מה רואים בעיר העתיקה?
בין הרחובות והאתרים אותם תוכלו לראות בחלק זה של סאן סבאסטיאן:
- שדרות דל בובארד (Avenida del Bouevard), השדרה המוצלת והנעימה.
- החלק העתיק (El Antiguo), במקור היווה חלק זה אזור מוקף חומה שניצב בין הנמל, הנהר אורומאה וההר Urgull. כיום זהו אזור תוסס החסום לכניסת כלי רכב, עתיר חנויות, ברים ומסעדות. האזור לא ממש עתיק כמו שהוא נקרא, הוא עבר שיפוץ מאסיבי לאחר השריפה שהתרחשה במקום, לאחר תבוסת הצבא הצרפתי.
- רחוב מאיור (Mayor), הרחוב בראשי שמוביל מכנסיית סנט מריה לכנסיית הרואה הטוב. בקצה רחוב זה פועל הקזינו של סן סבסטיאן.
* לא להתבלבל עם כיכר מאיור שבמדריד.
כנסיית סנטה מריה (Santa Maria)
- כנסיית סנטה מריה (Santa Maria), הבנוייה בסגנון הבארוק, היא אחת הכנסייות המרכזיות של העיר.
כנסיית סן ויסנטה (San Vicente)
- כנסיית סן ויסנטה (San Vicente), כנסייה זו היא הבניין העתיק ביותר בעיר. היא בנויה בסגנון גותי שאפיין את צפון ספרד במאה ה-16.
במהלך השנים היא שימשה גם כמצודה וגם כמרכז דתי. החלק החשוב בכנסייה הוא האולם הפנימי (בחלקה החיצוני היא לא מרשימה במיוחד).
- שוק לה ברטקסה (La Bretxa), השוק המרכזי של סאן סבסטיאן. החלק המעניין ביותר בשוק, כיאה לעיירת נמל, הוא הדגים.
- רחוב פרמין קלבטון (Fermín Calbetón), שידוע כרחוב חיי הלילה של סאן סבסטיאן, ולאורכו פזורים פינצ’וס-בר רבים.
כיכר החוקה (Plaza de La Constitucion)
- כיכר החוקה (Plaza de La Constitucion), הכיכר המרכזית המפורסמת של סאן סבסטיאן, שבעבר שימשה כזירת מלחמות השוורים בעיר וכיום היא מוקפת במסעדות ובבתי קפה. מלחמת השוורים בספרד היא סיפור מיוחד – בזמן השלטון המרכזי של פראנקו כל האזורים הנחילו התנהגות זו, אך לאחר מתן האוטונומיה זנחו הבאסקים והקטלונים את התרבות הזו והפכו את הארֵנות למרכזי בילוי ופנאי (ראה למשל את קניון הארנהבברצלונה). בכיכר זו ניצבת גם הספרייה העירונית, עומד בית העירייה ומרבית האירועים הלאומיים הבאסקים של העיירה מתקיימם בה.
- מוזיאון סאן טלמו (San Telmo Museo), ששוכן במבנה בן המאה ה-16 ושימש בעבר מנזר דומיניקני. במוזיאון מוצגות תערוכות מתחלפות, לצד יצירות של אמנים באסקים ואמנים נוספים, בהם אלגרקו, ריברה ורובנס. המוזיאון נפתח מחדש לביקור ב-2011 אחרי חמש שנות שיפוצים. אתר האינטרנט של המוזיאון: www.santelmomuseoa.com.