כרטיסים לליגה האנגלית  – חובה לקרוא לפני שמזמינים!

מידע שימושי וכללי על הזמנת כרטיסים למשחק כדורגל בליגה האנגלית

לוח המשחקים של הליגה האנגלית

 

הליגה האנגלית היא אחת הליגות המצליחות והחשובות בעולם, והיא עומדת בתחרות מתמדת עם הליגה הספרדית על הבכורה. משחקות בה כמה מהקבוצות הטובות בעולם: מנצ'סטר יונייטד, צ'לסימנצ'סטר סיטי וכמובן ארסנל וליברפול. יחד איתן משחקות קבוצות קטנות יותר בעלות היסטוריה עשירה ורבבות אוהדים כמו טוטנהאם (שידועה באוהדיה הישראלים והיהודים), אסטון וילה, ניוקסל וכדומה. אמנם המשחקים של הליגה האנגלית משודרים באופן תדיר בערוצי הספורט השונים, אך החוויה של צפייה במופע כדורגל מדהים, הכולל שחקנים מהשורה הראשונה, אצטדיוני ענק ואוהדים שעבורם כדורגל הוא דת, היא דבר שהרבה תיירים באנגליה רוצים לאחל לעצמם. רק דמיינו את עצמכם נכנסים לאצטדיון ושרים יחד עם עשרות אלפי אוהדים: "לעולם לא תצעדי לבד ליברפול" ותבינו מדוע זו חוויה אדירה.

מטרתו של דף זה היא לתת לכם את המידע החשוב לפני הזמנת כרטיסים למשחקי הליגה האנגלית לעזור לכם בהזמנתם.

קצת על הפריימר ליג

כדורגל באנגליה משחקים באופן רשמי כבר מסוף המאה ה-19 (אנגליה מולדת הכדורגל ואחת המדינות הראשונות באירופה ובעולם שהפעילו ליגת כדורגל) אך הפריימר ליג (בעברית "הליגה הבכירה") נוסדה רק בשנת 1992.  מאז הקמת הליגה זכו 5 קבוצות באליפויות הפרמייר ליג: מנצ'סטר יונייטד (12 אליפויות), צ'לסי (3 אליפויות), ארסנל (3 אליפויות), בלקבורן ומנצ'סטר סיטי (אליפות אחת). שתי הערים המרכזיות המיוצגות בפריימר ליג הן: לונדון (שולחת בשנים האחרונות 6 קבוצות לפריימר ליג: צ'לסי, ארסנל, טוטנהאם, פולהאם, ווסטהאם וקווינס פארק ריינג'רס), ומנצ'סטר (ששולחת שתי קבוצות בכירות: מנצסטר סיטי, האלופה הנוכחית ומנצ'סטר יונייטד הקבוצה העשירה והאהודה בעולם). עיר נוספת הקשורה לפריימר ליג היא ליברפול (ששלחה שתי קבוצות: ליברפול ואברטון).

איפה קונים כרטיסים לליגה האנגלית?

ראשית, צריך לומר שאנו משוחדים, מפני שאנו רוצים שתזמינו כרטיסים דרכינו, אך אנו לא היחידים שדרכם ניתן להשיג כרטיסים.

למרבית הקבוצות בפריימיר ליג, ניתן להזמין כרטיסים באתר הרשמי. לרוב זו תהיה האופציה הזולה ביותר אלא שאין מה לעשות, פשוט אין מספיק כרטיסים זמינים באתרים אלו ולפעמים צריך להירשם כאוהד או כחבר הקבוצה על מנת להשיג כרטיס מבוקש. לכן, אנו ממליצים להזמין כרטיסים בעזרתנו, ולזכות בכרטיס ודאי, שירות בעברית וכו', כמפורט למטה.

בנוסף, תוכלו להיעזר בחברות ישראליות גדולות כמו איסתא ספורט, או קטנות רבות וטובות, שיתנו לכם שירות ויעזרו לכם לזכות בחוויה לה אתם מחכים, וכמובן שגם חברות בינלאומיות מספקות כרטיסים למשחקים. אנו יכולים להמליץ בלב שלם על כמה חברות אמינות שמוכרות כרטיסים לליגה האנגלית ונותנות גם שירות בעברית, טיקטינגו, לייב טיקטס וטיקטיק אשר מומחים גם בבניית חבילות.

טיפ חשוב: ההוצאה על כרטיסים לאירועי ספורט גדולים היא גבוהה מאוד ולכן חישבו טוב מול מי אתם עושים את הסכם ההזמנה, קראו את התגובות של לקוחות עבר ובדקו שלחברה יש גב.

שימו לב לא לקנות כרטיסי מנוי שצריך להחזיר או משהו בסגנון – זה יכול ליצור אי נעימויות, כאשר בחלק מהאצטדיונים לא יכניסו אתכם עם כרטיס מסוג זה.

איך נקבע המחיר של כרטיס בליגה האנגלית ואיך מצמצמים אותו?

המחיר לכדורגל בליגה האנגלית הוא לא זול. ליברפול, צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד נחשבות לקבוצות עם מחירי הכרטיסים הגבוהים באירופה. בנוסף, בניגוד לאצטדיון הקאמפ נואו למשל, שמכניס קרוב ל-92 אלף איש ומאפשר לכם להשיג כרטיסים ברגע האחרון למשחקים הקטנים בקופות בראמבלס (ראה כרטיסים לברצלונה), לכרטיסים למשחקי הקבוצות באנגליה קשה מאוד להשיג כרטיסים והמחירים בהתאם. המחיר  נקבע כמו בכל דבר אחר על פי היצע וביקוש.

כמה כללי אצבע למחירי הכרטיסים ולהוזלת התשלום:

  • לאירוע יותר חשוב ומבוקש יותר מחיר יקר יותר. משחק הכרעה בין מנצ'סטר יונייטד לליברפול לא יהיה אותו מחיר כמו משחק בין אסטון וילה וניוקסל.
  • באותו הקשר קבוצה גדולה יותר מחיר יקר יותר. כרטיסים למשחק של סטוק סיטי יהיו זולים יותר מכרטיסים למשחק של ארסנל.
  • מיקום במגרש. כרטיסים לאורך המגרש יעלו יותר מכרטיסים מאחורי השער. כרטיסים הקרובים יותר למגרש יעלו יותר מכרטיסים ביציעים המרוחקים.
  • ישנם מועדוני לקוחות שיכולים לחפש לכם מחירים טובים למשחקים (אנו מכירים את השירות של אמירקן אקספרס לדוגמה). רצוי לבדוק אותם אך לדעת שלא תמיד זו אכן האופציה הזולה ביותר.
  • לעיתים הזמנת חבילה הכוללת משחק, טיסה ומלון תצמצם לכם את העלות הכוללת לחופשה. כמעט כל חברות השיווק הישראליות מאפשרות הזמנת חבילות.

למיקום המושבים באצטדיון השפעה מכריעה על מחיר הכרטיס, כמו גם הקבוצות המשחקות וחשיבות המשחק

טיקטינגו
(להזמנה)

טיקטיק
(להזמנה)

לייב טיקטס
(להזמנה)

מחיר

גבוה יחסית

גבוה יחסית

גבוה יחסית

רמת השירות

גבוהה מאוד

גבוהה מאוד

מצויינת

התחייבות ל150% החזר אם הכרטיס לא ניתן

קיימת

לא קיימת

לא קיימת

מומחיות בבניית חבילות למשחקים

גבוהה

גבוהה מאוד

אין חבילות

אפשרות להושבה צמודה ליותר מזוג בעת הרכישה

רק לאחר אישור מהסוכן

רק לאחר אישור מהסוכן

זמינה

איפה מקבלים כרטיסים לליגה האנגלית שהוזמנו באינטרנט?

כרטיסים שהוזמנו דרך האינטרנט, בין אם מדובר בשירות של טיקטאינגו ובין אם מדובר באתרים אחרים כמו onlineticketexpress, לרוב יתקבלו בקופות המגרש, בקופות הפזורות בעיר או שיגיעו למלון ביום המשחק עצמו. במקרים אחרים הם ישלחו לבית הלקוח (במקרה זה יש צורך בהוספת דמי משלוח).

מתי נקבע התאריך הסופי של המשחק בליגה האנגלית?

תאריך משחקי הליגה האנגלית נקבעים זמן רב לפני המשחק אך הם נקבעים טנטטיבית ומשתנים על פי משחקי הקבוצות בליגות אחרות (ראה מידע על ליגת האלופות) ואירועים כאלו או אחרים (במערכת שלנו מסומנים כ"לא סופי"). המועד המדויק של כל משחק נקבע בערך שבוע לפני המשחק.

איך משיגים כרטיסים לשלושה מושבים או יותר?

רכישת כרטיסים למשחקי הליגה האנגלית עבור קבוצות של שלושה אנשים או יותר יכולה להיות משימה מאתגרת, במיוחד כשמדובר במשחקים גדולים – כמו דרבים לונדוניים, משחקים בין קבוצות מהטופ 6, או משחקי הכרעה בסיום העונה. פעמים רבות, בהזמנות דרך האתרים הרשמיים של הקבוצות, הקצאת הכרטיסים נעשית אוטומטית, ולא תמיד מתאפשר לבחור מושבים סמוכים ליותר משני אנשים. גם ברכישה דרך סוכנויות רבות, לא תמיד ניתן להבטיח הושבה צמודה מידית, ולרוב יש להמתין לאישור סופי של סוכ, מה שמעקב את תהליך הרכישה ומוסיף אי וודאות. לכן, אם אתם מתכננים לצפות במשחק באנגליה בקבוצה של שלושה או יותר, מומלץ לשקול רכישת כרטיסים דרך סוכנויות מקצועיות המתמחות בתיירות ספורט המציעות מראש כרטיסים עם הבטחת הושבה סמוכה, ולעיתים גם ליווי אישי בעברית – כמו למשל האתר הזה, שמאפשר לבחור הושבה צמודה כבר בשלב הרכישה, בלי צורך להמתין לאישור נוסף. תכנון הזמנה מוקדם ככל האפשר, או בחירה במשחקים פחות מבוקשים, תסייע לכם למצוא מושבים צמודים וליהנות מחוויה חלקה ומרגשת בפרמייר ליג.

האם כדאי להזמין כרטיסים מראש או אולי להזמין במקום עצמו?

זו שאלה שקשה לענות עליה עבור כל הקבוצות והמגרשים. ישנם מקרים בהם תוכלו להשיג הנחה משמעותית במידה ותקנו כרטיסים ביום המשחק עצמו, וישנם מקרים רבים בהם אם תחכו פשוט לא ישארו לכם כרטיסים (במיוחד במקרים של צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד וקבוצות גדולות אחרות בהם תשעים אחוז מהמשחקים הם סולד אאוט).
לכן, זו החלטה שתלויה במידת החשיבות שיש לכם לרצון לצפות במשחק כדורגל ולמידת הגמישות שלכם במקומות הישיבה.

בחלק מהקבוצות, ישנה אופציה להירשם לרשימת המתנה לכרטיסים שנותרים ממנויים שלא מגיעים למשחק. שיטה זו מתאימה למי שרוצה לצמצם את המחיר של הכרטיס, אך מוכן לקחת את הסיכון שלא להשיג כרטיס ולקבל כרטיסים פחות טובים למשחק.

האם להזמין חבילה או כרטיס למשחק, מלון וטיסה בנפרד?

זו שאלה מאוד אישית. אנו לרוב מתנגדים לחבילות ומעדיפים להרכיב את החופשה שלנו בעצמנו, אך ישנם אנשים שאוהבים את הנוחות שמציעות החבילות. החסרונות בבחירה בחבילה היא שאין לכם גמישות בבחירת המלון או בבחירת התאריכים, אבל היא מאפשרת לכם לטוס בראש שקט בלי צורך לתאם את תאריכי הטיסה עם תאריך המשחק (שכאמור פעמים רבות אינו סופי כאשר קובעים את הטיסה) ולבחור בין המלונות הרבים שערי הכדורגל הגדולות מציעות.

איפה כדאי לשבת?

זה כמובן תלוי במחיר אותו אתם מוכנים לשלם. אנו יכולים  להמליץ לכם שלא להזמין את הכרטיסים הזולים והמרוחקים ביותר, אך זה באמת תלוי אצטדיון וביכולות הפיננסית שלכם. בנוסף לכך בכל אצטדיון יש יציעים בהם האווירה יותר משולהבת והם מיועדים בעיקר לאוהדים שרופים, חוויה שיכולה להיות מדהימה לחלק מהתיירים, ואילו אחרים מעדיפים להימנע ממנה ולבחור ביציע יותר רגוע. לכן אין תשובה אחת לכולם, וזה תלוי גם בטווח המחירים שאתם מוכנים להשקיע בכרטיס וגם בחווית המשחק שאתם מחפשים- המלצה על מיקום לקבוצת חברים שמגיע למשחק בליגה האנגלית תהיה שונה מאוד מהמלצה למשפחה שמגיעה במסגרת טיול בר מצווה.

חזית אצטדיון טוטנהאם

ההמלצה איפה לשבת תלויה מאוד במה אתם מחפשים ובתקציב שלכם