- מתיחת הפנים בשנות ה-90 ושנות האלפיים – בסוף המאה העשרים ותחילת המאה העשרים ואחת, עוברת בייג’ינג מתחית פנים משמעותית – הן מבחינה תרבותית, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה אדריכלית (ויש שיגידו שגם מבחינה חברתית ומבחינה שלטונית). התייר בעיקר מרגיש זאת בהעלמות של בניה אוטנטית ומעבר לרחובות גדולים, בנייני ענק והפיכת מרכזי מסחר קטנים ומקומיים למרכזי תיירות. הדגש העיקרי הוא העלמות של מקדשים ומבני מורשת עתיקים רבים ושינוי והעלמות של החוטונגים הקטנים שאפיינו את בייגי’נג בעבר, והמעבר של אלו שקיימים עדין לסוג של “מוזיאון חי”.
- 2008 מתקיימת בעיר אולימפיאדת ביינג’ינג שהביאה לפיתוח מסיבי של העיר, מתקני ספורט, קניונים וכמובן מלונות ומתקני תיירות. תקופה זו היא אחת השיאים בתוקפת הבניה ומתיחת הפנים שעוברת סין בין שנות התשעים של המאה העשרים לעשור הראשון של שנות האלפיים.
מקור) (צילום: Sayf al-Vâhidî. Hérât. Afghanistan)” width=”500″ height=”375″ />כיבוש סין בידי המונגלים בהנהגת ג’ינג’נס חאן (ציור Sayf al-Vâhidî. Hérât. Afghanistan, מקור) (צילום: Sayf al-Vâhidî. Hérât. Afghanistan, רישיון)
מקור)מקור” width=”500″ height=”375″ />תהלוכה להצגת שבויים בכניסה לעיר האסורה, ציור מהמאה 17 (מקור)מקור
מקור) (צילום: 东林)” width=”500″ height=”375″ />אולמפיאדת בייג’ינג – אחת האולמפיאדות בהן הושקע סכום הכסף הגדול ביותר בבניה וסידור תשתיות (צילום:东林 / מקור) (צילום: 东林, רישיון)