טירת נוישוונשטיין, גרמניה – סיורים מודרכים, איך מגיעים ומלונות מומלצים | Neuschwanstein Castle

טירת נוישוונשטיין בכמה מילים

טירת נוישוונשטיין (Neuschwanstein Castle) היא אחת מאתרי התיירות המתויירים ביותר בגרמניה, מושכת למעלה מ-1.3 מיליון מבקרים מדי שנה. בשל הפופולריות העצומה שלה, רכישת כרטיסים מראש מומלצת מאוד, במיוחד בעונות שיא התיירות – אפשר לעשות זאת כאן עם הנחה (קופון HAKO5) או כאן עם ביטול בחינם. הטירה שוכנת באלפים הבוואריים ושובה את המבקרים בזכות הקסם מהאגדות והנוף העוצר הנשימה. הטירה האייקונית, שהוזמנה על ידי המלך לודוויג השני מבוואריה בסוף המאה ה-19, היא אחת המתויירות ביותר בגרמניה ושימשה השראה לטירת היפהפייה הנרדמת של דיסני. תיירים נוהרים לנוישוונשטיין לא רק בשל יופיו עוצר הנשימה והתפאורה הרומנטית, אלא גם כדי להתעמק בהיסטוריה המרתקת של מלך הידוע באקסצנטריות ובחזון שלו. מיקומו הציורי מעל הכפר הוהנשוואנגאו ליד פוסן הופך אותו לביקור חובה לכל מי שנוסע לחופשה בבוואריה. מדובר באחד מאזורי הטיול הפופולאריים באזור הדרך הרומנטית ומינכן אליהם יוצאים סיורים מודרכים (ולכן כדאי להזמין מקום מראש, ראו כאן מספר אופציות עם אפשרות ביטול בחינם). אולם יש עוד דברים לעשות באזור למי שבוחר להגיע ליותר מיום טיול אחד, למשל להמשיך לטיול ארוך יותר לאורך הדרך הרומנטית, לעבור את הגבול לאוסטריה ולטייל בחבל טירול היפייפה או להנות מהאגמים והנהרות באזור ובתי המלון המפנקים לחופשת ספא והירגעות (למשל מלון Das König Ludwig Inspiration SPA).

טירת נוישוונשטיין בוואריה

טירת נוישוונשטיין – טירה מהאגדות

מה עושים בטירת נוישוונשטיין

לטירת נוישוונשטיין עצמה אפשר להיכנס רק עם סיור מודרך, בו תוכל ללמד על ההיסטוריה של הטירה, על חייו של לודוויג השני ועל המצב הבלתי גמור של חדרים רבים. עיקרי הסיור כוללים את חדר הכס המפואר, חדר השינה של המלך עם גילופי העץ המורכבים שלו, והנופים המדהימים מאולם הזמרים. טירת נוישוונשטיין היא יצירת מופת של הרומנטיקה של המאה ה-19, המשלבת ארכיטקטורה מסורתית של ימי הביניים עם טכנולוגיות מודרניות – כמו הסקה מרכזית ומערכת פעמונים חשמלית. עיצוב הטירה משקף את הקסם של לודוויג השני מהאופרות של ריכרד וגנר, עם חדרים רבים שנכתבו על פי יצירותיו של ואגנר. הפנים מעוטר בציורי קיר מורכבים המתארים מיתוסים ואגדות גרמניות, בעוד שחזיתות הגיר הלבנות והצריחים הכחולים של החלק החיצוני מקרינים יופי ערטילאי. חידושים אדריכליים, יחד עם הפרטים האמנותיים בפנים, הופכים את נוישוונשטיין לסמל של אדריכלות רומנטית ואחת הטירות האייקוניות ביותר בעולם.

חדר הזמרים טירת נוישוונשטיין

חדר הזמרים בטירת נוישוונשטיין

כרטיסים לטירת נוישוונשטיין

כדי להיכנס לטירה יש לרכוש כרטיס ולהצטרף לאחד הסיורים המודרכים שעוברים בטירה. ישנן כמה אפשרויות לרכישת כרטיסים. אפשרות ראשונה היא כרטיס כניסה בסיסי שכולל סיור בטירה והדרכה קולית (להזמנה עם אפשרות ביטול לחצו כאן). אפשרות נוספת היא להזמין כרטיס שכולל דילוג על התור בכניסה וסיור מודרך בטירה (להזמנה עם הנחה לחצו כאן – קופון HAKO5). ניתן לרכוש כרטיסים גם בקופות הכרטיסים של הטירה, אך עדיף להזמין מראש כדי להימנע מהתור לרכישת הכרטיסים וממצבים בהם לא נותרים מקומות פנויים בסיורים במועד בו את מגיעים לטירה – במיוחד כשמגיעים בקיץ אז הטירה עמוסה תיירים מכל העולם. אחת האפשרויות הפופולאריות ביותר היא הגעה לטירה כחלק מטיול יומי שיוצא ממינכן – אנו מפרטים על כך בחלק הבא של העמוד.

טיולי יום לטירת נוישוונשטיין

מאחר וטירת נוישוונשטיין מהווה מוקד משיכה כה משמעותי לתיירים, ישנם מספר סיורים מאורגנים שיוצאים אל טירת נוישוונשטיין ממינכן. טיולי היום לטירת נוישוונשטיין פופולאריים מאוד כיוון שהם מאפשרים הגעה נוחה ללא צורך בהשכרת רכב או נסיעה בתחבורה ציבורית. ישנן מספר אפשרויות לסיורים אילו, חלקם יתמקדו בטירת נוישוונשטיין בלבד, וחלקם ילוו בנקודת עניין אחת או שתיים נוספות או זמן חופשי. לרוב מדובר בסיור של יום שלם (בין 10- שעות) שבמסגרתו נכנסים לטירת נוישוונשטיין עם הדרכה באנגלית, חלק מהסיורים עוברים גם בארמון לינדרהוף (Schloss Linderhof) המרשים – למשל הסיור הפופואלרי הזה, וכוללים גם זמן חופשי באחת העיירות הסמוכות לטירת נוישוונשטיין – אובראמרגאו (Oberammergau) או שוואנגאו (Schwangau) למשל. בשל הפופולאריות של הסיורים הללו מומלץ להבטיח את מקומכם מראש (ראו כאן מספר אפשרויות עם ביטול בחינם), בקיץ כדאי להזמין אפילו שבועיים ויותר מראש.

ארמון לינדרהוף

ארמון לינדרהוף – סיורים רבים עוברים גם בו

איך מגיעים לטירת נוישוונשטיין

בין קופות הכרטיסים לבין הטירה עצמה מפרידים 1.5 ק”מ העולים במעלה הגעה על ראשה נמצאת הטירה. האופציה הראשונה והזולה ביותר היא לעלות את העלייה לטירה ברגל, מי שרוצה להימנע מכך יכול לעלות לטירה עם שאטל שיוצא מאזור קופות הכרטיסים, למי שרוצה לעלות בצורה החוויתית ביותר (אם כי גם היקרה) אפשר לעלות עם כרכה רתומה לסוסים – חוויה אמיתית של נסיכות ומלכים לילדים. ישנן כמה דרכי הגעה לטירה – באופן עצמאי או מאורגן.

סוסים עולים במעלה טירת נוישוונשטיין

הדרך החוויתית ביותר לעלות לטירה היא בכרכרה

הגעה בסיור יומי מאורגן – הדרך המפנקת והמסקרנת (אבל היקרה)

ניתן כאמור להגיע לטירת נוישוונשטיין כחלק מטיול יום מאורגן ממינכן (למשל סיור פופולארי זה). זו אופציה יקרה יותר אומנם, ומאפשרת פחות גמישות מאחר ומוגבלים בזמן בו מבלים בטירת נוישוונשטיין ובעיירות באזור, אבל זו אופציה נוחה ופופולארית מאוד, ולכן כדאי להזמין מקום מראש, במיוחד בקיץ.

תחבורה ציבורית – הדרך הזולה

ישנן רכבות לפוסן הסמוכה ממינכן ועיירות מרכזיות בדרך הרומנטית (למשל אוגסבורג) – חלק ישירות וחלק דורשות החלפה, אפשר להגיע גם מממינגן עם רכבת ואוטובוס, ברוב המקרים ההחלפות כדי להגיע לפוסן משני הכיוונים יהיו בעיירה Buchloe. מפוסן ישנו אוטובוס (קווים 73 או 78) שמגיע לקופות של טירת נוישוונשטיין. ניתן לבדוק את אפשרויות ההגעה השונות, הזמנים בהם יש תחבורה ציבורית ואף להזמין כרטיסים מראש בקישור הזה (מומלץ, במיוחד בקיץ).

תחנת הרכבת של פוסן

תחנת הרכבת בפוסן – ממנה יש אוטובוסים לקופות של טירת נוישוונשטיין

 רכב שכור – האופציה הנוחה והגמישה ביותר

אפשרות נוספת למי שרוצה להגיע באופן עצמאי לטירת נוישוונשטיין היא להגיע עם רכב שכור, אותו לרוב שוכרים במינכן או ממינגן משם מרבית התיירים שמגיעים למקום יוצאים. זו אפשרות פופולאריות במיוחד בקרב מי שיוצא לטיול רחב יותר בדרום גרמניה, הדרך הרומנטית או טיול שמשלב את גרמניה ואוסטריה עם רכב. ליד הקופות ישנה חנייה גדולה לאוטובוסים ורכבים, כך שאפשר להחנות את הרכב ולעלות לטירה. אנו ממליצים מאוד להזמין רכב מראש, בעיקר לתקופת הקיץ, בשל הביקוש הרב לרכבים במיוחד לרכבים מרווחים למשפחות, רכבים אוטומטיים, ואנים וג’יפים. תוכלו להזמין בקישור הזה עם ביטול בחינם, כך שלא צריך לחשוש מההתחייבות לרכב, למי שרוצה לחסוך בעלות הרכב אנו ממליצים להזמין בקישור הזה עם הנחה בלעדית לגולשים של הכל על.

חנייה בטירת נוישוונשטיין

החנייה של טירת נוישוונשטיין – הגעה עם רכב שכור מומלצת למי שעושה טיול רחב יותר באזור

מלונות בטירת נוישוונשטיין

בקרב מי שבוחר להגיע באופן עצמי לטירת נוישוונשטיין יש רבים שבוחרים ללון באזור, ונהנים ממה שיש לטירת נוישוונשטיין להציע או יוצאים מכאן לטיולים נוספים באזור הדרך הרומנטית. מרבית התיירם שבוחרים ללון באזור הטירה לוקחים מלון או דירה בפוסן או הוהנשוואנגאו. כמה ממקומות הלינה המומלצים באזור טירת נוישוונשטיין הם Hotel Alpenstuben, AMERON Neuschwanstein, Hotel Müller או Hotel Villa Ludwig שנמצאים בהוהנשוואנגאו למרגלות הטירה, Landgasthof Zur Post, Das König Ludwig Inspiration SPA המפנק או Hotel Helmer שנמצאים בשוואנגאו ו-City Apart Hotel Füssen, Altstadt-Hotel Zum Hechten או Hotel Sonne שנמצאים בפוסן. ישנן כמובן אופציות לינה נוספות באזור, בקישור הזה תוכלו לראות את כלל מקומות הלינה ולהזמין מראש עם אפשרות ביטול – כך שתוכלו לשמור לעצמכם את האפשרות להיות גמישים (אך שימו לב לתאריך עד אליו ניתן לבטל בחינם את השהות). למגיעים עם רכב כדאי כמובן לבחור מקום לינה שמספק חניה, למשל אחד ממקומות הלינה שבקישור הזה. למי שרוצה לחסוך בעלות הלינה אנו ממליצים להסתכל על המבצעים וההנחות למלונות בקישור הזה לראות האם יש משהו רלוונטי עבורכם.

פוסן

פוסן – העיירה הצמודה לטירת נוישוונשטיין – אופציה מצויינת ללינה באזור

ההיסטוריה של טירת נוישוונשטיין

טירת נוישוונשטיין הייתה ארמונו האישי של המלך לודוויג השני מבוואריה, שעלה לכס המלכות בשנת 1864. המלך, הידוע בתשוקתו לאמנויות ואדריכלות, ראה בעיני רוחו את הטירה כהומאז’ לאבירים מימי הביניים ולאגדות הגרמניות. לרוע המזל, לודוויג השני חי בטירה תקופה קצרה לפני מותו המסתורי ב-1886, והותיר את הטירה לא שלמה. נוישוונשטיין עומדת כעדות לחזונו של לודוויג, על רקע השטחים שבהם שלט, המציג את האידיאלים הרומנטיים של תקופה עברו.

לודוויג השני - מלך בוואריה
לודוויג השני

המלך לודוויג השני מבוואריה, המכונה לעתים קרובות “מלך האגדות”, היה מלך בעל תשוקה עמוקה לאמנות, אדריכלות ומוזיקה, במיוחד ליצירותיו של ריכרד וגנר. עם עלייתו לכס המלכות ב-1864, שלטונו של לודוויג התאפיינה בנטייה לפרויקטים אדריכליים אקסטרווגנטיים ולא למעורבות פוליטית, מה שהוביל למורשתו השנויה במחלוקת. הקסם שלו מיצירת ייצוגים אידיאלים של מחוזות אבירים ומיתיים התממש בבנייתן של כמה טירות, כאשר נוישוונשטיין הייתה המפורסמת ביותר. מותו המסתורי של לודוויג השני ב-1886 הותיר אחריו שאלות ללא מענה והוסיף למיסטיקה סביב חייו והטירות שהזמין. למרות הבזבזנות הכלכלית שלו שהובילה לפשיטת רגל אישית ולהפקדה בסופו של דבר, לודוויג השני זכור בזכות תרומתו ליופי ולמורשת התרבותית של בוואריה.




המלצות "הכל על" למבקרים בטירת נוישוונשטיין

  • רכשו כרטיסים מראש – בין אם כרטיסי כניסה לטירה או לשריין מקום באחד מהסיורים המודרכים שיוצאים לטירה, במיוחד במהלך הקיץ. תוכלו לעשות זאת כאן עם אפשרות ביטול בחינם.
  • אם אתם מגיעים באופן עצמאי כדאי לנסות להגיע כמה שיותר מוקדם, במיוחד בחודשי הקיץ. כך תוכלו להקדים את העומס הרב שבטירה כשמתחילים להגיע התיירים שמגיעים במסגרת הסיורים המודרכים, ולהנות מהטירה בנחת.
  • כדאי להגיע עם נעליים נוחות, בין אם תבחרו לעלות ברגל מהקופות לטירה או לא, הטיול בשטח הטירה כולל הרבה הליכה, ולכן כדאי להגיע עם נעליים בהתאם.
  • כדאי לבקר גם בעיירות הסמוכות לטירה, ולשלב את הביקור גם עם טירות נוספות – למשל טירת הוהנשוואנגאו הסמוכה (שם גדל המלך לודוויג השני), ארמון לינדרהוף או טירת Hohes Schloss שבפוסן.
  • אחת מנקודות הצילום הטובות ביותר של הטירה היא גשר Marienbrücke, במיוחד בשעות הבוקר המוקדמות או שעות אחר הצהריים.
  • שימו לב לכך שלא ניתן לצלם תמונות בתוך הטירה עצמה – ואוכפים את זה.

תשובות לשאלות נפוצות על טירת נוישוונשטיין

לרוב הסיור בטירה עצמה לוקח בין 30 ל-45 דקות, אך כדאי לקחת בחשבון זמן נוסף לאזור סביב הטירה כדי להנות מהגנים, הנופים וכו'.

יש לא מעט מקומות לאכול בעיירות למרגלות הטירה, למשל Schwangau Castle Brewery  או Ristorante Pizzeria Da Pietro בשוואנגאו ו-Beim Olivenbauer - Füssen או KYŌDAI בפוסן.

לא, בליל סיור מודרך אפשר רק להשתרשם והלנות מהסביבה של הטירה, אבל לא להיכנס אליה. כך שגם אם מגיעים באופן עצמאי צריך להצטרף לסיור מודרך בטירה עצמה.