1. עמוד הבית
  2. »
  3. תאילנד 2025 המדריך התיירותי המקיף ביותר בעברית
  4. »
  5. חגיגות סונגקראן בתאילנד: מסורת, מים ושמחה – כל מה שצריך לדעת | Songkran

חגיגות סונגקראן בתאילנד: מסורת, מים ושמחה – כל מה שצריך לדעת | Songkran

חגיגות סונגקראן בתאילנד: חוויה ישראלית – מטיילים מספרים

“אף פעם לא חשבתי שאמצא את עצמי בקרב מים המוני באמצע הרחוב,” צוחק יובל כהן, תייר ישראלי בן 27 מתל אביב, כשהוא מתאר את חווייתו בפסטיבל סונגקראן בבנגקוק. “זה כמו מלחמת מים ענקית, רק שכולם מחייכים.”

סונגקראן, ראש השנה התאילנדי המסורתי, הוא אחד החגים המשמעותיים ביותר בלוח השנה של תאילנד. החג מתקיים בחודש אפריל, כשהטמפרטורות בשיאן, והוא מאופיין בחגיגות מים המוניות ברחובות הערים והכפרים ברחבי המדינה.

יובל הגיע לתאילנד כחלק מטיול אחרי צבא, כמו רבים מחבריו הישראלים. “תכננתי את הביקור שלי כך שאהיה בבנגקוק בדיוק בזמן סונגקראן,” הוא מספר.

“סונגקראן הוא הרבה יותר מסתם מלחמת מים,” מסכם יובל. “זו חגיגה של שמחת חיים, של התחדשות, של חיבור בין אנשים. כישראלי, אני מרגיש שלמדתי משהו חשוב על הכוח של שמחה משותפת לחבר בין תרבויות.”

חגיגות סונגקראן בתאילנד
 

ציוד חיוני למי שמגיע לבקר בסונגקראן:

  • אקדח מים
  • תיק אטום למים
  • נעליים מתאימות
  • בגדי החלפה

המסורת והמשמעות של החג

סונגקראן אינו רק חגיגת מים המונית – זהו חג עתיק בעל משמעות דתית ותרבותית עמוקה בתרבות התאית. המילה “סונגקראן” מקורה בסנסקריט ומשמעותה “מעבר” או “תנועה“, המסמלת את המעבר לשנה החדשה לפי הלוח הבודהיסטי.

הטקסים המסורתיים מתחילים עם שחר במקדשים ברחבי תאילנד. מאמינים מגיעים לבושים בבגדים מסורתיים, נושאים קערות מים מבושמים עם פרחי יסמין. הם שופכים את המים בעדינות על פסלי בודהה ועל ידיהם של זקני הקהילה – טקס שנקרא ‘רוד נאם דאם הואה’ (טקס שטיפת הידיים). מעשה זה מסמל את הטיהור הרוחני וביטוי של כבוד לזקני הקהילה.

הטקסים כוללים גם את “טאם בון” (ทำบุญ) – הענקת תרומות למקדשים ולנזירים, בניית פגודות חול קטנות המסמלות את הר מרו הקדוש, ושחרור ציפורים ודגים לחופשי כמחווה של חמלה בודהיסטית. המים בחג מסמלים טיהור וברכה – מאמינים כי המים שוטפים את המזל הרע של השנה החולפת ומביאים ברכה לשנה החדשה.
במהלך החג, אפילו בתוך החגיגות הסוערות ברחובות, אנשים עוצרים לרגע כדי לקוד קידה מסורתית (וואי) ולברך זה את זה בברכת ‘סוואדי פי מאי’ – שנה טובה בתאית. זוהי תזכורת לכך שמתחת לשמחה והמשחקיות של החג, טמונה משמעות רוחנית ותרבותית עמוקה המחברת בין העבר להווה של העם התאי.

מועד החג

  • 13-15 באפריל

איפה לחוות את החג בבנגקוק

למי שמעוניין לחוות את חגיגות הסונגקראן בבנגקוק, יש מגוון מוקדי חגיגה מרכזיים. האזורים המסורתיים הפופולריים ביותר הם רחוב קאו סאן, המוכר לתרמילאים הישראלים, ורחוב סילום, שם נסגרים הכבישים למכוניות ומתקיימות מלחמות מים המוניות.

עבור המעוניינים בחוויה מסורתית ואותנטית יותר, אפשר לבקר במקדשים המפורסמים ואט פו וואט ארון.

מלונות מומלצים למי שמגיע לחות את החג בבנגקוק

חלק יעדיפו ללון ממש ליד האירועים המרכזיים של החג, חלק יעדיפו להתרחק בגלל המחיר שיחסית גבוהה והרעש והצפיפות. למי שלא יזמין מלונות בזמן עשוי להיות בעייתי לאתר מלונות מרכזיים טובים פנויים בגלל הביקוש הגבוה ועדיף להזמין לינה מראש (למבצעים והנחות ללינה מומלצת בצ’יאנג מאי | להזמנת לינה מומלצת בצ’יאנג מאי עם אפשרות ביטול חינם).

חווית החג בצ’נג מאי

צ’יאנג מאי נחשבת למוקד החגיגות האולטימטיבי של פסטיבל סונגקראן בתאילנד, עם חגיגות הנמשכות ארבעה ימים מלאים – יותר מכל עיר אחרת במדינה.

מלונות מומלצים למי שמגיע לחוות את החג בצ’יאנג מאי

בצ’יאנג מאי, חשוב במיוחד לבחור מלון במיקום נכון כדי לחוות את חגיגות הסונגקראן במלואן. מומלץ להתמקם באזור העיר העתיקה, בקרבת החפיר המפורסם שם מתרחשות רוב החגיגות. למי שמחפש ללון במיקום מושלם לחגיגות, מומלץ לבדוק את המלונות הבאים: Yaang Come Village, המציע אווירה תאילנדית מסורתית במיקום מעולה, El Barrio Lanna הממוקם בלב ההתרחשויות, ו-Thee Lanna Hotel המשלב מיקום מצוין עם אווירה שקטה יותר.