מונחים בסיסים ומאכלים פופולריים בקטלוניה ובברצלונה
באופן כללי, המטבח הקטלוני הוא מטבח ים תיכוני המשלב מאכלים מהים ומההר. כלומר, הרבה ירקות, פירות ים, דגים, בשר וכדומה. אפשר למצוא הרבה מנות המוגשות במסעדות שמשלבות את סוגי המאכלים הללו (דג זאב עם בשר, קציצות בשר עם חתיכות דיונון וכדומה).
חנות דגים ופירות ים טיפוסית בקטלוניה
(צולם בטוסה דל מאר, מקורי)
חנות בשר טיפוסית בקטלוניה
(צולם בשוק לה בוקריה, מקורי)
כינוי למנות קטנות. ישנם סוגי טאפאס רבים הנהוגים בקטלוניה בפרט ובספרד בכלל. בקטלוניה ניתן לאכול טאפאס כהכנה לארוחה או כארוחת טאפסים בפני עצמה. בברצלונה יש מאות “טאפאס ברים” המגישים ארוחות טאפאס טובות יותר וטובות פחות.
-
מניו דלה דיה (Menu Del Dia)
פירוש מונח זה הוא תפריט עסקי, המציין כמו בארץ “דילים” של ארוחות המוגשות במחירים מיוחדים, לרוב בשעות מוגבלות.
הפאייה הוא מאכל מסורתי כלל ספרדי שהוא למעשה תבשיל של אורז עם תוספות. בעוד שבאזורי מרכז האי האיברי (למשל באנדלוסיה וולנסיה, או קסטיליה ומדריד) אוכלים אותו עם בשר או עם ירקות, הפאייה של קטלוניה וברצלונה (או זו הנאכלת למשל בצד השני של ספרד בסאן סאבסטיאן ובחבל הבאסקים) היא פאייה שמורכבת משילוב של אורז עם פירות ים.
פאייה במסעדה בטמריו (צילום מקורי)
הרוטב המפרסם המשלב שום שמן זית.
הגאספצ’ו הוא מרק ירקות צונן. לרוב מורכב מעגבניות בעיקר ומוגש עם לחם.
קפה חזק המוגש עם חלב.
מרק בשר (עשוי לרוב משילוב של בשר חזיר ובשר בקר).
בעברית פשוטה – נקניקיות!
הקינוח הרשמי של ברצלונה וקטלוניה. פודינג טעים עם קרמל מעל. מקומיים טוענים שהוא שונה מהקרם ברולה המפורסם יותר, אבל לחך הישראלי שניהם טעימים במידה שווה.
-
פאן קון טומאטו (Pan con Tomate)
לחם קלוי עליו יש מיץ עגבניות ושמן זית. פשוט וטעים.
האלכוהול הרשמי של ספרד שמוגש בכל בר שמכבד את עצמו בברצלונה. זה למעשה פונץ’ של יין אדם ומיץ פירות (לרוב תפוזים) עם תבלינים מיוחדים ותוספות שונות (חתיכות פירות, קרח וכדומה).
סנגריה טיפוסית המוגשת בברים של קטלוניה (צילום מקורי)
למי שמעוניין להכיר את תרבות האוכל הספרדתית, ובעיקר את הקטלונית, אנו ממליצים על סיור מודרך בעברית. למידע נוסף ראו לטעום את ברצלונה: סיור קולינרי בעברית בשכונות העתיקות וסיורים מודרכים בברצלונה בעברית.