מה רואים ואתרים מרכזיים במומבאי
שער הודו (Gateway of India) – מבנה ניצחון קולוניאלי שנבנה לרגל הגעתו של המלך ג’ורג’ החמישי להודו והפך למעיין סמל של העיר בומביי לאחר יציאת הבריטים מהודו. שער הניצחון, שנמצא על חוף הנמל של בומביי, מהווה נקודת “חובה” לכל מטייל שמגיע למומביי. השער, בנוי מאבן בזלת צהובה, מזכיר במראו את שער הניצחון בפאריז. כיום שער הניצחון הוא בעיקר פריט נוסטלגי המשמש כתפאורה לצילומים רשמיים וכנקודת מכירה לספסרים, מוכרי מזכרות ומהפנטי נחשים.
שער הודו – Gateway of India
בניין תחנת הרכבת ויקטוריה – Chhatrapati Shivaji Terminus
מלון טאג’ מאהל (The Taj Mahal Palace Hotel) – במלון ותיק ומפואר זה מתאכסנים כל המי ומי שמגיעים לבומביי. המלון זה נבנה בשנת 1903, על ידי התעשיין הפרסי העשיר ג’.נ.טאטה, כנראה מתוך נקמה במלון אחר שסירב להכניסו בשל עורו הכהה. מאחורי המלון נמצאות רבות מהאטרקציות התיירותיות בבומביי.
מוזיאון הנסיך מווילס (Prince of Wales Museum of Western India) – המוזיאון שנבנה על ידי הנסיך מווילס מפורסם בשל שילוב סגנונות הבנייה שבו: אדריכלות גוג’אראטית, מוסלמית ובריטית. בתוך המוזיאון מוצגים ציורים מונגוליים והודים שיחד עם דיוקניהם של שאה ג’אהאן הקיסר המוגולי בונה הטאג’ מאהל מהווים את האטרקציה העיקרית במוזיאון. עוד במוזיאון: כלי נשק, פסלי אלים הינדים ובודהיסטים, אבנים מיוחדות, בגדים הודים מתקופות שונות בהיסטוריה וגם אומנות אירופאית. בקומת הקרקע נמצא האגף לידיעת הטבע ובו חיות מפוחלצות.
בניין תחנת הרכבת ויקטוריה (Victoria Terminus; VT) או צ’האטראפאטי שיבאג’י (Chhatrapati Shivaji Terminus) – הבניין המהודר, הבנוי בסגנון גותי, נראה כמו ארמון, חלונותיו של המגדל מקושטים בויטראז’ים וקירותיו, כיפותיו וצריחיו מגולפים בצורות של חיות כמו טווסים, מפלצות, קופים, פילים ואריות.
חוף צ’ופאטי (Chowpatty Beach) – החוף המפורסם של בומביי המשמש כאזור בילוי של ההודים בשעות הערב. המקום אינו מתאים לרחצה או לשיזוף אלא יותר כמקום לביקור ולקניית מזכרות משלל הדוכנים שבמקום.
שוק קרופורד (Crawford Market) – שוק מקורה וססגוני הבנוי בסגנון בריטי עם תגליפים בסגנון גותי. בשוק, הנמצא מצפון לתחנת ויקטוריה, תוכלו למצוא הכל מהכל כולל ירקות פירות וגם בעלי חיים המוחזקים בתנאים לא תנאים ושוק בשר לבעלי קיבה חזקה במיוחד.
חוף צ’ופאטי – Chowpatty Beach
שוק קאלבאדווי (Kalbadevi Market) – שוק קאלבאדוי, מדרום לשוק קרופורד, נחשב לנקודת חובה בביקור בבומביי. השוק, אזור מוסלמי בעיקרו, בנוי מאזורים אזורים שכל אחד מוקדש למוצר אחר – תכשיטים, בדים, פריטי עור וחרסינה ויקטוריאנית. גם מי שלא מתכוון לקנות דבר, מומלץ לו שיגיע לשוק על סמטאותיו המתפתלות ופשוט יתן לעצמו ללכת לאיבוד בהן.
מוזיאון גנדי (Mani Bhavan Mahatma Gandhi Museum) – המקום אשר שימש כמטה הפעילות של גאנדי בבומביי בשנים 1917-1934, הוא כיום מוזיאון לזכרו, במוזיאון מוצגים תצלומים מאירועים היסטוריים, מכתבים שכתב וכן חדר השינה שלו.
האי אלפנטה (Elephanta Island) – נמצא כעשרה קילומטרים מצפון לבומביי והוא אחד מאתרי התיירות המרכזיים באזור. כאן נמצאים שני מקדשים חצובים בסלע מהשנים 450-750 לספירה, שלפי דעת רבים אינם נופלים בגודלם או ביופיים מהמערות באלורה ובאג’אנטה. באחת המערות, אליה מגיעים בטיפוס של יותר ממאה מדרגות, נמצא הפסל משולש הראשים של האל שיווה. אל האי מגיעים בשייט של שעה. באי מסעדות רבות ושאר שירותי תיירות.
דהובי גהאט (Dhobi Ghat) – מכבסה מונומנטלית המהווה את אחת מנקודת החובה בביקור בעיר בומביי. דהובי היא שיטת הכיבוס המסורתית בהודו, המבוססת על הנחת הבגדים הרטובים על משטח נוקשה וחביטתם. מכל רחבי העיר מגיעים הבגדים אל המכבסה הגדולה בעולם. למעלה מ-5,000 גברים עומדים בשורות של תעלות פתוחות וחובטים בכביסה עד שהיא מתנקה. ניתן להשקיף על הדהובי גהאט מהגשר החוצה את מסילת הרכבת ליד תחנת מאהאלאקשמי.
בוליווד (Bolliwood) – היא עיר הסרטים של הודו הפועלת בבומביי ומפיקים בה יותר מ-100 סרטים חדשים מדי שנה. לסרטים הבוליוודים תמיד יש צורך בניצבים בעלי מראה מערבי ולכן אל תופתעו אם ציידי כשרונות יפנו אליכם בהצעה להשתתף בהפקה – חוויה נחמדה וגם מכניסה. מי שרוצה לצפות בסרטים הבוליוודים, יוכל לעשות כן באחד מבתי הקולנוע הרבים שבעיר, בין היתר: ריגאל (Regal) באזור קולאבה, ארוס (Eros) בסמוך לתחנת צ’רצ’גייט וסטרלינג (Sterling), ניו אקסלסיור (New Excelsior) וניו אמפייר (New Empire), שבסמוך לתחנת ויקטוריה.
שוק קרופורד – Crawford Market
מקדש מאהאלאקשמי מאנדיר (Mahalakshmi Mandir) – מקדש לכבוד האלה לאקשמי אלת היופי והשפע, שהוקם במאה ה-18 על שרידיו של מקדש שעמד במקום כבר לפני אלף שנים. בסופי שבוע המקדש עמוס במבקרים שמציפים את המקדש בהמוניהם ומשאירים בו מנחות לאלה, עולי הרגל גם מאמינים שמי שמצליח להדביק מטבע לקיר האחורי של המקדש יהפוך לעשיר- כל אחד מוזמן לנסות את מזלו.
מקדש מומבה-דווי (Mumba-Devi temple) – אחד מהמקדשים החשובים בעיר. אלת המקדש המיוחדת, שנקראת מאהה-אמבה-איי (Maha-amba-aiee) או בקיצור מומבה (Mumba) נחשבת לאלה קדמונית במיוחד ושמה הוא המקור לשם העיר מומבאי.
מסגד חאג’י עלי (Haj Ali) – המסגד נקרא על שם הקדוש המוסלמי חאג’ עלי. אל המסגד, הנמצא בקצה גשר ארוך, הבולט אל תוך הים הערבי, ניתן להגיע בשעות השפל בלבד, כמו כן בחצר המסגד יש דוכני מזכרות וחטיפים.
שוק הגנבים של בומביי (Chor Bazaar) – שוק העתיקות והפשפשים של בומביי, כדאי להגיע למקום ביום שישי אז הרחובות עמוסים ברוכלים ובדוכנים המכילים סחורות עתיקות. נחשב לשוק הגדול ביותר בתחומו בהודו.
רובע החלונות האדומים (Kamathipura) – הרובע, הנמצא צפונית מערבית לאזור קאלבאדווי, בסמוך לרחוב JB Behram Marg, הוא ללא ספק אחד המקומות הפחות נעימים לשוטטות בעיר: במקום יותר מ-25,000 פרוצות, רובן נערות צעירות מאזורי שבטים עניים בהודו ובנפאל, המציגות את עצמן למכירה בחלונות הראווה הפונים לרחוב.
מקדש חצוב בהאי אלפנטה – Elephanta Island
דהובי גהאט – Dhobi Ghat
אתרים מרכזיים במומבאי