מה רואים?
בזמן חגיגות אלה היו נהוגים מירוצי סוסים ברחבי האימפריה, ובהמות משא (חמורים, פרדים ושוורים) שוחררו ממטלותיהם וקושטו בפרחים. מסורות עתיקות אלה עדיין קיימות בימינו במהלך הפאליו (מירוץ סוסים) שמתרחש בעיר סיינה ב-16 באוגוסט.
במהלך הפסטיבל פועלים מברכים את מעסיקיהם, שנותנים להם תשר בתמורה. המנהג השתרש כל כך שבימי הרנסאנס הוא הפך לחובה במדינת האפיפיור.
בשבועות סביב לפראגוסטו ובעיקר אחריו נוהגים תושבי איטליה לצאת לחופשה. דבר זה משפיע אם ברצונכם ללכת לאכול במסעדה (רובן יהיו סגורות), אך בעיקר משפיע על התחושה בתוך העיר: רוב תושבי רומא יוצאים מחוץ לעיר בתקופה חמה זו: הם נוסעים אל החופים בדרום או אל ההרים הקרירים בצפון. לכן העיר תהיה ריקה, לא תהיה יותר מדי תנועה בכבישים.
סרטון המציג חגיגות טוגה מודרניות בפסטיבל פראגוסטו ברומא, 2013
זו לא תקופה מומלצת לחוות את העיר, אם כי מצד שני מחירי המלונות בזמן זה הם זולים יותר, וזה בהחלט עדיף על חודש יולי בו העיר כאוטית וכבר חמה מאוד, או בחודש ספטמבר בו מחירי המלונות ושאר השירותים מאמירים.
בתקופה זו חם מאוד, ולכן יש מגוון רחב יותר של פעילויות ליליות. אפשר לבקר בקולוסיאום בערב (ימי חמישי עד שבת). גם טירת אנג’לו פתוחה בלילות (למעט שני), עם סיורים לחלקים שבדרך כלל סגורים לציבור והופעות חינם. חלק מהמוזיאונים פתוחים בלילות (ניתן לבדוק שעות פתיחה של מוזיאונים באתר הזה).
אפשר ללכת להצגת תיאטרון פתוח, ישנם תיאטרונם פתוחים רבים הפזורים בעיר, ויש אחד בוילה בורגוזה – the Globe (לאתר התיאטרון). אפשר גם ללכת להפיג את החום בחוף (מומלץ לא בימי שבת וראשון)