כינוי למנות קטנות. ישנם סוגי טאפאס רבים הנהוגים בקטלוניה בפרט ובספרד בכלל. בקטלוניה ניתן לאכול טאפאס כהכנה לארוחה או כארוחת טאפסים בפני עצמה. בברצלונה יש מאות “טאפאס ברים” המגישים ארוחות טאפאס טובות יותר וטובות פחות.
-
מניו דלה דיה (Menu Del Dia)
פירוש מונח זה הוא תפריט עסקי, המציין כמו בארץ “דילים” של ארוחות המוגשות במחירים מיוחדים, לרוב בשעות מוגבלות.
הפאייה הוא מאכל מסורתי כלל ספרדי שהוא למעשה תבשיל של אורז עם תוספות. בעוד שבאזורי מרכז האי האיברי (למשל באנדלוסיה וולנסיה, או קסטיליה ומדריד) אוכלים אותו עם בשר או עם ירקות, הפאייה של קטלוניה וברצלונה (או זו הנאכלת למשל בצד השני של ספרד בסאן סאבסטיאן ובחבל הבאסקים) היא פאייה שמורכבת משילוב של אורז עם פירות ים.
פאייה במסעדה בטמריו (צילום מקורי)
הרוטב המפרסם המשלב שום שמן זית.
הגאספצ’ו הוא מרק ירקות צונן. לרוב מורכב מעגבניות בעיקר ומוגש עם לחם.
קפה חזק המוגש עם חלב.
מרק בשר (עשוי לרוב משילוב של בשר חזיר ובשר בקר).