פריז בחינם

המלצות וטיפים על כיצד לטייל בפריז במינימום הוצאות

מידע כללי

בעמוד זה ניתן קצת מידע על האפשריות שיש ליהנות מפריז בחינם. לפריז של עידן היורו יש שפע להציע מבחינת מסעדות שף, חנויות מעצבים ומלונות יוקרתיים שיכולים להתאים רק למעט מאוד ארנקים. למזלנו, ניתן ליהנות בפריז ולחוות אותה גם בלי להוציא על כך יותר מדי כסף. הצורך שתתקלו בו בטיול של להכפיל כל סכום ביותר מארבעה שקלים עשוי לדכא את ההנאה שבו, לכן ריכזנו עבורכם רשימת אפשרויות מגוונת לטיול ללא עלויות, או לפחות כיצד ניתן לטייל ולהוציא את מינימום הכסף.

אתרים אליהם הכניסה היא בחינם

בתי קברות עתיקים– פר לשז הוא בית קברות מפורסם ועתיק בן יותר מ-200 שנה הממוקם ברובע ה-20 במזרח העיר. באדמה זו נחים מנוחת עולמים האישים חשובים ומפורסמים בהיסטוריה של צרפת כמו מולייר, אוסקר ויילד, לה-פונטיין, בלזק, שופן, אדית פיאף, איב מונטאן ואפילו ג’ים מוריסון. תוכלו למצוא בבית העלמין אחוזות קבר מפוארות וקברים משפחתיים, ואף חלקה יהודית נפרדת בה קבורים בני משפחת רוטשילד ויהודים חשובים אחרים. אם אתם מחובבי הז’אנר, בית קברות מפורסם נוסף הוא במונמארטר ברובע ה-18 וגם בו ניתן לראות קברים עתיקים ואת מקום קבורתם של כמה מגדולי האומה הצרפתית (כמו דגה, ברליוז, אמיל זולא ופרנסואה טריפו). שעריהם של בתי הקברות העתיקים מוגבלים בשעות הפתיחה ולרוב נסגרים בשעות החשכה, אך הכניסה אליהם חופשית.




פארקים– לעיר יש מגוון גנים ופארקים יפייפים להציע, אליהם כמובן הכניסה חופשית. עליכם רק לבחור בין הגנים העירוניים הצרפתיים הסימטריים שבמרכז העיר כמו גני לוקסמבורג ברובע הלטיני או גני טווילרי ליד הלובר, או לאזור טבע גדול הכולל אגמים ויערות ונמצאים בקצוות העיר כמו יער בולון ויער ונסן, לשם ניתן ולעיתים אף מומלץ לשקול השכרת רכב. במידה ומדובר בזוג, התחבורה הציבורית בפריז תספק הגעה נוחה גם כן. כמו כן, בעיר תוכלו למצוא גנים ייחודים כמו גני סיטרואן, בהם רצפת מזרקות עצומה עליה ניתן להלך ביום קיץ חם (ראו: פארקים בפריז).
לא הרבה יודעים אבל גם הכניסה לגני ורסאי (לא הארמון) כאשר אין פעילות של המזרקות המזמרות היא חינם.

יער בולון

טבע חופשי ויפיפה ביער בולון (צילום מקורי)

 

כנסיות– הכניסה חופשית למבקרים במרבית הכנסיות והבזיליקות. תוכלו להיכנס ללא תשלום לסקרה קר שבמונמארטר, לנוטרדם שבאיל דה לה-סיטה (אם תרצו לעלות לתצפית שבקומה העליונה של הכנסייה, תצטרכו לשלם על כרטיס ולחכות בתור ארוך שנמצא מצד שמאל של הכנסייה), לכנסיית מדלןלא רחוק מהקונקורד, לסן אוסטאש בלה-האלסן סולפיס ברובע הלטיני וסנט-אנטואן ליד הפנתאון ועוד ועוד. כמעט כל כנסייה שתזדמן בדרכם היא ככל הנראה יפה, גדולה, מרשימה ולשמחתנו גם חינמית.

סקרה קר

הסקרה קאר הכנסיה המפורסמת של פריז – לגמרי בחינם (צילום מקורי)

חינם באתרי החובה בפריז– בכמה מהמקומות שנחשבים לביקורי חובה בפריז, ניתן בהחלט ליהנות בהם גם ללא תשלום. האתרים המפורסמים כמו מגדל אייפל או שער הניצחון מרהיבים ומספקים חלק גדול מההנאה גם בלי לעלות עד לקומה העליונה שלהם. אם בכל זאת מבחינתכם הטיול לא שלם בלי התצפית הפנורמית לכל העיר, ניתן למצוא פתרונות אחרים במקום כרטיס הכניסה היקר לאייפל (והתור הארוך). ניתן לחסוך בתשלום ולעלות במדרגות לקומה הראשונה והשנייה, שגם מהם נשקפת פריז כולה לרגליכם. אפשרות אחרת היא פשוט לארגן תצפית ממקום אחר בעיר, כמו ממרפסת הסקרה-קר, או מהקומה העליונה בבניין מונפרנאס. העלייה עולה כסף אך הרבה פחות מכרטיס הכניסה לאייפל, והבונוס שבתצפית הזאת שממנה תוכלו גם לראות את האייפל עצמו משתלב בקו הנוף המקומי. אתרים נוספים בהם מומלץ לבקר והם חינמים הם הכיכרות המרכזיים כדוגמת כיכר הקונקורדכיכר הבסטיליהמזרקת סטרווינסקי ברחבת פומפידו, או פלאס דה-ווז’ שבמארה. פריז עמוסת גשרים יפיפיים ועתיקים אליהם ניתן להגיע ללא תשלום או הגבלת זמן- כמו פונט נף שבאיל דה-לה-סיטה, גשר המנעולים באזור גני טווילרי או גשר אלכסנדר השלישי שבאזור השאנז-אליזה.
כמו כן במהלך פסטיבל לילה לבן בפריז, מוזיאונים, גלריות ואפילו בריכות השחיה פתוחים בחינם במשך כל הלילה מ19:00 ועד 7:00 בבוקר שלמחרת.

כרטיסי הנחות מומלצים לפריז

שווקים

שוק פשפשים– בצרפתית השוק אמנם נקרא שוק פשפשים (Marche aux Puces, בעברית- מרשה או-פוס) אך הדמיון בין שוק הפשפשים הישראלי לשוק הפריזאי קטן מאוד. השווקים מציעים חוויה מקומית ייחודית ותוכלו למצוא בהם אינספור דוכנים של כלי הגשה ובישול צרפתיים קלאסיים, סרוויסים מעוטרים מפורצלן, תמונות וצעצועים עתיקים, בגדים, תיקים וכובעים ושפע מציאות קטנות ונדירות. השווקים הגדולים נמצאים בקצוות הצפוניים והדרומיים של העיר, הכניסה אליהם חופשית והם פועלים בסופי שבוע, אך שונים זה מזה בתכולה ובשעות הפעילות.

כדאי לדעת- ככל שתגיעו מוקדם יותר לשוק (תגיעו אליו ביום שבו הוא נפתח ובשעות הבוקר) כך תוכלו למצוא מציאות לקנייה אך המחיר יהיה פחות גמיש. אם תגיעו ביום האחרון שבו השוק פועל (בדרך כלל שני או ראשון), הסחורה תהיה פחות מגוונת אך המחירים יירדו משמעותית.

השוק הגדול, המיוחד והיקר ביותר נמצא בצפון העיר (רובע 18), ושמו סנט-אואן (Marche aux Puces de St-Ouen). פה תוכלו למצוא רהיטים מפוארים, תמונות ענקיות, פסלי שיש, נברשות וכלי חרסינה עתיקים ויוקרתיים, לצד פיצ’פקס, תקליטים ישנים וחפצים מיוחדים כמו מצלמות או שעונים עתיקים. השוק עצום וכנראה שלא תספיקו לראות את כולו, והתכוננו למחירים יקרים להחריד, זה לא המקום לקנות מזכרות מפריז!. מדובר בחוויה מיוחדת ומומלצת מאוד גם אם אתם לא קונים, רק כדי להתרשם מהשפע והעושר אותם הצרפתים מכנים “פשפשים”. השוק פתוח רק בשבת עד שני בין השעות 7:30-19:00, אך בפועל הרבה מהדוכנים סוגרים אחרה”צ אז כדאי להגיע בבוקר (שימו לב להגיע לשוק העתיקות עצמו ולא להיאבד בשוק חיקויי נעלי ספורט וחולצות בדרך). למידע נוסף על שוק מרשה-או-פוס דה-סנט-אואן.

שוק הפשפשים Marche aux Puces de St-Ouen (צילום: Juan Antonio Segal)

שוק עתיקות גדול נוסף, אך פחות מרשים ופחות יקר מסנט-אואן הוא בדרום העיר ברובע ה-14, ונקרא פורט-דה-ואנווס (Marche aux Puces de la Porte de Vanves). הדוכנים פה יותר קטנים אך תוכלו למצוא פה שפע של כלי בית, כוסות קפה צרפתיות קלאסיות, מפות, תיקים, נעליים ותכשיטים במחירים יותר לגיטימיים. ניתן וכדאי להתמקח על המחיר בחלק מהדוכנים, אך חשוב מאוד לעשות זאת בנימוס (לעזרה במילות פתיחה בצרפתית, ראו הכר את פריז). תוכלו למצוא כאן מציאות אמיתיות ומזכרות יפות מפריז, קצת יותר אותנטיות ממחזיק מפתחות של מגדל אייפל. השוק פתוח בימי שבת וראשון בלבד, בין השעות 7:00-18:00.תתחדשו בסט קפה בשוק הפשפשים פורט-דה-ואנוו

שוק מונטרי (Marche aux Puces de Montreuil) ברובע ה-20 הוא שוק נוסף שנמצא בחלקה המזרחי של העיר, אך בעל אופי מעט משווקי העתיקות. לא מדובר בשוק בעל ערך תיירותי למטיילים בפריז, אך לחובבות בגדי היד 2 זולים באמת או לאלה שאוהבים את הבגדים הצרפתיים ורוצים לחדש בהם את המלתחה מומלץ להגיע. חלק מרכזי מהשוק כולל בגדי יד 2, חלקם איכותיים מאוד, במחירים מצחיקים. הקאצ’- אל הבגדים תגיעו רק באמצעות חיטוט אגרסיבי בערימות בגדים גבוהות. לא כולם מוכנים לזה, אך מי שמוכן ירווי כנראה יציאה מהשוק עם שקית מציאות עמוסה וזולה מאוד. יתר השוק כולל מוצרי יד ראשונה סטנדרטיים במחירים זולים ובאיכות לא גבוהה כמו בגדים, גרביים, כלי עבודה, מפות, בדים, שעונים, תכשיטים וכו’. רק חלק קטן מאוד בשוק כולל כלים עתיקים, אך המחירים סבירים מאוד וגמישים עוד יותר (כלומר, כדאי להתמקח. בנימוס). השוק פתוח בין הימים שבת ושני, בין השעות 7:00-19:00.

השוק האלג’יראי (Place d`Aligre) שממוקם יחסית ליתר במיקום מעט יותר מרכזי, ברובע ה-12, הוא גם שוק אוכל וגם כולל רחבה של עתיקות. שוק האוכל כולל ירקות ופירות, גבינות, בשר, דגים ולחמים (בחלק המקורה) במחירים סבירים. ברחבה החיצונית תוכלו למצוא בעיקר בגדים, נעליים, כלי בית, תקליטים, קריסטלים ודוכנים של פסלים אפריקאיים.

שוק מפורסם נוסף הוא שוק הפרחים והציפורים שנמצא על האי איל דה לה-סיטה, בסמוך להיכל הצדק. השוק אינו גדול, אך ניתן לשלבו בביקור בנוטרדם או בכנסיית סנט שאפל. לחובבים- בסמוך לשאנז אליזה יש גם שוק בולים קטן ונחמד ובו ניתן לרכוש בולים נדירים או להחליף תמורת בולים שתביאו מהארץ. השוק פועל בימים חמישי, שבת וראשון בפינת הרחובות Marigny-Gabriel.

שוק אוכל– בפריז נמצאים גם לא מעט שווקי אוכל שווים ביותר, כאשר רובם פועלים בעיקר בסופי שבוע. בימי ראשון בבוקר העיר נמלאת בשווקי איכרים קטנים הכוללים כעשר-עשרים דוכני גבינות, שיכר תוצרת בית, ירקות ופירות אורגניים, לחמים טריים, דגים ופירות ים ובשר. המחירים לא זולים אך התוצרת טרייה וטעימה מאוד. מעבר לאלו, ישנם שווקי אוכל גדולים כמו שוק הבסטיליה הארוך (Richard Lenoir) שכולל ירקות, פירות וגבינות במחירים מוזלים, ומרבית האוכלוסייה המבקרת היא מקומית. השוק פתוח בימי ראשון וחמישי משעות הבוקר המוקדמות עד לשעות הצהריים.
שוק אוכל נוסף מומלץ נמצא בצפון המארה, ונקרא שוק הילדים האדומים (Enfants Rouge), ובו מעבר לאוכל טרי, ירקות ופירות, נמצאות כמה מהמסעדות הרחוב המוצלחות ביותר בעיר. אוכל אתני מגוון וטעים, כריכים מיוחדים, אזור איטלקי, אזור יפני והמון מבקרים נלהבים. השוק פתוח כל השבוע מלבד בימי שני.

שווקי חג המולד– באמצע החורף הפריזאי הקר, בתחילת דצמבר, מתחילים לצוץ ברחבי פריז שווקים חגיגיים המוקדשים לקניית מתנות ומאכלים לכבוד חג המולד. בשווקים תוכלו למצוא כמה ממטעמי החג- יין חם, גרסה צרפתית לקרמבו, קרפים, שוקולדים בכל צורות והצבעים וגם מטעמים זרים- המוני נקנקיות וכרוב כבוש, צ’ורוס מתוק וופל בלגי. תוכלו למצוא פה גם דוכנים רבים של מתנות יצירתיות ושגרתיות לחג המולד. האווירה המיוחדת, שירי החג והמוני המבקרים הופכים את השווקים האלו למומלצים ביותר בעונה הזו (סוף נובמבר עד תחילת ינואר). השווקים המרכזיים נמצאים בחלק הירוק של השאנז-אליזה, בסן-ז’רמן שברובע הלטיני, בלה-דפנס, בטורקדרו ובמונטמארט. השווקים פתוחים בדרך כלל משעות הבוקר המאוחרות עד 21:00-22:00. אל תשכחו שבחג המולד בכלל פריז כולה מתקשטת ומתמלאת אורות וצבעים, וחלונות הראווה המושקעים רק משתכללים עוד יותר לקראת חג המולד. מומלץ במיוחד לבקר בחלונות הראווה של גאלרי לאפייט ופרינטומפ (לפרטים נוספים, ראו אזור האופרה).

פיקניק – מאכלי הדגל הצרפתיים המשובחים- בגט, גבינה, יין וקינוחים, הם למזלנו גם הזולים ביותר שניתן למצוא. ארבעתם מספיקים ליצירת סעודת צהריים עשירה, מפנקת ובעיקר צרפתית בפחות מ-10 יורו. תעצרו בבולנז’רי ופטיסרי להצטייד במאפים הרצויים. הבחירה בין הקינוחים היא כמעט תמיד בלתי אפשרית. המלצה שלנו- תשאלו את המוכר “קלה מאיור?” (Quel est le meilleur) כלומר, מהו הטוב ביותר? כמעט תמיד תצאו מהחנות עם יותר מקינוח אחד.. לגבי יין וגבינות- אם אתם באמת רוצים לחסוך תוכלו למצוא בכל סופרמרקט מבחר עצום ומשובח של גבינות ויין בזול מאוד. למתפנקים יותר, בקלות מאוד ניתן למצוא חנויות גבינה (fromagerie) וחנויות יין בהם האיכות אף תעלה והמחיר בהתאם. לגבי לוקשיין- בכל מקום שבו תמצאו את עצמכם מוכנים לאכול ארוחת צהריים- גנים יפים, תעלת סן מרטין או נהר הסן, או אפילו סתם ספסל ציבורי בשדרה.

 פיקניק רגוע בגני לוקסמבורג חוויה זולה והפארק הוא לגמרי חינם (צילום: Paris 16)

 

 

סיורים מודרכים בחינם

מיזם בשם Free Paris מציע סיורים מודרכים באנגלית ברחבי פריז על ידי סטודנטים שלומדים בעיר, ומספקים מידע על היסטוריה, אדריכלות, תרבות, נופים ופיקנטריה באזורים שונים בעיר. כאמור, הסיורים מוצעים ללא תשלום והמדריכים מסתמכים על טיפ בסוף ההדרכה, גובהו בהתאם לבחירתכם. הסיור אורך כ-3 שעות ומאפשר טיול מעמיק ומפורט יותר, מומלץ! לפרטים נוספים על מסלולים, שעות הדרכה ותאריכים.

סיור רגלי באזור המארה אחד הבילויים החינמיים האהובים על המבקרים בעיר (צילום מערכת)

טיול רגלי– הרי זה ברור לכולם שהקסם האמיתי של פריז נמצא ברחובות שלה, וזמין לכולם בכל שעה וללא עלות. טיול ברובע הלטיני חייב לכלול הליכה ארוכה בשדרות, ברחובות ובסמטאות הקסומות של האזור, בין הסורבון לקולז’ דה-פראנס, בין החנויות והגלריות היפות לבתי הקפה ההיסטוריים כמו קפה פלור וקפה דה-מאגוט. טיול במארה וברחובות שוקקי החיים ומלאים הופעות רחוב בימי ראשון, חציית השאנז אליזה מהקונקורד עד לשער הניצחון, הליכה לאורך נהר הסן או להסתובב בין האיים איל דה לה-סיטה ואיל סן לואי. כולם מבטיחים לכם חוויה פריזאית-רומנטית אמיתית שתגרום לכם להכיר טוב יותר את העיר.

בריכה– למבקרים בחודשי הקיץ החמים, אפשר למצוא מפלט מרענן מהחום והצפיפות בביקור במגוון הבריכות בפריז (Piscine) ולרוב הינם בעלות מאוד נמוכה (סביב ה-3-4 יורו לאדם). בריכה מומלצת במיוחד היא בריכת ג’וזפין בייקר הממוקמת על נהר הסן ומאפשרת שחייה נעימה ואינספור כסאות נוח הצופים לנהר.

מוזיאונים בחינם

קודם כל, בימי ראשון הראשונים של כל חודש התערוכות הקבועות במוזיאונים הלאומיים בפריז פתוחות חינם אין כסף לכלל המבקרים. באיזה מוזיאונים מדובר? הלובר, פומפידו, ארמון ורסאי, קלוני, האורנז’רי, ד’אורסיי, מוזיאון רודן ועוד (לרשימה המלאה). שווה לנצל את הזדמנות הפז, אך שימו לב שבהתאם לכך בימים אלו המוזיאונים יהיו הומי אדם עוד יותר מתמיד, ולכן מומלץ להגיע מוקדם ולהימנע מהתורים הארוכים. אופציה נוספת למי שיכול להסתפק בהצצה בלבד במוזיאון, ישנם כמה מוזיאונים (כדוגמת מוזיאון ד’אורסיי) בהם הכניסה נעשית בחינם למי שנכנס שעה לפני הסגירה.

במהלך פסטיבל לילה לבן בפריז, מוזיאונים, גלריות ואפילו בריכות השחיה פתוחים בחינם במשך כל הלילה מ19:00 ועד 7:00 בבוקר שלמחרת.

למי שלא התמזל מזלו להיות בעיר ביום ראשון המיוחד הזה, ולשומרי המסורת בינינו שמחפשים מה לעשות בשבת, ישנם כמה מוזיאונים שהעירייה החליטה להפוך לחינמים לחלוטין כל השנה-
מוזיאון פריז לאמנות מודרנית (City of Paris Museum of Modern Art) – הכניסה חופשית לתערוכת הקבע של המוזיאון, הכוללת אמנות אימפריוניסטית, קוביסטית. המוזיאון נמצא בארמון טוקיו, לא רחוק ממגדל אייפל (פרטים נוספים במידע על אזור טורקאדרו).הבית של באלזאק (Balzac’s House) – ביתו של הסופר המפורסם באלזאק ממוקם ברובע ה-16 ופתוח לציבור. תוכלו לראות את ספרייתו העשירה, פסליו ואוסף איורים מרשים.מוזיאון בורדל (Bourdelle Museum) – הכניסה חופשית גם לביתו של האמן אנטואן בורדל, שם מוצגים למעלה מ-900 פסלים, וניתן להיחשף לתהליך העבודה והיצירה של הפסל. אופיו ועיצובו של הבית מאפשרים הצצה לעולם האומנות והבוהמה הפריזאית בשנים.מוזיאון קרנבלה – ההיסטוריה של פריז (Carnavalet Museum – History of Paris) – מוזיאון הסוקר את ההיסטוריה של פריז מראשית ימי הרנסנס עד לסוף המאה ה-19, וכולל פרטי אמנות רבים וריהוט תקופתי. במוזיאון ניתן ללמוד מעט על המהפכה הצרפתית ואף לחזות בגיליוטינה בה נעשה שימוש נרחב בתקופה (פרטים נוספים במידע על הרובע הלטיני).מוזיאון לאמנות אסייתית (Cernuschi Museum – Museum of Asian Art) – המוזיאון קרוי על שם סרנושי, אספן אדוק של יצירות אמנות מסין, יפן וקוריאה. במוזיאון מוצגים פרטי אמנות מתקופות ומאזורים שונים.

הפטיט פאלה– (Petit Palais – City of Paris Museum of Fine Arts) – בסמוך לשדרות השאנז-אליזה ומול הגרנד פאלה, נמצא הארמון הלא-קטן-בכלל, שמכונה בשל מיקומו הארמון הקטן. התערוכה הקבועה כוללת מספר ציורים ופסלים קלאסיים ורהיטים ייחודיים. מומלץ גם לבקר בחצר היפייפיה של המבנה (פרטים נוספים במידע על אזור השאנז-אליזה).

מוזיאון הרומנטיקה (Museum of Romantics) – המוזיאון מציג אוסף של רהיטים, פסלים וציורים מהתקופה הרומנטית.

הבית של ויקטור הוגו (Victor Hugo’s House) – לא רחוק ממוזיאון קרנבלה, בפאלאס דה-ווז’ (Place des Vosges 6) ישנו הבית בו התגורר ויקטור הוגו, רהיטיו, חפציו, בגדיו ומאות ציורים בהם מופיע מוצגים במוזיאון. האזור כולו יפה וניתן לראות את הבתים של שכניו המפורסמים של הוגו- הקרדינל רישלייה במספר 21 והמשורר תיאופיל גוטיה והסופר אלפונס דודה במספר 8 (פרטים נוספים במידע של אזור המארה).

ויקטור הוגו

חדר העבודה בבית של ויקטור הוגו (צילום:Zairon)

מוזיאון זדקין (Zadkine Museum)- מוזיאון המוקדש ליצירותיו של אוסיפ זדקין, כאשר הכניסה בחינם רק לתערוכת הקבע המוצגת במוזיאון.

 

פסטיבלים בחינם

לילה לבן בפריז– במהלך פסטיבל זה, מוזיאונים, גלריות ואפילו בריכות השחיה פתוחים בחינם במשך כל הלילה מ19:00 ועד 7:00 בבוקר שלמחרת.




ילדים בחינם

בהרבה מאוד אתרים ילדים נכנסים חינם ללא תוספת תשלום – למשל בלוברמוזיאון דה אורסיארמון ורסאיהפנתאון ולמעשה מרבית האתרים ההיסטוריים והמוזיאונים בפריז ילדים עד גיל 18 אינם צריכים לשלם על הכניסה כך גם למשל בשער הניצחון והפנתיאון, יש גם לא מעט מלונות בפריז שמנסים לכוון למשפחות ויאפשרו לינה של זוג+ ילד כאשר הילד לא משלם (בד”כ הגבלת הגיל היא 12) ראה עוד תחת מלונות בפריז.

תגובות והמלצות שעלו בקבוצת הפייסבוק השותפה שלנו – פריז למטיילים – Paris For Travelers:

  • מליצה על חברת discoverwalks.com סיורי חינם ונותנים טיפ בסוף. יש להם מספר רב של מסלולים שיוצא כל יום בשעות שונות. שווה ביותר
  • אהלן ובוקר טוב. הבנתי שיש כל מיני הנחות לסטודנטים בכניסה לאטרקציות ושלמוזאונים יש כניסה חינם.. אשמח לפרטים על איזה אטרקציות ואיזה מוזאונים. תודה רבה
    • זה תלוי במוזיאון עצמו. חשוב שתבואי עם כרטיס סטונדט בינלאומי ולא רק ישראלי כי הם לא ידעו לקרוא אותו ולרוב יש הנחות, במקום 12 הכניסה תעלה 8. יש הנחות גם הקשורות לגיל עצמו ואחרות גם וגם, כלומר סטודנטים רק 26. תבדקי באתר של המוזיאונים שאת הולכת אליהם ובכלל תמיד ממולץ לשאול אם יש הנחת סטודנט, בכל מקום כמו סרטים למשל שאני יודע שיש וכו’
    • דיוק ראיתי שבמוזיאון אורנגרי יש הנחה לסטודנטים אבל רק עד גיל 26. אז בעלי עושה תואר שני בגיל 40 ולא נקבל.
    • במוזיאון אורסיי לגילאים 18-26 הכרטיס עולה 9 יורו במקום 11-12. מותנה בהצגת דרכון/כרטיס אחר שמופיעה תמונה ותאריך לידה
  • זה נכון שכניסה לורסאי חינם בימי רביעי חמישי ושישי?
    • גני וורסאי לא הארמון
  • ראיתי שמישהו כתב שבנו היה יום לפני גיל 18 ולכן כניסה חינם למוזאונים. האם הכניסה חינם למוזאונים עד גיל 18?האם צריך לעמוד בתור אם פחות מגיל 18 ? איפה ניתן לראות ימים ושעות ומחירים למוזאונים ?
    • כן ילדיי נכנסו חינם היום יום לפני גיל 18 בלובר. אם אני לא טועה במידה ויש דרכון של האיחוד לדעתי בחלק מהמוזיאון הכניסה חינם עד גיל 26
    •  אורנגרי שנמצא בגני הטולרי הוא קטן יחסית וחינם עד גיל 18.אני מתכננת לבקר בו עוד חודש וחצי עם הבנים בגילאי 7 ו11.
  • מגיעים לפריז בקיץ? הזמינו את המלון שלכם כמה שיותר זמן מראש - במיוחד אם אתם מחפשים מלון במרכז. באים בעונות הפחות מתויירות? - אם אתם ספונטניים חכו לרגע האחרון ותמצאו דילים מצויינים למלונות ברגע האחרון בפריז - להשוואת מחירי מלונות בפריז מתוך מגוון אתרים באתר Hotelscombind

מפה