מה רואים ואתרים מרכזיים בקשגר
מסגד עיד-קא
מסגד עץ פתוח משנת 1442. הרובע העתיק שמסביב למסגד נהרס כמעט כולו ע”י הסינים ושומרו ממנו רק שני רחובות לזיכרון.
המאוזוליאום של אפאק חוג’ה
מבנה המוזוליאום מצופה כולו קרמיקה מזוגגת בסגנון פרסי ומרכז אסייתי. לפני המוזוליאום ישנה גינה רחבה עם עצי צפצפה ותעלות מים המשקות את העצים. בתוך האולם המרכזי יש עשרות קברים לבנים ושחורים. בצמוד למאוזוליאום ישנם שדות קבורה של קברי חומר פשוטים ללא שם או עיטור.
שוק יום ראשון Xubgqiri Schichang
שוק יום א’ בקשגר, נחשב לגדול ביותר בסין ובאסיה כולה. במשך שנים הוא נחשב גם לאחד השווקים היפים באסיה, ואולם, מאז שהשלטונות הסינים ערכו שינויים בשוק במטרה להפוך אותו מודרני יותר (בין היתר, הפרידו ממנו את שוק הבהמות, הרסו את הדוכנים הארעיים והחליפו אותן במבנה מתכת גדול וסגור, ובעיקר, גרמו להחלפת רבים מהסוחרים הקשגרים המקומיים בסוחרים האנים) חלק מקסמו של השוק אבד.
ועדיין, שוק יום א’ של קשגר הוא תופעה אנתרופולוגית מרתקת לצפייה. השוק מתחיל לפעול בשעות הבוקר המוקדמות ואליו מגיעים אלפי סינים מהאזור ותיירים נלהבים. ניתן למצוא בשוק בדי משי, סדינים, בגדים, פרוות בעלי חיים, ותבלינים (זעפרן). ההתמצאות בשוק יחסית נוחה כיוון שיש כיתוב באנגלית ובנוסף, המוכרים דוברים אנגלית. מי שמחפש את האותנטיות, כדאי לו להרחיק לשולי השוק, שם ניתן למצוא אוייגרים וקזאחים שפורסים את מרכולתם ומסעדות עממיות.
שוק הבהמות
שוק הבהמות, פעל בעבר בצמוד לשוק יום א’, אך כיום הוא נמצא 8 ק”מ דרומה לקשגר. זהו שוק החיות הגדול בסין. השוק פועל כל יום ראשון משעות הבוקר המוקדמות ועד אחרי הצהריים. מי שיגיע לשם ימצא שם עדיין את הכבשים, הסוסים והחמורים הגבוהים והחזקים בהם קשגר מפורסמת לצד לצד כירכרות ואביזרי פירזול וחבלים. בשוק יש מסעדות מקומיות שמוכרות מרק כבש, קבבים, מיני סמבוסה ממולאים בבשר כבש ותה. עוד בשוק, דוכנים לממכר אוכפים, ריתמות, פעמונים ומחוץ לו נמצא שוק ירקות פירות ומוצרי סידקית. אל השוק מגיעים רוכלים מכל האזור ומהמדינות השכנות: קירגיזסטן, קזחסטן, אוזבקיסטן, פקיסטן ועוד.
אגם קרקול Karakul Lake
אגם יפיפה המוקף פסגות בגובה של 5,000 מטר, עם גמלים וסוסים שמשוטטים בסביבתו. האגם נמצא במרחק 4-5 שעות נסיעה דרומה מקשגר על הדרך לגבול פקיסטן.
דרך קרקום Karkum Road
אחד ממעברי ההרים היפים בעולם עם נוף מרהיב ביופיו הכולל כרי אחו הרריים, גמלים ויאקים של רועים טאג’יקים, המתגוררים ביורטות (אוהלים מונגוליים). הכביש מחבר בין סין ופקיסטן בחצותו את רכס הקארקוראם במעבר חונג’ראב, בגובה של 4,877 מטר. במשך שנים, שימש הכביש את שיירות הקרוואנים, שנסעו לאורך ‘דרך המשי’. התנאים לאורך הכביש משתפרים כל הזמן, אבל צריך עדיין להצטייד מראש בבגדים חמים, באוכל ובשתייה.