מלונות פנסיון מלא

כשמזמינים חבילת נופש חייבים לראות מהי רמת האירוח במלון המיועד. הבחירה בפנסיון מלא (FB= Full Board) היא לא השכיחה ביותר שיש, אך עדיין בלא מעט יעדים, מלונות וחבילות נופש תוכלו להיתקל בה.

ההגדרה הפשוטה היא אירוח על בסיס שלוש ארוחות מדי יום: ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב. מה שיותר חשוב לענייננו הוא המצבים בהם ההחלטה על אירוח על בסיס פנסיון מלא היא מומלצת, ולעומתם כאלה בהם מדובר בבזבוז כספים או בהחלטה שאפילו משבשת במובן מסוים את הטיול.




יתרונות פנסיון מלא

  • מענה קולינרי מלא – רבים שמטיילים בחו”ל לא מקפידים על ארוחות סדירות אלא אוכלים ארוחה אחת או שתיים ביום, בעיקר משיקולי זמן מול תועלת. עם פנסיון מלא ניתן לשמור על שגרת ארוחות ראויה, ובכך לא להישאר רעבים. הפנסיון המלא מוציא מכלל אפשרות תרחישים בהם נאכל רק ארוחה אחת ביום כי “זה יקר”.
  • רמת פינוק גבוהה – רבים מאיתנו שיוצאים לחופשה (ובעיקר לנופש) רוצים להרגיש “כמו מלכים”, ליהנות מרמת אירוח גבוהה ומפינוקים שלא רגילים אליהם ביום יום. הפנסיון המלא יתרום לתחושה הזו שלנו ובכך יצליח להבליט עוד יותר את יתרונות המלון הנבחר עבורנו. האורחים ירגישו שיש תמורה למחיר שהם משלמים.
  • חיסכון – בלא מעט יעדים בעולם, למשל באירופה ובארצות הברית, המחירים של האוכל במסעדות ובסופרמרקטים גבוהים. למרות שפנסיון מלא יהיה יקר יותר מאשר דרגות אירוח אחרות (למעט הכל כלול) הוא יאפשר לחסוך כספים בהוצאות על האוכל. כן מומלץ מדי פעם לצאת, להתאוורר ולאכול במסעדות, אבל זה ממש לא חובה בכל יום.

חסרונות פנסיון מלא

  • כבילה למלון – פנסיון מלא יוצא מנקודת הנחה שמרבית אורחי המלון יימצאו בכל שעות היום במלון. נוצר כאן מעין מלכוד עבור האורחים, שמבינים שכדי ליהנות ממאכלים סביב השעון עליהם להיות בקרבת המלון. אם הם ייעדרו ממנו הם יפסידו את הארוחות, שהם שילמו עליהן, ולכן התחושה הפסיכולוגית היא של בזבוז כסף.
  • האם הארוחות הכרחיות? בבתי מלון ,בייחוד כאלה שהרמה שלהם גבוהה, אנחנו מכניסים לפה בכל ארוחה כמויות אסטרונומיות של אוכל (כי יש מבחר גדול. ושוב, גם כי שילמנו על זה). שתי ארוחות דשנות בהחלט מספיקות בהתחשב בכמויות אלה. וזה עוד מבלי להתייחס לאי אילו שיקולים של דיאטה, שנובעים מכך שהאוכל בבתי המלון הוא לרוב לא המרזה ביותר שיש.
  • רמת האוכל – למרות שזה לא מדע מדויק, יש מלונות שמעדיפים את התפיסה הכמותית על האיכותית. במילים אחרות, הם מספקים אמנם שלוש ארוחות ביום, אך הארוחות עצמן לא בהכרח משובחות. לכן זה בעיה להתבסס עליהן באופן מוחלט.




המלצות:

  • סוג השהות שלכם בחו”ל צריכה להשפיע על הפנסיון בו תבחרו. פנסיון מלא עשוי להתאים בנופשים, בהם עיקר השהות נעשית במלון או בקרבתו. בטיולים במסגרתם אנחנו חוקרים ערים ואזורים, הפנסיון יהיה מיותר ויפגע ביכולת שלנו להכיר את אותם אזורים.
  • בדקו מה ההבדל במחירי המלון בין פנסיון מלא, חצי פנסיון והכל כלול. עם זאת, זכרו שלא רק המחיר משחק כאן תפקיד. כאמור בהזמנת פנסיון מלא יש היבט פסיכולוגי שמשפיע על הציפיות שלנו מהחופשה או אפילו על תחושת שביעות הרצון שלנו מהעסקה שעשינו.
  • לפני שמחליטים האם העסקה כדאית, מומלץ להיכנס לאתר המלון ולראות מהן השעות של כל ארוחה. לעיתים השעות אינן נוחות או מוגבלות, ומקשות עלינו בתמרון בין השהייה בחדר האוכל של המלון לבין דברים אחרים שנרצה בוודאי לעשות.
  • בדקו תמיד ביקורות על האוכל במלון לפני שאתם מזמינים בו חדר, בטח ובטח אם אתם שוקלים להזמין פנסיון מלא. כי לאכול ארוחת בוקר בעייתית הוא לא נעים, אבל תרחיש בו גם הארוחות האחרות רעות מסבך את העניינים עוד יותר.

מי שהתעניין בעמוד זה אולי יתעניין גם ב:

 

עמודי מידע נוספים על מלונות: