סעיפי הפרמיה וההשתתפות העצמית
ביטוח נסיעות לחו”ל נמדד במובנים רבים על פי עלויות הפרמיה וההשתתפות העצמית. באופן כללי, שיעור פרמיה נקבע על ידי חברת הביטוח על פי יום. קיימים גם ביטוחים אשר אינם עולים כסף, אך בהם תקרות הכיסוי לרוב יהיו נמוכות באופן משמעותי מאשר ביטוחי נסיעות איכותיים יותר. תפקידן של חברות ביטוח נסיעות הוא להציע תכניות המספקות כיסויים המתאימים לצרכים של המבוטח.
ישנם כיסויים שונים ותקרות כיסוי ייחודיות ועל פיהם נקבעת הפרמיה. ההבדלים בין שיעורי הפרמיה הם אלו שמעידים על אופי הביטוח, על הכיסויים המוצעים על ידי החברה ועל תקרות הכיסוי להם יהיה זכאי המבוטח. בכל הקשור אל שיעור השתתפות עצמית, ביטוח נסיעות לחו”ל דומה לכל ביטוח אחר ומחייב תשלום בגובה עליו הוסכם מראש. גם בסעיף השתתפות עצמית ניתן לזהות הבדלים בין חברות ביטוח שונות ולכן מומלץ לבחון את הנושא לעומק.
הכיסויים אותם חשוב לבדוק
היבט הכיסויים יכול גם הוא להכריע בעת השאלה איזה ביטוח בריאות לרכוש. חברות ביטוח נסיעות לחו”ל מספקות סכום כיסוי מרבי בגין הוצאות רפואיות, אך ההבדלים בין הסכומים נעים סביב מאות אלפי דולרים. תקרת הכיסוי קובעת את הפרמיה הנדרשת מהלקוח ולכן יש לוודא הגשת בקשה לסכום מתאים. מלבד הוצאות רפואיות יש להתייחס גם לסכום הכיסוי המרבי עבור אובדן או גניבה של מטען ורכוש. נסיעה לחו”ל עם ציוד יקר כרוכה בבירור לגבי הכיסוי המתאים. לא רבים יודעים זאת, אך כיום ישנה גם אפשרות לרכוש פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל עם כיסויים בלתי מוגבלים. אופציה זו אינה רלוונטית לכל הנוסעים לחו”ל אך עבור חלקם היא יכולה להיות מפתה.
אילו הרחבות מתאימות לסוג הנסיעה שלכם?
פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל נמדדת גם על פי ההרחבות והתוספות המוצעות למבוטח. פעילות אקסטרים מחייבת לעיתים מהמבוטח גם רכישת תוספות אקסקלוסיביות, כגון כיסוי עבור רפטינג, קיאקים, גלישת גלים וכדומה. חשוב לזכור כי כיסוי זה אינו מיועד רק לצעירים המגיעים אל יעדים אקזוטיים, אלא גם עבור משפחות המגיעות לחופשה הכוללת מתקני ספורט ימי. לסיכום, ביטוח נסיעות הנו נושא מורכב ולכן יש להתייעץ עם גורמים מוסמכים על מנת לרכוש את הפוליסה המתאימה. הסעיפים הקיימים בתוך הביטוח יכולים לעשות את ההבדל בין שביעות רצון לעוגמת נפש וכדאי שתהיו מודעים אליהם מראש.