כפר הדייגים שינפינג – Xinping – נוף נהר מקסים, אך לא מה שציפינו:
כפר הדייגים שינפינג ידוע ביופי נהרותיו ונופי ההרים הקראסטים למרגלותיו, מעט דומה לאזור יאנגשו אך יותר פראי. התמונה המפורסמת של שטר ה-20 יואן צויירה עליו. מה שגרם לנו לציפיות מאוד גדולות מהמקום. עשיתי טעות וחשבתי שוב שהמילה כפר בסין אומרת פשטות. בחלק מהמקומות זה נכון, ובחלקם פשוט לא.
התמונה המפורסמת על שטר 20 יואן וברקע נוף התמונה
שינפינג הייתה דוגמא טובה לזה: היא הייתה פשוט נראית כמו עיר קטנה, שיש נוף יפה לידה. לא צריך לצפות לכפר דייגים פסטורלי מידי. ישנו מקום נחמד מאוד שנקרא: this old place, אשר יש לו שילוט על קיר הבית ליד התחנה המרכזית: יש להמשיך ברחוב הראשי בכוון החץ ולהגיע כמעט עד הסוף.
היום הראשון עבר עלינו בעצבים חלקיים: כל מה שחיכינו לו זה לשוט בנהר ולראות את הנוף. (לא לקחנו את סירות הבמבוק ביאנשו כי חיכינו לפה). העניין הוא, שיש כל כך הרבה מבקרים, שגם המאמות שמנסות למכור לך את השייט מעט מטריפות אותך, וגם אז, הסירה בעלת מנוע, לא שקטה כמו יאנגשו, ואתה נמצא עם עוד 20 סירות אחרות ברגע נתון בנהר, וצריך להתרכז מאוד כדי להיות כל כולך בנוף הרגוע ולא בטירוף התיירותי.
רצינו בתחילה לסוע לכפר רחוק בסביבות השעתיים הפלגה, וגילינו שזה הרבה יותר יקר ממש שחשבנו, אז עשינו סיבוב של שעה באזור הקרוב לשינפינג. אני לא חושבת שהייתי מוותרת על השיט בכל מקרה, המקום יפייפה, אך חייבים לכייל ציפיות זה הכל.
שיט בנהר בכפר שינפינג
כדי להפיג את מתחי הציפיות והאכזבות יצאנו לריצה אחה”צ בשבילי האופניים צפונית לעיר, מה שהיה רעיון נהדר, וגם לנו לפגוש חקלאות מעניינת (למשל גידולי פולי סויה) ואנשים מעניינים (סבא שמאוד שמח לראותנו). בנוסף, עברנו במתחם השוק של העיירה.
בערב, בסביבות תשע, זה היה הזמן היחידי הרגישו שאנחנו בכפר דייגים פשוט: הכל מת, ושקט. ונורא מיוחד להסתובב כך ברחובות.
שיט בנהר בכפר שינפינג
ביום למחרת עשינו את המסלול שהכתיר את שינפינג להצלחה:
לקחנו מעבורת של 30 שניות, רק לחצות לעבר הנהר השני, ושם, עשינו הליכה של שעתיים, על קו החוף למקדש עם נזירים החיים בו. ההליכה של השעתיים הייתה באזור מבודד יחסית בכפרים המקומיים, והייתה עם מזחים חופשיים עם כניסה למים, מה שאפשר לנו לטבול, והיה נפלא! (יום קודם זה לא היה אפשרי). המקדש היה מעניין, ובדיוק נכנסו בזמן תפילת ארוחת הצהריים, לצלילי הגונג עליו ניגן הנזיר לפני שאכל את קערית האורז הצנועה שלו. חזרנו מרוצים מאד ליאנגשו.
מזחים עם כניסה למים בדרך מיאנגשו למקדש
ערב שישי ביאנגשו:
באחד הערבים ברחוב West (התוסס בלילה, כמו שוק מקומי) ביאנגשו, פגשנו כמה ישראלים, שסיפרו לנו שהם ישנים בהוסטל של בעל בית ישראלי. הוסטל חדש, בן חמישה חודשים, שנקרא: “Mecan” (מכאן). הוא אינו מפורסם עדיין והשמועות הן רק מפה לאוזן, אך יש להם ארוחת שישי טובה, יהודית כזו, ובדר”כ היא עולה 60 יואן, אך השבת תורם חיצוני תרם את כל האוכל והארוחה לכל התרמילאים היא בחינם! החיסרון היחיד של ההוסטל הוא גם היתרון שלו: הוא ממוקם בקצה העיר, בראש אחת הגבעות. האזנו בתשומת לב, ולאחר מכן החלטנו ללכת לארוחת שבת במקום.
לאחר הליכה של 30 דקות ממרכז העיר, ועוד עליה של 20 דקות (שהיא בקטנה, אבל אם אתה מגיע עם תיקים גדולים להוסטל בפעם הראשונה מעט מבאס לעלות אותה), הגענו למקום יפיפה, באמצע הטבע של יאנגשו. משקיף על כל הנוף והסביבה. אילן, בעל המקום, חוזר בתשובה טרי, הציג לנו את הנפשות הפועלות, אמר שיש במקום 15 חברה ישראליים ושכולם טרחו בהכנת הארוחה עד לפני ממש חצי שעה.
עלינו אל הגג לראות את הנוף היפה, ולאור דמדומים חזינו בתפילת ערבית משותפת של כמה מיושבי ההוסטל, אינני דתייה אך זה היה מרגש, קצה העולם, ביאנגשו שבסין, להסתכל על השבת יורדת עם צללי יהדות מפי בחורים צעירים, שכל אחד מהם מתגעגע לביתו כמה חודשים זה מכבר. הארוחה הייתה מעולה, נכנסנו לגלות סלטים טובים וחלות שבת, דג, עוף ומכל הבא ליד… הארוחה הייתה ארוכה ומדוברת, ואילן ראיין כל אחד וביקש לשמוע סיפורים. כן, מידי פעם הוא הזליף סיפור דתי עם מוסר השכל, אבל בטוב טעם בעיני. היה מאוד חמים ומעניין.
הנוף ליאגדשו מההוסטל “Mecan” (מכאן)
הופתענו לגלות שאילן הקים במקום מפעל רציני: וכל מי שירצה להשתכן באזור, יגלה שבילי הליכה מסומנים על ידי הצוות שלו, מפרץ עם כלי שייט, קייאקים ואבובים נגישים, ועוד. הוא בהחלט השקיע במקום ובסביבה שלו. הדרך חזרה למרכז העיר בלילה דרשה פנסים, ולא מומלצת לבד.