מידע כללי
באיטליה, כל מבנה גדול שנבנה לצורכי מגורים נחשב לארמון, ללא כל צורך בתואר ״מלך״ או ״מלכה״, לעיתים לא מדובר במבנים גדולים של ממש, וכנראה שלא כך דמיינתם ארמונות כשהייתם ילדים.
למעשה אם נרצה להיות מדוייקים מדובר בסוג של תרגום רווח למילה האיטליקת “פאלאצו – Palazzo”, אם ספרי ההדרכה לתיירים (ואתרי מידע כמונו) היו משתמשים בעברית יותר תקנית התרגום היותר מתאים לתאר את המילה הוא “בית מידות” ולא ארמון שלפעמים נקשר לרבים כביתו של המלך.
בונציה רוב הארמונות היו שייכים בעבר למעמד האצילים או לעשירי העיר. כיאה לונציה, מדובר בארמונות מפוארים ובעלי חזית מרשימה. כיום חלקם משמשים כמבני עסקים, מגורים פרטיים, מוזיאונים או אפילו מלונות, וחלקם אתרים תיירותים בעיר בהם מומלץ לבקר. החשוב שבהם הוא ארמון הדוג’ה (פאלאצו דוקאלה) – Palazzo Ducale, מקום מושבו של הדוכס.
אפשר לומר שארמונות ונציה הם החלק החשוב ביותר המרכיב את חזיתה החיצונית ומסימני ההיכר החשובים של אדריכלות ונציה. כמו כלל האדריכלות של העיר שעברה שינויים רבים – גם האדריכלות של ארמונות ונציה לא הייתה סטאטית והשתנתה רבות במהלך השנים ולכן יש בעיר מבנים בסגנונות שונים ומגוונים המבטאים את השינוי שחל במהלך הזמן יחד עם השפעות זרות שהשפיעו על אדריכלות ונציה ותרבותה.
ארמון הדוג’ה – סמוך לבזיליקת סן מרקו (צילום: pcdazero, רישיון)