לחמים בהודו
צ’אפטי – פיתה דקה הנאפית על ברזל לוהט.
נאן – לחם הודי שנאפה בתנור, מזכיר קצת את הפיתה העיקרית, אך הרבה יותר רך ומעודן.
פורי – עיגולי בצק פריכים ומטוגנים. ניתן למצוא גם בדוכני רחוב.
תבשילים בהודו
פלק פניר – תרד וגבינה ביתית.
אלו פלק – תפו”א ותרד.
אלו גובי – תפו”א וכרובית – פופולרי מאוד.
דאל – נזיד עדשים. מנה הודית מסורתית המהווה חלק בלתי נפרד בארוחת הטאלי, אך מוגשת גם כמנה נפרדת בדר”כ בתוספת אורז וצ’פאטי.
אלו מטר – תפו”א ואפונה.
מטר פניר – אפונה וגבינה ביתית.
ביראיני – תבשיל על בסיס אורז, יכול להיות צמחוני ויכול להיות עם עוף או כבש.
מלאי קופתה – מעין כופתאות תפו”א ברוטב שמנת עם גבינה, קשיו ותבלינים אפויים ברוטב מוקרם.
פולאו – הפילאף ההודי. מנת אורז מאזור קשמיר, הכוללות עשבי תיבול, ירקות ותבלינים.
פאקורה הודית
חטיפים/מאכלי רחוב בהודו
פורי – מאכל רחוב הודי של 4 חביתיות דקות המטגנות בשמן עמוק וקערת תפוחי אדמה העשויה מעלה פיקוס יבש.
מסלה דוסה – מאכל דרום הודי של חביתית בצק נוקשה ממולאת בתפוחי אדמה.
סמוסה – “הבורקס של הודו” – חטיף צפון הודי המבוסס בגרסה המקורית על בצק במילוי תפוחי אדמה.
פאקורה – חתיכות של ירק/גבינה טבולות בעיסה ומטוגנות עמוק. “הגירסא ההודית לטמפורה”. פריך וחטיפי ומוגש עם רטבים שונים וטעימים. יכול להיות מבצל, תפו”א, גזר, וכו’.
יוגורטים
קרד – מעין יוגורט שמכינים בבית או במחלבה השכונתית. נפוץ מאוד במסעדות וכמעט תמיד אפשר להזמין אותו כשלעצמו.
ראיטה – קרד עם ירק או פרי חתוך. יכול להיות עם עגבניות, מלפפון, עם אננס, עם גרגרי חומוס, וכו’.
נשים הודיות אוכלות קולפי