פירנאים באפריל
שאלה:
ראשית אנו רוצים להגיד לכם שהאתר מעולה ומכיל מידע שמאוד עזר לנו בתכנון הטיול. שנית, אנו מתכננים לנסוע באפריל. למיטב הבנתינו עדיין קר בעונה אך ניתן לראות פריחה בפירנאים. לבסוף רצינו להתייעץ אתכם לגבי המסלול שלנו. אנו מתכננים לטייל בברצלונה 7 ימים. אנו יודעים על אפשרות לטייל בעיר עצמה ולאחר מכן בטבע – בהרי הפירנאים. כמה ימים כדאי להקדיש לכל דבר? אין בידינו מידע רב על הטבע. האם אתם מכירים אתרים ומקומות מומלצים בברצלונה שלא מצויינים באתרי התיירות ויתנו לנו חוויה אוטנתית שתמצה את העיר אך גם תתאים לגילאי 19-21? בנוסף, מהם המקומות המומלצים בחיי הלילה?
תודה רבה מראש!
ענת, מרק ואלו
תשובה:
שלום,
תודה על המחמאות!
לגבי אפריל
אכן, יש פריחה וקר (כולל שאריות של שלגים). מזג אוויר הפכפך ועדיין לא כל שירותי התיירות פעילים (הם מתחילים רק במאי). באפריל אפשר לראות פריחה יפה מאוד בפירנאים, בעיקר באזורים הנמוכים יותר, שם השלג כבר נמס. זוהי תקופת מעבר שבה העמקים מתמלאים צבעים בעוד הפסגות נשארות לבנות (זו עונת הסקי בפירנאים עדין) – שילוב נדיר.
ככלל, בדרך כלל, כל אזור שגובהו מתחת ל־1500 מטר כבר פורח באפריל, בעוד שבאזורים הגבוהים יותר תראה רק התחלה של ניצנים. לכן זה זמן מצוין לשלב בין הליכות קלות בעמקים, ביקור בכפרים עתיקים ונופים מושלגים רחוקים. בקוסטה בראווה המצב יהיה נעים (אביב) וגם שם תוכלו לראות אחלה של נופים (ועדיין רגוע לפני עונת התיירות).
הייתי מקדיש 4 ימים לברצלונה, יום וחצי לקוסטה בראווה (נניח טמריו, פיגראס, קאפ דה קראוס, חירונה), יום וחצי לחלקים המזרחיים יותר של הפירנאים (בסלו, אולוט Olot, וריפול– עמק נוריה ואיגואסטורטס. בחלק זה עליכם להיות גמישים ולהתעדכן ולשנות את התוכנית לפי מזג האוויר).
שבעה ימים זה מאוד מוגבל לפירנאים – מאפשר לעשות את הסיבוב הקטן של הפירנאים הקטלוניים (מקסימום עד לאיגואסטורטס – Aigüestortes) ומשם להתחיל לחזור לכיוון ברצלונה.
יותר רחוק מזה אני חושש יוביל להרבה בזבוז זמן של נסיעות ביחס לאתרים אותם רואים. לגבי זהות האתרים והשאלה כמה להקדיש לקוסטה בראווה וכמה לפירנאים היא תלויה בעונה (לא כתבתם לי מתי אתם מתכננים את הסיור – אשמח שתשלחו לי זאת כתשובה ואתן לכם מידע יותר ממוקד).
בהתחשב בעובדה שיהיו לכם בין 3-5 ימים לעיר עצמה (שוב תלוי כמה תשקיעו בחלקים האחרים של הטיול) אני חושב שמרבית האתרים הרלוונטיים רשומים באתר שלנו: אתרים מרכזיים
לגבי חיי לילה אני לא כל כך הבן אדם להתייעץ עמו, מבחינתי כל הבירות אותו דבר…
אני יכול להגיד שמרבית המקומות האותנטיים יותר מבחינת בילוי שנמצאים באזור התיירותי של העיר נמצאים באזור של רובע בורן מצד אחד ורובע רוואל מצד שני (שמזכיר את פלורנטין בחלק מהמקומות וכולל כמה מועדונים שהסטודנטים המקומיים מבלים בהם). חיי הלילה באזור הראמבלה והרובע הגותי פונים יותר לתיירים.
- אנחנו יכולים לתעזור לכם בתכנון טיול – אבל זה כבר עבודה רבה ועל שירות זה אנו גובים תשלום (ראו פה)
אוהד