1. עמוד הבית
  2. »
  3. מדריד 2024 המדריך התיירותי המקיף ביותר בעברית
  4. »
  5. מדריד מידע שימושי
  6. »
  7. קניות במדריד – המדריך המקיף לשופינג אפקטיבי בעיר

קניות במדריד – המדריך המקיף לשופינג אפקטיבי בעיר

מידע כללי

למדריד יש המון קסם משלה, עם רשימה ארוכה של אטרקציות ומוקדי עניין. זוהי גם אחת הערים הידידותיות ביותר באירופה עבור אלה שטיול מבחינתם לא יכול להיות שלם בלי קניות – והמציאות מראה שמרבית הישראלים (ויש שיגידו בעיקר הישראליות) עונים על ההגדרה הזו.

קניות במדריד הם חוויה תרבותית, אך גם אופציה למצוא פריטים מגוונים במחירים סבירים בהחלט בסטנדרטים אירופאיים. המדריך הבא יציג בפניכם את כל מה שצריך לדעת על קניות בבירת ספרד.




רחובות הקניות המרכזיים של מדריד

השאלה הראשונה שעולה, בקשר לקניות ביעד אירופאי מסוים, היא “לאיפה להגיע?”. במדריד יש מרכזי קניות ושווקים רבים, כפי שנראה בהמשך, אך גם רחובות אשר שיטוט בהם הופך למהנה בזכות היצע מרשים של חנויות. הרחוב השוקק ביותר של מדריד הוא הגראן ויה (Gran Via), “האוקספורד סטריט” של מדריד. מעבר לסגנון הארכיטקטוני הייחודי המאפיין את הרחוב, תוכלו למצוא בו מגוון רחב של חנויות, מרכזי בידור, בתי קולנוע ענקיים ועוד. האזור מאופיין בחנויות מקומיות, אך גם בסניפים של הרשתות הבינלאומיות המוכרות ובבתי כלבו: מנגו, Pull and Bear, ספורה, בנטון, בלנקה, ברשקה ועוד. אחת החנויות המרשימות ביותר ברחוב עונה לשםSfera, חנות שמציעה לא פחות מאשר תשע קומות של ביגוד מסוגים שונים. ככלל, חנויות ביגוד רבות בגראן הן גדולות מאד וכוללות ברוב המקרים יותר מקומה אחת.

פרימרק מדריד

סניף של רשת פריימרק הפופולרית בשדרות הגראן ויה
(צילום: Luis Garcíaרישיון)

ההולכים צפונה מהרחוב יגיעו לרחוב בשם פונאקרל (Fuencarral), מדרחוב העמוס בחנויות אופנה, בוטיקים קטנים וחנויות וינטאג’. בהמשך הרחוב שוק חביב, בו מעצבים מקומיים צעירים מציעים את התוצרת שלהם: ביגוד בסגנון וינטאג’, פאנק, בגדים גותיים ועוד. השוק נחשב לפופולארי בקרב האוכלוסיה הצעירה של מדריד, כך שאל תופתעו אם הביקור שלכם בו ילווה במוזיקה רועשת.

התושבים המקומיים אוהבים מאד לערוך קניות ברובע סלמנקה (Salamanca), שנחשב לאידיאלי גם בקרב תיירים. רחוב גויה (Goya) מהווה שילוב מוצלח בין העממי לתיירותי, עם חנויות המוכרות כל טוב בטווח מחירים רחב. גם המחפשים אחר חנויות המעצבים היוקרתיות יוכלו למצוא אותם בסביבת הרובע, ברחובות דוגמת Serra ו-Velasquez.

בסביבת כיכר פוארטה דל סול (Puerta del sol) תמצאו לא מעט חנויות בוטיק המוכרות תכשיטים, שעונים ונעליים בדרגות יוקרה שונות. רחוב בו מומלץ לבקר היוצא מהכיכר הוא רחוב פרסיאדוס (Preciados), בו תמצאו חנות מצליחה מאד של רשת FNAC, המוכרת מוזיקה וספרים. באזור המון חנויות בהן ניתן לרכוש מזכרות, כשהמחירים משתנים בין החנויות השונות.

שכונת ארגואל (Arguelles) היא מקום נוסף אליו מומלץ להגיע כדי לחוות את חווית הקניות המדרידאית. השכונה ידועה בחנויות הכלבו, הנעליים והאופנה שבה, בעיקר ברחוב פרינססה (Princesa). רוב המותגים כאן הם מקומיים ומוצעים במחיר סביר בהחלט. אזור זה משלב היטב בין חווית הקניה לבילוי, ובו בתי קולנוע, מסעדות, בתי קפה ועוד.

מלסנה (Malasana) תספק אף היא מענה ראוי למחפשים קניות בגוון אלטרנטיבי יותר. השכונה עמוסה בחנויות מעצבים, חנויות וינטאג’, חנויות מוזיקה ועוד. ברחוב חנויות יד שנייה המציעות את מרכולתן במחירים סבירים במיוחד. אם אתם מגיעים לרחובות Herman Cortez תוכלו להצטייד גם כן בפריטים משומשים, אפילו מיוחדים מאד, כשחיסרון העיקרי הוא שהמחיר מעט גבוה.

מרכזי קניות במדריד

מדריד ידועה לא רק ברחובות עמוסי חנויות, אלא גם ויש שיגידו בעיקר במרכזי קניות ובקניונים עמוסי חנויות. המחירים משתנים בהתאם לסוג המקום, אם כי כלל האצבע שנכון ברוב המקרים הוא שככל שמתקרבים למרכז העיר, מחירי הקניות עולים. לכן, יש שימליצו להרחיק עד לפאתי מדריד כדי למצוא את מרכזי הקניות שיספקו את התמורה הגבוהה ביותר ל”אגרה”.

כמה ממרכזי הקניות הבולטים של מדריד הם:

קניון קסנדו (Xanadu Shopping Mall) – ה-קניון של מדריד (למעשה, ממוקם כ-20 קילומטרים ממרכזה), ובו מאות רבות של חנויות, לצד מסעדות, בתי קפה, בתי קולנוע, מתחם אתגרי ופארק שלג מוצלח מאד. המקום משלב בין מותגים בינלאומיים יוקרתיים למותגים מקומיים, עם כל הרשתות הבולטות: אדידס, טומי הילפיגר, זארה, Pull and Bear ועוד.

Plaza Norte 2
 – קניון גדול ומושקע מאד, המכיל יותר מ-200 חנויות. ההגעה אליו אינה הפשוטה ביותר שיש, אך עבור אלה שעושים זאת מוצעות חנויות מכל סוג, במחירים נוחים ועם מבצעים אטרקטיביים לכל אורך השנה.

כלבו קורט אינגלס (El Corte Ingles) – רשת בתי כלבו הנחשבת לגדולה ולאהובה ביותר בספרד – במדריד עשרות סניפים, כאשר המרכזי שבהם הוא בגראן ויה. בקניון המרכזי תמצאו בגדים, רהיטים, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, כלי בית, סופרמרקטים, מסעדות בכל הרמות ועוד. בסופרמרקט בקומה הראשונה ניתן למצוא גם אוכל כשר.

קניון פקטורי (Factory Mall) – קניון מומלץ נוסף המציע את המותגים המוכרים ביותר. היתרון כאן הוא שחלק ניכר מהחנויות הן חנויות עודפים (Outlet), מה שמביא לכך שתג המחיר שלהן הוא פעמים רבות הזול ביותר במדריד כולה. בקומה הראשונה של הקניון מתחם עצום בגודלו המוקדש לספורט.

La Vaguada – לא המקום הזול ביותר לקניות במדריד, אך כזה שבהחלט בולט במגוון הפריטים והחנויות שיש בו. רבים מגיעים על מנת לבקר בקומה התחתונה, בה סניף של El Campo הידועה במחירים זולים מאד של מאכלים, כלי בית, מכשירי חשמל, ציוד משרדי, בגדים ועוד.

ABC Serrano – מרכז קניות יוקרתי הפונה לאוכלוסיה שמסוגלת להוציא סכומי כסף גבוהים על פריטים שונים, תוך בחינה מדוקדקת מאד של האיכות שלהם. המחירים בו גבוהים, כך שהתייר הישראלי השקול נמנע מלהגיע אליו.

שווקים אותנטיים

המעוניינים בקניות אותנטיות יותר, של סחורה במחירים זולים, ישמחו בוודאי לבקר באחד השווקים של מדריד. שוק הפשפשים ראסטרו (El Rastro) פועל בימי ראשון (בשאר ימות השבוע פועלות חנויות קבועות) ומסודר על פי סוג המוצרים: עבודות יד, בגדים ועתיקות יהיו בחלק האחר, למשל, בעוד שבאחר בגדים משומשים ודוכני רהיטים. זהו שוק זול, שמציע תוצרת איכותית. אם אתם מגיעים לאזור, חשוב שתדעו שבשוק אינספור כייסים, שישמחו לנצל אפילו שנייה אחת של חוסר תשומת לב מצדכם כדי לגנוב את כל מה שיקר לכם.

שוק דה לה פאס (Marcade de la Paz) ממוקם ברובע סלמנקה ומכיל דוכנים בהם מאכלים, מוצרים לבית, מזכרות, בגדים ועוד. בשעות הערב, ייתכן שתיתקלו בהופעות מוזיקליות של אמנים צעירים. שוק סן מיגל (Marcado de San Miguel) הוא שוק מקורה, שהיה בחבלי גסיסה של ממש עד ששופץ לפני מספר שנים וחידש את פניו. כיום, זהו אחד השווקים הפופולאריים של מדריד, בעיקר בשל העושר הקולינרי שמאפיין אותו: פירות, ירקות, בשרים, דגים, מאפים, גבינות, עוגות, משקאות אלכוהוליים, ממתקים ועוד.

שוק אוכל נוסף במדריד הוא Los Mostenses, הממוקם בסביבת כיכר ספרד (Plaza de Espana). הייחוד של השוק הוא בכך שהוא מציע מאכלים ממקומות שונים בעולם, ולא רק מאכלים מקומיים. אם אתם רוצים לטעום אוכל אסייתי או דרום אמריקאי, במחירים נמוכים לרוב, זהו המקום בשבילכם.




תגובות, המלצות וטיפים

  • מחירים והנחות – מדריד היא לא תאילנד וגם לא סין, כך שמומלץ שלא לצפות למציאות של ממש. ועדיין, אפשר למצוא בה מוצרים איכותיים במחירים סבירים. “תורם” לכך המשבר הכלכלי שעוברת ספרד בשנים האחרונות, שגרם לכך שעסקים רבים הפחיתו מחירים כדי לשרוד מבחינה כלכלית. את ההנחות המשמעותיות ביותר תוכלו לקבל לקראת סוף הקיץ (בחודשים יולי-אוגוסט) או בסוף עונת החורף (ינואר-פברואר).
  • ​שעות פתיחה – החנויות ומרכזי הקניות במדריד אינם פתוחים בהכרח סביב השעון. בימי שני עד שבת, רוב החנויות נפתחות בשעה עשר בבוקר ונסגרות בסביבות שמונה וחצי או תשע בערב. בימי ראשון החנויות סגורות, כשבשבת הן פתוחות בדרך כלל מספר שעות, משעות הבוקר עד הצהריים. כדי למנוע נסיעות מיותרות, בייחוד למרכזי הקניות המרוחקים ממרכז מדריד, אנו ממליצים לברר מראש מתי הם פתוחים. הזמן במדריד הרי הוא יקר מאד.
  • ​החזר מע”מ – תיירים שאינם ממדינות האיחוד האירופי זכאים לקבל החזר של המע”מ על הקניות. את ההחזר ניתן לקבל עבור מוצרים שאתם לוקחים ממדריד אתכם לישראל, ורק כאשר הפריט נמכר במחיר הגבוה מ-90 יורו. את ההחזר מקבלים בדלפק המכס שבשדה התעופה, כאשר את הטופס (העונה לשם VIA) ממלא עבורכם המוכר בחנות, בכפוף להצגה של דרכון על ידכם.

תגובות והמלצות אילו עלו על קניות מדריד בקבוצת הפייסבוק השותפה שלנו – מדריד למטיילים – Madrid for travelers:

  • קניות – ברחובות השונים במרכז או בקניונים גדולים מחוץ לעיר תוכלו למצוא חנויות רבות במחירים שפויים לכל כיס, החל מהפרימרק הזול והמפורסם שנמצא ברחוב הקניות המפורסם והמרכזי, הגראן ויה, ועד למותגים יוקרתיים ברובע סלמנקה ועוד. המילה rebajas בחלונות הראווה תנתב את דרככם להנחות השוות.
  • ממליצה ממש על קניון פרינספה פיו. ממש נעים, שקט יחסית ויש בו אחלה חנויות ומסעדות.
  • קניון פקטורי – Factory Mall – מומלץ? מי יכול לומר לי איך מגיעים לשם? הבנתי שזה מרוחק מעט מהעיר.
    • בזבוז זמן, רחוק והכל מעונות קודמות.
    • לוקחים מטרו מס’ 10 מהגרנד ויה יורדים בתחנה האחרונה ביח סופיה משהו. יוצאים מהתחנה, צועדים 10 דקות ומגיעים. אנחנו נכנסנו רק לחנויות ספורט כמו אדידס, נייק ולה קוק ספורטיף ומצאנו המון בגדים ונעליים במחירים טובים. אם את מכירה את המותגים אז לדוגמא נעלי אדידס גאזל במקום 100 יורו בעיר ב-60 יורו שם, לילדים ב 30 יורו ובעיר 60 יורו. חליפות טרנינג של נייק ב 180 שח, נעלי לה קוק שילמתי בארץ 470 באילת, פה עלו לי 240. טישרטים של אדידס ונייק ב 10 יורו. יש שם דקטלון ענק שלא נכנסו, אבל אני מניחה שגם שם המחירים נמוכים.
  • השכרנו רכב ליום אחר מ- sixt, יצא 93 יורו לא כולל דלק אבל כולל כל הביטוחים ורכב אוטומטי, הנהיגה במדריד נוחה מאוד. נסעו בהתחלה לאאוטלט סן סבסטיאן. זה סטייל אאוטלט, המחירים טובים! ממול יש את חנות המפעל של נייק מחירים בריצפה- אפשר לעשות חבר מועדון באינטרנט ושמגיעים מקבלים קופונים של 10% הנחה בכל חנות- שווה! מי שרוצה הוספתי תמונה של הקופון, אפשר פשוט להציג את זה במרכז מידע ומקבלים קופונים. משם המשכנו ללאס רוזס וילג׳ מי שאוהב מותגים ללא ספק ימצא את עצמו שם( דוגמא: ארנק של מייקל קורס ב- 60 יורו) המתחם גדול ומחירים טובים. ביום אחר הלכנו לקניון קסנדו קניון ענקקקק עם המון חנויות ומחירים נוחים – טיפה פחות מהארץ. פרימרק- ענקקקק! הסחורה במדריד פחות טובה, אבל בהחלט הרבה פיג׳מות ושטויות- כדאי להגיע בבוקר כי בערב הטורים לא נורמליים. כיכר סול- אם יוצאים מהמלון ומממשיכים ישר מגיעים לכיכר ענקית שמלאה בנגנים ואנשים מחופשים וממנה יש מלא רחובות ובכל רחוב המון המון חנויות – אפשר בכיף להסתובב שם חצי יום.
  • מבחינת קניות, אני ממש נהניתי במדריד. מצאתי בגדים בעיקר ברשתות המוכרות במחירים שווים ויותר זולים מהארץ בערך ב- 50-60 שקלים לפריט.
  • ברחובות השונים במרכז או בקניונים גדולים מחוץ לעיר, תוכלו למצוא חנויות רבות במחירים שפויים לכל כיס, החל מהפרימרק הזול והמפורסם שנמצא ברחוב הקניות המפורסם והמרכזי, הגראן ויה, ועד למותגים יוקרתיים ברובע סלמנקה ועוד. המילה rebajas בחלונות הראווה תנתב את דרככם להנחות השוות.
  • אחרי יום מפרך, אך מלא בקניות בפריימק כמה המלצות: להגיע כשנפתח (10:00) ולהיות ממוקדים כמה שאפשר (למרות שזה קשה) מ- 15:00 בערך נהיה סיוט מבחנית אנשים צפיפות והכל בלאגן בבגדים ואז בקושי רואים מה יש. אפשר להיכנס לתא הלבשה רק עם 8 פריטים, אחרי זה צריך לחזור לסוף התור ולחכות שוב למדוד 8 נוספים, לכן ממליצה לבוא עם שמלה לבנות ולמדוד ליד המראות מה שאפשר ולהיכנס לתא הלבשה רק עם מה שחייבים, כי התורים קצת ארוכים. הקומה האחרונה בגדי ילדים ודברים לבית ואחת לפני בגדי גברים ונעליים אז אם אין לכן מה לחפש שם מיותר לעלות. תבלו ותהנו!
  • לאחר סבב קניות הכי הרבה קניתי בפריימק ובעיניי זה גם הכי שווה. את שאר החנויות יש בארץ ולדעתי המחירים גם מאוד דומים לארץ. מי שרוצה לקנות בגדים, אני ממליצה לבוא קודם לפריימק ואז לבדוק מקומות אחרים אם לא מיציתם.
  • Tax free- מגיעים לשדה התעופה, מחתימים את הקבלות לפני הצ’ק אין ולאחר הצ’ק אין והבידוק של תיקי היד מתקדמים לעבר השער. ממש כבר בתוך הדיוטי פרי שלהם יש 2 עמדות של החזרת מזומן- האמת מהיר ויעיל מאוד.
  • יש במדריד משביר מדהים שקוראים לו קורטדהאינגלס. משהו כיף ממש, חווית קניות מדהימה, אבל יש שם איזו מלכודת תיירים שאומרים לכם שכדאי להוציא כרטיס של תיירים בחנות עצמה שמקנה הנחה של 10 אחוז בכל קניה. מה שאולי לא מסבירים לכם, זה שההנחה בעצם נכנסת לתוך הכרטיס ותשמש אתכם בקניה הבאה בחנות. בקיצור, מלכודת תיירים כדי לגרום לכם לקנות עוד ועוד ועוד.
  • החזר כסף עבור קניות – tax free. החזר הכסף מוחזר לתייר לאחר רכישות בסכום של מעל 91 יורו באותה החנות. לדוגמא רכשתי בזארה במהלך הימים 4 פעמים, בחנויות שונות של זארה במדריד. ברכישה האחרונה, ביום האחרון ניגשתי למוכרת עם כל הקבלות שהיו ברשותי של זארה,והיא הביאה לי עבור כל הקניות טופס שנקרא טקס פרי. אספתי את הטפסים גם משאר החנויות (בדגש שהם נותנים את הטופס רק ברכישות של מעל 91 יורו). כשהגענו לשדה התעופה במדריד. טרמינל 1 בשעה 5:00 לפנות בוקר. לאחר שעברנו את הציק אין ולאחר שהחתמנו את הדרכונים, מגישים לשוטרים את הטפסים, הם מחתימים את הטפסים של הטקס פרי בחותמת. לאחר מכן ,מגיעים לדיוטי פרי נוסף (יש דיוטי פרי גם לפני החתמת הדרכונים והטפסים), ושם לפני העליה למטוס, על יד שער B-25 נמצאת חברת גלובל בלו- (החברה הזו לא גובה עמלה עבור ההחזר) מגישים להם את כל הטפסים והם מחזירים כסף יורו במזומן, בערך 10% מכל הקניות. שימו לב. הבנתי שישנה עוד אפשרות להחזר כסף בכניסה לטרמינל 1. אבל העמדה הנ”ל נפתחת בשעה 7:00 בבוקר. ואנחנו הגענו ב – 5:30 כך שכדאי לבדוק גם את האפשרות הזו.
  • גילוי נאות- אני חולת קניות. ועוד גילוי, זכיתי בבעל שגם אוהב קניות. אבלללל לחניות בגראנד ויה והאזור לכו אך ורק אבל אך ורק בבוקר. צהריים והלאה זה פשוט סיוט. המלצה לקניות באווירה נעימה יותר זה באזור שכונת Salamanca. אפשר לשלב את הקניות שם יחד עם סיור בפארק רטירו ומנוחה בPlatea. זה מה שאנחנו עשינו. יש שם את כל החנויות של כל הרשתות, וכל כך נעים להסתובב באזור הזה שאני פשוט ממליצה בחום. יכולתי לבלות שם יום שלם. לאחר מכן חזרנו למלון במונית שעלתה לנו 8 יורו. שווה את התשלום, בייחוד לאור העובדה שזו הפעם היחידה שהשתמשנו בתחבורה ציבורית.
    **לנשים במידות גדולות- בשכונה הזאת יש חנות שנקראת Violeta by Mango. זו חברת בת של מנגו שמשווקת מידות גדולות. יש שם אחלה דברים וזו הייתה תוספת נחמדה לסיבוב כולו.
    סובינקס- יש בקורט אינגלס, אבל צריך לשים לב שעל הגראנד ויה יש מלאאאא קורט אינגלס. הסניף הרלוונטי הוא זה שבכתובת: Calle de Preciados, 3, 28013 Madrid, ספרד‏. זה יחסוך לכם התברברות.
  • Tax free: כשמגיעים לשדה תעופה להחתים את המכס לפני שעושים צ׳ק אין! (כשהמזוודות איתכם) למרות שדוכן המכס נמצא אחרי דלפקי הצ’ק אין (לא מסתדר הגיונית אבל זה המצב) ורק לאחר ההחתמה למסור את המזוודות בצק אין ולחזור לבידוק הבטחוני. לאחר הבידוק. נוסעים ברכבת ואז בתוך הדיוטיפרי מקבלים את הכסף בדוכן של גלובל בלו.
  • פריימארק- שימו לב! מציעה לוודא היטב שהקופה בה אתם משלמים נותנת קבלות טקס פרי tax free. יש קופות שנותנות אוטומטית, ויש שלא, ואז שולחים אתכם לשירות הלקוחות ( בקומה 4), שם יש להמתין שוב פעמיים! עד לשירות הלקוחות ואז עד שמפיקים את הטופס הנדרש. (כל זה נוסף לתור שהמתנתם לכתחילה בשביל לשלם). התעכבתי שם ביום שישי כשעתיים רק סביב תורים! ועוד ביום קצר… מורט עצבים! ( יום קודם בקופה בקומה 4 לא הייתה שום בעיה והפיקו מיד קבלה מתאימה. לכן כדאי לוודא טרם התשלום ולחסוך את המסע המטורף הזה).
    קניות נעימות וטיול נפלא!