינרי בו תטעמו מהמטבח הצ'כי, שייט עם הדרכה בעברית או סיור ברים בפראג, תוכלו להבטיח את מקומכם בסיורים המבוקשים כאן.
בנייתה של הכנסייה החלה בסביבות המאה ה-14 כחלק מהתפתחות התנועה הרפורמית בפראג ועם מאבק ההוסיסטים בכנסייה הקתולית. לאחר העלאתו על המוקד של יאן הוס הכנסייה הפכה למוקד הוסיסטי ואף הוצב בה גביע מוזהב המסמן את האמונה ההוסיסטית. לאחר מלחמת 30 השנה, בה ניצחו הקתולים, הותך הגביע והפך לשרביטה של הבתולה מריה.
מה רואים?
הכנסייה, הבנויה בסגנון גותי, כוללת שני צריחים מדהימים המתנשאים לגובה של 80 מטר כל אחד (יש טענות שהם ההשראה לסמל המפורסם של דיסני) וכוללת 18 צריחים וחזית כיפתית, שבתוכה כותרת מפורסמת ב"הוקרה לפראג", והיא מקושטת בעיטורים עשירים ובפסלים.
בכנסייה ובמעבריה התחתיים, שלא לכולם הכניסה לתיירים אפשרית, נקשרו אגדות רבות על אוצרות, רוחות רפאים וסיפורי קדושים והיא מעניקה השראה כמעט ספרותית לכל מי שמגיע לבקר בה. מלבד השלט המדובר ופסלים גותיים רבים, בתוך הכנסייה אפשר לראות את המדונה מזהב, מזבחים מיוחדים, בימת מטיף מיוחדת בת המאה ה-15 ואת קבר השנהב של טיכו בראהה, (חשוב להדגיש שכל החפצים שתראו בכנסייה הם מקוריים). בצידה הצפוני של הכנסייה יש שער כניסה יפה המעוטר בסצנות המתארות את תשוקתו של ישו. הכנסייה שווה את הביקור ביום ובלילה כשהיא מוארת בשלל אורות וזרקורים מזוויות מיוחדות.
כנסיית טין
לחובבי השופינג כדאי להכיר את קניון פאשן ארנה | Fashion Arena - קניון העודפים הגדול ביותר בצ'כיה בו יש יותר מ-200 חנויות המציעות הנחות בין 30% ועד 70%, בנוסף יש בקניון החזר מס - כך שתוכלו לקבל חזרה 12% מעלות הקניות, ומעבר לכל זה יש הנחה מיוחדת לגולשים של הכל על » למידע נוסף.
לפרסום עסק העוסק בפראג באתר, אנא צור קשר.
המלצות "הכל על"
- הביקור בכנסייה נעשה תוך שילוב עם הסיור בעיר העתיקה.
- הביקור בכנסייה מומלץ לכולם לפחות למבט מבחוץ – מומלץ לראות את הכנסייה ביום ובתאורת לילה.
- כמו כל האתרים של העיר העתיקה לא מומלץ להגיע לכנסייה עם רכב פרטי. לרוב האתרים אי אפשר להיכנס עם מכונית, אזור העיר העתיקה צפוף ואין חניה – ראה גם השכרת רכב בצ'כיה.
- הלינה באזור הכנסייה מומלצת מאוד כמו לינה בכל מרכז העיר העתיקה של פראג, יש לקחת בחשבון צפיפות וקושי בהגעה עם רכב, בנוסף הלינה באזור כנסיית טין יקרה יחסית ופחות מותאמת לתיירים שרוצים לחסוך. בין המלונות המומלצים באזור הכנסייה ניתן למנות את מלון אולד טאון סקוור (Old Town Square Hotel), מלון הדירות U קאפרה (U Kapra Apartments), ומלון דאר (Dar Hotel Prague) ראה עוד תחת מלונות בעיר העתיקה ומלונות בפראג.
- מומלץ ביותר לביקור עם ילדים.
מידע שימושי על כנסיית טין
ראשון, שלישי, רביעי 12:30-17:00, שני 12:30-18:00, חמישי-שישי 12:30-15:00
Staromestske namesti 14, פראג, צ'כיה
קו A (ירוק) לרדת בתחנת Staroměstská
קו 294 לרדת בתחנת Staroměstské náměstí
חשמלית (טראם)
קווים 17, 18, 53 לרדת בתחנת Staroměstská