1. עמוד הבית
  2. »
  3. צרפת 2024 המדריך התיירותי המקיף ביותר בעברית
  4. »
  5. עמק הלואר, צרפת 2024 – המדריך המקיף | Vallée de la Loire

עמק הלואר, צרפת 2024 – המדריך המקיף | Vallée de la Loire

כמה מילים על עמק הלואר

עמק הלואר (Val de Lorie) הוא אזור רחב ידיים הממוקם במערב צרפת אשר משתרע לאורכו של נהר הלואר ובו כ-300 טירות בגדלים ותפקידים שונים ומתקופות שונות, בדגש על ימי הביניים, קבוצת ערים תוססות, כפרים ממגוון תקופות, אטרקציות כגון פארקי שעשועים וייקבים ומגוון גדול מאוד של מסעדות מסוגים שונים. אומנם המקום שופע באפשרויות לפעילות, אך הוא בהחלט מהווה חלק אחד מתוך טיול בצרפת עבור רוב המטיילים, אלא אם כן אתם חובבי היסטוריה מושבעים, ובמקרה כזה תוכלו לחוות טיול שלם ומלא בכל טוב אשר כולו יהיה במרחב עמק הלואר בלבד.
זהו אחד המקומות המשלבים באופן המיטבי ביותר היסטוריה לצד מודרניזציה, מגוון תקופות ממגוון עמים שחיו בו, מאכלים מכל טוב וסיורי שווקים המציעים את כל הבא ליד. על אף שאין בו מקומות בעלי זיקה ליהדות או לישראל, הישראלים כמו הישראלים – אוהבים לגלות את כל העולם. ובעמק הלואר בהחלט יש המון לגלות.

שאטו שינון עמק הלואר

עמק הלואר – מהאזורים היפים והמגוונים בצרפת בו תמצאו יקבים, לצד טירות ופארקי שעשועים

מה עושים בעמק הלואר

עמק הלואר הוא אזור גיאוגרפי המתפרש על גבי 250 ק”מ ממזרח למערב, לאורכו של נהר הלואר. האזור מלא בשטחי מרעה ירוקים ורחבים המקיפים את הנהר ומהווים כר פורה למגוון גידולים חקלאיים וחיות בר המשוטטות בו באופן חופשי ולאורכו ניתן למצוא לא פחות מ-300 טירות. כמה מהערים והעיירות המרכזיים בעמק הלואר הם אורליאן (בצרפתית: Orléans), בלואה (Blois), אמבואז (Amboise), טור (Tours), נאנט (Nantes), שארטר (Chartres) ואנז’ה (Angers). בעמק תמצאו לא רק היסטוריה, למעשה עמק הלואר הוא מרחב ענקי ועשיר בהמון אפשרויות שונות לבילוי, וניתן למצוא שם נופי טבע פסטורליים ושלווים, סיורים מודרכים בליווי מקומיים, טירות יפהפיות ומרשימות וכמובן תעשיית יין משגשגת שבאה יד ביד עם תרבות קולינרית עשירה ומטבח צרפתי מוקפד ומפותח.

סיורים מודרכים בעמק הלואר

אחת הדרכים הטובות ביותר להכיר את אזור עמק הלואר הוא הצטרפות לסיור מודרך באזור. האופציה הפופולארית ביותר היא להצטרף לטיול של יום שלם בעמק היוצא מפריז. במהלך הסיורים עוברים בכמה מהטירות המפורסמות של העמק – למשל טירת שנונסו או טירת שאמבור, וחלק מהסיורים אף כוללים טעימות יין. הסיורים פופולארים מאוד, ומומלץ לשריין מקום מראש, במיוחד אם מגיעים בקיץ. בקישור הזה תוכלו לשריין טיול לטירות של עמק הלואר ובמידה ולא נותרו בו מקומות פנויים תוכלו לבדוק בקישור הזה שגם הוא יוצא מפריז, בקישור הזה תוכלו לשריין מקום בסיור הכולל גם טעימות יין. בנוסף, ישנם סיורים היוצאים מהערים המרכזיות בעמק הלואר, למשל הסיור הזה שעובר בטירות המפורסמות וכולל טעימות יין ויוצא מטור או מאמבואז בהתאם לבחירה שלכם, או הסיור הזה שיוצא מטור וכולל אורחת צהריים בשאטו משפחתי. למי שמתעניין יותר בקולינריה ובייצור היין באזור ופחות בהיסטוריה ובאדריכלות של הטירות ישנן סיורים ממוקדים בכרמים הרבים באזור. למשל סיור טעימות היין הזה שיוצא מטור או הסיור הזה שיוצא בשעות אחר הצהריים.

כרמים בעמק הלואר

מעבר להיסטוריה עמק הלואר עשיר בכרמים ויקבים משובחים

טירות בעמק הלואר

אפשר כמובן גם להגיע באופן עצמאי לטירות השונות בעמק הלואר, ורבים בוחרים לעשות זאת כאשר מגיעים לטיול עם רכב שכור בצרפת. במקרים אלו כדאי להזמין כרטיסי כניסה לטירות לפני ההגעה, במיוחד במידה ומגיעים בקיץ – אז האזור עמוס בתיירים.

  • טירת שנונסו (Chenonceau Castle) – אחת משלושת הטירות הפופולריות ביותר של עמק הלואר (Loire Valley) ואחת מהטירות היפות ביותר בצרפת, שכונתה “טירת הנשים”, מכיוון שהייתה שייכת לשתי הנשים החזקות ביותר בצרפת באותה תקופה – דיאן דה פואטייה (Diane de Poitiers) – הפילגש של המלך, וקתרין דה מדיצ’י (Catherine de’ Medici) – אשתו.
    לחצו כאן להזמנת כרטיסים
  • טירת שאמבור (Château de Chambord) – הטירה הגדולה ביותר בעמק הלואר ואחת הגדולות בצרפת כולה. ייעודה המקורי של הטירה היה להיות בית הציד של המלך פרנסואה ה-1 (Francois 1) וייחודה מתבטא בעיצובה על פי סגנון הרנסנס היפייפה אשר היווה השראה לעיצובה של הטירה בסרט היפה והחיה של דיסני.
    לחצו כאן להזמנת כרטיסים
  • טירת אמבואז (Château Royal d’Amboise) – טירת הרנסנס הראשונה בעמק הלואר, בה עבד ונקבר לאונרדו דה וינצ’י, לאורך השנים חלקים רבים מהטירה נהרסו – בתקופת המהפכה הצרפתית ובמלחמת העולם השנייה במיוחד – ומלאכת השחזור של הטירה נמשכת עד היום.
    לחצו כאן להזמנת כרטיסים
  • טירת אנז’ה (Château d’Angers) – טירה שבנייתה החלה כבר במאה ה-9, ונמשכה כמה מאוד. הטירה אפשר לקבל הצצה לעבר, ולראות את שטיח האפוקליפסה – עבודת מלאכה מהמפורסמות בטירה.
    לחצו כאן להזמנת כרטיסים

טירת אמבואז

טירת אמבואז – מקום קבורתו של ליאונרדו דה וינצ’י

7 אטרקציות ואתרים מרכזיים בעמק הלואר

פארק פוטורוסקופ

פארק פוטורוסקופ – Futuroscope: פארק שעשועים (בצרפתית: Futuroscope) לילדים ובו אטרקציות רבות המגיעות מתחום הקולנוע ולצידו לונה פארק עם מתקנים מעניינים וכייפיים לילדים. אך לא רק להם, גם המבוגרים המגיעים איתם ייהנו מהפארק ומהחוויות שאותן הוא מציע. הפארק מתהדר בעליונותו בתחום המולטימדיה והחדשנות ומציע מתקנים ומיצגים רבים מהתחום.

פארק פוטורוסקופ , פארק שעשועים לילדים (צילום: Nathan Stazicker, רישיון) (צילום: )פארק פוטורוסקופ , פארק שעשועים לילדים (צילום: Nathan Stazicker, רישיון)

פארק פוי דו פו

פארק פוי דו פו – Puy du Fou: על אף שהפארק נמצא בהגדרה בחבל ברטאן ולא עמק הלואר, הוא קרוב לחלק המערבי של העמק (העיר אנז’ה) ומאוד רלוונטי למטיילים באזור. זהו פארק שעשועים שבנוי כולו בהשראת ההיסטוריה של צרפת, מכיל שחזורים רבים של טירות מהאזור, מופעי מוסקטרים ועוד אטרקציות רבות ומהנות. ניתן אף ללון למשך הלילה בפארק וליהנות גם ממגוון מופעים ליליים שהוא מציע, הנאה מובטחת לילדים ולמבוגרים.

פארק פוי דו פו, פארק שעשועים שבנוי כולו בהשראת ההיסטוריה של צרפת (צילום: PIERRE ANDRE LECLERCQ, רשיון) (צילום: פארק פוי דו פו, פארק שעשועים שבנוי כולו בהשראת ההיסטוריה של צרפת (צילום: PIERRE ANDRE LECLERCQ, רשיון)

טירת שאמבור

טירת שאמבור – Château de Chambord: הטירה הגדולה ביותר בעמק הלואר, אשר נבנתה בתקופתו של המלך פרנסואה הראשון בשנת 1519. הטירה שוכנת באזור פארק ציד ירוק ורחב ידיים, מכילה כ-440 חדרים, 365 אחי בערה ו-84 גרמי מדרגות אומנותיים ויפים. ניתן לסייר בטירה ולהתרשם ממנה באופן עצמאי או במסגרת קבוצות סיור מאורגנות.

טירת שאמבור, הטירה הגדולה ביותר בעמק הלואר (צילום: טירת שאמבור, הטירה הגדולה ביותר בעמק הלואר

טירת שנונסו

טירת שנונסו – Château de Chenonceau: היא אומנם הגדולה ביותר בעמק הלואר, אך טירת שאנונסו היא היפה ביותר. הטירה נמצאת בלב נהר שר, אשר הוא אחד מיובליו של נהר הלואר ואף זורם דרך קשתות הטירה.
גנים יפייפיים מקיפים את שטח הטירה והיא מכילה פרטי ריהוט מרהיב מתקופת ימי הביניים, יצירות אומנות מופלאות ואף שטיחי קיר גדולים. מי שעיצבו בזמנו את הטירה היו הנשים שהתגוררו בה, הגברת קתרין דה מדיצ’י שהייתה אשתו של המלך הנרי השני והגברת דיאן דה פווטייה שהייתה המאהבת שלו. גם בטירה זו ניתן לסייר באופן עצמאי או במסגרת קבוצות סיור מאורגנות.

טירת שנונסו , הנמצאת בלב נהר שר (צילום: טירת שנונסו , הנמצאת בלב נהר שר

העיר טור

העיר טור- Tours: העיר שבעמק הלואר ידועה בזכות היינות הצרפתיים המשובחים המיוצרים בה ומכונה “גינת צרפת”, עקב עושרה הרב בגידולים חקלאיים. היא בנויה על שתי גדות נהר הלואר והיא העיר הגדולה ביותר בעמק. ניתן להגיע אליה ברכבת, התחנה הנמצאת בעיר היא עצמה מבנה ארכיטקטורי עתיק יפייפה רצוף עמודי אבן ופסלי ענק בקצותיהם, אשר נחנך בשנת 1898 והיא מוגדרת כאחת מתחנות הרכבת היפות ביותר בצרפת. בעיר נמצאת כיכר ז’אן ז’וראס אשר מכנסת את תושבי העיר באירועים קהילתיים ומשמשת כמקום חברתי הומה אדם ופעיל. בכיכר שתי מזרקות יפייפיות למראה והיא קרובה גם לבית המשפט של טור, שהוא עצמו מבנה עתיק בעל ארכיטקטורה קלאסית אשר נבנה ע”י הארכיטקט ז’אן שארל ונחנך בשנת 1834. אזורים אלו ורבים נוספים בעיר הם מקומות נעימים לטיול רגלי והתרשמות מנופי העיר.

העיר טור, ידועה בזכות היינות הצרפתיים המשובחים המיוצרים בה (צילום: Tango7174, רישיון) (צילום: העיר טור, ידועה בזכות היינות הצרפתיים המשובחים המיוצרים בה (צילום: Tango7174, רישיון)

קתדרלת טור

קתדרלת טור – Cathédrale Saint Gatien de Tours: קתדרלה הנמצאת בעיר טור אשר בעמק הלואר ומעוצבת בסגנון גותי אך עם צריחים מתקופת הרנסאנס. היא קרובה למגוון אתרים היסטוריים כמו מרחצאות רומיות ושרידיו של מנזר סן, מנזר מרטין ועוד. סביב הקתדרלה, בשטחי העיר טור, ניתן למצוא גם גנים מטופחים שבהם ניתן לטייל ברגל וליהנות מבריזה נעימה, בתי קפה, שווקי רחוב ואף מוזיאונים המשחזרים פיסות היסטוריה רבות.

קתדרלת טור, המעוצבת בסגנון גותי עם צריחים מתקופת הרנסאנס (צילום: קתדרלת טור, המעוצבת בסגנון גותי עם צריחים מתקופת הרנסאנס

כפרי המערות

כפרי מערות – Villages Troglodytes: עמק הלואר רצוף כפרי מערות הבנויים מסלעי גיר שאליהם חלחלו מי הנהר וריככו אותם, מה שאיפשר לתושבים בימי הביניים לנצל זאת לחציבת בתים שבהם יכלו לגור ולהתאכסן. בתוך בתי המערות נשמרת טמפ’ קבועה של 12 מעלות צלזיוס והם נעימים לשהייה בכל ימות השנה. בתקופה המודרנית, הוסבו חלק מהמערות ליקבים, מלונות בוטיק רומנטיים ואחת מהן אף הוסבה למוזיאון גידול פטריות. זוהי סביבה בהחלט מעניינת ולא שגרתית לטייל בה למבוגרים ולילדים.

מידע נוסף על ערים, אתרים ואטרקציות בעמק הלואר ניתן למצוא בקישור הזה




לינה בעמק הלואר

בעמק הלואר ישנם כ-6,200 מקומות לינה מסוגים שונים – מלונות, דירות ואפשרויות הארחה נוספות. אפשרות הלינה הנפוצה ביותר הינה בתי נופש (למשל Le Clos des Trois Provinces, Zoo de Beauval בנוייר-סור-שר), מבחינת המלונות מרביתם הם מלונות בעלי דירוג של שלושה כוכבים (למשל Hotel Continental באנז’ה), כך שלמי שמחפש מלון שכזה יש יותר אפשרויות לבחור מתוכן.
האזור המרכזי סביבו מרבית התיירים בוחרים ללון הינו העיר נאנט ובמיוחד ליד ארמון ducs de Bretagne
.

5 מקומות לינה מומלצים ב עמק הלואר

Auberge du Bon Laboureur Chenonceaux – אוברז’ דו בון לאבורר (Auberge du Bon Laboureur Chenonceaux) – מלון חמישה כוכבים בשנונסו. מקום זה מתאים לאירוח של עד 4 אנשים ומומלץ בגלל נוחות וניקיון החדרים.
למידע נוסף על המלון

Escale Oceania Orléans – מלון אסקאל אושיאניה אורליאן (Escale Oceania Orléans) – מלון שלושה כוכבים בעיר אורליאן. מקום זה מתאים לאירוח של עד 3 אנשים ומומלץ בזכות נוחות החדרים ואנשי צוות המלון.
למידע נוסף על המלון

Hostellerie Bon Pasteur – הוסטילרי בון פסטר (Hostellerie Bon Pasteur) – מלון שני כוכבים בהעיר אנז’ה. מקום זה מתאים לאירוח של עד 5 אנשים ומומלץ בזכות צוות המלון והמיקום המעולה.
למידע נוסף על המלון

Résidence Odalys Nantes Cité des Congrès – מלון הדירות אודליס נאנט סיט דה קונגרה (Résidence Odalys Nantes Cité des Congrès) – מלון דירות בנאנט. מקום זה מתאים לאירוח של עד 4 אנשים ומומלץ בגלל נוחות וניקיון הדירות.
למידע נוסף על המלון

עוד על מלונות בעמק הלואר תוכלו לקרוא כאן.

השכרת רכב בעמק הלואר

באופן כללי, השכרת רכב בעמק הלואר, בניגוד לערים הגדולות כמו נאנט ובורז’, דווקא מומלצת מאוד. התחבורה הציבורית באזור זה מגיעה לעתים רחוקות מאוד, ולרוב גם מסורבלת משום שלעתים היא דורשת החלפה של 2 קווים (ולפעמים אף יותר!). אין זה אומר שאי אפשר להסתדר ללא רכב פרטי, אך במידה ותרצו את החופש להגיע ליותר עיירות חוץ מהיכן שאתם בוחרים ללון, בחלק גדול מהמקרים דרך ההגעה הנוחה ביותר היא עם רכב (למעט במקרים מסוימים בהם אתם רוצים להגיע לעיירה שאליה מגיעה תחבורה ציבורית, ואז ניתן להשתמש גם בה). מה גם שמרבית מקומות הלינה מציעים גם חניה, במקרים רבים אף בחינם.
המגיעים לאזור מגיעים כחלק מטיול כולל ומתגלגל בעמק הלואר וסוג כזה של טיול לא אפשרי לעשות ללא רכב שכור. ניתן להזמין רכב בקישור הזה עם ביטול בחינם או בקישור הזה עם הנחה בלעדית.
עוד על השכרת רכב בעמק הלואר תוכלו לקרוא כאן.

איך מגיעים לעמק הלואר?

לאזור לא ניתן להגיע באופן ישיר מישראל וקיימות שתי אלטרנטיבות להגעה אליו.
 width= ניתן לטוס לפריז באחת משתי טיסות אשר יוצאות בכל יממה מנמל התעופה בן גוריון בישראל ולשכור רכב או להשתמש בשירותי הרכבת אשר מגיעה מפריז למגוון תחנות בערי העמק, לבחירתכם.
תוכלו להזמין טיסות וחבילות בקישור הזה.
 width= יש לקחת בחשבון שכרטיס לרכבת נחשב יחסית יקר ביחס לשאר אירופה (כמה עשרות יורו לכיוון), ובמקרה של נסיעה משפחתית קיים סיכוי שישתלם יותר לשכור רכב. הנסיעה אינה ארוכה וצפויה לערוך בערך כשעה. לנסיעות בין עירוניות, במיוחד בשיא עונת התיירות, מומלץ להזמין כרטיסים מראש, תוכלו לעשות זאת בקישור הזה, וכך להבטיח השובה יחד גם בשיא עונת התיירות, בנוסף תוכלו לערוך השוואה בין זמני הנסיעה ועלות אפשרויות ההגעה השונות.
 width= ניתן לטוס מישראל לעיר נאנט ע”י חברת התעופה Transavia, אשר היא היחידה שמפעילה טיסות מישראל לעיר זו, כמו כן אפשר למצוא טיסות שונות עם עצירות ביניים באחת מערי אירופה.
 width= העיר נאנט נמצאת בקרבת הקצה המערבי של עמק הלואר כך שניתן לשכור רכב ולנסוע מזרחה לאורך נהר הלואר בתוך העמק עצמו.

מזג האוויר בעמק הלואר

עמק הלואר מתאפיין במזג אוויר יחסית ממוצע לפי עונות השנה.
החורף בעמק חל בחודשים ינואר עד מרץ והטמפ’ הממוצעת בזמן זה היא 5 מעלות צלזיוס יחד עם משקעים רבים.
ההמלצה לתקופה זו היא להצטייד במעילים וסוודרים, מטריות ומגפיים ולהישמר היטב מפני הקור באזור.
האביב מתקיים בחודשים אפריל עד יוני וברובו הטמפ’ הממוצעת תהיה 14 מעלות צלזיוס. כדאי להצטייד במכנסיים ארוכים וחולצות ארוכות אך לא עבות, גם משקפי שמש יהיו פריט שימושי לתקופה זו.
הקיץ בעמק הלואר הוא בחודשים יולי ועד ספטמבר ובו תהיה טמפ’ ממוצעת של 17 מעלות צלזיוס במשך היום, בתקופה זו תוכלו ליהנות משמש נעימה המלווה בבריזה קלילה הממלאה את הריאות והנשמה.
חולצה קצרה ומכנסי ג’ינס נוחים יהיו פריטי לבוש נהדרים לתקופה זו בעת השהות באזור.
הסתיו בעמק לא קר במיוחד, הוא חל בחודשים אוקטובר עד צמבר והטמפ’ בו לרוב היא 11 מעלות צלזיוס וללא משקעים רבים במיוחד.
נחוצה בהחלט הצטיידות במכנסיים ארוכים, נעליים סגורות וחולצה מחממת לתקופה זו. מטריות יהיו פריט שאולי לא יהיה בו שימוש, אך יש לבדוק את התחזית הספציפית לתקופת הגעתכם ואם יגיע יום גשום במקרה בהחלט יהיה נחוץ לשימוש.

פירוש השם עמק הלואר וחשיבותו ההיסטורית של האזור

עמק הלואר קרוי על שמו של המלך לואי ה11 אשר שלט בצרפת בשנת 1461 לספירה, ואף קבע את העיר טור (Tours), הנמצאת בשטחו של העמק, כבירתה של צרפת במקום פריז (עד שזו הוחזרה להיות הבירה בשנת 1594 לספירה). אך עוד אלפי שנים קודם לכן היה המקום שטח גיאוגרפי אסטרטגי לאוכלוסיות רבות.
משנת 10,000 לפנה”ס ולאורך כ6000 שנים היה המקום בית לאוכלוסיות של ציידים ולקטים, אשר החלו לייצר בו חברות מוגדרות אשר היו ראשיתו של העם הגאלי. בהמשך הגיע יוליוס קיסר וצבאו הרומאי אשר כבשו את האזור והובילו לאימוץ נרחב של אורח החיים הרומאי בידי הגאלים אשר חיו במקום ויצרו התפתחות משמעותית של הייצור והמסחר בשטח עמק הלואר. שנים לאחר מכן, במאה הרביעית לספירה החלה הנצרות להתפשט והגיעה גם לערים אורליאן (Orléans) ואנז’ה (Angers) הנמצאות בעמק, מה שיצר בשטחו את התרבות שהתאפיינה בתיאטראות, מרחצאות ובתי ספר נזיריים רבים.בהמשך הגיע גם האיסלאם למקום וניסה גם הוא לכבוש אותו, אך נתקל בהתנגדות מצד הגאלים ששהו בו וכשל, כך נשאר המקום בשליטת הגאלים עד שהגיעו הויקינגים והצליחו לראשונה לכבוש אותו מידיהם.
סאגת נסיונות הכיבוש הסתיימה במאה ה-15 לאחר שכבשו את המקום האנגלים מידי הויקינגים, ולאחריהם כבשו אותו הצרפתים אשר שולטים בשטח עד היום.

עמק הלואר סרטון הצגה




המלצות "הכל על" למבקרים בעמק הלואר

  • את הביקור באזור עמק הלואר נמליץ לקיים בחודשי הקיץ וליהנות ממזג אוויר נעים, שמש מחממת ואיתה בריזה קלילה.
  • כדאי לסייר במגוון העצום של הטירות הממוקמות לאורכו של העמק, להתרשם מההיסטוריה המוצגת בו ומהמראות הקלאסיים מתקופת הרנסאנס וקודמותיה המייחדות אותו.
  • פארקי שעשועים למבוגרים וילדים אשר קיימים בפארק הם בהחלט אטרקציה שלא כדאי לפספס. בחלקם ניתן אף ללון ולבלות יותר מיום אחד.
  • אוהבי אוכל ומבינים ביינות ייהנו במיוחד ממסעדות וייקבים רבים, מגוונים ומיוחדים הקיימים בשטחו של העמק.
  • אנו ממליצים לטייל ברכב שכור בין ערי העמק ולאורכו של נהר הלואר ולגוון את השהות בשטח הגיאוגרפי בין האטרקציות והנופים הייחודיים לכל עיר.
  • חובבי צילום מוזמנים להביא איתם את המצלמה וליהנות מצילומי נופים מרהיבים ומבנים היסטוריים קלאסיים מתקופת ימי הביניים.
  • עמק הלואר קרוב יחסית לפריז ובהחלט ניתן לשלב מספר אתרים בו בעת טיול שמתרכז ברובו בפריז, או לחילופין לשלב גיחה לפריז בטיול שמתרכז בעמק הלואר.

שאלות נפוצות על עמק הלואר

הביקור בעמק הלואר מומלץ לזוגות צעירים ומבוגרים, משפחות, קבוצות חברים ואפילו למטיילים יחידים. במיוחד הוא מומלץ לחובבי היסטוריה וחובבי צילום.

התקופה המומלצת לביקור בעמק הלואר היא בעונות האביב והקיץ, בחודשים אפריל עד ספטמבר, זאת עקב מזג האוויר הנוח השורר באזור המאפשר מגוון רחב של פעילויות שמהן אפשר ליהנות כאשר שוהים בשטחו הגיאוגרפי.

עבור רוב המטיילים, ביקור של יום אחד עד שלושה ימים באזור עמק הלואר יהיה די והותר. אך אם אתם חובבי היסטוריה מושבעים ונהנים במיוחד מחוויות בסגנון זה, יומיים נוספים שיוכלו לאפשר לכם ביקור במגוון העצום של האתרים ההיסטוריים הקיימים באזור יהיו בהחלט אופציונליים.