מקדש קונפוציוס | Confucius Temple

מקדש קונפוציוס – 北海公園

מידע על המקדש בבייג’ינג לזכר אחד מגדולי הפילוסופים הסיניים

מידע כללי על מקדש קונפוציוס

מקדש קונפוציוס (Confucius Temple, Kong Miao) הוא המקדש השני בגודלו וחשיבותו לזכר קונפוציוס (הראשון נמצא במקום הולדתו), הנמצא בבייג’ינג בסמוך למקדש הלאמה ולאקדמיה האימפריאלית. המקום חשוב מבחינה היסטורית גם בגלל החשיבות של קונפוציוס בתרבות והמחשבה הסינית וגם בגלל שהווה אתר בו חוו מתנגדי משטר (במיוחד אומנים) השפלות ודיכויים על ידי המפלגה הקומוניסטית. בסמוך למקדש נמצאת המכללה הקיסרית- אתר בו חונכו אלפי תלמידים על תפיסותיו של קונפוציוס ובו הוכשרו רבים מבני האליטה של סין הקיסרית.




המקדש נבנה ב-1306 ושימש לאחסון כתביו העתיקים של קונפוציוס, שעל שמו הוא נקרא, וכקולג’ בו למדו הסינים את תורתו של הפילוסוף הנערץ (מבנה המכללה הקיסרית הראשי סמוך למקדש). הוא הורחב מספר פעמים במהלך ההיסטוריה הסינית (גם בתקופת שושלת מינג וגם בתקופת שושלת צ’ינג – ראה עוד תחת תקופת סין הקיסרית בעמוד העוסק בהיסטוריה של סין).

במאה העשרים המקום ניזוק קשות עקב פגיעות מלחמת האזרחים הסינית והפגיעות שסבלו מקדשי הדת השונים תחת השלטון הקומוניסטי. במהלך שנים אלו בוצעו בו משפטי שדה כנגד אינטלקטואלים וצורות שונות של השפלה למתנגדי משטר. ב-1981 המקום שופץ ונפתח מחדש כמוזיאון כחלק מהניסיון להעיר מחדש את התרבות הסינית העתיקה (ראה עוד תחת סין במאה העשרים תחת ההסטוריה של סין).

הידעת?
13 העקרונות של קונפוציוס אשר חקוקים על לוחות האבן מסכמות מפעל חיים שלם של הפילוסוף הסיני המוערך.

קצת על קונפוציוס
קונפוציוס נחשב לגדולי הפילוסופים של סין. הוא נולד למשפחה ענייה במזרח סין, התייתם בגיל 3, התחתן בגיל 19 והביא לעולם ילד. הוא עבד כרועה צאן ובקר ופקיד, בהמשך מונה לשר המשפטים, אך התפטר בגלל חילוקי דעות עם הדוכס ויצא למסע ברחבי סין.

הוא ייסד בית ספר לנערים ונפטר בגיל 72, ללא שהותיר אחריו כתבים אך דבריו הרבים נאספו לספר על ידי תלמידיו. לקונפוציוס היתה השפעה ניכרת על תרבותו, הוא דיבר על מוסר וחינוך ותורתו נקראת הקונפוציאניזם, והיא נחשבת לשילוב של דת עם פילוסופיה.

פסל של קונפוציוס במקדש בבייג'ינג  (צילום: Bridget Coila)פסל של קונפוציוס במקדש בבייג’ינג (צילום: Bridget Coila, רישיון)

מה רואים ואתרים מרכזיים במקדש קונפוציוס

המקדש מורכב ממבנים, שערים שונים וגן. הגן נחשב לחלק היותר יפה שלו – כאשר מבנה המקדש עצמו יפה ונחמד אך לא ייחודי בהשוואה למקדשים רבים אחרים בביג’ינג או בסין.

אולי המראה המרשים ביותר במקדש זה נמצא בחצר המקדש. 198 לוחות אבן שעליהן חקוקים שמותיהם של התלמידים שעברו את את הבחינות הקיסריות. במקדש, אוספים שונים וביניהם לוחות אבן על גביהן חקוקים 13 עקרונות של קונפוציוס, שחזור של תוף  אבן מהמאה ה-8 לפני הספירה, זוג תופי אבן מהמאה ה-18 ומבחר כלי נגינה.

כמו כן נמצאים שם עצים עתיקים וביניהם “עץ המלומדים” (תזהו אותם יחסית בקלות בזכות צורתם המעוות)- ששמו קשור בסיפור בו כל פעם שעבר לידו פקיד מושחת העץ הפיל את כובעו של הפקיד ומאז נודעת לעץ תבונה להבדיל בין טוב לרע.

סרטון המציג את מקדש קונפוציוס שבביג’ינג

מלונות במקדש קונפוציוס

אזור זה נחשב לחלק הצפוני של סין, הוא אזור שמשמר את בייג’ינג של פעם כולל הסמטאות המפורסמות. זהו אזור יחסית יוקרתי ללינה ויש בו לא מעט מלונות ארבעה כוכבים או מלונות שלושה כוכבים יוקרתיים יחסית (כאן לא תמצאו אכסניות זולות). המחירים בו עדין זולים יותר מהמלונות הצמודים לכיכר טיאננמן (כאשר מדובר בהשוואה בין מלונות באותה רמה. ראו עוד תחת מלונות בביג’ינג ומלונות בסין) .

בין המלונות המומלצים באזור זה (הקישורים הם לאתר בוקינג) nostalgia hotel beijing- yonghe lama templecourtyard view hotel (מלונות שלושה כוכבים מעולים מהמומלצים של ביג’ינג), peking yard hostel (הוסטל מצויין).

אטרקציות וסיורים מודרכים במקדש קונפוציוס

לא כל הטיולים המאורגנים בסין עוברים במקדש זה בצורה מאוד מפורטת – תלוי בכמות הימים שמושקעת בעיר בייג’ינג. רבים הסיורים המודרכים שאפילו לא עוברים בו למבט מבחוץ. במידה ולא ביקרתם במקום בזמן הסיור המודרך שלכם, כדאי לשקול לעבור בו באחד מהימים או השעות החופשיות שיש לכם – זה בוודאי יעניין יותר מעוד קניון או שוק (בהנחה שקניות הן לא הראשונות בסדר העדיפות שלכן).

מסעדות במקדש קונפוציוס

סמוך למקדש נמצאים כמה מהסמטאות העתיקות היפות של סין (חוטונג), המשמרות לצד היופי והבניה העתיקה גם שורה של מסעדות טובות שכדאי לשוטט בניהן ולבחור אחת לאכול בה ארוחת צהרים או אחרי צהרים.




טיפים והמלצות כלליות למבקר במקדש קונפוציוס

  • למרות שמדובר במקדש חשוב – לרוב הוא די שקט ונחשב לאתר יפה וייחודי אך ללא עומס של תיירים – ודאי כאשר מדובר בתקופה שאינה תקופת התיירות.
  • כדאי לחבר את הביקור במקום עם מקדש הלאמה, ואולי גם עם אזור מגדל התוף ומגדל הפעמון והסמטאות העתיקות שנמצאות לידם.
  • הביקור במקום אינו מצריך יותר מחצי שעה-שעה.

 

מידע שימושי למבקר במקדש קונפוציוס

  • כתובת: No. 13 Guozijian Street, Beijing, China.

הגעה למקדש קונפוציוס:

  • מטרו – ירידה בתחנת Yonghegong Lama Temple.
  • טיסה – נמלי התעופה המשמשים את בייג’ינג: נמל התעופה הבינלאומי והמרכזי הוא – Beijing Capital International Airport. נמל התעופה המקומי – Beijing Nanyuan Airport – מפעיל רק טיסות פנים.

 

[wpgmza id="21" cat="5" marker="3535" zoom="13"]